Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım benim bu söyledikleni öyle çok düşündümkü oğlumun 1.sınıfı yanında olmalıyım diye,hep vazgeçtim bebekten ama o zaman 1 sene daha ertelemek zorundaydım,şimdi olursa ekim sonu görünüyor,tabi ben 1 ay önce doğurmazsam :)) etrafımızdaki arkadaşlarınhep ikinci bebekleri oldu oğlumun psikolojisi çok bozuldu,kardeş diye deliriyor.hatta eskileri düşünüp gidip kardeşimi alalım gittiği yerden ben barım iyileştiririm,kocaman olmuştu karnında niye gittiki demeye başladıtekrar,bizde bi gazla denedik oldu valla,doğrumu yanlışmı oldu bilmiyorum artık hayırlısı canım

Canım özel hastane doğru demiş. Benim 25. haftalık doğan bebeğim biliyorsun 4 gün yaşadı. Devlet karşılıyormuş. Yoğun bakımda kaldığı için hiç para almadılar. Eşim sormaya gitmişti hazırlıklı olalım ayarlayalım parayı diye. Devlet karşılıyor dendi. Hatta bak şimdi eşimi aradım normal doğum yaptım onun da parasını almamışlar niye bilmiyorum. Yalnızca 4 gece be hastanede kalmıştım. 320 tl onun parasını verdik canım...

Ben de ertelemeyi düşünmüştüm ama benim yaşım 34. Olana kadar da 35 olacak. Eşimle yaş farkımız da bayağı çok. Artık fazla erteleyemem. Doktora sordum erkeğin yaşının önemi yok dedi. Benim oğlum pek gönüllü değil kardeş konusunda. Tek olmaya alıştı herhalde. Bakalım hayırlısı inşallah canım. Buradan bu konularda da birbirimize destek oluruz...

benim oğlum bu konuda çok fena bana kızıyor,sen kilo almamak için bana kardeş yapmıyorsun....akşamları beni yatırıp keyif yapıyorsunuz o yüzden kardeş yapmak istemiyorsunuz ...gibi bir sürü şey,benim oğlan bu kadar istemese ve bana baskıyapmasa bende vazgeçebilirdim büyük ihtimalle ama beni cümleleriyle öyle üzüyorki...
ben kızımda acil özel hastaneye gittim,serklaj yapılmaya çalışıldı olmadı bunun üzerine normal doğum yaptım,serklaj sırasında su kesesi patlamış ve bebeğim ölmüştü zaten,yoğun bakım falan olamadı tabi bende kalmadım hiç hastanede ve 600 tl ödemiştik.

aminnn sevtuncum hiçbirimiz üzülmeyelim inşallahhhhh..
bende duşu haftada 1 alıyodum ama şimdi 15 gün almıycam bakalım inşallah dayanır kuzucum,fiyat çok sorma canım bebek yoğunbakım ücretsiz ve çok iyi olduğundan erken doğarsa mecbur oraya gidicem olsun bebişe fada olsun ama zamanında gelsin genede inşallah..

hayırlısı olsun canım inşallah pıt pıtçıkları duyarsın en kısa zamanda..bende kan pıhtılaşması var hergün iğne yapıyorum zor ama alıştım artık inşallah sende çıkmaz çıkarsada korkma canım..

Ya neden o kadar istiyor kardeş acaba? Bizimki kardeşine ne olduğunu bilmediği için belki de düşünemiyordur. Babası İstanbul'a döndüğümüzde(onu anneannesiyle burada bakacak kimse olmadığı için göndermiştik)biz yanlış anlamışız bebek yokmuş dedi, o da inandı. Ama ben ağladıkça neden ağlıyorsun diye çok sordu. Aslında psikoloğa gittiğimde söylemeliydiniz demişti çünkü sizin ağlamalarınızın nedenini bilmemesi onu daha çok olumsuz etkiler demişt. Ama söyleyemedik işte canım. Herhalde hamile kalırsam yine hemen söylemem...

canım zaten bizde ondan sonrakini söylemedik,şimdide bilmiyo.ama kaybettiğimiz bebekte bizimle dr (nerden bilelim bööle olacağını,şimdi o evde babasıyla kalıyo ben yalnız gidiyorum)geliyordu karnımda hareketlerini hissediyordu,bizde mecburen hastalandı dr aldı demek zorunda kaldık,çok ağladı çok üzüldü ,çok beklemiştim az kalmıştı gelmesine diyeye ağladı,mahvetti beni,şimdide her bebek görüşünde benden çok duygulanıyor

Ah canım benim ne kadar etkilenmiş, ona kardeşin cennette orada büyüyecek çok ilerde biz de onu göreceğiz filan desydiniz. Ben bir yerde okumuştum buna benzer şeyler yazıyordu. Bulursam o yazıyı bir ara yollarım. Zor tabii. Biz de oğlumdan bir ay ayrı kaldık. Her şeyde bir hayr varmış. İlk kez ayrılmıştım, zor göndermiştim anneannesiyle. İkimiz de alışık değildik ayrı kalmaya. İyiki de yokmuş. Çünkü burada kimsemiz yok. Hastane sürecinde ne yapardık...

aslında bunuda düşündük ama cennet kavramının "ALLAH" ileilgili olduğunu biliyor.o zaman O niye aldı,bize niye vermiyor diyecekti,dbu sefer içinde Rabbine karşı bir öfke oluşcaktı,bööle olsun istemedil,hastalandı,yürüyemiycek,seninle oynamayacaktı ,konuşamıyacaktı drlar aldı dedik, oda çok sorgulamadı sonrasında ama kardeş özlemi bitmedi hiç.

Her türlü zor zaten. O yaş çocuğu zaten soyut düşünemiyor. Allah hayırlısıyla kardeşini ona bağışlasın canım...

merhabalar, iki gündür giremedim. iyiyim. biraz ağrılarım var ama sanırım onlarda normaldir.geçmişe bi göz attım ama çok birikmi,ş hepsini okuyamadım. umarım herkes iyidir.

nuraycım seni göremiyorum ne zamandır... yoksa doğum mu yaptın arkadaşım??? doktor 20'sine gün vermişti sana en son... merak ediyorum lütfen yaz nasılsın???
henüz doğum yapmadım canım. hala pazarı bekliyoruz kızımla :)))bazen beni korkutuyor ama sanırım bekleyecek.sen de dikişlerini aldırmışsın, ne durumdasın şu anda??
ook sevindim, çok güzel haberlerle döndün.uzun zamandır senden haber bekliyordum açıkçası ,çok şükür bu günlere geldininz. geldik. rabbim hepimizin kucağına alıp sevdiğimiz günleri de göstersin.
sevtuncum , dikişten korkma kesinlikle.zaten anestezi altında yapılıyor ve sen hiçbirşey duymuyorsun,sonrasında biraz ağrı oluyor ama ona da katlanıcaksın artık bebiş için, ve ardından yatmaya.ilaç konusuna gelince her doktrorun izlediği yol birbirinden farklı. ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri progestan kullandım günde 3 kez. ve daha dün kestim.serklajdan sonra hiç ekstra ilaç kullanmadım, ne sancı önleyici ne de antibiyotik. sadece progestana devam ettim.birde kan pıhtılaşması sorunum için coraspin ve kan sulandırıcı iğne kullandım.5. aydan itibaren de calsiyum ve demir kullandım vitamin olarak.yani o çarpıntı yapan ilaçların hiçbirini kullanmadım.

belki artık yarın giremem son hazırlıklarımı yapacağım. hepiniz dualarımda olacaksınız, sizlerde dualarınızı esirgemeyin. inşallah güzel haberlerle döneceğim.allaha emanet olun..

hoşgeldin canım....
canım ilk kan testtinde negatif çıkıpta sonradan pozitif çıkdığında geç döllenme olduğu belliydi..
ama hayırlısı olsun hiç önemli değil...
inş pazartesi duyarsınız...

az kaldı canım....allah yardımcınız olsun...

Merhaba sevgili arkadasilar.
Bugun histreskopie cekindim..bes dakika icinde bitti hic aci cekmedim..cok rahat oldu.
Sonuc hic birsey cikmadi rahim cok iyi gozukuyor dedi sorun yokmus yani..
Ne septum ne kalp seklindeymis rahmim..iyiymis yani.
Ama iste anlayamadim sevinsemmi uzulsemm diye.
Cunku halen bilmiyoruz ne oldugunu neden bebeklerimi 18 haftalikken kaybettigimi.
Suan tek aklimiza gelen rahim agzi yetmemezliginden oldugu.

sizce rahim kucuk olabilirmi? o yuzden dusuklerim olmus olabilirmi?
doktordan ciktikdan sonra o soru geldi aklima..keske icerde gelseydi sorardim
Neyse bu ayin otusunda tekrar randevum var o zaman sorarim artik
Baska bi hastaneye gitmek istedimi soylucem..bakalim orda ne dicekler.

Aslinda birazda olsa icim rahatladi..rahimimide bi bozukluk yokmus..eger olsaydi ne olurdu bilemiyorum..ameliyatlar falan filan..cok zor olabilirdi
Herseyin hayirlisi olur insallah..Hepimiz icin tabiki.

hepimize allah meleklerımızı sag salım nasip etsin...bende yenı yazıyorum buraya,ilk gebeligimde bilinsizlikten 26+5 erken dogum yaptım....nedenı rahımde perde ve rahim agzı acklıgı....bebegım 1 gun yasadı 2. gun kaybettik.sonra 4 yıl cocugum olmadı sorunu hep bende sandılar ama sorun esımde cıktı ..benım ılkı dogal gebelıktı.sımdı tedaviyle 16+2 haftalık hamileyim...perdeyı amelıyatla aldırmıstım...rahim agzınıda 15 haftalıkken dıkıs atıldı...cok sukur bı agrım yok dıkıs atıldıgında boyu 3.60 dı ama hunulesme baslamıs dedı dr.ya size ıcımı rahatlatmak ıcın soruyorum anestizinin sızce meleklerımıze bı zararı olmusmudur siz hıc boyle dusundunuzmu doktorlarınız sıze ne dedı....

teşekkür edrim bebekim içimi rahatlattın bilesin
işşallah gerek kalmaz sürgüye bir diger adıyla ördegeben kaynanamdan utanırımda eşimden utanmam ama bu dogumumda kaynanam malesef her yeri olsayf yaptıhep sildi heryerimi topuklarıma kadar kanlarımı temizledi okadar kendimde degilmişimki ona yaptırmışım vallahi tek hatırladıgım hasta bakıcı geldiginde aman bu hastayı ne yapmışsınız böyle maffolmuş dedi korkumdan bir baktım kalkıyım ayaga dedim ama nerde vıcık vıcık kamdı heryerim kan hemen donarmı ya şaştımda kaldım üstümde ne varsa çöpe gitti alahım birdaha çyle acı göztermesin işşallah
canım iyi olmana sevindim bende duymadım kalp atışlarını daha salı günü nasipse doktordan randevu alıyım yazarım buruya gidicegimi işşallah duyarım yavrumun kalp atışşlarını
işşallah canım demek doktor doktor fark ediyo inan okadar içimi rahatlattınki anamdan sanki yeniden dogdumiyiki varsınız sizleri seviyorum ben bilesiniz
canuım sagolasın sana saglıklı bir dogum diliyorum
canım billemicem ama ya perde varsa yada rahim darsa benim bildigim bebek düşüyo benim arkadaşımın bu sebeple düşmüştü bebegi şimdi 3 oglu var
canım öyle dogum yapan çok kişi tanıyorum zaten az veriyolar ilacı bir şey olmaz bence olsa neden yapsınlar demi:44::44::44::44:içini rahat tut allahım bir daha acı göstermesin işşallah

dün bu arada belim kasıklarım bir agrıdı korktum bir şey olucak diye ben bebegi dogurucam ama zamanı dolmadan ben 90 dogurucam herheldeallahım bir gün daha sorunsuz geçti sana şükürler olsun

bakın canlarım size bir hikayemi daha anlatayım ama dikişlerinizi tutun haberiniz olsun gülmekten şidi bu 2 çocukta tedaviye gidiyorum kan aldı doktor benden sonuşları söylediler işte perşembe gelin diye muayenesine gittik eşimin işi vardı yalvarıyorum ablama ne olur gel diye neyse bir likte gittik doktorun muayenanesine içeri girdik ismimizi dedi girdik içeri asisitanıda var yanında başladı konuşmaya önce bir suratı degişti adamın dedi sana bir şeyler dicem ama dedi korkma dedi tamammı sen benim panik atak az orda dedim ne oldu kötü bir şeymi var başladım terlemeye:18::18::18:saydı durdu işte sende pko var böbrek üstü bezlerin nakalt olmuş süt hormonu vs saydı durdu sonrada kötüsünü sona saklamış dediki canım senin erkeklik hormonun çok yükselmiş dedi bende okadar safımki orda ben ne desem ne yani doktor ben ben yani şimdi erkekmi oluyorum dedim başladı doktor asisitanı gülmeye dedim ne gülüyosunuz aglanıcak halime ne gülüyosunuz diye kızdım
doktor dediki neden gülmüyüm senin dedi rahimin var gögüslerin var vs işet saydı bütün uzuvlarımı dei dogum etmişşsin ilaç verdi ban dediki hormon hapı veriyorum bunları adet olduktan sonra 30 tane var içinde 3 böl 10 10 iç dedi neyse dışarı çıktık ozaman sigortayok 400 tl doktora bayıldım eşim kredi kartını verdi bir sorun olursa ordan dedi çektir eczaneye girdik 7 sene önce işte ilaçı dedim dedi 100 tl amanın dedim paramı versem kredimi dedim eşimi aradım dedi sen bilirsin nasıl ietresen ver dedi 500 tl bayıldım sigortasızlık çok zor o an anladım eşim dedi ne dedi anlattım böyle fian dedim sonra dedimki benim erkeklik hormonum yüksekmiş bebekim ya dedim oda telefonda ne yani ben kaç senedir erkeklemi yaşıyorum dedi güldü delü kız bu adam he sinirlerimi oynattı neyse eve geldik sonra eşimle gezmeye gittik içimdende diyorumki allahım şöyle karşıma güzel bir hatun çıksa filan sonra bayanın biri geçti önüme eşimle yürüyoruz of anam of dedim dedi eşim ne oldu hayırdır baksana aga analar ne doguruyo yavruya bak dedim başladım konuşmaya eşim baktı syuratıma allahım karımı kaybettim sapıttı karı dedi başladı korkmaya surat aynı bu şekil ama bende bir gülme varmış millet bana bakıyo ama nasıl korkmasın yav şu bacaklara bak bir biçim su vs işte korkutabildigim kadar korkuttum dedi senle bir daha dışarı çıkmıcam ay ne güldüm delümüsün nesün sen be adam dedim ben erkek olsam senin gibi adamla evlenirmiyim ben şaka yaptım korkma dedim sen benim erkegimsin dedim o zaman bir oh dedi daha neler neler geldi başıma aklıma gelirse yazarım netice 6 sene gittim doktora elde var 0 normal yolla yaradan bir sene sonra bebek nesip etti sonunuda siz biliyosunuz zaten

geçmiş olsun canım...
rahim küçük falan olsa anlaşılmaz mı ki?
ben de pek bilmiyorum...
canım senin çekildiğin histereskopimi yoksa rahim filmimiydi acep?
rahim filmi allatan şırıngaya benzer birşeyle ilaç verip üsten normal filim çeker gibi çekiyorlar...
histereskopide alttan hortumla ilaç verip ultrasonda içeriyi inceliyorlar...
her ikiside bizim gibi hastalara yapıalbiliyor ben sadece merak ettim...

rabbim bebeğinizi sağ salim kucaklamanızı nasip etsin...
anestezi düşük dozda verildiği için zararı olmuyormuş...

sevtun2 allah iyiliğini versin çok güldüm yaaa:))

Son düzenleme:

Canım seni çok iyi anlıyorum gerçekten neden olduğunu bilmemek çok zor. Aslında ben de yaşıyorum bu sorunu. İnşallah bundan sonra hiç sorun yaşamadan rahat bir hamilelik geçirirsin. Ben hem rahim filmi hem histeroskopi yaptırdım. İkisi de anestezi ile olduğu için nasıl oldu bilmiyorum. Ama ortam olarak histeroskopi daha ürkütücü gelmişti ameliyathanede sanki ameliyata hazırlar gibi hazırlamışlardı beni onda ürkmüştüm. İnşallah tek sorun rahim ağzı yetmezliğidir de serklajla atlatırız hepimiz...

Geçmiş olsun, inşallah bu bebeğini sağ salim kucağına alırsın. Hayatına nasıl devam ediyorsun? Yatıyor musun sürekli?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…