Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
inş duyacaksın canım...
aklına kötü şeyler getirme...

hoşgeldin arkadaşım ....
sende çok şey yaşamışsın yaşadığın acılar son olur inş...
rabbim sağlıcakla bu bebeğini size bağışlasın....

sağlık ocakları hamilelik takibi bile yapıyor ama tabi bu normal hemilelere göre..
bizler riskli hamileleriz...
canım sağlık ocağına kayıt yapıyorsun ve gereken aşılarıda orda yapılıyor...
mesala tetonoz aşısını sadece sağlık ocakları yapıyor diye biliyorum...
kızıma hamileyken ben hiç gitmemiştim ama onlar eve geldiler...
dediğin gibi biryerden haberleri oluyor...
benim anladığım kadarıyla hastanelerle anlaşmalılar ve gitiğimiz hastaneden bilgilerimizi alıyorlar...

çok şükür bebişin seninleymiş canım...
uzun zamn gelmeyince çok merak ettik...
canım çok zor günler yaşıyorsun ama az kaldı...
allah yardımcınız olsun....

ah canım benim de yıllarım hamile olma olasılığına karşı hep dikkatle geçti...
her ay hamileymiş gibi dikkat etmek gerçekten zor...
temizliğini işini gücünü hep ona göre ayarlamaya çalışıyorsun ama bazen hiç ummadık birşey çıkıyor...
insanlara ben belki hamileyimdir diyemiyorsun...

canım seni bütün düşüncelerinde çok iyi anlıyorum
rabbim yardımcımız olsun....
inş yaşadığımız acılar son olur...
rabbim bütün isteyen kardeşlerimizin kucaklarını doldursun inş...
senin bende tek farkın kanama hemen olmuyormuş canım...
benim 5. haftada başlıyordu...
canım bu progeston iğnesi evde yapılabiliyormu yoksa hastaneyemi gidiyorsunuz...

Pruloton depottu adı sanırım benim yan komşum hemşireydi o yapıyordu. Birkaç kez de sağlık ocağında yaptırdım. Yağlı bir iğneymiş biraz acır diyordular. Progestanın hapını bulantılarım yüzünden kullanamamıştım. İçer içmez çıkarıyorum diye vajinal jel ve iğnesini kullanmıştım.

Pruloton depottu adı sanırım benim yan komşum hemşireydi o yapıyordu. Birkaç kez de sağlık ocağında yaptırdım. Yağlı bir iğneymiş biraz acır diyordular. Progestanın hapını bulantılarım yüzünden kullanamamıştım. İçer içmez çıkarıyorum diye vajinal jel ve iğnesini kullanmıştım.

kız benim herzamanki halim gece kuşuyum ben..chnb senin adın ne hemşerim?
Ah canım uyku tutmuyor demek. Ben de oğlanı ve eşimi uyuttum. Uyuyayım dedim uyuyamadım. Bakayım bizim kızlardan uyanık var mı dedim. Canım özeline bir şeyler yazdım bakarsın canımmmm...

maşallah hemşire yönüden şanslıymışsın canım...
progesteron olarak en etkilisi iğne diye biliyorum ama bana da iğne yapacak kimse yok...
bir yere gitmeye kalksam 4. katta oturuyorum ve asansör yok...
kanamayla o merdivenleri her zamn inip çıkmam sakıncalı...
jelide duydum ama kullanmadım...
ben progestan hapini alttan fitil gibi kullanıyordum...
birde kanamam çoğalınca bir keresinde hastanede 2 fitil birden vermişlerdi ama adını bilmiyorum...

canım bir aksilik çıkmassa yarın idrar testi yapmayı düşünüyorum...
ama adetin pazartesi- salı gibi gelmesi lazım yarın yapsam erken mi acaba?

İdrarda hemen çıkar mı acaba? Okuduklarımdan sanki bir gün geçince silk çıkıyor yazıyorlardı. Ama insan çok merak ediyor. Hamileysen ve çıkmazsa... Bu ihtimal de var. Belki de çıkabilir ayyyyyyyyy bilemedim.

Sagol canim cumlemize allah sifalar ve bebekler nasip eder insallah..

Benimki histreskopieydi ..alttan hortumla ilac verdiler ve rahimimie baktilar.
Digerini yaptirmadim.gerek duymadilar simdiye kadar ama histreskopiede zaten herseyi goruyorlarmis.

Canım hemşire önceki evimde komşumdu. Aslında burada da alt komşularımdan biri hemşireymiş ama pek sıcak değil. Birkaç kez bir şeyler götürmüştüm tanışmak için ne de olsa alt komşum tanışayım dedim, ne buyur etti kaç kez söylememe rağmen(ev için okuttuğum duaya çağırmıştım) hiç gelmedi. Yeni hamileleikte iğneleri ne yapacağım kara kara düşünüyorum. Ben kendime yapamam. Daha önce de yazmıştım benim fobim var bir yerim kesilsin bir şey batsın çok kötü oluyorum. İğneye alıştım ama kendim yapamam. Sağlık ocağı da o kadar yakın değil. Ne yaparım eşim yapar mı bilemiyorum. Arabamız da yok malesef gitsem arabayla...

bazıalrının çıkıyor canım ama bazısının da hemen çıkmıyor...
herkes farklı demekki...
kızıma hamileyken adetim 2-3 gün geçtikten sonra yaptığım test baya belirgindi...
ama adetim geçmeden hiç test yapmadım...
canım merak tabiki var ama sorun değil 2 gün daha sabredebilirdim ama önce anlattığım gibi ihtimallerle yaşamak zor...
bu yüzden beklemek istemiyorum...
inş. net bir sonuç çıkarda ben de rahatlarım...

canım bir aksilik çıkmassa yarın idrar testi yapmayı düşünüyorum...
ama adetin pazartesi- salı gibi gelmesi lazım yarın yapsam erken mi acaba?

inşallah vardır ve çıkar canım belli olmuyorki marka marka ben adet günümü unutmuşum 3-4 gün geçince yaptım onda bile çıkmadı..bikeresindede 2 gün varken çıkmıştı.. silikte olsa çıkar inşallah halay geçeriz burda..

Evet canim kafam cok karisik dunden beri cok uzgunum..ne oldugunu bilmiyorum.
rahim duzgun bi sorun yok..rahim agzi yetmezligyse neler beni bekliyor hic bilmiyorum..simdide kafama yoksa rahimim darda o yuzdenmi bebeklerim dusuyor diyorum kendi kenime sorup duruyorum.
Hayrilisi demekten baskada bisey gelmiyor elimden.

Bermel işe başladın değil mi canım? Sana yazmıştım okudun değil mi canım?

Insallah positief cikar canim..hayirlisi olsun ve sag salim kucagina alirsin yavurunu.
Darisi tum isteyenlere olsun..

Doğru belirsizlik zor. Biliyorsundur aslında ama ben yine hatırlatayım. Orta idrar yani idrarını biraz yapınca sonrasında daha net çıkıyor...

Bermel işe başladın değil mi canım? Sana yazmıştım okudun değil mi canım?
Evet canim okudum sagol.
Bende geri cvp yazdim.
Ise pazartesi basladim yarim gun 4 saat ama kafam hic bisey almadi.bigisayar bana bakdi ven ona baktim eve geldim..konsantre olamadim..hic bisey kafam girmedi maillerime baktim bi cumleyi on kez okurmu insan anlamak icin ben okudum..yani zorlandim anlican.sali gunu yine gittim ama sonra haber geldi dayim vefat etmis orda yine koptum zaten agla agla ciktim isteden ve simdi yine evdeyim
kara haberler beni birakmiyor..martin 28 de tekrar denicem ise gitmeyi suan yine izinli gibi biseyim iste.

Sen nasilsin canim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…