- Konu Sahibi hidennisko
-
- #9.681
Kızlar uyku tutmadı, sizi de mi?
inş duyacaksın canım...teşekkür edrim teyzesi hediye için bende öpüyorum nanaktankaçamak girdim kusura bakma çıkmam lazım muhtamelen diyorum çarşamba günü gideyim allahtan hayırlısı artık birde pıt pıtları duyuyum halay çekicem burda iyi bir hafta sonu diliyorum bebekim
hoşgeldin arkadaşım ....bende geçmiş sayfaları okuyarak aranıza yeni katılanlardanım. aslında sorunlu gebelik ve infertilite bilgim iyiydi ama rahim ağzı yetmezliğinide bilmem gerekiyormuş ki başıma geldi. :))
kimyasal gebelik, tüp bebek, redüksiyon, çoğul gebelik, erken doğum, plesenta privera, ohss, kusma, düşük tehlikesi vb. konularda yaşayarak bilgi yumağı oldum bile.
11+3 günlük hamileyim. doğal yolla bir mucize gerçeleşmişti ki, ağrı akıntı derken acil doktara ve rahim ağzı inceliği teşhisi koyuldu.
yazdıklarınızı günlerdir okuyorum. bu 7. bebek. artık kaybetmek istemiyorum. haftaya 2li tarama ve rahim ağzı kontrolu yapılacak. 3 cm den aşağı ise serklaj yapılacak. kafam karışık. doktor 3 cm den aşağı tespit etmese bile diktirmek istiyorum.
otururken bir anda suyun nasıl gelip koca koca bebkleri ölümü için dğurarak yaşanan acıyı. unutmaya çalışırken göğüslere dolan sütün çekilmesi için yaptıklarımızı yaşamayan kimse anlamaz.
herkesin sınavı zor kimisi aclık yoklukla bende bununla sınanıyorum. sadece desteğe ihtiyacım var.
sağlık ocakları hamilelik takibi bile yapıyor ama tabi bu normal hemilelere göre..sağlık ocağı yapıyor muilk defa duydum hiç gitmedim oaraya sadece kızım öldüğünde bizi aradılar nasıl öldü felan fıstıknerden bulduysalar olmasa pazartesi gideyim bakalım canım ...sana iyi calışmalar hocam ve de iyi gezmeler ...
çok şükür bebişin seninleymiş canım...MERABA ARKADAŞLAR NASILSINIZ.beni merrak etmişsiniz teş.ederim.bugün 1 ayı geçti hastaneye yatalı.bebek ve bende ödem oluşmuş prepar serum yapar dedi doktır.bebeğin kalbi yrulmasındiye dozu her indirmeye çalıştığında doğum eylemi başlıyor.o yüzden kritik günler yaşıyoruz.rahim ağzım kısalıyor dozu arttırmak zorunda kalıyor doktor.ama damarlarım beni çok zoruyıor.damarlarım zaten inceydi.bide 24 saat serum olunca damarlarım patlıyor.çok canım yanıyor.2 hafta sonra 34 haftalık olucak doktor alıcak.hayırlısı olsun enim ve bebeğim için.
herkesi çok selam öpüyorum
ah canım benim de yıllarım hamile olma olasılığına karşı hep dikkatle geçti...hayırlısı olsun canım,umarım hayırlı zamanda ve güzel bir hamillik geçirirsin..
seni çok iyi anlayabiliyorum ,benimde senin gibi hamileliğimin erken dönemleri de sıkıntılı,kanama,düşük riski vs.şimdide ilerleyen haftalarda erken doğum riski çıktı,benim için 8.hafta kabus iken şimdi hamileliğimin tamamı tedirgin bir şekilde geçecek,gerçi ben son hamileliğimde nasılsa 8.haftayı geçirdim deyip rahat davranmadım,wc,banyo harici hiç kalkmadım,tedbirli davrandım ama sadece yatmakla da olmuyormuş..
üç senedir benimde böyle,adetten sonraki 15 günle kısıtlıydı hayatım,sonrasında ya hamileysem diyerek hayattan elimi eteğimi çektim resmen.bulunmak istediğim özel günler ve yerler oldu hiçbirine gidemedim hamileyken yattığım için..şimdi diyorum hepsi boşunabebeğim benimle olsaydı gidemediğime hiç üzülmezdim ama olmadı..
ama evlat sevgisi öyle birşeyki ,hastanedeyken bu sondu,tekrar denemem diyodum,narkoz almadığım halde narkozlu gibiydim,herşey kesik kesik,net değil o iki güne ait..ama hastaneden eve geldiğim ilk gün yeni hamileliğimin planlarını yaparken buldum kendimi..düzgün bi doktor bulup enine boyuna durumumu paylaşmak ve hatta gerekirse serklajdan sonra doğuma kadar hastanede yatmak istiyorum durumumu riskli bulmasalar dahi,çarşamba günü herşey normaldi pazar günü 3,5 cm açılmam oldu..
yazdıkça yazasım geliyo,içim o kadar doluki,o kadar çok şeyden vazgeçtimki,hayatımın akışı değişti,çok güzel bi işim vardı,ama özel sektör bi yere kadar tolere edebilirler,sürekli hamileyim ve sürekli düşürüyorum,kendim utandım da istifa verdim en sonunda..Allah başka,daha ağır sınavlardan geçirmesin diyorum..
senin bende tek farkın kanama hemen olmuyormuş canım...Evet, sonucu henüz bilmemek ve olabilir ihtimali ile dikkatli yaşamak gerçekten zor. Aynen ben de öyle davranmıştım. Benim de 7ve 8. haftalar hep tedirgin geçer. Çünkü 7 gibi hemen lekelenmem başlar. 3 hamileliğimde de böyle oldu. Anca progestan hapı+ iğnesi kullandım. Dikkatli olmanda fayda var tabii...Gittiğin yerlerde de dikkatli olman iyi...
inş duyacaksın canım...
aklına kötü şeyler getirme...
hoşgeldin arkadaşım ....
sende çok şey yaşamışsın yaşadığın acılar son olur inş...
rabbim sağlıcakla bu bebeğini size bağışlasın....
sağlık ocakları hamilelik takibi bile yapıyor ama tabi bu normal hemilelere göre..
bizler riskli hamileleriz...
canım sağlık ocağına kayıt yapıyorsun ve gereken aşılarıda orda yapılıyor...
mesala tetonoz aşısını sadece sağlık ocakları yapıyor diye biliyorum...
kızıma hamileyken ben hiç gitmemiştim ama onlar eve geldiler...
dediğin gibi biryerden haberleri oluyor...
benim anladığım kadarıyla hastanelerle anlaşmalılar ve gitiğimiz hastaneden bilgilerimizi alıyorlar...
çok şükür bebişin seninleymiş canım...
uzun zamn gelmeyince çok merak ettik...
canım çok zor günler yaşıyorsun ama az kaldı...
allah yardımcınız olsun....
ah canım benim de yıllarım hamile olma olasılığına karşı hep dikkatle geçti...
her ay hamileymiş gibi dikkat etmek gerçekten zor...
temizliğini işini gücünü hep ona göre ayarlamaya çalışıyorsun ama bazen hiç ummadık birşey çıkıyor...
insanlara ben belki hamileyimdir diyemiyorsun...
canım seni bütün düşüncelerinde çok iyi anlıyorum
rabbim yardımcımız olsun....
inş yaşadığımız acılar son olur...
rabbim bütün isteyen kardeşlerimizin kucaklarını doldursun inş...
senin bende tek farkın kanama hemen olmuyormuş canım...
benim 5. haftada başlıyordu...
canım bu progeston iğnesi evde yapılabiliyormu yoksa hastaneyemi gidiyorsunuz...
inş duyacaksın canım...
aklına kötü şeyler getirme...
hoşgeldin arkadaşım ....
sende çok şey yaşamışsın yaşadığın acılar son olur inş...
rabbim sağlıcakla bu bebeğini size bağışlasın....
sağlık ocakları hamilelik takibi bile yapıyor ama tabi bu normal hemilelere göre..
bizler riskli hamileleriz...
canım sağlık ocağına kayıt yapıyorsun ve gereken aşılarıda orda yapılıyor...
mesala tetonoz aşısını sadece sağlık ocakları yapıyor diye biliyorum...
kızıma hamileyken ben hiç gitmemiştim ama onlar eve geldiler...
dediğin gibi biryerden haberleri oluyor...
benim anladığım kadarıyla hastanelerle anlaşmalılar ve gitiğimiz hastaneden bilgilerimizi alıyorlar...
çok şükür bebişin seninleymiş canım...
uzun zamn gelmeyince çok merak ettik...
canım çok zor günler yaşıyorsun ama az kaldı...
allah yardımcınız olsun....
ah canım benim de yıllarım hamile olma olasılığına karşı hep dikkatle geçti...
her ay hamileymiş gibi dikkat etmek gerçekten zor...
temizliğini işini gücünü hep ona göre ayarlamaya çalışıyorsun ama bazen hiç ummadık birşey çıkıyor...
insanlara ben belki hamileyimdir diyemiyorsun...
canım seni bütün düşüncelerinde çok iyi anlıyorum
rabbim yardımcımız olsun....
inş yaşadığımız acılar son olur...
rabbim bütün isteyen kardeşlerimizin kucaklarını doldursun inş...
senin bende tek farkın kanama hemen olmuyormuş canım...
benim 5. haftada başlıyordu...
canım bu progeston iğnesi evde yapılabiliyormu yoksa hastaneyemi gidiyorsunuz...
fadikçim sen yarın test yapıyomusun yoksa p.tesiyi bekliycenmi canım?
Ah canım uyku tutmuyor demek. Ben de oğlanı ve eşimi uyuttum. Uyuyayım dedim uyuyamadım. Bakayım bizim kızlardan uyanık var mı dedim. Canım özeline bir şeyler yazdım bakarsın canımmmm...kız benim herzamanki halim gece kuşuyum ben..chnb senin adın ne hemşerim?
maşallah hemşire yönüden şanslıymışsın canım...Pruloton depottu adı sanırım benim yan komşum hemşireydi o yapıyordu. Birkaç kez de sağlık ocağında yaptırdım. Yağlı bir iğneymiş biraz acır diyordular. Progestanın hapını bulantılarım yüzünden kullanamamıştım. İçer içmez çıkarıyorum diye vajinal jel ve iğnesini kullanmıştım.
canım bir aksilik çıkmassa yarın idrar testi yapmayı düşünüyorum...
ama adetin pazartesi- salı gibi gelmesi lazım yarın yapsam erken mi acaba?
geçmiş olsun canım...
rahim küçük falan olsa anlaşılmaz mı ki?
ben de pek bilmiyorum...
canım senin çekildiğin histereskopimi yoksa rahim filmimiydi acep?
rahim filmi allatan şırıngaya benzer birşeyle ilaç verip üsten normal filim çeker gibi çekiyorlar...
histereskopide alttan hortumla ilaç verip ultrasonda içeriyi inceliyorlar...
her ikiside bizim gibi hastalara yapıalbiliyor ben sadece merak ettim...
rabbim bebeğinizi sağ salim kucaklamanızı nasip etsin...
anestezi düşük dozda verildiği için zararı olmuyormuş...
sevtun2 allah iyiliğini versin çok güldüm yaaa:))
maşallah hemşire yönüden şanslıymışsın canım...
progesteron olarak en etkilisi iğne diye biliyorum ama bana da iğne yapacak kimse yok...
bir yere gitmeye kalksam 4. katta oturuyorum ve asansör yok...
kanamayla o merdivenleri her zamn inip çıkmam sakıncalı...
jelide duydum ama kullanmadım...
ben progestan hapini alttan fitil gibi kullanıyordum...
birde kanamam çoğalınca bir keresinde hastanede 2 fitil birden vermişlerdi ama adını bilmiyorum...
bazıalrının çıkıyor canım ama bazısının da hemen çıkmıyor...İdrarda hemen çıkar mı acaba? Okuduklarımdan sanki bir gün geçince silk çıkıyor yazıyorlardı. Ama insan çok merak ediyor. Hamileysen ve çıkmazsa... Bu ihtimal de var. Belki de çıkabilir ayyyyyyyyy bilemedim.
canım bir aksilik çıkmassa yarın idrar testi yapmayı düşünüyorum...
ama adetin pazartesi- salı gibi gelmesi lazım yarın yapsam erken mi acaba?
Canım seni çok iyi anlıyorum gerçekten neden olduğunu bilmemek çok zor. Aslında ben de yaşıyorum bu sorunu. İnşallah bundan sonra hiç sorun yaşamadan rahat bir hamilelik geçirirsin. Ben hem rahim filmi hem histeroskopi yaptırdım. İkisi de anestezi ile olduğu için nasıl oldu bilmiyorum. Ama ortam olarak histeroskopi daha ürkütücü gelmişti ameliyathanede sanki ameliyata hazırlar gibi hazırlamışlardı beni onda ürkmüştüm. İnşallah tek sorun rahim ağzı yetmezliğidir de serklajla atlatırız hepimiz...
bazıalrının çıkıyor canım ama bazısının da hemen çıkmıyor...
herkes farklı demekki...
kızıma hamileyken adetim 2-3 gün geçtikten sonra yaptığım test baya belirgindi...
ama adetim geçmeden hiç test yapmadım...
canım merak tabiki var ama sorun değil 2 gün daha sabredebilirdim ama önce anlattığım gibi ihtimallerle yaşamak zor...
bu yüzden beklemek istemiyorum...
inş. net bir sonuç çıkarda ben de rahatlarım...
bazıalrının çıkıyor canım ama bazısının da hemen çıkmıyor...
herkes farklı demekki...
kızıma hamileyken adetim 2-3 gün geçtikten sonra yaptığım test baya belirgindi...
ama adetim geçmeden hiç test yapmadım...
canım merak tabiki var ama sorun değil 2 gün daha sabredebilirdim ama önce anlattığım gibi ihtimallerle yaşamak zor...
bu yüzden beklemek istemiyorum...
inş. net bir sonuç çıkarda ben de rahatlarım...
Evet canim okudum sagol.Bermel işe başladın değil mi canım? Sana yazmıştım okudun değil mi canım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?