- 8 Ocak 2011
- 17.643
- 1.866
- 223
- Konu Sahibi hidennisko
-
- #9.641
Fadik vallahi ben bile heyecan yaptım senin için...İnşallah vardır arkadaşım. Şimdi senin aklından çıkmaz da. Ben sürekli lavoboya gidip bakıyordum. Merak ediyor insan tabii. Şimdi test yapsan belli olmaz mı ki...
inş hayırlısıyla canım...
canım aslında ben sabırlı insanımdır sabrederim o kadar aklımada takmam...
ama benim taktığım biliyorsun hamileliklerim hep sorunlu...
ve ilk zamanlar adetim geçer geçmez lekelenmeler sonra kanama başlıyor...
bu yüzden şimdi hayatıma hamileymişim gibi devam etmem lazım...
bir başkası şunu yapalım dediğinde yok ben yapamam belki hamileyimdir diyemiyorum...
ama kesin olsa ozman insan rahat oluyor...
mesala dün annemle kardeşimin hanımı alışverişe gidiyorlardı hadi beraber gidelim dediler evde bir engelimde yok ama gitmedim...
tabi annem şimdi benden daha iyi adet günlerimi sayıyordur hemen anladı...
yoksa başka zaman olsa evde ne yapcan hadi hava alırsın derdi...ama ısrar etmedi....
ya bu sadece misaldi annemden yana sıkıntım yok o beni anlar...
ama işte illa çıkıyor birşeyler...
canım adet geçmeden belki çıkmaz diye şimdi yapmak istemedim...
en azından adet zamanı gelsin...
adetim pazartesi ama belki yarın yaparım...
yoksa hiç kendime dikkat edemiyorum..
az önce merdivenlerde eltimle karşılaştım gel oturalım dedi...
evli kızı gelmiş...
büyük görümcemde orda kaç gündür yanına gitmedim...
gitmesem olmaz...
orda iş falan yapmam zaten de, ben evde uzanmayı planlıyordum...
hayırlısı artık...
Geçmiş olsun, inşallah bu bebeğini sağ salim kucağına alırsın. Hayatına nasıl devam ediyorsun? Yatıyor musun sürekli?
inş hayırlısıyla canım...
canım aslında ben sabırlı insanımdır sabrederim o kadar aklımada takmam...
ama benim taktığım biliyorsun hamileliklerim hep sorunlu...
ve ilk zamanlar adetim geçer geçmez lekelenmeler sonra kanama başlıyor...
bu yüzden şimdi hayatıma hamileymişim gibi devam etmem lazım...
bir başkası şunu yapalım dediğinde yok ben yapamam belki hamileyimdir diyemiyorum...
ama kesin olsa ozman insan rahat oluyor...
mesala dün annemle kardeşimin hanımı alışverişe gidiyorlardı hadi beraber gidelim dediler evde bir engelimde yok ama gitmedim...
tabi annem şimdi benden daha iyi adet günlerimi sayıyordur hemen anladı...
yoksa başka zaman olsa evde ne yapcan hadi hava alırsın derdi...ama ısrar etmedi....
ya bu sadece misaldi annemden yana sıkıntım yok o beni anlar...
ama işte illa çıkıyor birşeyler...
canım adet geçmeden belki çıkmaz diye şimdi yapmak istemedim...
en azından adet zamanı gelsin...
adetim pazartesi ama belki yarın yaparım...
yoksa hiç kendime dikkat edemiyorum..
az önce merdivenlerde eltimle karşılaştım gel oturalım dedi...
evli kızı gelmiş...
büyük görümcemde orda kaç gündür yanına gitmedim...
gitmesem olmaz...
orda iş falan yapmam zaten de, ben evde uzanmayı planlıyordum...
hayırlısı artık...
tesekkur ederım...süreklı yatıyorum sadece lavobo ihtiyacında ıkalkıyorum...
Gamze nasılsın? Haftaya yazılılar başlıyor ben de bir taraftan yazılı hazırlıyorum. Sen neler yapıyorsun? Bir daha lekelenmen olmadı değil mi canım?
iyiyim tatlım yok gelmedi allaha şükür leke gelmiyor...şuan akıntım var az sarı o benim kafamı karıştırıyordr enfeksiyon diye bana fitil vermişti kanamam başlayınca BIRKMIŞTIM ŞİMDİ TEKRAR KULLANMAYA KORKUYORUM her halde progestan iacı yapıyor belkide enfeksiyon ....2 li testimiz vardı dr yapmak istemedi aldıracakmısınız sorunlu olsa dedi bizde hayır dedik tabiki... bide dedi kafanızı bunlar YORMAYIN DEDİ bide bazen risk fazla cıkıyormuş ama bebek sağlıklı oluyormuş yapmadı .. sen ne öğretmenisin hangi okulda calışıyorsun?? bizim keretalar senin okulda olmasın
Jorjet arkadaşım geçmişi okuyorsun hala sanırım. Nerelerdesin? Çok şey öğreniyor insan değil mi? Doktor size ne kadar sonra tekrar çocuk deneyebilirsiniz dedi. Bana 3 ay sonra demişti ama biz psikolojik olarak hazır olamadık. 9 ay geçti aradan. Sen tam teşhisin konulmasını mı bekliyorsun?
geçmişi okuyorum evet,260 lardayım henüz,çok şey öğrenmenin yanısıra okuduklarım ümitsizlikle umutlanma arası götürüp getiriyo beni..
benim şuanda düzenli bir doktorum yok,son gebeliğimi takip eden doktor dosyamı dahi vermek istemeyip,neyin peşindesiniz siz diyerek eşimin üzerine yürümüştü,bahsetmiştim hatırlarsan..
zaten doğumu da o yapmamıştı,devlet hastanesinde olmuştu,ordaki doktorlar hsg istemişlerdi yeniden,şimdi yeniden adet olmayı bekliyorum film için..filmin sonucuna göre ameliyatımı yapan doktora gidicem yeniden,bakalım o ne dicek..telefonda görüştüm ,eskiden mevcut olan rahimdeki şekil bozukluğuna hiç ihtimal vermiyo,geçmişteki operasyonların ve düşüklerin rahim ağzı yetmezliğine neden olabileceğini sorduğumda ona da ihtimal vermedi.bi çok nedenden olabilir enfeksiyon,vajinal bakteri,kandaki bakterinin plesentadan bebeğe geçmiş olabileceği vs vs dedi.şuan benim durumum askıda ve net değil..en az altı ay beklenmesi gerektiğini biliyorum ama ben 1 yıldan önce düşünemem heralde..
Evet durumunu biliyorum canım. Geçmişte çok ilginç öyküler göreceksin. Çoğunluğu umut dolu öyküler olacak... Bazı arkadaşların durumu seni daha da üzecek belki de... Ama dediğim gibi umut öyküleri çok daha fazla. Şu da bir gerçek ki birçoğumuzun teşhisi tam net olamıyor. Doğum eylemi tamamlandıktan sonra birçok ihtimal üzerinde duruluyor genelde. Çok yönlü tedavi şekli doğru olanıdır belki de... Genelde burada progestan tedavisi+ kan pıhtılaşması için iğne ya da hap+ serklaj+ kasılma önleyici ilaçlar+ enfeksiyon ihtimaline karşı ilaçlar ... Bir çoğu aynı kişide değişik süreçlerde uygulanıyor canım. Bir de risk çok fazlaysa bebek için ileri haftalarda clestoneydi sanırım ciğer geliştirici iğne vuruluyor...
umarım bizlerde umut verenler arasında bu sayfalarda geçmişe karışırız :)
benim hamile kaldığımı öğrendiğim anda yatak istirahatim,kan sulandırıcı iğne,kalçadan proginex başlanıyordu zaten,geriye serklaj,kasılmaları önleyici tokoliz tedavisi kalıyor,he birde idrar tahlili hiç istemedi doktorum,ona da bakılıp olası bi enfeksiyon halinde antibiyotik kalıyo geriye :)
bak yine bi umutlanma hali başladı bende :) aslında ne çok şey ihmal edilmiş takibimde,bunlar da yapılırsa belki bu iş olacak (tabii Allahın izniyle)
Canım acaba doktorlar hamilelerde idrar yolu enfeksiyonu takibi hastanın şikayeti olmadıkça yapıyor mu bilmiyorum. Ben de de yapılmamıştı hamileliklerimde. Bundan sonra bunun takibini yaptıracağız inşallah. Bir de tabi bu bir öneri ben şahsını tanımıyorum ama Yarenlerin doktoru Cemil Akgün'ü araştır istersen. Sanki anlatılanlardan bana doktorluğu kadar insani yönü de iyi bir doktor geldi. Tabi bir öneri Yaren yazarsadaha iyi bilgi verebilir sana. Bundan sonra kendi kendimizin de doktoru olacağız aynı zamanda canım...
MERABA ARKADAŞLAR NASILSINIZ.beni merrak etmişsiniz teş.ederim.bugün 1 ayı geçti hastaneye yatalı.bebek ve bende ödem oluşmuş prepar serum yapar dedi doktır.bebeğin kalbi yrulmasındiye dozu her indirmeye çalıştığında doğum eylemi başlıyor.o yüzden kritik günler yaşıyoruz.rahim ağzım kısalıyor dozu arttırmak zorunda kalıyor doktor.ama damarlarım beni çok zoruyıor.damarlarım zaten inceydi.bide 24 saat serum olunca damarlarım patlıyor.çok canım yanıyor.2 hafta sonra 34 haftalık olucak doktor alıcak.hayırlısı olsun enim ve bebeğim için.
herkesi çok selam öpüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?