Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Sağolasın canım herkese yazmaya çalışmışsın. Allah gönlündeki neyse onu nasip etsin...

Nasıl iğne? İnce uçlu ve kısa mı? Ben hiç görmedim de! Günde bir kez ve aynı saatte mi olunuyor?
evet canım ucu ince ve normal iğneden kısa....

olması gereken gün gelmedi o yüzden sadece idrar da denemek istedim...
pazartesi-salı gibi adet bekliyorum...
günüm geçmeden kan testi yaptırmak istemedim ozaman da değer az çıkıyor acaba katlanacak mı stresi oluyor...

kızlar sabah test yaptım kocaman negatif çıktı...
çok belirgin yani...
ovulasyondan sonra 13. günümdü birşey olsa hafifte olsa çizgi çıkardı diye düşünüyorum...

bu testlerde ovulasyondan sonra
9. gün
11.gün
12.gün
13. gün
14. günde yapılmış
dikkat ettiyseniz ovulasyondan sonraki 9. gün yani adete 5 gün kala negatif
11. ve 12. gün çok ama çok silik bir pozitif var
13. ve 14. gün gözle seçilebilinen bir çizgi mevcut

Bu testlerde ovulasyonun 10. günü yapılmaya başlanmış
Ne yazıkki ilki negatif ama umutsuzluğa yer yok bakın nasılsa çift olmuş çizgiler

mrb kızlar nasılsınız,
dün işe son kez gittim. bugünden itibaren evdeyim...
cumaya serklaj yaklaşıyor ya heyecanlanmaya başladım. Bişey sorcam dikişten sonra tuvalet ihtiyacını hemen yapabiliyor musunuz yoksa altınıza sürgümü sürüyorlar.

hiç korkma canım göz açıp kapayıncaya kadar geçecek hiç bir şey anlamayacaksın ben öncekinde 20.haftda olduğumda kalkmamıştım sürgü kullanmıştım 2hafta kontrolden sonra duruma göre bakarız demişti doktorum ama tabi iki hafta sonra alınmak zorunda kalmıştı. bence önlem amaçlı belki bir süre kalkmazsın ama tabi buna en iyi doktorun karar verir. ikili testin sonucu çıktımı?

canım hiç belli olmaz adet olmazsan p.tesi salı tekrarla bence hayırlısı olsun olmazsa birdahaki ay inşallah umutsuzluk yok..

hadi bakalım canım evde güzelce dinlen serklajda hayırlısıyla olup biticek sorunsuz..arkadaşlar sürgü demişlerdi diye hatırlıyorum ben tuvalet için..

Hayırlısı canım. Aslında o kadar üzülmüyorsun da tekrar bir ay dah iki günde bir ilişki. Biraz zorlama oluyor. Bir de eşler çok düşkün değilse daha da zor. Bir de bekleme süresi tabii. Her şeyin hayırlısı inşallah canım...

canım ense kalınlığımız 0.9 çıktı. kan sonucuda yarın öğleden sonra çıkacak..

Hayırlısıyla atlatırsın inşallah bu günleri. Yatmak tabii zor ama mükafatı güzel olunca sorun değil. İnşallah bebeğini kucağına alacağın günler de gelir...

canım üzülme ama daha adetin gelmedi yine de bir ihtimal olabilir bence. bende ovulasyondan 17 gün sonra yapmışım testi. olmasada pes etmek yok bir dahaki aya geç olsunda güç olmasın zamanı geldiğinde hemen oluveriyor zaten. bizde öncekinde 8ay uğraştık olmadı çatlatma iğnesi yapıldı bunda ilk denemede oluverdi

canım nasılsın geçmişte sağlık ocağındaki hemşirelerden bahsetmişsin bence sen gidip konuş eve gelebilirlermi diye çünkü burda geliyorlar hatta bizim burdaki hemşire önceki hamileliğimde dururumumu biliyordu yeniden hamile olursan telefon edersin ben bişey olduğunda gelirim demişti belki söyleyip rica ettiğinde gelebilirler

işte tam da bu yüzden kan testi yaplım dedim. kan tetleri 20 hassasiyette. ben tedavide gören bir hastayım. tüp bebekte 12.gün test yapılır yanı regli olmaya 2 gün kala. pozitifse 2 gün sonra 2-2,5 kat artış varmı diye kontrol ediliyor. benim ilk hamileliğim kimyasal gebelikti. değer 60 ti öyle çok sevinmiştim ki. tabi o zaman 2 ye katlama kontrolunu bilmiyordum. bir kaç gün sonra yine 2kat azalarak regli olmuştum. ağzılı sızılı. ondan sonraki tüm hamileliklerimde tarih 3,4 günü geçince çubukta silikte olsa çıkınca mutlaka kan testi ve 2 ye katlamasını kontrol ederim. çünkügece mutlu mutlu yatarken kanamayla kakıp sok olmak daha çok yıpratıyor.

evet çok sevindim. insan paylaşınca ne çok mutlu oluyor .

canım ense kalınlığımız 0.9 çıktı. kan sonucuda yarın öğleden sonra çıkacak..

13 haftalıksınız sanırım. size de daha önce rahim yetmezliği tespiti mi yapıldı. 2 li tarama testinin sonucunu mu bekliyorsunuz. henuz hangi rumuz kimdi çok oturmadı. hem geçmişi okuyorum hem şimdiki zamanı.

yok canım ihtimal falan sanmıyorum...
zaten adet belirtileride başladı...
akıntıda hafif kirli gibi benim ilk böyle başlar sonra sonra koyulaşır...
yarın gelir büyük bir ihtimalle...
ama bir aksilik olurda salıya kadar gelmezsse test yaparım yine...
canım geçmişte bizde çok uğraştık çok bekledik...
en son kızım 3 sene sonra ancak gelmişti...

bu sefer rabbim çok bekletmez inş....

canım ben 1 ay denemeyle üzülmem aslında ama bunda çok üzüldüm(
bu ay benim için çok önemliydi....
kızım erken doğmasaydı şimdi doğumu için son haftalarımdı(
dün test almaya eczaneye giderken yolda eski bir tanıdıkla karşılaştık hayırdır yanlızsın bebeği kime bıraktın dedi...
dondum kaldım kızda sorduğuna pişman oldu ama iş işten geçti...
birde canım ben hamile kalmak için çok uğraşanlardanım...
hamileliklerim 1 - 1.5 ve 3 sene aralıklarla olmuştu...
şimdide yine çok uğraşağım yoksa tedavisiz olmayacak mı korkuları sardı...
hemde dediğin gibi eşlerle de her ay çalışması zor eşimin işi yorucu geçte geliyor çalışmalar benim zorumla oluyor...

canım benim adetim geçmediği için hemen kan testi düşünmedim...
idrar testinide öylesine yaptım...
zaten adet gelecek gibi...

canım benimde 4 bebek kaybım var ve geçmişte hamile kalmak için de çok uğraştım günün az geçecek olsa acaba birşey var mı şimdi adet olsam bile acaba düşük mü yapıyorum korkularıyla geçti...
adet günüm 2-3 gün geçtikten sonra idrada kesin çıkıyordu...
sonrada tabi yine kan yaptırıyordum...
insan tedavi falan yaptırsa erken sonuç için adet beklenmeden kan testi yapılabilir ama normal yoldan denerken her ay gün geçmeden yaptırmanın manası yok bence...
bendeki sadece bir meraktı oda olmadı zaten...
adette gelecek belirtiler tam...

oh şükür iş telaşı bitti canım...
bundan sonra bol bol dinlen inş. serklajınba başarıyla gerçekleşir...

Son düzenleme:

Hayırlısı Fadikçiğim, sen çok mantıklı ve kontrollü bir insansın. Dünkü olayına benzer birçoğumuz herhalde yaşamışızdır. Ben de çok yaşadım. Benim okulun son günü hastane olayı olduğu için öğretmen arkadaşlardan ve öğrencilerimden çok kişi sordu ve ben hep zorlanarak açıklayabildim. Oğlumun park arkadaşlarının anneleri, öğretmeni ... insan gerçekten çok zorlanıyor. Duyguları kontrol etmek zor oluyor tabi.
Bir de benim eşlerle sıkıntı oluyor gün aşıırı meselesi. En azından benim öyle...
Aslında ben çok bekleyenlerden değilim. Niye olmadı bu ay diye de merak etmiyor değilim doğrusu. İlk düşüğümden sonra istediğimiz zamanda olmayınca yara oluştuğunu öğrenmiştim, tedavi oldum sonra oldu. Bunda da bir şey mi oldu da tutmadı diye düşünüyorum. Ama geçen hafta ultrasonla baktı olumsuz bir şey demedi.

Bir de erkeklerde güç artıran ilaç, bitki vs. bilen var mı?

Buradaki sağlık ocağında çalışanlar pek ilgili değil. Gelirler mi bilmem. Belki eşim öğrenir günlük kan sulandırıcıları da o yapar. Senin nasıl gidiyor? Ne ilaçlar kullanıyorsun? Doktora gittin mi? Gidecektin sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…