Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ARAKADAŞLAR bugün kimse yok nerdesinizyaw,geçmişi okudum geldim hala kimse yok pazar keyfi heralde...

neyse ben bugün kontrole gittim,aslında 7+4 oldum sata göre amabebişim 6+2 çıktı zaten geç döllenmeydi,ve bebişim pıt pıt pıt dedi bana,biraz uzaklardan ve yorgun geldi ama duyduk burdayım ben annecim dedi bana, 122 atıyomuş dedi dr,haftaya 140 ları bulur dedi , haftasına göre iyiymiş.

trombofili testi sonuçlarımda çıktı:
aktive protein c rezistansı: 4,11
n-APC-SR :1,22
antitrombin 3 aktive: 100
protein c aktivesi: 103
protein s aktive: 100
hepsi normal değerlerin tam ortasında. dr bir sorun yok dedikan sulandırıcı iğneye gerek yokmuş.sizcede normalmi? valla arkadaşlar doktora soramadığım şeyleri burda size daha rahat sorabiliyorum,başka tahlil var mı yaptırmam gereken?
ben şimdi sadece progestan ve folbiol alıyorum.asprin,coraspirin falan duyuyorum ama ben kullanmıyorum.yazdıklarımı değerlendirebilirmisiniz?
teşekkürler.

evet canım bende eşime bu kürü yapmıştım bide bize dr eşimin sperm sayıısı artsın diye cinko ve e vitamini verdi aşırı etkisini gördük biz gerisi size kalmış :87: :82:

gözün aydın canım rabbim sağlıcakla kucaklamakta nasip etsin....
testler bana da normal gibi geldi ama sen referans aralıkların bakarsan daha iyi anlarsın...
benim erken düşüklerim olduğu için benim çok fazla testim var...
hepsinide fakülte hastanesinde yaptırmıştım...
ama tabi seninle durumlarımız farklı bu yüzden sana hangi test gerekir bilemiyorum...

canım gözün aydın maşallah ben pırtılaşma testi hiç yaptırmadım ama dr yapılsada hamilelikte pırtılaşmanın olabileceğini kullanmanın yapılan araştırmalarda faydalı olduğunu söyledi ... canım her dr yoğur yiyişi farklı yöntemleri farklı bilemedimki şimdi ben folibol coraspirin, b12 vitamini, progestan ve kan sulandırıcı iğne kullanıyorum..

ın canım. Değerlerin iyi görünüyor. Doktor işini ne yaptın. Değişik bir muayene stili var dediğin doktora mı gidiyorsun?Ne güzel bence gerekmedikçe fazla ilaç iyi değil. Benim protein s 28 çıktı bu yüzden bebe aspirinine başladım. Her şey güzel gider hep böyle inşallah...

Gözün ayd

evet canım bende eşime bu kürü yapmıştım bide bize dr eşimin sperm sayıısı artsın diye cinko ve e vitamini verdi aşırı etkisini gördük biz gerisi size kalmış :87: :82:

Sağol canım... Eczaneden istesem reçetesiz verirler mi? Adlarını hatırlıyor musun?

canım evet benimhiç erken düşüğüm olmadı,1 tane 10 haftalıkken karnımda öldü,1 tane 24 haftalık erken doğum var,sağol canım.

sana dr bu testleri yapmadan mı kan iğnesi verdi? gerçi benim bir arkadaşımında sürekli düşük oluyordu test sonuçlar normal çıkmasına rağmen kan sulandırıcı iğne kullanıyor.yoğurt yiyiş farklı ama çekilen acılar aynı be canım,bence ööle olmamalı, herkes ayn ıprobleme aynı çözüm yolunu uygulamalı diye düşünüyorum.

canım evet o prof.dr. mehmet emin uysal'a gidiyorum henüz,ama aklımda bide medical parkta ertuğrul akdaş var,medical parkı yenidoğan servisi çok iyi olduğu için düşünüyorum,diğer hastane bana o güveni vermiyor.zamanında doğum olcağını düşünsem şu anki prof.a devam ederim çünkü evime çok yakın ama bilemiyorum.
seninde iyi haberlerini bidahaki aya bekliyoruz bak haa...
bide ben şu dikiş sonrası yatış işine kafayı taktım kimi dr sürekli yatcaksın diyor,kimi kendini çok yorma yeter diyor,mesala yanımıza biri ille lazım mı? yemek falan yapamazmıyız ki?

evet canım.. ben cok istedim yapılması ama dr.um şuan yapılsada hamilelikte kan pırtılaşma olabiliyormuş... bence kullanmakta fayda var.... iğne kullanmasanda mutlaka bence coaspirini kullan bir cok dr görüştüm o ortak karardı ve bide b12 vitamini..... bencede ama ne diyebilirimki hepsi farklı yöntemi olduğunu söylüyor.. keşke hiç kimse yaşamasa diğer topiktede coğu melek annesi bu şekilde meleklerinin kardeşlerine kavuştular o yüzden de bende iğneyi kabul ettim inşallah hayırlısıyla meleklerimizin kardeşlerine kavuşuruz...

Eşe içiriyoruz değil mi? Özel bir saati var mı? İlişki öncesi mi? Yoksa her gün bir tane mi canım?

akşam yemekten sonra her gün bir tane içti sen içme canım senide tutamayız bide ben ateş ölççtüm o günler ilişkiye girdim gün aşırı en iyisi tabi keçi buynuzu kürü saraçoğlu sitesindeki gibi yap eşim kendisi demişti spermlerim arttı diye keçi boynuzu mutlaka yap yarında başlamalısın ama benimki zorla içti kıza kıza

canım kafam karıştı şimdi benim ya,coraspirin bide b12 diyosun napsam,zararı yoktur diye düşünüyorum ama bi araştırayım bakayım kızlarrrr siz ne diyonuz?

Keşke dediğin gibi ortak hareket etse doktorlar. Ben bu forumu baştan sona okudum o kadar farklı tutum içinde olan doktorlar vardı ki... Bazen hangisininki doğru diye şaşırıyordu insan. Serklajdan sonra da hepsinin tutumu değişik. Kimi hep yat diyor, kimi hafif işlere izin veriyor, kimi çalışmaya bile başlatabiliyor. Bu doktordan doktora ve hastanın durumuna göre değişiyor. Her türlüsünü okuduk burada. Bazısı tuvalete bile kalkmadan aylarını geçirdi yatakta. İnşallah bizler en azından lavaboya kalkabiliriz. Bir de senin de benim de çocuğumuz var. Daha da zor olacak. Onlara ilgi gösterebilek miyiz? Belki de okul kıyafetini, okul araç gereçlerini bile biz alamayacağız, ilk okul anısına ortak olamayacağız...

canım kafam karıştı şimdi benim ya,coraspirin bide b12 diyosun napsam,zararı yoktur diye düşünüyorum ama bi araştırayım bakayım kızlarrrr siz ne diyonuz?

bizim topikte coğu arkadaş bu ikisini kullanmış bu topiktede kullananlar var en doğru kararı sen verirsin .. tabiki zararı yok.. b12 zaten vitamin coaspirinede ben cok inanıyorum benim arkadaın 3.ü bebeği bu hapla kucağına aldı oğlunu oda cok şey yaşadı..iyi araştır ona göre karar ver tatlım ben doğumdan sonrayani hamile olmadan önce hemen bana coaspirini verdi bilgin olsun

Saraçoğlunun kürünü yapacağım ama salı günü gidip alabilirim. Günlük mü yapıyordun bu kürü? Bir iki günlük birden yapılsa olmaz mı? Sabah yapacaksam çok erken kalkıp yapmam lazımki soğusun. Tarifte soğuk diyor da.

canım ben akşam yapıyordum 2 bardak cıkıyorzaten...gece yatarken içiyordu bide sabah soğuk oluyordu zaten.. bi sabah bide akşam içiyordu eşim sonra 1 hafta mıydı 15 günmüydü :26: akşamgünde bir kere içmeye devam etti zaten kürde yazıyor...

canım bence coraspirin kullan...
hem seninde 10 haftalık bebeğin kalbi durmuş...
buda pıhtılaşma sorunalrından olabiliyor...
birde canım seni telaşlandırmak için yazmak istemiyordum ama bence pıhtılaşma testlerin tam değil...
en önemlileri yok...
faktör V buna benzer bir kaç tane test var...
belkide hamileyken bu testler olmuyordur diye senden istememiştir yada özel hastanede yaptırdıysan bu testi her hastane yapamıyor...
genelde büyük hastaneler ve fakülteler yapıyor...
canım diğer gebeliğinde 24 haftaları gördüğün için çok ciddi bir sorun olabileceğini düşünmüyorum ama hafif pıhtılaşma olma riskine veya olmasa bile sadece tesdbir amaçlı aspirin kullan bence...

bu arada bende de pıhtılaşmayoktu ama tedbir amaçlı iğne kulandım...

Son düzenleme:

canım yazdıklarından sonra ben hemen yarın sabah alır içerim coraspirini,sence kendi kararımla alayımmı yoksa haftaya doktora sorayımmı,geçmi olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…