Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Tatlişoğlum nasılsın bebiş nasıl, süt işleri, gaz işleri nasıl gidiyor?

bi arkadaş bir kaç sayfa önce bir liste yapmış. listedeki hamilelerin hepsi yetmezlik tanısı mı olanlar . çok merak ettim kaçıncı haftadalar. serklaj mı sadece ıstırahat mı yapıyosunuz.
birde ben progestoren 200 mg günde 2 kez alıyorum. bu ilaç akıntı yapıyor mu sizdede. benim önceki hamileliklerim tedaviydi zaten. ceronene jel kullanıyodum alttan. zaten sürekli o ilacın fazlası akardı. o iğrenç şeyde içinde kalıyodu bazen. kasıntı mantar oluşturuyordu.
3 gün sonra 2 li tarama ve vajınal ultrasonla rahim ağzı kontrolum var. uyku tutmuyor.
hapşırırken bile korkuyorum bebek düşer diye.

Geçmiş olsun. Size de rahim ağzı yetmezliği tanısı konuldu mu? Serklajlı mısınız?
Listedeki arkadaşların hemen hepsi daha önce bebeğini kaybeden arkadaşlar. Bir kısmının teşhisi net iken bir kısmının bu ihtimal olduğu düşünülüyor. Ben de crinone kullandım bayağı. Dediklerinize katılıyorum jel konusunda.

hamilelik doğal yoldan oluştu bu sefer bende. 9 haftada sarı bi akıntıyla ağrı oluştu hemen doktora gittim. ben bebek içerde öldü vucutta b şelilde atıyor sandım. çünkü daha öncekilerde redüksiyon yaptırmıştım. 5 iz den 2 kize düşürülmüştü. 3 ölü bebeğin 2 sini bu şekilde akıntıyla atmıştım.
doktor 9. hafta kontrolde 3 cm dedi, 2,5 altı risk dedi. bu hafta bakıp progestoren bişeye yaramadıysa serklaj yapacak.
progestoren kullanıp bu uzunluk artıyor mu? deneyimleriniz nasıl.

Uzunluk artar mı tam bilmiyorum. Ben de kullandım hamileliklerimde progestanı. Lekelenmelerim bitince kesiyordum. Uzun bir süre lekem olmadı kullanmadım ama malesef 24+3'te kanamam, 24+5'de suyum geldi 25. haftada doğum yaptım. Öncekilerde böyle sorunlarınız olduysa tedbir amaçlı yapıyor doktorlar. Burada bu şekilde çok arkadaşımız bebek sahibi oldu.

İyi geceler...

bazısı kesin tanı konuşmuş bazısı da bu ihtimal üzerinde durulanlar...
progesteronu doğuma kadar kullanan arkadaşlar var sizde devam edin...
serklajlı arkadaşların çoğu ıstırahat da ediyor...
ama rahimde kısalma olupta serklajsız ıstırahat edende var...
ama bunların geneli bebek kaybı olmayanlar ve kısalması geç farkedilenler...
inş ikili testin iyi çıkar...ve bütün herşey yolunda ilerler...

2011 ANNELERİ VE BEBEKLERİ:

Yaren- Sezin bebek
Güldenaz-
Tatlişoğlum-ilke bebek (3 Mart 2011)

HAMİLELER

Şafak
Nuray
Ayer
Eylem
Özlem
Elifce
Ayşeece
Ardatuana
Mavinilay
Samyeli
Tubacozar
pasam3405
Crameren
Tubaaoz

HABER BEKLEDİKLERİMİZ

Chnb(12 nisan)
Ceylinirem(14 nisan)
Fadik(21 nisan)

ya benim o kadar çok komplikasyon olduki bir öncekinde. plesenta primera oldu. 15 . haftayla anlaşılamayan kanama oluştu. artarak devam etti.günde 4 5 pet . plesenta rahim ağzını kapatıyor. sürekli boşluğa annedeki temiz kan sızıyor. 2 lerimden birinin suyu azala azala bitti. 20 hafta hastanelik oldum. ertesi gün suyum geldi. diğer bebektede de sıvı kaybı ciddi miktarda olunca suni sancıyla doğum yaptım. yani reduksiyon yapıldığı için mi
plesenta privera mı
oligohidroksiaminios mu
enfeksiyon mu

tıp bi çok noktada yetersiz kalıyor.

canım teşekkür edrim beni çok mutlu etin bu arada CHNB kız benim dogum tarihimde hasta olucaksın işşallah olmazsında ban dogum günü hediyesi olursuncanlarım hasta işşallah olmasınızda yavrularınıza kavuşursunuz bu arada girmememin sebebi annem dün komşu demişki abla bilgisayar radyosyom yayıyor paşayı sokma bebek sakat olur doktorlar dedi duydum demiş eve geldi sonra paparayı yedim vallahibebege bir şey olucak diye hatun hafiye gibi anem evde olmazsa girebilirim yoksa oda yokaz kaldı eve geçmeme geçiyim diyorum bırakmıyo olmaz diyo mayısta memlekete gidicek dikişi bekliyo gitmicek ama kardeşimin dügünü oldugundan gitmek zorunda bende gene eşime transver olucamneyse ben kaçıyorum yakalanmayayaım bu arada bu aralar alıntı almazsam kusura bakmayın bir görünüp bir kaybolucamdarabbime emanetsiniz haber veriyim merak etmeyin dedim

Tüp bebekti sanırım bebekleriniz. Yine bu yolla olacaksa inşallah tek gebelik olur ve bu sorunları yaşamazsınız.

Hayırlısı. Biraz tuhafım, lekelenmem var. Sanki yumurtam çatlamayacak. Doktor çatlamayabilir bu ayda dedi. Bu aralar yumurtlama dönemim başları olmalı. ama belirtisi yok. Kısmet canım. Hayırlısını diliyorum canım yalnızca.

Okuldayım kızlar sizlere bakmadan edemdim. Akşama görüşürüz...

aslında adet olduğun için diğeri atılmış olabilir diye düşünüyorum...
şimdi yeniden yumoş olması lazım...
canım bazen yumoş zamanın da lekelenmeler oluyormuş...
bir kaç gün daha sabret bakalım inş çatlar yumoşun....

Okuldayım kızlar sizlere bakmadan edemdim. Akşama görüşürüz...
koly gelsin canım

paşam aslında annen biraz haklı...
pc başında çok vakit geçirme bir de pcye baya uzak dur...
özellikle modem kaplosuzsa modemin yanında hiç durma...
ben hamileliğimde kullanıyordum ama benim pc dizüstü sehpaya koyuyordum...
yatakla pc nin arası 1 metre vardı klevyeyle mausu yatağa alıp yattığım yerden öyle kullanılıyordum...
biz netide annemlerden kullanıyoruz yani evde modemde yok...
o yönden iyiydi yani...
birde ben cep telefonumu tamamen kapatmıştım ev telefonu kullanıyordum...
zaten dışarı çıkmadığım için bana yetiyordu...
benim kayıpların erken dönem olduğu için çok dikkat etmek istedim...

Ahmet Maranki soğan suyu kürü tarifi:
1 adet kuru soğanı kabuğuyla ve kökleriyle birlikte önce yıkayın. sonra sirkeli suda bekletin. 1 bardak kadar suda 3 taşım kaynatın. (kabuğunu soymayın,köklerini kesmeyin). Bu soğan suyu kürünü hiçbir yan etkisi olmadığından büyük küçük herkes içebilir. kandaki şeker oranını dengeler, fazla kilosu olanlara faydalıdır. Bir bardak soğan suyunun içine çeyrek limon suyu sıkılarakta içilebilir.

YUMURTALIK KİSTLERİ İÇİN KULLANIM ŞEKLİ : Adetten 10 gün önce başlatın, 10 gün kullanın. Bir sonraki adetinize 10 gün kala yine başlayın ve 10 kullanın. 3-4 ay aynı şekilde uygulayın.

FAYDALARI : polikistik over tedavisi,adet düzenleyici,vajinal akıntı,erken menopoz,çikolata kisti, 3 cm den küçük miyomlar,aşırı tüylenme sorunları,yumurtalıklardaki kistler...

bunun yanında zayıflatıyomuşta

kesinlikle tatlım sana katılıyorum ben yaptım 2 ayda 3-4 kilo verdim genelde bünyen kist yapıyor benim yaptığım ayda kist oluşmadı aslında yine kullanmak istiyorum ama bebeğime zararı olur diye kullanamam arkkadaşlar tavsiye edeirim ama ben saracoğlunun kürünü uyguladım

evet soğan kürü çok faydakı ben de çok duydum...
özellikle kisti ve iltihabı olanla riçin...
kür rahimde ne var ne yoatli kullanmak lazım bence...
mesala adete 10 gün kala diyor tamam adetten önce iyi olur adet geldiğinde rahim iyice temizlenmiş olur...
ama ya hamilelik varsa...
bence bu çok tehlikeli...
eskilerde büyüklerimiz soğan kürünü çocuk düşürmek için bile kullanıyormuş...
bence dikkat etmek lazım...
yada birkaç ay korunmak...
birde şöyle bir kür var...
belki bu kür yumoş çatlamadan önce yapılabilinir...
Kür: Polykistik over’e, erken menopoza ve miyomlara karşı
İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız. Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverenkli ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir. Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.

Prof. Dr. İbtahim SARAÇOĞLu

Son düzenleme:
selam kızlar ben geçen gece sizle konuştuktan sonra 3 gibi rahatsızlandım şiddetli bel ve kasık ağrım oldu sabaha kadar sabrettim ama adet sancısından beterdi..dün sabah dr gittik ve yatırdı beni prepar serum başladılar allahım bugün bitti şükür berbat bişey okadar kalp çarpıntısı yapıyoki ayer ve ardatuana nasıl dayanıyo allah yardım etsin..neyse hemen ağrılarımı geçirdi dünkü nst de bebeğin kalp atışları düşüktü bugünkünde normal çıktı..bebiş 1750gr olmuş..heryerimi delikdeşik ettiler serumdan herhalde hep patladı damarlar..doktora rica minnet bugün çıktık preparın tabletinide başladı nidilata progestana magnezyuma ilaveten..rahim ağzım 1 ile 1.2cm arasıdedi kısalmış ve yumuşamış hedef 3 hafta inşallah dayanır güzel kızım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…