Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

sen dr önerdiğini kullan canım mutlaka fayda olucak..benimkide çok parlak değil aslında ama olsun küçük olsunlar sağlıklı olsunlar..arkadaşım tansiyondan 36.haftada doğurdu 2700 şuan 40 günlük 3900 olmuş dışarda büyütürüz bizde yeterki yoğunbakımlarda kalmasın canım..birde et tüketiiyomusun mutlaka kırmızı ette ye meyve ye ben meyve yiyemiyorum mesela midem bulanıyo..

evet tek 2 kilonun uzerinde olsunlarda .malesef burda pek et yiyemiyorum arada annem getiriyo oda yeerli gelmiyo tabi.meyveyide surda iki gundur cok yemeye calisiyorum.allahtan benim hic migdem bulanmiyor o yonden rahatim.

Canım insanın hassas olduğu dönemde neden hep böyle haberler bizleri bulur? Düşünüyorumda sanki önceden böyle olaylar duymuyordum ya da bu kadar farkında değildim. Evet herkes insanlar için. İyi bak kendine canım...

Kızlaaaaaaaar, takmayın kiloyu bakayım Benim Edirne'de arkadaşım vardı 2800 gram doğmuş kızı. Şimdi ilkokulda artık yemesin diye bakıyor, şu an bayağı tombiş. Küçük bebekler tez toparlarmış. Sağlıklı olsunlar yeter...

canim iste tek korkum dogdugu zaman kuveze girmesi kilosundan dolayi .fazla kafaya takmamaya calisiyorum bazen aklima gelince cok dusunuyorum .

Eylemcim geçmiş olsun canım,İnşallah 3 haftayı da tamamlayacaksın daha ileri haftalarada gideceksin moralini yüksek tutmaya çalış .Maşallah bebişinle sana canım

İnşallah dikiş de, sonrasıda çok güzel olacak dualarım seninle

Kızlar annem beni 2800 den de küçük doğurmuş şimdi bi görün maşallahım var :))

merhaba kızlar nasılsınız.....bebişi babasına verdim biraz uğruyayım dedim maşallah sayfalar bayağı ilerlemiş...nuray doğum yaptımı? samyeli de yarın serklaja gidiyormuş, Allah yardımcın olsun canım..sağsalim gidip dönersin inşallah..

3-4gündür internet bozuktu yazamadım.ben 15hf 4günlük hamileyim.1tanede kızım var 4 yaşında.2.bebeğim 14 eylülde olmuştu 3 ekimde öldü 20 gün yaşayabildi.hamileliğimde enfeksiyon değerim yükselmiş buna bağlı 4cm açıklığım vardı.25 gün antibiotik tedavisi oldum hastanede normale düştü eve çıktım bu sefer evde 2.günde ağrılarım başladı tekrar enfeksiyonum yükselmiş hastaneye tekrar yattım 2.gün doğum oldu.enfeksiyon olmasaydı ilk hastaneye yattığımda serklaj olacaktı.doktor cesaret edemedi dikerken su keseside patlayabilir diye bende korktum dikiş olmadı.sonrası bu süreçler.

bu hamileliğimde de eğer hamile kalırsan kesin dikiş yapıcaz demişlerdi doğumdan adet olduktan sonra gittim doktora bariz bir açıklık vardı usg de ama şimdilik herşey normal gidiyor.3 haftfa önce 2li test yartırdım rahim ağzına bakıldı 5.3cm gayet iyi dedi doktor.bebeğin plasentası aşağıya doğru yerleşikmiş 1aya kadar belli olur yeri dedi.haftaya kontrol var bakalım ne diyecek ona göre dikiş olup olmuyacağı belli olacak

eylemciğim sanada çok geçmiş olsun sakın bilgisayarda yazı yazmak için kalkma yatağından oturma bile banada yasaklamışlardı ayakta gördümü doktorlar kızıyorlardı bir süre daha dayanırsınız inşallah bebişle tekrar çok geçmiş olsun

Tekrar geçmiş olsun canım. Bir şeyi merak ettim. 4 yaşındaki kızın kaç haftalık doğdu? Onda da sorun var mıydı? Eğer 2. bebeğin enfeksiyon nedeniyle erken doğmuşsa rahim ağzı yetmezliği olmayabilir. Ama belki tedbir amaçlı yapmak isteyebilirler. 18. haftaya kadar genelde yapıyorlar sonrası acil olmadıkça pek yapmıyorlar. Şu an yatıyor musun sürekli?

ilk hamileliğimde hiç bir sorunum yoktu normal zamanında duruşu ters olduğu için sezaryanla doğdu.2.gebeliğimde senelik iznimizde denize gitmiştik gitmeden birgün önce eve fare girmiş farketmemişiz gelincede dip bucak temizlik bayağı yorulduk bir hafta.bişeyim yoktu ama bir akıntı vardı biraz doktor kontrolüm vardı gittik alttan hiç bakmıyordu benim doktorum o yüzden kasıklarım ağyıyor dedim diye usg ile bakarken farketti açıklığı 1cm kadar dedi hemen üni. hast.gönderdi 1değil 4cm açıklığım varmış maalesef.bu hamililiğimde de ilk başlarda yatıyordum yatabildiğim kadar malum kız var sonra annemler geldi yardıma sağolsunlar 1 aydır da yatmıyorum doktor 5.3cm rahim ağzı deyince ama iş yapmıyorum.

ilk başlarda ilaç progynex iğne 5 tane oldum.sonra cronone jel verdi progynexinde hapını içtim.12.haftadan sonra crononeyi kesti.şimdi haftada bir proluton depot iğne oluyorum birde elevit kullanıyorum.

Eylemcim geçmiş olsun canım,İnşallah 3 haftayı da tamamlayacaksın daha ileri haftalarada gideceksin moralini yüksek tutmaya çalış .Maşallah bebişinle sana canım
sağol canım moralim iyi bugün çok şükür inşallah hepimiz bebişlerimize kavuşuruz..
sağol canım yok laptop sehpanın üstünde bende sola yatınca denk geliyo hem sıkılıyorum hemde burayı merak ediyorum..allah bu yavrunuda sana bağışlasın canım..
iyi akşamlar kızlar eylemcim sen cıtırlar topiğindeki eylemsin demi

evet tosticimm benim canım şimdide rahim ağzı yetmezliğiyle mücadele ediyorumonuda yenicez inşallah..

hoşgeldin canım

rabbim sabır versin...
gerçekten çok zor...

çok geçmiş olsun canım...
aman dikkat et kendine...
bol bol dinlen bakalım...inş biraz daha dayanacak bebeğin...

herşey yolunda gider inş canım...
allah yardımcınız olsun...

doğumdan sonra açıklık olabiliyor...
ama maşallah şimdi durumun gayet iyi...
yaşadıklarına bakılırsa sanki senin sorunun rahim ağzı yetmezliği değil gibi...
ama tabiki yine devamlı kontrol altında ol...
eğer gerekirse dikişte olursun...
rabbim bebeğini sağlıcakla kucaklamak nasip etsin...

TABLO
ANNE VE BEBEKLERİMİZ
Adı Cinsiyeti Doğum tarihi Bebeğin adı
yaren kız Sezin
Güldenaz
Tatlışoğlu 03.03.2011 İlke

HAMİLELERİMİZ
Adı Cinsiyeti Beklenen doğum tarihi
Şafak
Nuray
Ayer
Eylem
Özlem
Elifce
Ardatuana
Mavinilay
Samyeli
Tubacozar
Paşam
Crameren
Tubaaoz
gamze81

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ
Kullanıcı adı Müjdeyi Vereceği Tarih
Fadik 12 nisan
Chnb 12 nisan
Ceylinirem 14 nisan

Regrete ve Jorjet'i de en kısa zamanda listede görmek istiyoruz…

sağol fadikçim inşallah dayanır teyzeleri,inşallah sende tez zamanda güzel haberler verirsin bize..

Canım,liste çok güzel olmuş,ellerine sağlık,umarım tüm hamileler 40.haftalara sağlıcakla varırlar.Haber beklediklerimizden de hayırlısı ile müjdelerini alırız..
Benim şimdilik bu listeye girmem biraz güç
Bedenen ve ruhen hazır olmanında yanısıra beklemem gereken bir tarih var,özel sağlık sigortası yaptırdım da..
Ama o heyecanım hep taze,biran önce zaman akıp gitsin istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…