- Konu Sahibi hidennisko
-
- #10.021
Ah, canım sağ olasın. Benim eşimin kadrosu milli eğitim gibi değil. Üniversitelerde boşluk varsa başvurabilir. O işler de büyük üniversitelede zor. Edirne iyiydi ama orada kadro yoktu biraz bölümünde sıkıntılar vardı. Burada daha mutluyuz ama çok uzak İstanbul'a. Edirne'de evim var. Kiraya verdik geldik. Ama emekli olduğuzu görürsem dönerim oraya. Biz orayı çok sevmiştik. Hayırlısı inşallah canım...
kızlar ne güzel muhabbetimiz vardı bu akşam ama eşim dışarıdaydı geldi şimdi offf çıkmak zorunda kalacağım size iyi muhabbetler iyi geceler
başın sağolsun arkadaşım rabbim bir daha göstermesin...
peki dr lar erken doğum konusunda ne diyor...
yani sebebi enfeksiyon mu?
canım ben hayatımda bir kere yumurta takibi yaptırdım oda klomenle olmuştu ve kist yapmıştı...
yaklaşık 4-5 sene önceydi...
o zamanlar hiç bir sorunumuz yoktu ve spermler de çok iyi olmasa da normaldi...
ama zamanla eşimde sperm sorunu oldu...
varikosel ameliyatıda oldu ama çok düzelme olmadı...
kızıma hamile kalmadan önce de yumurta takibi yaptırmak istemiştim ama spermlerimiz iyi olmadığı için yapmıyorlar yani boşuna uğraşmak istemiyorlar...
canım şuan sperm değerlerimiz nasıl bilmiyorum ama en son kızıma hamile kalmadan önce yaptırmıştık 4 milyon çıkmıştı....
ama maşallah harekette sorun yoktu...
bilmem bu değerlerden anlıyormusun...
şöyle anlatayım sayının en az 20 milyon olması lazım...
ama biizm 4 milyon bu bazen az düşüyor bazen az çıkıyor...
aşılama için bile 5-10 milyom sperm şart koşuyorlar...
yani biizm bu değerlerle aşılama bile yapmıyorlar...
canım benim hamilelğim mucize gibi birşeydi...
şimdide belki yine mucize bizi bulur diye bekliyorum...
anlıyacağın şimdilik dr a gidemem ama uzun zaman hamile kalamassam yine dr a gidip baştan başlayacağız...
rabbim çok bekletmez inş....
maşallah canım...
rabbim tamamına erdirsin...
hayırlısı canım oralarda güzeldir ama insan alıştığı yeri istiyor işte..inşallah eşin boşluk bulurda gelirsiniz buralara..tekirdağda namık kemal üniv.e gelin hatta bana en yakın o :))
ben biraz oyun oynıyım uykum gelsin bakarım sonra size canlar..öperiz sizi muck muckk
fadikçim sen spermler için bitkisel şeyler deniyomusun zinco,evicap kapsül,keçiboynuzu kürü,birde yeni duydum arı sütü ve polende çok iyi geliyomuş..evde yapılan ovülasyon testleri var coretest türkiye yaz google a ben almıştım bikez o ay kaldım..bide bi arkadaşında eşinin spermleri azdı preseed diye bi jel kullandı kendi 2 başarısız aşılamadan sonra hamiş kaldı..bikez olmuş neden bidaha olmasın olur allahın izniyle canım
Canımbilmiyordum o değerleri. İnşallah sorun çıkmaz. Bu arada özel olmazsa merak ettim, sizin sağlık güvenceniz var, yaşın ilerlemeden tüp bebek yaptıramaz mısın? Haftasonu Fertijin Tüp Bebek Merkezi'nden bir doktor televizyonda 1 tane bile canlı sperm olunca tüp bebek yapıyoruz, birçok aile çocuk sahibi oldu demişti. Kusuruma bakma canım özel olduysa...:44:
canım sgk ile her zamn tüp bebek yaptıramıyorsun...
birçok şartı şurtu var...
öncelikle rapor çıkarıyorsun...
eğer değerler 5 milyondan fazla çıkarsa da en az iki aşılama sonra tüp bebek...
canım boşver bunlar çok uzun süreçler bunlara kafanı yorma...
benim bu konularda da baya bilgim var yukarıda eylem arkadaşımıza anlattığım gibi eğer hamile kalmasaydım zaten tüp bebek yaptıracaktık ama şimdi en az 1 sene geçmeden yapacaklarını sanmıyorrum...
hem onlar yapsa bile eşimi razı edemem...
hamile kaldığım için o bunları hiç gerekli görmüyor...
canlar ben de çıkıyorum herkese hayırlı geceler...
canım spermler için bir çoğunu denedik...
ama pek bişe farketmemişti...
aslında ben yine birşeyler denek istiyorum ama eşim pek ciddiye almıyor...
eşim bu konularda çok bilgili değildir hep ben anlatırım ...
ama bir çok kez hamile kalınca pek kendinde sorun varmış gibi düşünmüyor artık...
en son o değelerle hamile kalınca da iyice herşey normailmiş gibi düşünüyor...
aslında onuda suçlamıyorum...
biz çapada düşükler için tedavi görürken eşimde spermler için görüyordu...
ve düzelme olmasa tedaviye başlancaktı...
işte en son testi yaptırdık 4 milyon çıktı aynı zamanda da hamile kaldım...
o testi dr a göstermiş olsaydık aşılama olmayacağı için direk tüp bebek diyeceklerdi...
doğumdan sonra da laf arasında ya hamile kalamassam nasıl bir yol izliyeceğiz diye dr a sordum yok öğle birşey sen hamile kalıyorsun dedi...
dr bile böyle derse eşim de kendinde sorun görmez tabi...
canım zaten ovulasyon testi kullanıyordum ama bitti..
şimdi yine araştırıyorum...inş alacağım...
preseed de duydum canım onuda araştırıyorum...
kendi çabamızla biraz deneyelim de eğer olmassa bakalım nasıl bir yol görüncek bize...
canım 2 kesemde soldaydı benim erkektibencede sen önce ikisinide dene farkına varacaksın yan daha iyi oluyor bacaklarınıda kıvır yanlış hatırlamıyorsam anne karnındaki bebeğin pozisyonu gibi oluyor sanırım cenin pozisyonu diye geçiyor. ahh sorma canım bende duydum sağ sol meselesini şimdi onu düşünüyorum ne tarafa yatmıştım acaba diye:44::44:
kesenin yeri farkediyormu acaba benim önceki soldaki yumurtam çatlamıştı kesede soldaydı kızdı şimdi buda solda ayyyyy yine kızmı acabagönlümden hep kız geçiyor ama akıllandım önce sağlıklı olsun farketmez diyorum artık
canım özele mesaj yolladım gitmedi neyse burdan cevap vereyim sanaiyi geceler canımdoktordan gelince yaz hemen
ohhh iyiki geldiniz bende kızlar yok diyorum bu akşam..sağlıklı olsunda benim bebişlerime genetik test yapılmıştı 3 üde erkekti bunun kız olduğunu duyunca içim burulmuştu sanki erkek olsaydı diğer bebeklerimin acısı bitecekti sonra dedim delimisin eylem sağlıkla gelsin ne önemi var kızdım kendime..chnb sağol canım benim sen herzaman çoook düşünceli oldun hiçbirşeyi atlamadın bana karşı hakkını helal et hemşerim...
banne benle oynasana eylem papucu yarım çık dışarıya oynayalımben biraz oyun oynıyım uykum gelsin bakarım sonra size canlar..öperiz sizi muck muckk
canım sgk ile her zamn tüp bebek yaptıramıyorsun...
birçok şartı şurtu var...
öncelikle rapor çıkarıyorsun...
eğer değerler 5 milyondan fazla çıkarsa da en az iki aşılama sonra tüp bebek...
canım boşver bunlar çok uzun süreçler bunlara kafanı yorma...
benim bu konularda da baya bilgim var yukarıda eylem arkadaşımıza anlattığım gibi eğer hamile kalmasaydım zaten tüp bebek yaptıracaktık ama şimdi en az 1 sene geçmeden yapacaklarını sanmıyorrum...
hem onlar yapsa bile eşimi razı edemem...
hamile kaldığım için o bunları hiç gerekli görmüyor...
canlar ben de çıkıyorum herkese hayırlı geceler...
hangi kanalda acabaa :26:kızlar petek ceyda düvenci hakkında bilgi veriyor şuan
kızlar petek ceyda düvenci hakkında bilgi veriyor şuan
hangi kanalda acabaa :26:
TNTdeydi canım ama hemencik geçti çok kısaydı bebeği görmüşler sonrada yemeğe gitmişler çıkışta bebek nasıl ddiye soruyorlar okadar işte
teşekkür ederim canımm,bende uzun uzun doktoru çıktı açıklama yapıyo sanmıştım.
Allah şifa versin..
naber teyze görüşmeyeli ne var ne yok bakalım
allahım şifa versin canım bebegine acaba onudamı bizim gibi rahimi açıkmış
canımm,ben iyiyim siz nasılsınız bakalım bebişinle
ceyda düvencinin 10 haftalık bi kaybı vardı diye biliyorum ikinciyide 32.haftada doğurdu.serklajı var diye duydum ,doğruluğu konusunda pek emin değilim ( daha önceden erken doğum hikayesi olmayan bir gebeye serklaj atılmaz diyen doktorlar bu konuda ne diyorlar acaba )
evet o ilacı da duydum...sadece sperm sayınızla alakalı sorununuz varsa proxeed plus diye bir vitamin tkviyesi var. ama erkek kısırlığının en kötü yanı bir tedavi olmaması. yani bunu iç değerler süper olacak diye bir şey yok. bir doktor ""spers sayısı, hareketliliği ve yapısı; göz rengi gibidir " demişti bana. bizim de morfolojimiz %1 , hareketilik %0+%5 ti. yani direk tüp bebek çiftiyiz. aşılama vb. yöntemler morfoloji ve hareket sorunlarında yetersiz. bence boşu boşuna umut. ben 2 kez doğal yolla hamile kaldım. önemli olan şu çünü 1 YUMURTA 1 SPERM. 300 milyon adette olsa sadece 1 tanesi başarılı olacak. ben doktorları çok dinleyen bir tip değilim. aşılama yaptırmadan tüp yaptırdım. nasıp olmadı o ayrı. ama infertilite 100 doktorda 2 tanesinin branş alanı. problemi olan bir çiftin uyduruk takiplerle 1,2 yıllarını harcatmalarına tahammül edemiyorum. bursa yaklaşık muane ücretleri 150-200 tl zaten 1 yılda tüp bebek harcamsının yarısı oluyor. her ay umut ve üzüntü paha biçilemez.
çok şükür bebişinle herşey yolunda canım...hepte iyi olur inş...hamdolsun teyzesi iyiyiz çok şükür islerde iyisinizdir işşallah allahım bebegini bagışlasın ne deyim acısı çok zor allah yardım etsin ben çıkıcam birazdan paşyı yıkamam lazımda daha sonra namaz kılıcam şu hastane kokusunu atayım üstümden:86::86::86:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?