Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hayırlısı canım oralarda güzeldir ama insan alıştığı yeri istiyor işte..inşallah eşin boşluk bulurda gelirsiniz buralara..tekirdağda namık kemal üniv.e gelin hatta bana en yakın o :))

Canımbilmiyordum o değerleri. İnşallah sorun çıkmaz. Bu arada özel olmazsa merak ettim, sizin sağlık güvenceniz var, yaşın ilerlemeden tüp bebek yaptıramaz mısın? Haftasonu Fertijin Tüp Bebek Merkezi'nden bir doktor televizyonda 1 tane bile canlı sperm olunca tüp bebek yapıyoruz, birçok aile çocuk sahibi oldu demişti. Kusuruma bakma canım özel olduysa...:44:

hayırlısı canım oralarda güzeldir ama insan alıştığı yeri istiyor işte..inşallah eşin boşluk bulurda gelirsiniz buralara..tekirdağda namık kemal üniv.e gelin hatta bana en yakın o :))

Orada boşluk yoktu, o zaman. Burası oldu işte. Oraya da baktık, Kırklareli Ün.'de. Kırlareline başvurdu, olmadı malesef. Biraz çevre gerekiyor. Allah'tan uçak var da çok zorda kalırsak gidebiliriz İstanbu^l'a. Beni araba tutuyor uzun mesafelerde...

İyi uykular canım ben de çıkacağım birazdan.

canım spermler için bir çoğunu denedik...
ama pek bişe farketmemişti...
aslında ben yine birşeyler denek istiyorum ama eşim pek ciddiye almıyor...
eşim bu konularda çok bilgili değildir hep ben anlatırım ...
ama bir çok kez hamile kalınca pek kendinde sorun varmış gibi düşünmüyor artık...
en son o değelerle hamile kalınca da iyice herşey normailmiş gibi düşünüyor...
aslında onuda suçlamıyorum...
biz çapada düşükler için tedavi görürken eşimde spermler için görüyordu...
ve düzelme olmasa tedaviye başlancaktı...
işte en son testi yaptırdık 4 milyon çıktı aynı zamanda da hamile kaldım...
o testi dr a göstermiş olsaydık aşılama olmayacağı için direk tüp bebek diyeceklerdi...
doğumdan sonra da laf arasında ya hamile kalamassam nasıl bir yol izliyeceğiz diye dr a sordum yok öğle birşey sen hamile kalıyorsun dedi...
dr bile böyle derse eşim de kendinde sorun görmez tabi...

canım zaten ovulasyon testi kullanıyordum ama bitti..
şimdi yine araştırıyorum...inş alacağım...
preseed de duydum canım onuda araştırıyorum...
kendi çabamızla biraz deneyelim de eğer olmassa bakalım nasıl bir yol görüncek bize...

canım sgk ile her zamn tüp bebek yaptıramıyorsun...
birçok şartı şurtu var...
öncelikle rapor çıkarıyorsun...
eğer değerler 5 milyondan fazla çıkarsa da en az iki aşılama sonra tüp bebek...
canım boşver bunlar çok uzun süreçler bunlara kafanı yorma...
benim bu konularda da baya bilgim var yukarıda eylem arkadaşımıza anlattığım gibi eğer hamile kalmasaydım zaten tüp bebek yaptıracaktık ama şimdi en az 1 sene geçmeden yapacaklarını sanmıyorrum...
hem onlar yapsa bile eşimi razı edemem...
hamile kaldığım için o bunları hiç gerekli görmüyor...

canlar ben de çıkıyorum herkese hayırlı geceler...

Son düzenleme:

Anladım canım, Allah tez zamanda nasip etsin canım.

sadece sperm sayınızla alakalı sorununuz varsa proxeed plus diye bir vitamin tkviyesi var. ama erkek kısırlığının en kötü yanı bir tedavi olmaması. yani bunu iç değerler süper olacak diye bir şey yok. bir doktor ""spers sayısı, hareketliliği ve yapısı; göz rengi gibidir " demişti bana. bizim de morfolojimiz %1 , hareketilik %0+%5 ti. yani direk tüp bebek çiftiyiz. aşılama vb. yöntemler morfoloji ve hareket sorunlarında yetersiz. bence boşu boşuna umut. ben 2 kez doğal yolla hamile kaldım. önemli olan şu çünü 1 YUMURTA 1 SPERM. 300 milyon adette olsa sadece 1 tanesi başarılı olacak. ben doktorları çok dinleyen bir tip değilim. aşılama yaptırmadan tüp yaptırdım. nasıp olmadı o ayrı. ama infertilite 100 doktorda 2 tanesinin branş alanı. problemi olan bir çiftin uyduruk takiplerle 1,2 yıllarını harcatmalarına tahammül edemiyorum. bursa yaklaşık muane ücretleri 150-200 tl zaten 1 yılda tüp bebek harcamsının yarısı oluyor. her ay umut ve üzüntü paha biçilemez.

canım 2 kesemde soldaydı benim erkekti ama bunda neden sormadım acaba neyse konturole gidince sorayım bakayım ne diyo ablam ikizlerini dünyaya getirdinde doktor demiştiki sol erkek sag kız demişti ordan biliyorum ben bu arada ben sırt üstü yatmıştım sagada yatmış olabilirim solada kız kafamı karıştırdınız he aman ortaya karışık olmuş benimki hakkımızda hayırlısı artıkcanım 2 rekat şükür namazı diye niyet ediyosun allah rızası için kılıyosun ben bir şeyim iyi gitsin niyet ediyorum oluncada namazdan sonra kılıyorum 1 litre suya 2 kapak sirke koyuyosun kapagıyla çarkalıyosun oluyo bitiyo
iyi geceler canım doktordan gelince yaz hemen
canım özele mesaj yolladım gitmedi neyse burdan cevap vereyim sana bugün gittim özele eşimle neyse baktı dedi maşşallah kalp atışı çok güzel haftasına göre uyulu dedi yavrumun kabi pıt pıt atıyodu muayene 150 tl verdim ama deydi benimle ilgilenen doktor sigorta çok bakıyo ama eşlerle olmuyo benimkide üzüldü dedim gidelim koraspirin verdi ilaçlara devam dedi 34 haftaya kadar dedi içiceksin progestorornu sakın içmemezlik yapma dedi bitsede al dedi eşime serklaj ipini al evde dursun dedi fındıkzadede bir han varmış ordan alıcak serklaj seti deniyomuş ona d,işimi dedim gidebilirsin dedi hamile oldugunu söyle dedi ama tetenoz ignesini sordum dogumdan sonra yaparız dedi mantarı dedim krem verdi dedim okadar dikkat ediyorum hocam dedim oda zaten dikkat ettigin için oluyo merak etme dedi bir ay sonra gel dedi ikili testini yapıcaz sonra 2 hafta sonra dikişini yapıcaz dedi:18::18::18::18:allah razı olsun çok memnunum kadınna okadar gelen varki sormayın dışarıda dururyorum hafiyelik yaptım bugün gelene gidene sordum nasıl memnunmusunuz diyeherkez memun kadın dalında uzman vallahi dedim dikiş olunca ilaç takviyesi yapıcakmısınız ozaman konuşuruz dedi dilerim rabbimden sanada kalp atışlarını duymak nasip olur ben mutlu oldum yaradanda sizleri mutlu etsin düşmanıma bile tattırsın bu duyguyubu duygu bambaşka işşallah devamınıda getirirm :78::78::78::78::78:
ah canım içimizdekini yaradan biliyo ama dedigin gibi saglıklı olsun gerisi boş işşallah ikincisi oglan olur pasam teyzesi ona hediyeler alır yollar ilk hediyesi benden olsun beyenırse kerata bunla idare etsin sonra takviye ederiz
ben biraz oyun oynıyım uykum gelsin bakarım sonra size canlar..öperiz sizi muck muckk
banne benle oynasana eylem papucu yarım çık dışarıya oynayalım

canım bende sgk lıyım bebekim işşallah normal yolla hamile kaırsında gerek kalmaz ne tüpe nede aşılamaya allahım tez zamanda sanada nasip etsin canım olmayan herkeze :78::78:

naber teyze görüşmeyeli ne var ne yok bakalım
allahım şifa versin canım bebegine acaba onudamı bizim gibi rahimi açıkmış

canımm,ben iyiyim siz nasılsınız bakalım bebişinle

ceyda düvencinin 10 haftalık bi kaybı vardı diye biliyorum ikinciyide 32.haftada doğurdu.serklajı var diye duydum ,doğruluğu konusunda pek emin değilim ( daha önceden erken doğum hikayesi olmayan bir gebeye serklaj atılmaz diyen doktorlar bu konuda ne diyorlar acaba )

hamdolsun teyzesi iyiyiz çok şükür islerde iyisinizdir işşallah allahım bebegini bagışlasın ne deyim acısı çok zor allah yardım etsin ben çıkıcam birazdan paşyı yıkamam lazımda daha sonra namaz kılıcam şu hastane kokusunu atayım üstümden:86::86::86:

evet o ilacı da duydum...
bizim en son hareket düzelmişti ama morfoloji %7 den % 5 şe düşmüştü...
şuan 7-8 aydır test yaptırmadık son durum ne belli değil...
daha korunamyıda birtek bu ay bırakmıştık yani bir ay denedik olmadı...
biraz doğal yoldan deneyelim bakalım...
önce doğal yoldan olmuştu neden yine olmasın...
rabbim çok bekletmez inş...

çok şükür bebişinle herşey yolunda canım...hepte iyi olur inş...
allah yardımcınız olsun....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…