Rahim Anomalileri

merhaba geçmiş olsun burda senin gibi olan arkadaşlarımız var onlar bu konuda sana daha yardımcı olacakardr hepside ameliyat oldular ikisi doğum yaptı biri hamile dr un ne diyor operasyon öneriyormu

Bilmemen normal cnm bende hiç anlamazdım bu işlerden.çevremde yakınımdada öle bebek olmadı hiç..olsa bile ben hep uzakta olduğum için göremedim..cnm sen ve bebişin iyi olsunda gerisi hiiçç ama hiç önemli değill..zaten bir günde hepsini bi yerden alabilirsin..bebek mağazalarında a dan z ye herşeyi oluyo.sen bilmesen bile ordakiler yönlendiriyolar seni..bi de internet var..ordanda bakıp alınabilir bazı şeyler..yani artık herşeyin kolayı var..yeterki siz iyi ve sağlıklı olun )

hayırlı olsun güzel günlerde giysin inşallah bebeişin doğuma kadar daha neler alırsın :)

be tam 4 tane biberon almışım sanki çocuk okula gidene kadar kullanacak :))

Amanınn 4 tane biberon muuuuu...naptın şekerim sen öleee..:))) ben bi tane ilk 6 ay için minik bi biberon aldım o kadar.onuda inşallah kullanmaya mecbur kalmayız..sütümüz olsun bebişlerimiz bol bol emsinlerde biberona mamaya ihtiyaç kalmaz inşallahhh..

ben bu bebek alışverişiyle çıldırdım eve bağlı kaldımda son zamanlarda artık bişey almadım tabi ben hamile kalamdan almaya başladım sanki kalacağımın garantisi vardı :))

merhaba geçmiş olsun burda senin gibi olan arkadaşlarımız var onlar bu konuda sana daha yardımcı olacakardr hepside ameliyat oldular ikisi doğum yaptı biri hamile dr un ne diyor operasyon öneriyormu

tşk ederim bu olay çok canımı sıktı ya ağlamaktan şiştim artık dr la tlfda konuştuk oda bu ay hamile kalmazsan bi dahaki ay adetinin 3. günü gel dedi nedir ne değildir tlf konuşamadık yani ama ben çok merak ediyorum ne olur yardım edin nasıl bişey bu ameliyatsız gebe kalınamıyormu....

canım ben de aynı durumdayım ve seni çok iyi anlıyorum.
ben de yarım rahimliyim ve bunu öğreneli neredeyse bir yıl olacak.
çok ağladım çok üzüldüm gerçekten zor bir durum ancak burada bizim durumuzda olup anne olmuş kadınlar gördüm ve hamile olan arkadaşımız var"papatya"...
hergün buraya gelip onun hamilelik sürecine bakıyorum dua ediyorum onun için gebeliği sağlıkla gitsin diye :)
tüm bunlar benim için umut oldu, sana da umut olsun kendini üzmenin faydası yok.
elbette zor bir durum ama önümüzde çok güzel örnekler var.

iyi akşamlar kızlar,histeroskopi oldum iyi geçti durumumda iyi .bundan sonra bebişi bekliyoruz dr 3 ay sonra düşünebilirsin dedi.1 hafta oldu ama hala lekelenmelerim oluyor..destekleriniz için hepinize nekadar teşşekkür etsem azdır.mai,papatya.fadik,zeyhat,sier ve diğer arkadaşlar desteğiniz için çok sağoun.tedaviye gittiğim için nete giremedim kaldığım evdede yoktu yazamadım ama aklım sizdeydi kablosuz biryer bulup bağlanıp haber almak istedim sizlerden ve haber vermek... şimdide yozgattayım öğretmen evinde kablosuz ağ bulunca hemen yazdıklarınızı okudum bayağı biriktirimişim ....genel olarak herkez aynı meşguliyetlerinin peşindeymiş allah hepimize güzel görecek göstersin.yarın sabah yola devam edicez şimdi biraz dinleneyim 13 saatir yoldaydık daha da var..neyse hepinizi çok öpüyorum eve gidince detaylı yazarım.

ya bana biraz bilgi verebilirmisn bu konuda dr la tlfda konuştuk çok fazla önemsemedi bu hastalık bi nevi kısırlık değildir dimi neden oluyormuş bu off çok kafam karıştı dünyam yıkıldı nerdeyse çok kötüyüm yaaa

zeray canını sıkma allahın izniyle herşey yoluna girecek,lomanotes size engüzel örnek papatya ,şuan hamile ve sizinde böyle güzel haberlerinizi alacaz bak göreceksiniz.

benim yarım rahim oldugum rahim filmiyle anlaşıldı daha sonra emin olmak için laparoskopi ve histereskopi oldum ve tanı kesinleşti.

hamile kalmakta güçlük çekiliyor zaman zaman ama bazıları gebe kalmakta sorun yaşamıyor. ben gebe kalmakta zorlananlardanım mesela ...

asıl sorun gebe kaldıktan sonra başlıyor bizim için.
erken doğum,düşük riski diğer kadınlara göre çok daha fazla.
gebe kalındıgında çok sıkı takip gerekiyor.
yarım rahimle anne olanlar var umarım bizde o şanslı grubun içine gireriz.

benim forumlardan çok takip ettim tüp bebek yöntemiyle gebe kalıp anne olanlar var ve papatya ve adını untuugum bir üye daha vardı o da kendiliğinden hamile kalmıştı. yine mydaisy260621 arkadaşımız aşılam yöntemiyle sanırım hamile kaldı hatta bebeğine de kavuştu çok şükür. :)

işte böyle seni çook iyi anlıyorum ben o şoku atlattım sen de atlatırsın umarım bir an önce.

zerraycım benim bu konuda hiç bilgim yok...
ama arkadaşların dediği gibi umutsuz birşey değil...
allah ayrdımcın olsun...

geçmiş olsun ceydancım....
herşeyin yolunda olmasına sevindim...
benim lekelenmeler yaklaşık 10 gün sürdü...
kanama için dr normal demiti...
seninkide birkaç güne kesilir inşallah...

Son düzenleme:

Zerray arkadaşım kesinlikle üzme kendini..bu topikteki herkeste rahim anomalisi var cnmm..bendede rahimde perde yani septum vardı 2 kez ameliyat oldum cnm..perdenin varlığını bilmeden önce ilk kez hamile kalmıştım fakat 10.haftada düşük oldu cnm daha doğrusu kalbi durdu bebeğimizin..sonrasında keşfedildi ve operasyonla kurtuldum..ve şimdi hamileyim şükürler olsun..cnm senin durumun nasıl anlaşıldı? yani rahim filmi filanlamı anlaşıldı? kesin tanı kondumu durumunla ilgili..eğer yarım rahimli isen merak etme böyle olan çok insan kendiliğinden veya destek tedavilerle hamile kalabiliyor..hatta bazı kişiler durumundan habersiz hamile kalıp,hamileliğinde hiç sıkıntı yaşamadan bebeğini doğuruyor..yeterki allahım izin versin bu konuda..sana tavsiyem cnm çok iyi bir dr bulman.bu alanda uzmanlığı olan bir dr yanii..çünkü bizler normal insanlardan biraz farklı yapıda olduğumuz için daha dikkatli daha doğru adımlarla bu sürece başlayıp bitirebilmeliyiz..arkadaşlarımızda sana çok güzel detaylar vermişler..burada hepimiz sana her konuda yardımcı ve destek oluruz merak etme sen..ama yeterki kendini harap etme sakın.çünkü ne kadar moralli ve normal olursan herşey daha kolay olur..bu iş zaten kesinlikle stres istemez..ben kendimde bunu çok iyi anlamıştım..tecrübeli biri olarak nacizane tavsiyelerim bunlar sana cnm..

Ceydan çok geçmiş olsun.bak en önemli engeli atlattın işte :)) bundan sonra herşey çorap söküğü gibi gelecek göreceksin..yeterki sen hep olumlu düşün rahat ol herzaman..lekelenmeler normal cnm..onlarda azalıp bitecek yakında..detayları yazarsın müsait olduğunda )

selam kızlar....
oglum uyuyo uyandıracagım bırazdan

nasılsınız herkes ıyımı

zeyhatcım nerelerdesın yaaa ne durumdasın

hoşgeldin canım..nette yazılanlara çok takılıp moralini bozma derim.ben de uu yum.ama uu lu olmak dünyanın sonu değil.sen de atlatacaksın bu günleri merak etme.hepimiz geçtik bu yollardan.ve en sonuda da bebişini kucağına alacaksın mutlaka..
bizim topiği başından itibaren okuyabilirsin.ben uu durumumu ilk öğrendiğimde böyle yapmıştım.çok şey öğreneceğine eminim.bizlerin neler yaşadıkları orda hep yazıyor.bir de çider derneğinin sayfasında da unikorn uterus diye bir topik var.urdan da takip edebilirsin canım.öptüm..

dün 2 doktorda birden randevumuz vardı..
bebişimiz hareket etmeye başlamışşş..
ay çok komikti..ellerini ayaklarını ,başını falan oynattı..şimdi daha bir farklı gelmeye başladı hamilelik..inşallah herşey yolunda gider.
dün bir de eşimle bir bebek markete girdik.şöyle bir bakalım diye..ay allahım ne cici ne şeker şeyler var öylee..içim gitti..ama daha çok erken almak için..biraz daha geçsin öyle alıcaz bakalım..
canım hayırlısıyla sen de 1-2 haftaya kadar alacaksın bebişini kucağına inşallahh..:ecrin_bebek:

aynen canım bende öyleyim.öok yabancıyım böyle şeylere..ama dün baktık işte biraz.
önceden odamda hep yanımda dursun bebeğim diyordum ama bebek odalarını görünce,ona ayrı bir oda tasarlamaya karar verdim..çok süslü püslü bişeyler yapmayı planlıyorum..inşallah gerçekleştirebilirim..

canım benim..duaların için çok sağolll...a.s.
ben de hep dua ediyorum size..arkadaşlarımın da kucaklarını doldur Allahım diye..
inşallah sen de bu günleri yaşayacaksın..
am mutlaka yücel beyde ameliyat olmanı şiddetle öneriyorumm..

çok geçmiş olsun canım..göreceksin bak,bundan sonra bebişini inşallah doğal yoldan gelecek..
bol bol dinlen..
lekelernmelerin olması normal..yakında biter meraketme sen..
kendine iyi bak tatlımm..

geçmiş olsun canım önündeki en büyük engeli aştın inşallah bebeğinde bir an önce gelir lekelenmelerin normal benimde çok uzun sürmüştü sonra yavaş yavaş kesildi

lütfen moralini bozma gerçi haklısın hepimiz sorunlarımızı öğrenince çok üzüldük ama tıpta herşeyin tedavisi var rahim ameliyatları çok gelişti

adetin 3. günü belki hormonlarına falan bakacaktır

benim pek bilgim yok herhalde gebe kalırsın ama rahim yapından dolayı düşük veya erken doğum tehdidin olabilir bunun için burdaki arkadaşlar rahim genişletme ameliyatı oldu bebeğe daha fazla yer kazandırmak için

dr uınla gittiğin zaman detaylıca konuş hatta bende kendi dr umla konuşurken onun söylediklerini düşünürken kendi soracaklarımı unutuyordum o yüzden hepsini tek tek not alıp soruyordum aklındaki bütün soru işaretlerini giderirsin en azından

papatya en komik hareketleri onlar değilmi fasülyeden çıkmış 4 tane çubuk gibi bişey :))) kollar bacaklar o zaman dedim ben içimde bir canlı var diye maşallah herşey yolunda inşallah hep böyle devam eder sende inan böyle olacağına ne kadar inanırsak o kadar iyi

benimde hamileliğim son güzelliklerini yapmaa başladı bir oh dedirtmedi bana benim bebeğe giden damarlarda arterdi sanırım kan akışım bozuktu preeklampsi ile plesantanın erken ayrılması riskim vardı ama sakindim şimdiye kadar

gebelik zehirlenmesinin en büyük belirtisi tansiyonmuş sık sık ölçmemi istemişti dr um dün hep 14-9 civarıydı akşam 15-10 oldu dr umla konuştum bugün duyunca ooo dedi şimdi tansiyon ilacına başlayacakmışım kontrol altına alınması gerekiyormuş bir huzur yok bana

merhaba kızlar..
bu başlığı sonradan gördüm..
bu gün 6 haftalık hamile olduğumu öğrendim..tabi ki çok sevindim...ayrıca ikiz olması beni daha da mutlu etti..
yalnızca uterusum iki parçadan oluşuyormuş..yani iki rahim var dedi doktor..
şu ana kadar hiç bir sıkıntım olmadı..ne bir kanama ya da başka bir ağrı..
o kadar çok sorun çıkmayacak sakin ol denmesine ihtiyacım var ki anlatamam..
doktorum rahimden dolayı düşük ya da erken doğum olabilir dedi..
çok korkuyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…