evet benim de kafam karıştı okuduğum forumlarda neredeyse herkes operasyon geçirmiş, farklı bir doktora daha gideceğim acıbadem sigortam olduğu için sadece acıbadem hastanesindeki doktorları tercih ediyorum, 14 eylülde prof. dr. rıza madazlıya gidicem bakalım o ne dicek, sen operasyon sonrasında hamile kaldın mı ne kadar süre sonra hamile kaldın.
ben dört sonu gelmeyen hamilelik tecrübesinden sonra çektirdiğim rahim filminde tüplerimden birinin tıkalı olduğu ortaya çıktı, yücel karamana götürdüm filmi histereskopi ve laparaskopi yaptı, operasyon esnasında rahmin t şeklinde olduğu tespit edildiği için onun düzeltmesi de yapıldı, şimdi tedavi sürecindeyim
rıza madazlıya hamile kalmadan gitme bence çünkü kendisi riskli gebelik uzmanıdır ben gitmiştim kendisine niye geldin ki sen şimdi seninle mi uğraşıcam ben diye bi de azar işittim, devlet hastanesine değil de özel muayenesine gitseydim ya da acıbademde iken gitseydim yine azar işitirmiydim bilmiyorum ama sonuçta o kafa değişmez hamile kalmadan gitsen de ilgilenmiyor ben kadın doğumcu ya da jinekolog değilim diyo yani hamileliğinin riskli olmamasına yönelik bi tedbir mahiyetinde bişey düşünüyosan yanlış adrestesin kesinlikle yücel karamana git derim ben...
ben dört sonu gelmeyen hamilelik tecrübesinden sonra çektirdiğim rahim filminde tüplerimden birinin tıkalı olduğu ortaya çıktı, yücel karamana götürdüm filmi histereskopi ve laparaskopi yaptı, operasyon esnasında rahmin t şeklinde olduğu tespit edildiği için onun düzeltmesi de yapıldı, şimdi tedavi sürecindeyim
rıza madazlıya hamile kalmadan gitme bence çünkü kendisi riskli gebelik uzmanıdır ben gitmiştim kendisine niye geldin ki sen şimdi seninle mi uğraşıcam ben diye bi de azar işittim, devlet hastanesine değil de özel muayenesine gitseydim ya da acıbademde iken gitseydim yine azar işitirmiydim bilmiyorum ama sonuçta o kafa değişmez hamile kalmadan gitsen de ilgilenmiyor ben kadın doğumcu ya da jinekolog değilim diyo yani hamileliğinin riskli olmamasına yönelik bi tedbir mahiyetinde bişey düşünüyosan yanlış adrestesin kesinlikle yücel karamana git derim ben...
teşekkür ederim tavsiyen için, peki yücel karamanın muayene ücreti nedir, brüksel tüp bebek merkezinden başka bir yerde çalışıyor mu acaba bir bilgin var mı? t şekilli rahimin operasyonsuz gebe kalma ve gebeliği sıkıntısız sürdürme şansı hiç yok mudur ya da çok mu azdır bunu öğrenmek istiyorum. çünkü daha önce sölediğim gibi prof. dr. tayfun bağış operasyona gerek görmüyorum dedi. Kafam karıştı ve alanının en iyisi diye rıza beyden randevu aldım.
canım yücel bey başka yerde çalışmıyor.sadece brüksel tüp bebek merkezinde çalışıyor.muayenesi 250 liradır.ben yarım rahmimi genişletmek için geçen sene aralık ayında yaptırdığım operasyonda 3500 lira vermiştim.
bence rıza hocaya gitmektense yücel hoca daha iyi canım.rıza bey sonuçta riskli hamilelik uzmanı.ama yücel bey zaten bu tür problemli rahim operasyonlarında usta.
doğru söylüyorsun o zaman yücel beyden de randevu almam gerek kafam öyle karıştıki daha önceki doktorlarım da operasyon yaptırma senin operasyonluk bir durumun yok diyorlar ama ben de gebe kalma şansım nedir onu merak ediyorum henüz 1 ay oldu korunmayı bırakalı çok erken biliyorum ama ne kadar uzayacağını tahmin edebilsem keşke ona göre harekete geçerim operasyonsa operasyon ne bilim
canım şu anda rıza madazlıya gitmenin bir anlamı yok ki..hamile değilsin sonuçta.adam da sana aynısını söyleyecektir..
yücel beye gelince,her gidene histeroskopi yapıyor demek yanlış olur.benim bir tanıdığım ona hist.yaptırmak için gitti.kız direk o fikirle gitti yani..ama kız o kadar hist.istemesine rağmen,gerek görmedi ve yapmadı..benim gibi uu larda histeroskopi yapıyor ama t şekilli olanları bilmiyorum.yinede gidip görüşmekte fayda var derim ben..
ben histeroskopiden sonraki 2.ayda ilk kez kendiliğimden hamile kalmıştım birde..faydası oldu yanii.
merhaba ancak yazabiliıorum yeni olduğum için öze mesaj gönderemiyormuşum
biz ilk defa geçen ay korunmayı bıraktık ve ramazan nedeniyle çok fazla çalışma imkanımız olmadı, yani daha başlayalı 1 ay bile olmadı doğrusu. gittiğim doktor rahim filmini istemeden önce ultrasona göre perde var bence ve histereskopi yaparız sıkıntın kalmaz dedi. filmi çektirip götürdüğümde rahimin üst tarafında yok denecek kadar az basıklık var bu sorun değil, ama üçgen olmak yerine t şeklinde bir rahim dedi. benim görüşüm operasyona gerek yok gebe kalmayı dene dedi.
acıbadem sigorta yaptırdığım için acıbadem dışında hastanelere gittiğimde limitsiz olan poliçem limitliye düşüyor, zaten sigorta yaptırdığıma pişmanım daha hamile kalıp kalamayacağım bile belli değil poliçeye 7000 tl ödedim bir de bu sene hamile kalıp doğum yapamazsam yine yenileyeceğim bir 4000 daha.... bir de doğuştan olan rahatsızlıklar olduğu için sigorta hiçbir uygulamayı karşılamıyo mesela hsg... tüplerimde herhangi bir tıkanıklık yokmuş yumurta konusunda da fabrika gibisin dedi , bu arada yücel beye gittiğinde hemen histereskopi yapalım mı diyo yoksa operasyona gerek yok dediği de oluyor mu forumlarda her gidene histereskopi yapalım dediğini okudum.
kusura bakma uzun oldu ama biliosun sıkıntı büyük yaz yaz sor sor bitmiyor....
merhaba arkadaşlar hepinizin bayramını kurlarım inşallah önümüzdeki bayrama herkes istediği gerçekleşmiş olarak girer
anladım canım o zaman yücel beye gitmem gerek , peki sen hamileliğini sıkıntısız bir şekilde atlattın mı şimdi ne durumdasın
benim daha 7. hafta. ben de yarım rahimliyim hatırlıyorsan. serviks uzunluğunun kısa olması ne demekmiş. kötü bir şey mi bu? ben de çok endişelendim şimdi. Allah yardımcımız olsun.merhaba arkadaşlar ,kendimi hatırlatayım yarım rahimliyim 14 haftalık doğal yoldan gebeyim fakat bugün dr um serviks uzunluğunun çok kısa olduğunu söyledi yani pek iç açıcı bir manzara değil daha 14.haftada bu kadar kısa dua edin :).sonradan netten araştırdım rahim anomalilerinde serviks yetmezlikleri daha sık görülebiliyormuş ne diyelim kısmet.inşallah bir sıkıntı çıkmaz. özellikle zeyhattan bu konuda iç açıcı bilgi bekliyorum :)
merhaba arkadaşlar ,kendimi hatırlatayım yarım rahimliyim 14 haftalık doğal yoldan gebeyim fakat bugün dr um serviks uzunluğunun çok kısa olduğunu söyledi yani pek iç açıcı bir manzara değil daha 14.haftada bu kadar kısa dua edin :).sonradan netten araştırdım rahim anomalilerinde serviks yetmezlikleri daha sık görülebiliyormuş ne diyelim kısmet.inşallah bir sıkıntı çıkmaz. özellikle zeyhattan bu konuda iç açıcı bilgi bekliyorum :)
canım yarım rahimli olduğun için serviks uzunluğunun çok kısa olması zaten çok normal bir durum..endişelenme..
yarım rahimlilerin hepsinde yaklaşık olarak 14.haftada serklaj denilen rahimağzının dikilmesi demek olan bir işlem uygulanır.yoksa serviks uzunluğu kısa olduğu için erken doğum riski vardır.mesela ben daha 9.haftamdayken 14.haftada serklaj olmak için doktorumla görüşmüştüm.
bu işlemi mutlaka yaptır derim canım.benim yarım rahimli bütüüüün arkadaşlarım yaptırdı ve hepsi de erken doğum olmadan zamanında yavrularını kucakladılar..
şimdiden tedbirini al..sonradan geç kalma canım.çünkü bu serklaj denilen işlemin de bir zamanı var.ilerleyen aylarda yapılmıyor,riskleri,tehlikeleri çok oluyor çünkü..12.haftadan 14-15.haftaya kadar yapılabiliyor.
bizim gibi uu larda ve ikiz veya üçüz bebek bekleyenlerde yapılır bu işlem.çünkü ikiz veya üçüz bebekte de serviks uzunluğunun kısa olması sözkonusudur.zaten normal bir rahimin ikiz veya üçüz gebe olması ile bizim tek bebeğe gebe olmamız aynı şey..umarım anlatabilmişimdir canımm..
bu işlemi mutlaka ama mutlaka yaptır.zeyhat yaptırmamıştı ama sonradan çok pişman oldu,eski yazıları okursan görürsün.bir de çider(çocukl istiyorum derneği) nini sayfasında forumlar bölümünde açık kürsü kısmında unikorn uterus diye bir bölüm var.bizim gibi yarım rahimlilerin toplanıp bilgi alışverişinde bulundukları bir yer.orda da serklajı hepsi yaptırdı.istersen bir oku,fikir sahibi olursun.[/QUOTE
çok sağol canım. ben de yarım rahimliyim. dediğin foruma baktım bayağı bilgilendirici oldu benim için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?