canım ben çok duydum uterus bicornis olupta hiçbir sorun yaşamadan doğum yapanları...yenimi teşhis edildi?...bende kendimi yıllardır bicornis var zannederken septum çıktı.ameliyat oldum ben,şimdi hamile kalmak istiyorum ama daha kalamdım hayırlısı..sen gebelik düşün inşallah sorunsuz bir gebelik dönemin olur...
sağol canım arkadaşım darısı başına tez zamanda inşallah.korkularım çok inşallah sorunsuz bir hamilelik yaşarım.
kızlar hamileyimmmmmmmmmmmmmmmmmm değerin 65 çıktı.ama sabahtan beri lekelenmelerim var dr progesteron yazdı ,kulanak konusunda kararsızım sizce ne yapmalıyım?doğal seyrine mi bıraksam bu ilacın yan etkisi sonra çıkmasın korktum ..kızlar bizimgi ameliyat geçirip hamile kalan kızlar kullandınızmı?birde nezaman başladınız...kafam karıştı...
gözün aydın ceydan bu yazıyı yazdığında demek hamileymişsin:)çok sevindimmmm darısı başıma inşallah
slm arkadaşlar ben pek giremiyorum taşınma tayin ve bebekle
ceydan çok sevindim gözün aydın olsun progestronları ben hamileleğimin ilk günlerinden doğuma kadar çok yüklü bir şekilde kullandım eğer dr un önerdiyse kullanmanı tavsiye ederim ben çok faydasını gördüm
Hadi gözün aydın canım Allah kolaylıkla hamileliğini geçirmene yardımcı olsun.Progestanı bende kullanmıştım.Kanamamı durduruyordu, bırakınca tekrar başlıyordu.
karar verdim kullanıyorum burdaki kızlar hep kullanmış,bizim 2.dr bu topik çok şey öğreniyoruz ve destek oluyoruz.kızlar iyi dilekleriniz için herkese çok teşşekkür ederim.rabbim hepimizin dualarını kabul etsin.
bende dün kullanmaya başladım korkuyorum çünkü sorun yaşamaktan.bugün belim ağrıyor ama yine tedirğinim geceleri kalkıyorum sabah namazını kılıyorum yatıyorum kendimi daha iyi hissediyorum.zeyhat sağol bende sen kullandın diye hatırlıyordum yazınca rahatladım progestan bizim gibilerinde önemli...ya birde şey soracam benim dr ameliyatta kaç hrt buji kullanılmış 10 luk falansa serklaj gerekli olabilir dedi sizde dr böyle şeyler sordumu?
karar verdim kullanıyorum burdaki kızlar hep kullanmış,bizim 2.dr bu topik çok şey öğreniyoruz ve destek oluyoruz.kızlar iyi dilekleriniz için herkese çok teşşekkür ederim.rabbim hepimizin dualarını kabul etsin.
ceydan belirtilerin neydi anlatırmısın adet dönemin geçincemi öğrendin?ya afedersiniz ama ben parmağımla kontrol ettim sanırım perde var hemde hemen vajina girişinden başlıyor.ilçedeyim ben napıcam ben yaa doktor yok bişey yok kan tahlili bile yapılmıyor burda
bugün ameliyat yapan prof la görüştüm burdaki dr gönderme yaptı,dediki ordaki dr benden slm söyle hiçbir prof 9 hegarlık bujiyle septum ameliyatını yapmaz...içim rahatladı progestanı kullan dedi zaten kullanmaya başlamıştım sizin önerilerinizle kızlar .neyse serklaj için 6 haftada serviks uzunluğunamı ney bakılacalmış ona göre karar verilebilirdedi.inşallah sağlıklı ilerlesinde korkularımız çok oluyor....... gebelik belirtilerini anlatayım şimdi;önce vücut ısısına hergün baktım ovulasyon günümde biraz artış oldu normalde ısım 35.5 civarı iken ovulasyonda35.7 falan oldu,birde bu ay ovulasyon takibi yaptırdım ama ilaç kullanmadım.kasık ağrılarım fazlalaşınca yumurtanın çatladığını anladım.döllenme olunca vücut ısısı yüksek kalıyor36 lara çıktı.sonra gögüslerim şişmeye başladı gerçi benim prolaktinim yüksek olduğu için şişiyor sandım ha birde 12.gün hayıt otu tohumu içtim 1bardak 3 gün içtim ovulayon günü bıraktım içmeyi...sonra göğüs ağrılarım hergün azalmaya başladı sonra yine artı şuan şiş..ben geçen ay 17 de adet oldum yani son adet tarihim geçmeden olan belirtiler bunlar....umarım yardımcı olmuşumdur.....ha buğünde bel ağrılarım oldu hepinizi çok öptm.
ay bilmiyom cnm inanki çok korkuyorumCanım arkadaşım hiç zaman kaybetmeden iyi bir doç. bul ve laparoskopi yaptır.Korkulacak hiç bir şey yok.Ben daha geçen ayın 28ine oldum çok kolay.Bana da önce uterus bikornus sonra da didelfiz denildi,yani çift boynuz.Hattta sana yapabileceğimiz hiç bir şey yok.Sansına kalmışi herşey tekrar hamile kalmayı dene dediler.Sonra laparoskopi oldum ve perde olduğu anlaşıldı.Belkide seninki de öyledir.
benimkine de öyle deid doktor..yani tek giriş ama iki ayrı rahim dedi.ne ilginç yaaa...digeri didelfiz oluyo demek hmm.sagol aydınlattıgın için cnm.bende arasındaki farkı bi türlü anlamıyodum yaa...canım doktor bana rahim şeklini çizdi arada perde kadar ince bir yapı yok dedi iki ayrı rahim ama tek girişmiş bizimki yani çift rahim tek giriş kalp şekli gibi didelfiz çift rahim çift giriş
ceydan tebriklerrrralkisalkisalkisŞenizçok sevindim.darısı tüm isteyenlere inşallah...Rabbim sorunsuz güzel bi hamilelik nasip etsin aminnnnnn:teytey:kızlar hamileyimmmmmmmmmmmmmmmmmm değerin 65 çıktı.ama sabahtan beri lekelenmelerim var dr progesteron yazdı ,kulanak konusunda kararsızım sizce ne yapmalıyım?doğal seyrine mi bıraksam bu ilacın yan etkisi sonra çıkmasın korktum ..kızlar bizimgi ameliyat geçirip hamile kalan kızlar kullandınızmı?birde nezaman başladınız...kafam karıştı...
canım verdiğin bilgiler için çok sağol..benim de sana bazı sorularım olacak:sempatiksalakcinni
1.yaptırdığın ovulasyon takibinde ilaç kullanmadığını yazmışsın.yani yumurta çatlatıcı iğne de mi kullanmadın?
2. hayıt tohumu için neden 12.günü seçtin?
3.hayıt tohumu ne işe yarıyor?yumurtayı mı çatlatıyor yoksa?
4.yumurtlama gününü önceki aylardan az çok bildiğin içinmi hayıt tohumunu 3 gün önceden başladın?
ayrıntılı yazarsan sevinirim canım..kus.bakma uzun oldu biraz.
inşallah sorunsuz bir şekilde tamamlarsın canım 9 ayı..allah bebeğini sana bağışlasın..
mrb kızlar
sanırım bende sizlerle aynı derdi payaşmaktayım
kısaca hikayemi anlatayımm
korunmay bıraktıktan sonra dr. a gittim 3 cm lik bi çikolata kistim olduğnu öğrendim
3 ay kendi haline bıraktık olmayınca klomen+çatlatma iğnesine başladım
3. ayımda hamile kaldım fakat bebeğim gelişemediği için 7. haftada kürtaj oldum
tekrar 3 ay korunduk ve tekrar 3 ay klomen +çatlatma iğnesi kullandım
ama olmadı ve 3 gün önce rahim filmi çekildim
tüpler çok şükür açık fakat rahimde perde gibi bişi varmış
ve histeroskopi çekilmem gerektiğini söyledi dr.um
şimdiiiiiiiiii
histeroskopide bu perde gidermi laparoskopi yaptırmakmı lasım
ve histeroskopi yada laparoskopiden sonra korunmak gerekiomu?
şimdiden cevaplar için teşekkür ederim
Canım laparoskopi ; göbekten kamera ile bakılarak durumu teşhis etmek için yapılıyor.histereskopi ise teşhisden sonra yapılabilecek bir şey varsa yapılıyor.Bu işlemlerden sonra ilaç kullanmaya başlıyorsun adet olmamak için rahim duvarı kalınlaşsın diye.İlaçlar bitene kadar da ilişki yok.İlaçlar bir ay sürüyor.
evet canım yumurta çatlatıcı kullanmaddım,hayıt tohumu içinde benim prolaktin yüksekti düşürmek için kullandım birde aedet düzenleyici etkisi varmış.12.günü kendi yorumum yumurta odönemde hızlı büyüsün diye nitekim de öyle oldu sağ yumurtalığım büyüyordu hayıt tohumunu içtim sol yumurtam ani bir atakla öne geçti 14.günü bıraktım içmeyi.hatta sağa dr baktı ben dr sol yumurtalığım ağrıyor dedim dr doğru dedi sol 20 civarı olmuştu 3 gün içinde.bugün sabah lekelenmelerim oldu ama bence günüm bugün yeni geçiyor yerleşme lekelenmesidir diye düşünmek istiyorum.papişim inşallah seninde ve dier arkadaşlarında güzel haberlerini alırız..ne istersen sor, keşke bir faydam olabilse...inşalah 9.ayıda görürüm ve devamını...birtane dua okkuyordum onu bir ara yazıcam sizde okuyun.çok öptmzemuszemuszemuszemus
mrb kızlar
sanırım bende sizlerle aynı derdi payaşmaktayım
kısaca hikayemi anlatayımm
korunmay bıraktıktan sonra dr. a gittim 3 cm lik bi çikolata kistim olduğnu öğrendim
3 ay kendi haline bıraktık olmayınca klomen+çatlatma iğnesine başladım
3. ayımda hamile kaldım fakat bebeğim gelişemediği için 7. haftada kürtaj oldum
tekrar 3 ay korunduk ve tekrar 3 ay klomen +çatlatma iğnesi kullandım
ama olmadı ve 3 gün önce rahim filmi çekildim
tüpler çok şükür açık fakat rahimde perde gibi bişi varmış
ve histeroskopi çekilmem gerektiğini söyledi dr.um
şimdiiiiiiiiii
histeroskopide bu perde gidermi laparoskopi yaptırmakmı lasım
ve histeroskopi yada laparoskopiden sonra korunmak gerekiomu?
şimdiden cevaplar için teşekkür ederim
regl dönemine kaldı 4 gün hamile olabilirmiyimkiiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?