Rahim Anomalileri

gözün aydın ceydan bu yazıyı yazdığında demek hamileymişsin:)çok sevindimmmm darısı başıma inşallah

sağol canım arkadaşım darısı başına tez zamanda inşallah.korkularım çok inşallah sorunsuz bir hamilelik yaşarım.

slm arkadaşlar ben pek giremiyorum taşınma tayin ve bebekle

ceydan çok sevindim gözün aydın olsun progestronları ben hamileleğimin ilk günlerinden doğuma kadar çok yüklü bir şekilde kullandım eğer dr un önerdiyse kullanmanı tavsiye ederim ben çok faydasını gördüm

Hadi gözün aydın canım Allah kolaylıkla hamileliğini geçirmene yardımcı olsun.Progestanı bende kullanmıştım.Kanamamı durduruyordu, bırakınca tekrar başlıyordu.

bende dün kullanmaya başladım korkuyorum çünkü sorun yaşamaktan.bugün belim ağrıyor ama yine tedirğinim geceleri kalkıyorum sabah namazını kılıyorum yatıyorum kendimi daha iyi hissediyorum.zeyhat sağol bende sen kullandın diye hatırlıyordum yazınca rahatladım progestan bizim gibilerinde önemli...ya birde şey soracam benim dr ameliyatta kaç hrt buji kullanılmış 10 luk falansa serklaj gerekli olabilir dedi sizde dr böyle şeyler sordumu?

Hadi gözün aydın canım Allah kolaylıkla hamileliğini geçirmene yardımcı olsun.Progestanı bende kullanmıştım.Kanamamı durduruyordu, bırakınca tekrar başlıyordu.

karar verdim kullanıyorum burdaki kızlar hep kullanmış,bizim 2.dr bu topik çok şey öğreniyoruz ve destek oluyoruz.kızlar iyi dilekleriniz için herkese çok teşşekkür ederim.rabbim hepimizin dualarını kabul etsin.

ceydan belirtilerin neydi anlatırmısın adet dönemin geçincemi öğrendin?ya afedersiniz ama ben parmağımla kontrol ettim sanırım perde var hemde hemen vajina girişinden başlıyor.ilçedeyim ben napıcam ben yaa doktor yok bişey yok kan tahlili bile yapılmıyor burda

canım benimki uu olduğu için bizde bujiye falan bakılmadan direk serklaj yapılıyor.ama bence de serklaj yaptır canım yaa..bak garanti olur hem.bu tür rahimle ilgili problemi olanlara serklaj iyi oluyor.zeyhat da yaptırmamıştı ama sonra çok pişman olmuştu..

amin canım.
allah hepimizin yardmıcısı olsun..

canım bence sen birkaç gün izin falan al mazeret izni..git istanbula doğru düzgün bir doktora(mesela yücel karaman gidebilirsin).ol ameliyatını dön hemen..yoksa öyle yerlerde işin çok zor.yerinde sayarsın.

bugün ameliyat yapan prof la görüştüm burdaki dr gönderme yaptı,dediki ordaki dr benden slm söyle hiçbir prof 9 hegarlık bujiyle septum ameliyatını yapmaz...içim rahatladı progestanı kullan dedi zaten kullanmaya başlamıştım sizin önerilerinizle kızlar .neyse serklaj için 6 haftada serviks uzunluğunamı ney bakılacalmış ona göre karar verilebilirdedi.inşallah sağlıklı ilerlesinde korkularımız çok oluyor....... gebelik belirtilerini anlatayım şimdi;önce vücut ısısına hergün baktım ovulasyon günümde biraz artış oldu normalde ısım 35.5 civarı iken ovulasyonda35.7 falan oldu,birde bu ay ovulasyon takibi yaptırdım ama ilaç kullanmadım.kasık ağrılarım fazlalaşınca yumurtanın çatladığını anladım.döllenme olunca vücut ısısı yüksek kalıyor36 lara çıktı.sonra gögüslerim şişmeye başladı gerçi benim prolaktinim yüksek olduğu için şişiyor sandım ha birde 12.gün hayıt otu tohumu içtim 1bardak 3 gün içtim ovulayon günü bıraktım içmeyi...sonra göğüs ağrılarım hergün azalmaya başladı sonra yine artı şuan şiş..ben geçen ay 17 de adet oldum yani son adet tarihim geçmeden olan belirtiler bunlar....umarım yardımcı olmuşumdur.....ha buğünde bel ağrılarım oldu hepinizi çok öptm.

canım verdiğin bilgiler için çok sağol..benim de sana bazı sorularım olacak:sempatiksalakcinni
1.yaptırdığın ovulasyon takibinde ilaç kullanmadığını yazmışsın.yani yumurta çatlatıcı iğne de mi kullanmadın?
2. hayıt tohumu için neden 12.günü seçtin?
3.hayıt tohumu ne işe yarıyor?yumurtayı mı çatlatıyor yoksa?
4.yumurtlama gününü önceki aylardan az çok bildiğin içinmi hayıt tohumunu 3 gün önceden başladın?

ayrıntılı yazarsan sevinirim canım..kus.bakma uzun oldu biraz.

inşallah sorunsuz bir şekilde tamamlarsın canım 9 ayı..allah bebeğini sana bağışlasın..

ay bilmiyom cnm inanki çok korkuyorum((dedigin ihtimallerden de korkuyorum.belkide perde var bende de..off Allah yardımcımız olsun valla..sagol yorumun için canım...
canım doktor bana rahim şeklini çizdi arada perde kadar ince bir yapı yok dedi iki ayrı rahim ama tek girişmiş bizimki yani çift rahim tek giriş kalp şekli gibi didelfiz çift rahim çift giriş
benimkine de öyle deid doktor..yani tek giriş ama iki ayrı rahim dedi.ne ilginç yaaa...digeri didelfiz oluyo demek hmm.sagol aydınlattıgın için cnm.bende arasındaki farkı bi türlü anlamıyodum yaa...
ceydan tebriklerrrralkisalkisalkisŞenizçok sevindim.darısı tüm isteyenlere inşallah...Rabbim sorunsuz güzel bi hamilelik nasip etsin aminnnnnn:teytey:

iyi edersin canım..şuanda bende kullanıyorum 3.ayım..progestan hem adetimi düzenliyo hemde bebek oluşursa koruma saglıyo bitkisel özelligide varmış ..doktorum bana söktürücü vermiyo hiç bunu veriyo...gerçi bu ay çok gecikti adetim geç başladım progestana ama olsun.4 tane kaldı bitince olurum inşallah...

evet canım yumurta çatlatıcı kullanmaddım,hayıt tohumu içinde benim prolaktin yüksekti düşürmek için kullandım birde aedet düzenleyici etkisi varmış.12.günü kendi yorumum yumurta odönemde hızlı büyüsün diye nitekim de öyle oldu sağ yumurtalığım büyüyordu hayıt tohumunu içtim sol yumurtam ani bir atakla öne geçti 14.günü bıraktım içmeyi.hatta sağa dr baktı ben dr sol yumurtalığım ağrıyor dedim dr doğru dedi sol 20 civarı olmuştu 3 gün içinde.bugün sabah lekelenmelerim oldu ama bence günüm bugün yeni geçiyor yerleşme lekelenmesidir diye düşünmek istiyorum.papişim inşallah seninde ve dier arkadaşlarında güzel haberlerini alırız..ne istersen sor, keşke bir faydam olabilse...inşalah 9.ayıda görürüm ve devamını...birtane dua okkuyordum onu bir ara yazıcam sizde okuyun.çok öptmzemuszemuszemuszemus

mrb kızlar
sanırım bende sizlerle aynı derdi payaşmaktayım
kısaca hikayemi anlatayımm
korunmay bıraktıktan sonra dr. a gittim 3 cm lik bi çikolata kistim olduğnu öğrendim
3 ay kendi haline bıraktık olmayınca klomen+çatlatma iğnesine başladım
3. ayımda hamile kaldım fakat bebeğim gelişemediği için 7. haftada kürtaj oldum
tekrar 3 ay korunduk ve tekrar 3 ay klomen +çatlatma iğnesi kullandım
ama olmadı ve 3 gün önce rahim filmi çekildim
tüpler çok şükür açık fakat rahimde perde gibi bişi varmış
ve histeroskopi çekilmem gerektiğini söyledi dr.um
şimdiiiiiiiiii
histeroskopide bu perde gidermi laparoskopi yaptırmakmı lasım
ve histeroskopi yada laparoskopiden sonra korunmak gerekiomu?
şimdiden cevaplar için teşekkür ederim

Canım laparoskopi ; göbekten kamera ile bakılarak durumu teşhis etmek için yapılıyor.histereskopi ise teşhisden sonra yapılabilecek bir şey varsa yapılıyor.Bu işlemlerden sonra ilaç kullanmaya başlıyorsun adet olmamak için rahim duvarı kalınlaşsın diye.İlaçlar bitene kadar da ilişki yok.İlaçlar bir ay sürüyor.

canım sanki laparoskopiyle histeroskopi kelimeleri yer değiştirecek gibi geldi banabilmiyorumkismile
yani önce histeroskopide kamerayla baklıp herhangi bişi varsa sonra laparoskopi yapılmıo mu?

anladım canım.çok teşekkür..a.s.
ben hayıt tohumunu yumurta çatlamasına yardımcı diye biliyordum ama demekki yumurta büyütücü etkiside varmış.
canım dediğin duayı da en kısa zamanda yazarsan seviniriz.belki bildiğim bişeydir.benim okumadığım dua kalmadı da..kafamçokkarıştı
rabbim hayırlısıyla 9 ayı tamamlamayı nasip etsin.ceydancım biz hamişşş kalmayı çok isteyenlere de dualarında yer verirsen çoooook sevinirizzz.:CüvCüv:

geçmiş olsun canım.
nilde de demiş zaten.laparoskopi karından açılan çok küçük bir kesiden kamera ile girip içeri bakmak demek.histeroskopide ise alttan bakılıyor.müdahale edilmesi gereken bir durum varsa müdahale ediliyor.seninkinde eğer bir perde varsaki öyle görünüyor,histeroskopi ile alınması lazım.

regl dönemine kaldı 4 gün hamile olabilirmiyimkiiii

innnnşallahhh öylesindir canımm..

benim bu ay da adetim gecikti kızlar.neden böyle oluyor anlayamıyorummm..
ama çok sinir olduğum kesin..klava:
günü şaşmayan adetim geçen ay ilk kez 1 ay kadar gecikti.söktürücü ile adet oldum.
sonrasında bu ay soan kürü bile uyguladım.adetim düzelsin diye.ama yok yokk..
bugün olmam gerekiyordu ama hiç olacak gibide değilim.
sanırım hormonal bir problem var bende.
kürtajdan dolayı desem değil.çünkü kürtajdan sonraki ilk 2 ay gayet düzenli gelmişti.3.aydan itibaren şaştı kaldııı..
allahım inaşşallah adet olurum yaa..:Saruboceq:
haa bu arada aklınıza başka bişey gelmesin.yumurtlama günümüde yakalayamadım.o aralar kayınvalidemin rahatsızlığı çıktı zaten.rahminde kanser gibi bir tümör varmış.
eşimin moral 0 oldu tabii..önümüzdeki hafta ameliyat olacak kayınvalidem.çok iyi bir insandır kendisi.inşallah ameliyatla şifa bulur.

innnnşallahhh öylesindir canımm..

benim bu ay da adetim gecikti kızlar.neden böyle oluyor anlayamıyorummm..
ama çok sinir olduğum kesin..klava:
günü şaşmayan adetim geçen ay ilk kez 1 ay kadar gecikti.söktürücü ile adet oldum.
sonrasında bu ay soan kürü bile uyguladım.adetim düzelsin diye.ama yok yokk..
bugün olmam gerekiyordu ama hiç olacak gibide değilim.
sanırım hormonal bir problem var bende.
kürtajdan dolayı desem değil.çünkü kürtajdan sonraki ilk 2 ay gayet düzenli gelmişti.3.aydan itibaren şaştı kaldııı..
allahım inaşşallah adet olurum yaa..:Saruboceq:
haa bu arada aklınıza başka bişey gelmesin.yumurtlama günümüde yakalayamadım.o aralar kayınvalidemin rahatsızlığı çıktı zaten.rahminde kanser gibi bir tümör varmış.
eşimin moral 0 oldu tabii..önümüzdeki hafta ameliyat olacak kayınvalidem.çok iyi bir insandır kendisi.inşallah ameliyatla şifa bulur.
[/QUOTE]

inşallah şifa bulur kayınvaliden şimdiden geçmiş olsun inşallah...benimde geçen ay 3 gün daha erken olmuştu öle olursa bugünde başlayabilir dünden beri sancım var ara ara gece midem çok bulandı fenaydımmm olmasın benimde inşallahtaaa hamiş olsammm hamiş olsakkkkkk...............:)

EYY RABBİM SENDEN TÜM EVLAT HASRETİ ÇEKENLER ADINA VE KENDİ ADIMA İSTİYORUM.
O SINIRSIZ TÜKENMEYEN HAZİNENDEN BİZLEREDE ;
HALİM,SELİM.ALİM, HAYALI,İMANLI,EDEPLİ,TAKVALI,SANA KUL, HABİBİNE ÜMMET ,ÜSTADLARIMIZA TALEBE,İSLAMA VE KURANA HİZMET EDEN,SENİN YOLUNDA ELİ YÜZÜ GÖNLÜ NURLU,ÇALIŞKAN,HER KONUDA BAŞARILIVE BECERİKLİ HAK YOLDA,HEP HAYIR YOLDA OLAN HER ŞEYİYLE RIZANI KAZANAN,HER YÖNÜYLE HAYIRLARLA DOPDOLU OLAN EVLATLAR NASİB EYLE TÜM EVLADINI KAYBEDENLERE SABIR VER VE EVLATLARINA CENNETİ A'LA YI NASİB ET

AMİN AMİN AMİN BİNLERLE AMİN İNŞALLAH ....papatya yazdım duayı rabbim bizze salih evlatlar nasip etsin enkısa zamandada size hamiş olmayı önce inşallah...betery bence sen hamilesin.papatya günüm geçiyor diyip söktürücü kullanma önce test yaptır emin ol çünkü bütün belirtiler aynı...güzel haberlerinizi alırım inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…