Rahim Anomalileri

arkadaslar merhaba.aranizda t ramin olan varmi yada bununla ilgili bilgisi olan paylasirsaniz sevinirim.

canım geçmiş olsun t rahim dudum ama nette kendim için araştırma yaparken duydum canım bilsem yardımcı olurum ama bilemiyorum ne zaman öğrendin nasıl oldu çocuğunmu olmadı nerde öğrendin hangi hastanede üzülme bende ilk duydum bir ay sürekli ağladım hala ağlıyorum üzülüyorum umutlarım varmı diye sorarasan umudum rabbim

cok saol canimmm yurtdisinda yasiorum.3 senedir evliyim ve 5 dusugum var.burdaki doktorlar her seferinde biseyin yok dediler bulamadilar anlicaginiz sonra gecen sene turkiyeye geldigimde gittim doktora herseyim normal cikinca doktor bide rahim filmi cekelim dedi orda cokti rahminin t oldugu.dogustanmis doktor sorunun bu olabilecegini söledi bebege yer olmadigi icin dusuk yapiomusum kolay bi ameliyat dedi.bence dene dedi ama burdada tedaviye baslayinca yaptirmadim.burdakilerde tup bebek deneyelim dedi okadr ugrasla denedik sonuc yine ayni oldu.zaten dusuklerin zamani bile hep ayni 6ci haftada dusuo.nette cok arastirdim galiba olucam o ameliyati bi sansimi denicem kaybedecek neyim varki artik.

canım öncelikle geçmiş olsun bir çok dşüğün olmuş rabbim inş hayırla evlatlarını sana bağışlar canım eğer eşinde bir sorun yoksa ve tüplerin kapalı değilse tüpe gerk yok diğe biliyorum ve siz zaten öncesinde normal yolla defaarca hamile kalmışsınız yrutdışındaki doktorlar senin durmunu dahi ortaya çıkaramamışlar canım türkiyede bir çok dr histereskopi yapıyorlar açık amaliyat yapmıyorlar yada laparakopi yapıyorlar siz iyice düşünün ve amaliyatınız türkiyede olun bildiğim kadarıyla kolay bir amaliyat canınızı sılmayın canım hepimizin bir şekilde problemi var benimde doğuştan bir bölümü gelişmemiş ben tüp yapacağım ama eşimden kaynaklanan bir durumdan dolayı

canım çok geçmiş olsun demek tüp denedin tuttu ama devam etmedi nasip böyleimiş yiyecek ekmeği içecek suyu yokmuş. ben "aşılama olsun tüp olsun bebişler bizimle olsun "forumunda yazıyorum orda da çok değerli paylaşımlar oluyor. benim ilk aşılamam negatif. ikinci aşılamam olucak haziran ayında şuan adetimi bekliyorum. ilk aşılamamda tüpümün olmadıüı sağ tarafta çok güzel yumurtalar vardı solda ise sadece 1 tane zor büyüyen, yumurta sıçramıyor canım tüp onu yakalıyor ama nadir görülen bişey sağdaki yumurtayı sol tüpün yakalaması. nitekim benim sağdaki güzel yumurtalarımdan birisini yakalayamadı sol tüpüm(demekki o kadar kabiliyetli değil:)) sonucum negatif. bir yerde bişey okudum yabancıların unicorn uterus forumunda. yarım rahimde tüpün olduğu tarafta zayıf yumurtlama olurmuş gibi bişey. şaşırdım doğru olabilir mi? benim de hep diğer yumurtalığım daha baskın çıkıyor rahmimin sağ tarafı gelişmemesine rağmen, pelvik mr ımda sağ over tanımlanamamıştır yazmasına rağmen benim sağ overim var ultrasonda son muayne eden doktorum fibrotik over dedi sanırım gelişimini tamamlamamış bir over ama maşallah puregon u görünce coştu. anlayamıyorum. korkuyorum. tüpe doğru gidiyoruz. tüp bebek yapttırıp onu da 8 veya 10 haftalık kaybetmeye dayanamam.çok korkuyorum. üstelik tek böbrekliyim. rabbim bir tane verirse sanırım ikinciyi istemeyeceğim. tedavi görmem en azından olursa kendiliğinden olsun.

merhaba,hoşgeldin aramıza..Evet Rabbim ol dedikten sonra gerisi boş
Normalde sağdan yumurtlamışsın o ay sağ tüpe gitmesi lazım ama bazen sağdan yumurtlasan da sol tüpe gidebiliyormuş

Merhaba arkadaşlar...Ben uzun bir süredir siteye üyeyim fakat yeni yazmak kısmet oldu.4 yıllık evliyim, 1 yıldır korunmuyoruz fakat gebelik nasip olmadı. Rahimde septum görüldü, hsg'de y şekli görülüyor ve sol tarafda 0,5 cm çapnda bir adet polipim mevcut, doktorlar ameliyat dediler fakat rahim delinmesi gibi bir tehlike beni korkutuyor...Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim...

Mrb arkadaşlar bende aranıza katıldım benim rahmim bikornuat uterusmuş yani çentikli rahim. Burayı epeyce okudum ama bi türlü benm durumumda olan birine rastlamadım genelde olan sorunlaryarım rahim,çift rahim ama benm durumumda hiç mi kimse yok?

Son düzenleme:
Merhabalar...

Benimde rahim şekil bozukluğum vardı. Bu ilk defa renkli ultrason çekindiğimde ortaya çıkmıştı. Süpriz hamileliğim ise 24. haftada erken doğumla bu sebepten sona erdi.
Anestezili rahim filmi çektirdim ve sonucunda rahmimim Y şeklinde olduğunu ve bebek için gerçekten çok az bir yer olduğu, rahimin bu sebepten bebeği taşımadığını söylediler.
Histeroskopik uterus rejeksiyonu yapıldı. Şu anda iyiyim doktorumuz artık bebek sahibi olabileceğimi söylüyor ama korkuyorum.
Tekrar aynı şeyi yaşamaktan.
Aynı anomali annemde de varmış.
Öğrenmek istediğim tedavi olduktan sonra tekrar bir problemle karşılaştınız mı?

Nazlı Merhaba,

Her işte bir hayır olduğuna hep inanmışımdır. Senin de bu anomali ile hamile kalmaman iyi olmuş. Bebeğini kaybedebilirdin. Bebek düşünmeden önce bu ameliyatı olman gerekecek. Rahimin delinmesi bir risk ama daha önce bu ameliyatı yüzlerce kez yapmış emin ellerde bir problemle karşılaşacağını sanmıyorum. Doktoruna güvenmen çok önemli. Benim de Y şeklindeydi. Ameliyat sonrasında bir problemle karşılaşmadım. Umarım da karşılaşmam.

İstanbulda oturuyorum, doktor tavsiyesine çok ihtiyacım var, benim hiç gebelik oluşmadı benim gibi rahmi y şeklinde olup hiç gebelik oluşmayan oldu mu ?Genelde düşükle sonuçlanır diyorlar,oluşmamasıda garip değil mi ? Lütfen yardımcı olun ?

Son düzenleme:
Ameliyat olan arkadaşlar yardımcı olur musunuz ???

benim y rahim değil yarım rahim bizim dilimizce
öğrendiğimde yıkıldım benim amaliyatla olacak bişey değil o şekilde hamile kalıcam sonuna kadar gidrmi bilemem
rabbim bilir sen hangi dr ve hastanede hsg çekip bu durumu öğrendim
canım doktorun nasıl bu konuda

merhaba arkadaşlar bende de kalp şeklinde mi desem y şeklinde mi desem septum vardı 2 sene önce bir düşük yaptım ardından septum olduğu görüldü ve gittiğim dr ların hepsi ameliyat dedi bende ilk duyduğumda çok korkmuştum çünkü ameliyat sonrası rahim yırtılması erken doğum gibi riskler vardı. ben ameliyat oldum ve ardından 3 ay korunma süreci dahil 8 ay sonra hamile kaldım riskli bir hamilelikti ama çok şükür bir sorun olmadan doğum yaptım dr seçerken çok dikkat etmeniz gerekiyor en ufak bir hata çocuk sahibi olamamaya sebep olabiliyor maalesef...

Merhaba naneli limon sanirim senle ayni durumdayiz. Gebeligimin 7. Haftasinda kanama ile dr a gittim Bebek iyiydi, uterus bicornis teshisi kondu, halk dilinde cift rahim diyorlar sanirim aslinda kalp seklinde rahim. suan 14 haftamdayim lekelenmem hep oldu.13. Haftamda uyurken icimden kan bosaldi neredeyse 2 lt kan ve pihti dusurdum, bebegim dustu diye cok korktum ambulansla hastaneye gittik neyseki bebek iyiydi 4 gun hastanede yattim;( yatak istirahatindeyim progestan ve proluton depot kullaniyorum. Dr um erken dogum riski icin dikis yapacakti ancak kanamadan dolayi erteledik. Sen de 16. Haftandasin sanirim kanaman oluyor mu? Dikis atildi mi rahim agzina? Surekli nette arastiriyorum moralim cok bozuluyor ikinci trimester dusuk riski fzla oluyormus;( bu durumda saglikli bebegi olan var mi? Olumlu seyler duymaya o kadar ihtiyacim var ki. Allahim bebeklerimizi bize bagislasin.

merhaba
ben maalesef unicorn uterusum en yakın arkadaşım ise geçen sene çift rahimli oldugunu öğrendi gerçekten çok şaşırdık bu tesadüfe kendisi epey zamandır hamile kalamıyordu. tam tüp bebeğe başlayacağı ay hamile kaldı. normal bir kadın bile o kadar rahat hamilelik geçirmemiştir. maşallah hiç özen de göstermedi 7 aya kadar işine de gitti. ve bebeğini sağlıkla dünyaya getirdi. darısı hepimizin başına inş.

merhaba ben unicorn uterusum bana da dikiş atılacak gebeliğimde. 1 kez gebe kaldım 8. haftamda düşük oldu. şimdi tüp bebeğe başladım iğne kullanıyorum 1 hafta sonra yumurta toplama yapılacak. bayramın hemen ertesinde de transferim yapılacak Allahın izni ile 10 kasımdan sonra sonuç bekliyor olacağım. ben kesinlikle diki atılmasını öneririm gittiğim bütün doktorlar da bana bunu önerdi. ilk trimester rahat geçse de ikinci trimesterde bebek büyüdükçe baskı artacak benzer anomaliler bunlar bebeğe yer kalmıyor ihmal etmeyin lütfen.

ben de unicorn un. ayrıca sağ böbreğim de yok. bu ay tüp bebeğe başladık. 1.5 yıl önce klomen kullanarak hamile kalmıştım herşey yolunda giderken kalp atımı vs.. 8. hafmadaki kontrolümde kalp atımının durduğunu öğrendik çok üzüldük kanamamlekelenmem bile yoktu. sonrasında kürtaj ve 3 aylık korunma. arkasından 3 aşılama yaptırdım ovulasyon takipleri yapıldı bazı aylarda da spontan, hiçbirisinde gebe kalamadım 3 aşılamam da negatif. devletten tüp bebek raporu aldım şuan eurofertil de tüp bebeğe başladım. rabbim hepimizin yardımcısı olsun. rahimi sorunlu olan insanlarız biz çoğumuz normal gebe olamicaz. sizin gebeliğiniz var mı tedavi görüyormusunuz? dikiş kesinlikle ihmal etmemelisiniz bence.

şu anda durumun nasıl çok merak ediyrum

http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-ozel-bolum/539291-t-seklinde-rahim-lutfen-bilgi-verin.html

Linkinden alintidir :

Selamlar ....

Yazini okuyunca kendimi buldum diye bir tabir kullanmak istedim .

12 yillik evliyim . Denemedigimiz yol ve yöntem kalmadi .

Sayisini unuttugum ICSI ve donmus embriyo transferlerim oldu .

2 kez kendimi dünyanin en mutlu insani hissettigim hamileliklerim sadece 8.-10. haftaya kadar sürebildi . Ve malesef düsükle sonuclandi .

PGD ler , akapunkturlar ,assistant hatching (lazerle yontma ,ebriyolarin tutunmasini kolaylastirmak adina yapiliyor ), lenfosit asisi vs. vs. ...

Denenmeyen hicbirsey kalmadi . Bu arada HSG ve Laparoskopi ameliyatlarim da yapildi .

Hersey yolunda denildi .

Oysa ki ben de T seklinde bir rahim yapisina sahipmisim . Ve aslinda bebegimin gelisip büyüyecegi yeterli alan zaten hic yokmus ..

Bunu duyunca yasadigim yikimi , hayal kirikligini sanirim tahmin edebiliyorsunuzdur ..

Rahmimdeki anormalligin varligini , dondurulmus embriyolarimla yaptiracagim tedavide cikan olumsuzluk sayesinde ögrendim ..

iki seferdir rahimdeki endometrium istenilen kalinliga ulasmayinca Rahim filmi önerildi . Tabiki danismak icin gittigim baska bir DR. tarafindan .

Ve aslinda bunca sene hem madden hem manen bosuna ugraslar verdigimi anladim .

Onlarca embriyomun bosuna zayi oldugunu da .

Bilmiyorum bunun hesabini nasil vericek doktor olarak gecinen bazi .............

Yine de hicbirsey icin gec kalmis degilim . Degil mi ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…