mrb ben de aranıza yeni katılıyorum ama msjları uzun zamandır takip ediyorum. ben 3,5 senelik evliyim son 1,5 yılda iki düşüğüm oldu. İlki canlanmadı ikinkcisi 8 haftalıkken gelişimi durdu her ikiside kürtajla alındı. İkincisinde doktorum rahimde perde yada ikiye bölünmüş rahim ihtimallerinden bahsetti.ameliyat olmam gerektiğini ama öncelikle kesin sonuç için rahim filmi çektirmem gerektiğini söyledi aranızda bu tip sorunlar yaşayan yada tedavi olan varmı merak ediyorum.
Merhaba aranizda yeni katiliyorum 3 ay once evlendim ve 1 bucuk ay sonra hamile kaldim ve 10 gun once bebegimi kaybettim :s 6 bucuk haftalik iken ve cok uzuldum doktora gittim ve rahmim hafif kavisli oldugunu soyledi ve bu da dusugun sebebi oldu dedi sizin aranizda arkuat uterus = kavisli rahim sekli olan var mi cunku destege cok ihtiyacim var lutfen deneyimlerinizi yazin
Merhaba parala, oncelikle cok gecmis olsun;( bana da bicornis teshisi kondu ama gittigim baska bir dr arkuat da olabilir, insallah oyledir bicornisten daha iyi en azindan daha az kavis oluyor demisti. Tabi sonrakiler bicorniste israr etti;(Bu tip rahim genelde erken dusuge neden olmuyor diye biliyorum. İkinci trimester kayiplari daha fazla oluyor. Arada perde varsa erken dusuk daha fazla oluyormus, emin olmak icin rahim filmi cektirebilirsin. Bazen yanlis teshis olabiliyor. Simdiki aklim olsa gebelik oncesi film cektirirdim diyorum;(Ben suan 18 haftaligim 7. Haftadan beri kanama nedeniyle yatiyorum. Ve gebeligimin akibetini drlar bile bilemiyor. Tavsiyem tekrar denemeden tum tetkikleri yaptir ki gebelik oncesi tedavisi basit birsey nedeniyle bebeislerimizi kaybetmeyelim.
merhaba Slmeng cevabiniz icin tesekur ederim seninki doktorun net bilmiyor mu cunku ben 4 kadin dogum uzmani tarafindan kontrol edildim hepsi ayni dediler rahmin hafif kavisli oldugunu soylediler birincisi dedi bu dusugun sebebi olabilir baska doktrolar ise dediler ki bu kesinlikle dusugun sebebi degildir sadece anormal olan bebekler kendi kendine duserler dediler yani bu rahim cesiti olan kadinlarda saglikli gebelik oluyor ama doktor gozetimimizde olmamiz lazim.
Sen de doktrora gittiginde ayrintilari soyle insallah Allahimiz hepimize yardimci olur ve en yakin zamanda bebelerimizi kucaigimiza aliriz ki bundan eminim sadece pozitif dusunelim ve yakin zamanda biz de bu forumda anne oldugumuzu yazicaz insallah
teşekkür ederim güzel dileklerin için inşallah bebek haberlerimizi de paylaşırız. ben daha bu konuda herhangi bir konrolden geçmedim doktorum kürtaj yaptığında farketmiş tahmin üzerine konuştu kesinleştirmek için hsg çektirmemi söyledi salı günü 4 de randevum var hayırlısı olur inşallah
teşekkür ederim güzel dileklerin için inşallah bebek haberlerimizi de paylaşırız. ben daha bu konuda herhangi bir konrolden geçmedim doktorum kürtaj yaptığında farketmiş tahmin üzerine konuştu kesinleştirmek için hsg çektirmemi söyledi salı günü 4 de randevum var hayırlısı olur inşallah
merhaba kızlar.görüyorumki rabbimin bizler için hazırladığı çok değişik hayatlar var.ben 26 yaşındayım.1.5 yıllık evliyim. benim doğuştan rahmim yok.yumurtalıklar gelişmiş ama ne yazıkki rahim gelişmemiş.rabbimin takdiri işte. Allahtan ki eşim çoook anlayışlı. taşıyıcı annelikle evlat sahibi olabiliyoruz ancak. bu ay başladık tedaviye. kuzenim yapcak taşıyıcı anneliğimizi. bu ay doğum kontrol hapına başladık ikimizde.ben iğnelerimi olacam ve yurt dışına gitcez uygulama için.kendi evladımı kendim taşımayı onu içimde hissetmeyi okadar çok isterdimki anlatamam.ama bu yolla meleğime kavuşacaksam da yaparım.inşallahh rabbim verir meleğimizi....
uzun bir süredir bu topiğe yazmadım ama okuyordum hepinizin bir sorubu var
rabbim inş hepimizi bebeklerimize kavuşturur
geçmişi okuyanlar bilir bende şubat 2012 de rahimimin uterus onıkornus olduğunu öğrendim
buna rahimin bir bölümü gelişmemiş demek
ben 7 yıllık evliyim ama çocuğum yok çünkü eşim azo sperm ve tüp bebk dışında başka
şansımız yok ama hala tüp bebek dahi yaptıramadım tam karar verdim tüp bebeğe dr rahim filmi istedi işte ozaman öğrendim durmum
çok yıprandım çok üzüldüm ama elden bişey gelmiyor
düşünün hem eşin hem sen çok zor bayanlar umudum varmı hayır ne olacak bilmiyorum
unutmayın hayattta beterin beteri var üzülmeyin inş rabbim hepimize hayırlı bebişler veriri amin
çok etkilendim yazını okurken canım rabbimizin hepimiz için imtihanı ayrı. benim de yarım bir rahmim var. sağlıklı bir rahmin yarısı kadar. ama öyle olsa da var yine çok şükür. senin için de rabbimin takdiri buymuş demekki ama bence yumurtalık çok daha önemli. çünkü yumurta sana ait olunca bebeğin de senin genlerini taşıyor. taşıyıcı annelik çok mantıklı rabbim kucağına almayı nasip etsin.
ben de unicorniusum. daha önce yazmışmıydım sana hatırlamıyorum ben tüp bebeğe başladım. doktorumun daha önce doğum yaptırdığı çok hastası olmuş. hem de hiç düşük tehtidi olmadan. septum gibi zor değil daha ufa bir rahim sadece ve herşey daha kolay oluyor diyor kafama takmamı istemiyor. sen de en kısa sürede tüp bebeğe başlamalısın canım vakit kaybetme. hatta ilerleyen yıllar için yumurta ve spermleriniz şuan sağlıklı iken ( en azından eşinde sperm bulunabiliyorsa) dondurulmuş embriyo elde edip saklamalısınız. herşey gönlünce olsun.
merhaba kızlar.görüyorumki rabbimin bizler için hazırladığı çok değişik hayatlar var.ben 26 yaşındayım.1.5 yıllık evliyim. benim doğuştan rahmim yok.yumurtalıklar gelişmiş ama ne yazıkki rahim gelişmemiş.rabbimin takdiri işte. Allahtan ki eşim çoook anlayışlı. taşıyıcı annelikle evlat sahibi olabiliyoruz ancak. bu ay başladık tedaviye. kuzenim yapcak taşıyıcı anneliğimizi. bu ay doğum kontrol hapına başladık ikimizde.ben iğnelerimi olacam ve yurt dışına gitcez uygulama için.kendi evladımı kendim taşımayı onu içimde hissetmeyi okadar çok isterdimki anlatamam.ama bu yolla meleğime kavuşacaksam da yaparım.inşallahh rabbim verir meleğimizi....
önceden biliyordum zaten 16 yasına kadar bekledik olmayınca doktora gittik.tanı hemen konuldu aten.ama bu neyi değiştirdiki.kocama herşeyi evlenmeden anlattım.kabullendi.saolsun beni hiç kırmadıda.tek eksiğimiz bi melek
Ameliyat olan arkadaşlar yardımcı olur musunuz ???
önceden biliyordum zaten 16 yasına kadar bekledik olmayınca doktora gittik.tanı hemen konuldu aten.ama bu neyi değiştirdiki.kocama herşeyi evlenmeden anlattım.kabullendi.saolsun beni hiç kırmadıda.tek eksiğimiz bi melek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?