İyi akşamlar kızlar, ben geldim... geçen hafta tatildeydim ...
Defne öncelikle geçmiş olsun... bende histeroskopi ameliyatı oldum ...
bazen ilk histeroskopi başarılı olmayınca ikinci birtaneye ihtiyaç duyuluyor... bana doktorum yapışıklığı engellemek için histeroskopiden sonra balon işlemi yaptı... ameliyatan bir ay sonra sanırım rahime bir intra-uterin bir balon yerleştirdi ve o balon şişirildi sonra da 2 dakika sonra çıkarıldı bu işlem yapışıklıkları da önlüyor... peki birşey soracağım 8 haftalıken düşük mü yaptın ? peki neden kürtaj yapıldı ki , embryon daha küçüktü ilaçla onu rahim atabilirdi değil mi ?
herkese iyi geceler
Selam Bebeğim... bende bir gelişme yok... geçen ay vücut ısımı ölçerek birşeyler yapmaya çalıştım ama başarısız oldu... bu ay yapmayacağım ..
balon işlemine gelince ... bana ameliyatan hemen bir ay sonra yapıldı tabi biraz ağrı oldu ama korkulacak birşey yok,2 dakika duruyor ve sonra çıkartıyorlar hemen...
sen nasılsın ?
iyigeceler:)8 haftalikken bebegimin kalbi durdugu icin alindi..ne yazikki bebek kendini atamiyor doktorumilac verdi oncesinde evet buyuk bir parcayi sokturdu ama krtj olmadan rahim tam temizlenmedigi icin bu yol secildi..temmuzda tup bebek merk basvurduk cunku 6 ay oldu hamile kalamadim tup bebek merkz doktorum rahimde septum goruyorum film cektirin eger varsa alacagiz dedi..ama o ay hamile kaldim fakat sagliksiz artan bhcg ve sorunlu bir hamilelik oldu..ani sekilde oda 65 gun bhcg sifirlanarak kanama ile bitti..sonrasinda film cekildi 4 gun sonra histeroskobi oldu..ben bitti diye dusunurken doktorum tekrar film gerekirse histeroskobi verdi..suan adet olmayi bekliyorum 6 gun oldu film cektireli ama moralimpekiyi degil
Merhaba kızlar nasılsınız ? Benim ahım gitmiş vahım kalmış yakında oda gider :)) çok yoğunum giremiyorum. Hepinizin hayırlı ramazanları olsun. Bu arada bana ameliyattan sonra spiral ilaç yada balonla ilgili bir işlem yapılmadı. Sadece bir ay ilişki iki ay hamilelik yasaklandı. Bir ay sonrada vajinal ultrasonla bakıldı.
Bebeğimm Bride gün sayıyordur şimdi nede olsa doğum yaklaştı inşallah sağ salim doğrurur oda.
Denef geçmiş olsun. Bende amilyat oldum herşey yolunda ama hamile kalmaya çalıştığım zman güçlüklerle karşılaşmaktan korkuyorum. Sanik gene bişeyler gelecekmiş gibi geliyor başıma.
Bebeğimm işallah bu ay hamile kalırsın ramazan diye üşenme sakın sahuraca yolu var :)
merhaba kızlar inşallah bu ramazanda dualarımız kabul olur. bebeğim ben medismart ovulasyon testi aldım 27 ytl.ordaki zamanlamaya göre yaptım ama hep silik çizgi çıktı.silik çizgi de negatif anlamına geliyor.sıkıldım yaaaa çok sıkıldım
kızlar merhaba..ben gıttıkce dusen bır moral cızgısındeyım..doktorum septumun benım durumumla ılgılısı olmadııgnı soyledı ıyıce aklım karıstı umutlarım kayboldu sankı(8 haftalıkken kalbı duran dogal bır hamılelıgım vardı)sankı bosuna amelıyat oldum gıbı...bende bılmıyorum...yumurtlama olayını en ıyı atesle saptayabılırsınız adetın 4.gununden ıtıbaren hergun olcup yazın sabahları atesınız bırden dusmeye baslayacak mesela 36.4 falanken 36.3 hatta 36.1 falan olacak bırdende 36.7 ye cıkacak ıste o gun yumurtlamıs oluyorsunuz..medsmartı ben cok kullandım ve oyle hamıle kaldım ..med smartı yaparken (eger ılk yapıyorsanız adetın 5 gunu falan baslayın yumurtlama gununuzu kacırmamak ıcın)4 saatlık ıdrarla yapın koyu cızgı cıkması lazım ama bırgunle kacırabılırsınız..eger yumurtlama gununuzu asagı yukarı bılıyorsanız cok test harcamamak ıcın o gunden 2-3 gun once baslayın yapmaya..allah hepımızın yardımcısı olsun..[/QUO
iyide bu teşhisi koyupta seni ameliyat ednlerde onlar değilmi bu ne biçim şey anlayamadın canım ama üzülme peşinide bırkma ameliyata kim karar verdiyse onun bu testler adetin 5. günü niye başlıyoruzki mesela benim adetim 7 gün sürüyo yani 5. gün yumurtluyo olmuş olabilirmiyim ayrıca olsa bile regleyken ilişkiye girememki
Aslında bu rahim anomalililerinde hep diyorlarya gebeliğe engel değil falan diye benim fikrim engel değil ama şöylede bir durum var bu rahim sorunlarının görüldüğü kişilerde zaten doğurganlık zor oluyor tamamen imkansız değil. Bana bir doktr öyle demişti gayet aklı başında bir doktordu. Septumu aldırabilirsin ama sonu tüp bebeğe kadar gidebiliyor diye. Böyle sorunlu kişilerde hamile kalmanın pekte kolay olmadığını söylemişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?