Rahim Anomalileri

Ay77 kaç aydır bebek için çalışıyorsunuz merak ettim.Bizde yeni başladık daha umarım çok uzun sürmeden hamiş kalırız:1hug:

Gülsenem ciğim selam, vallah ameliyatan sonra işte 2-3 ay deniyoruz ama aslında biz nerdeyse 2 yıldır bebek istiyoruz ama olmuyor. eşim yarın spermiyogramı yapacak inşallah iyi bir sonuç alırız da aşılamaya geçeriz ...

A.S. çok iyi yapmışsın yanına giderek... Allah analı babalı büyütsün...

aslinda zor degil mesela yatak odasinda basucunda bulunsun sabah kalkmadan once(farkli satlerde olur)agzindan olc kesinlikle dogru sonucu veriyor..

Merhaba Arkadaşlar, gerçekten çok yararlı bir link olduğunu düşünüyorum aynı sorunu olan insanlarla deneyimlerini paylaşmak insanı gerçekten rahatlatıyor. Ben yeni katıldım aranıza bendede septum vardı iki defa histereskopi oldum, ilkinde septumun 3te 2 si alındı sonra geri kalan 3 te 1 septum alındı. ameliyattan iki ay sonrada hamile kaldım şuanda 18 haftalık hamileyim. şimdilik bir sorun gözükmüyor umarım bu süreci sorunsuz atlatırım. Umarım herkes gönlüne göre bebek sahibi olur.

Sağol gülsenenm anladığım kadarıyla senin sorunun bicornus yani kalp şeklinde rahim, ben ilk defa doktora gittiğimde banada rahmimin kalb şeklinde olduğu söylendi sonra rahim filmi çekti, evet bu kesin bicornus denildi sonra başka doktora gittim oda hemen ameliyat edelim dedi. sezaryan gibi açık ameliyat olucak dedi. ben güvenemedim başka doktora daha gittim(anlıycağın doktor doktor gezdim). Laparoskopi yapılmadan üsteki çöküntülük gözle görülmeden belli olmaz dedi septum ve bicornus çok benzer dedi. Nitekim laparoskopi yaptı septum olduğunu görüncede aynı zamanda altan histereskopiyle septumu aldı. Tabi doktorun bu konuda çok tecrübeliyse septumla bicornusu laparoskopi olmadan ayırabilir. ama ben gene bir doktorla kalma derim canım.

hımmm anladım canım bakalım bu ay inşallah denerim bulabilirsem ben henüz hiç hamile kalamadım ve bütün tetkiklerim yapıldı bir sorun yok bir tek septum

Merhaba Bebeğim ben yeni üye oldum, sanırım seninde sorunun sadece septum. Ameliyat olmadınmı, sana tavsiyem ameliyat olmadan hamile kalmaya çalışma, çünkü riske atmana hiç gerek yok, ameliyat 15 dk sürüyo çok basit aynı gün taburcu oluyosun. Riske atmaya hiç değmez.

ayyy harika bir haber ya hemen hamile kalmiş olman ne kadar güzel arkadaşim yüreğime su serptin biliyomusun bendede septum var bayramdan sonra allah izin verirse olmayi düşünüyorum 15 aydir korunmuyoruz başka hiç bir sorun olmamasina rağmen eşim ve bende hiç hamile kalamadim sende benim gibi denedinmi ameliyattan önce hamile kalmayi canim benim durumumda olan varmi araştirip duruyorum düşük yapan var ama henüz hiç hamile kalmayani bulamadim

sanirim ayni anda msj attik bu arada aramiza hoşgeldin bir tane hamilemiz vardi bir kaç gün önce bebeğimiz geldi sen 2. Sin inşallahta artar canim ya ben rutin bir miuayenede 1 yillik evliyken öğrendim ve hemen korunmayi biraktim 1 yil sonunda gebelik oluşmayinca tekrar gittim hsg çekildi septum dendi tüm tetkiklerim yapildi ama bir sorun olmamasina rağmen hiç hamile kalamadim doktorlar septumun gebeliğe engel olmadiğini söylüyor ama düşük tehlikesi varmiş kafam çok karişik ve ne düşüneceğimi bilmiyorum neden hamile kalamadiğimida canim

gülsenem inşallah tatlim hepimiz veririz o güzel haberleri sen ameliyat olmadin dimi canim boş birakmayalim topiği birbirimizi haberdar edelim

tatlım sen daha yani başlıyosun hiç sorun olmadan olur inşallah hiç kafana takma bence hiç bir sorun olmayacak

Sağol canım, evet okudum allah analı babalı büyütür iyşallah,darısı hepimize. bende rutin muanede 1, yıllık evliyken öğrendim. ama ameliyat olmazsan %90 düşük olur dedikleri için korunmayı bırakmadım ameliyat oldum ondan sonra korunmayı bıraktım ve hamile kaldım. ama doktor septum uzunsa hamile kalmayı engelleyebilir ameliyatla açıldıktan sonra daha kolay hamile kalınıyor demişti. sen neden ameliyat olmayı düşünmüyosun, ben bi arkadaş daha tanıyorum oda ameliyat olduktan sonra hamile kaldı ve bebeğini sağ salim aldı kucağına. ama bence hamile kalmayı stres de çok etkiliyo, ben ameliyattan sonra içim çok rahattı kendime 1 yıl süre vermiştim ve hiç stres yapmadım. gerçekten insan çok takıyo kafasına canım sana hak veriyorum ama ameliyat ol ve sonra stres yapmamaya çalış.

Eğer doktoruna güveniyosan sorun yok, bana gittiğim doktor hiç güven vermemişti nitekimde haklı çıktım. hamile kalmak zorundayım diye kasma kendini rahat bırak hata düşünmemeye çalış unut hastalığını. ozamn gerçekten çabuk hamile kalıyosun. en kısa zamanda müjdeli haberi alırsın iyşallah canım.

ya ne biliyim canım aynen bende 1 yıllık evliyken rutin muayenede öğrendim o zaman doktor önemsemedi bende takmadım ama korunmayı bıraktım doktor 1 yıl olmazsa o zaman gel demişti ben 1 yıldan sonra başka bir doktora giip durumu anlattım oda film çekti ve %90 septum dedi ve ameliyat dedi 5000 ytl yi cebine koy dedi bende korktum işte araştırmaya başladım nette risklerini okuyunca daha çok korktum sonra eşimin tanıdığı bir hastaneye gittik ameliyat için uyguna yaptıralım diye ama o doktordagerek yok bu hamile kalmaya engel değil eğer düşük yaparsan ameliyatı düşünürüz dedi bana klomen diye bir hap verdi ve çatlama iğnesi vurdu şansımı dahada yükseltecekmiş o ay 5m gün geçtim günümden geçen aydı işte ve bir daha gitmedim tedaviye ameliyat olmaya karar verdim madem bir sorun yok bundan başka önce ameliyat olayım dedim

Anlıyorum canım ama histereskopi riskli bir ameliyat değil diğerleri kadar. altan histereskopiyle 15 dakikada yapılıyor. düşük yaparsanda bu gebelik ilerleyince oluyo ve bunu riske atma bence derim. nedim canım iyce düşün taşın ama septum çok korkulacak bişey değil. fazla stres yapma eminim hamilede kalırsın.

inşallah canım tüm isteyenlere hayırlısıyla versin rabbim çok sağol bende kararımı verdim zaten olucam inşallah hele şu bayram geçsin umarım sende hayırlsıyla alırsın bebeğini kucağına burdan görüşürüz artık haberdar oluruz birbirimizden inşallah hepinize bende veririm güzel bir haber dualarında benide unutma

Kizlar konuyla alakasiz olabilir ama bişey sorucam
ben test yapiyorum 1 tane dikine koyu çizgi oluyor 1 tanede uzunluğuna silik bir çizgi çikiyor.test prospektüsüne baktiğimda pozitif göstergesinde yan yana dikey çizgi olmasi gerekiyor.ben bişey anlamadim.uzunluğuna çizgi çikiyormu normalde ,benim bildiğim hep dikey olmasi gerekiyor.bilgi verirmisiniz bana

prospektüsünde iki yan yana çizgi yazdiğina eminmisin çünkü bir kaç çeşit test var canim bazisi yan yana iki çizgi bazisida bir yatay bir dikey çizgi oluşuyo hamileysen yani arti şeklinde oluyo bence sen onu bir aldiğin eczaneye götür ve sor tatlim umarim hamilesindir hayirkisiyla

Evet ya eminim orda yan yana gösteriyor.bazi internet sitelerinden baktim arti şeklindede gösterenler varmiş.ama benimki öyle değildi.hayirlisi bakalim olmazsa tekrar test yaparim birkaç gün sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…