Rahim Anomalileri

Aramıza hoşgeldiniz siz rahim anomalileri içinde şanslı olan gruptasınız bana bir doktor dene düşürürsen o zaman ameliyat olursun 6. ayda erken doğum riskin fazla ama olmayabilirde dedi. 6 aylık çocuk çok zor yaşar yada bir aylıkken bile düşse eminim anne adayları çok üzlüyordur. Ben asla bu ihtimali göze alamazdım her an bebeği kaybedeceğim korkusuyla yada kaybetsem bile bu riski göze aldığım için vicdan azabı çekerdim. Kendi adıma böyle düşünüyorum allah kimseyi üzmesin.

Merhaba kızlar ben 28 günde bir regl oluyorum ve gene geçmeye başladı. Yüzüm çok köötü oldu alerji gibi bir anda kızarıyor benek benek şişiyor kaşınıyor üstelik çok fazla. Sanırım bende hormonal dengesizlik var eğer gene 10 15 gün gecikirse tekrar bir hormon tahlilime baktırayım. Bebek bu ay olmaz çünkü eşimin yanında doğru düzgün değildim bu ay. Acaba ben erken menopozamı giriyorum belirtimi bunlar çünkü kist falan yok.

Zeyhat yazını görünce hemen yazayım dedim düşünce yapımız ne kadar benziyor birbirine :) Benim de aynı şikayetlerim var pko var bende ama hep 30 günde bir adet oluyordum hiç şaşmazdı iki aydır üstelik şubata kadar bıraktığım içinde bebek konusunu kafama takmama rağmen 1 ay 12 gün geçti sonra normal oldu bu ay yine 11 gün geçti ve ben de erken menopoza girdiğimi düşünmeye başladım ok bilmek de insanın kafasını karıştırıyor :) Eşime keçi boynuzu kürüne başladım kendim de soğan kürüne başlayacağım bu ay gelecek ay da incir kürü yapacağım benden bu kadar Rabbim hepimize birer evlat nasip etsin insaallah

Regli düzenli olan insanlarda böyle gecikmeler varsa önemli olabiliyormuş. Ben hep 28 günde olurdum. Bu arada pkoluların şekerden uzak durması gerekiyormuş hayıt otuda iyi diye okudum ama soğan kürüde uygulayanlar çok memmun. Pko veya herhangi bir kist olsa ondan diyeceğim ama durduk yere böyle gecikmesi çok canımı sıkıyor.

Benim durumumda olup ameliyat olmadan doğum yapan yok mu?Benim durumum da olup ameliyat olan kimle rva r acaba?Yardımcı olursanız sevinirim.

Zeyhatçım bende doktora gittim
kontrol içindi
5.5 cmlik kist gördü
pkoda vardı zaten
arkadaşım senin bir kist problemin olmuştu iye hatırlıyorum
doktor adetle atarsın dedi
sen ne diyosun
bir kerede atılır mı sence
doğum kontrol hapı verdi
adetin gecikmesin dedi
sıkıntı yaptım biraz
ne diyosun arkadaşım

Geçmiş olsun size.Çocuk dünyaya getiren var mıve doğum sezeryan mı diyor doktorunuz yoksa normal doğum yapabilir misiniz?Çok soru soruyorum ama merak ediyorum kusuruma bakmayın.Şimdiden tşkler:)

Bendede iki tane kist vardı biri patlamıştı diğrerinede doktor adetle atarsın dedi sonra regl sonrası kontrole giitiğimde rahim tamamen boştu atılmıştı. Doktorun hemşiresi bana doğum kontrol hapı iç rahim yumurtalıklar dinlenir dedi ama doktor önermedi pko yoktu bende yalnız.

Geçmiş olsun size.Çocuk dünyaya getiren var mıve doğum sezeryan mı diyor doktorunuz yoksa normal doğum yapabilir misiniz?Çok soru soruyorum ama merak ediyorum kusuruma bakmayın.Şimdiden tşkler:)

Tşkler tabiki hepimizin aklında binlerce soru vardı bu durumu ilk öğrendiğimizde. Kapalı ameliya olursan normal doğum yapabilirsiz. Histeroskpiyle olunca sezeyana gerek yok. Çünkü vajinadan girip o şekilde alıyorlar perdeyi. Ama açık ameliyat olursan karnından kesi yapılarak olursan o zaman sezeryan şart. Kapalı ameliyatta 2 ay, açık ameliyatta 8 ay hamilelik yasak demişti doktor.

Kızlar bende sanırım bir gariplik var bu ay gene 5 gün geç hasta oldum ve 1,5 gün boyunca çok afedersiniz siyah bişeyle geldi ve kanama başlamdı 1 gün durdu sonra birazcık lekelenme oldu ve gene durdu şimdi ise günlük bir iki damla siyah leke geliyor. Normalde ben 5-6 gün çok yoğun şekilde hasta olurdum bu ay 5 te 1 ni anca olmuşumdur. O siyah lekede her reglden önce bende çok az gelridi ve 3 4 saat sonra normal kanama başlardı şimdi çok yoğun şekilde 1,5 gün devam etti çok endişeliyim geçen ay 15 gün gecikti bu ay hem gecikti hem böyle kesin bir sorunum var

Kızlar aranızda T-uterus hakkında bilgisi olan var mı? T şeklinde rahim demekmiş. Hamileliğe engeli yokmuş ama düşük tehlikesi yaratıyormuş.

zeyhat geçmiş olsun
şimdi nasılsın
doktora gittin mi
inşallah herşey yoluna girmiştir

ay sen nasılsın arkadaşım
bebişler nasıl

arkadaşlar hepinize merhabalar.ben aranıza yeni katılıyorum.yazılarınızı hep uzaktan takip ediyordum ama artık aranıza katılmaya karar verdim.kısaca hikayemden bahsedeyim.ben yaklaşık 3 ay önce 10 haftalık hamileyken maalesef bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim ve tabi kürtaj oldum.hamileliğim esnasında iki kere kanamam ve devamında kahverengi lekelenmelerim oldu tabi bizde hemen acile kontrole gitmiştik.yapılan vajinal muayene ve ultrasonda uterus bikornu olduğum çıkmıştı.ve doktor düşük veya erken doğum ihtimalimin çok fazla olduğunu söylemişti.ve neyazıkki dediği gibi bebeğin kalbi durdu ve onu kaybettik.kürtajdan sonra bana hsg önerdiler.tabi aradan en az 2 ay geçmesi gerekiyomuş.bende bu hsg için başka bi hastaneye gittim ve hsg öncesi yapılan vajinal usg de de uterus unikolli olarak göründü rahim!!! tabi bizde şaşırdık birinde bikornu, diğerinde unikolli çıktığı için.neyseki filmde netlik kazanır dedik ve nihayetinde dün kabusumdan yani rahim filminden kurtuldum..çekildim yani..infertilite bölümüne filmi göstermem söylendi.ordaki doktorlar da septum veya rahim anomalisi diye not yazıp,beni yarınki konseye çağırdılar.sanırım yarın biraz netlik kazanacak durumum.ama benim tahminim herhalde laparoskopi yapılacak..bakalım, hayırlısı...sizleri gelişmelerden haberdar ederim.şimdiden herkese canı gönülden teşekkürler..

Selam kızlar, ben gayet iyim ama şu sıralar erkenden yattığım için forma hiç giremiyorum..vallah umarım bebişlerde iyidir... bir ültrason aletim olsa hergün kontrol ederdim vallah... bu haftasonu aklıma garip garip düşünceler girdi ya kalpleri durduysa falan.. hatta hemen pazartesi dr aramayı bile düşünüyordum çünkü kontrolüm bir sonraki haftasonu yani ayın 17.si sonra oturup düşündüm sonuçta bize bu canı da veren Allah, alan da Allah artık bebişler ona emanet ben dışarıdan müdahale edemem ...endişelerimin dışında iyim ...sizler nasılsınız ? Yeni yılınız kutlu olsun

ay gerekli gereksiz endişelenme arkadaşım
tadını çıkar hamileliğinin
bende herkesin yeni yılunı kutlarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…