canım sen hangi tadaviye başlıcaksın?aşılama mı?tüp bebek mi??
eşine de çatmalmaz:yazık kızım yaaa adama..
bu arada klomen falan kullanmadım ama puregon iğnesi kullnmıştım,ben de o zamanlar çatıyodum kocişe:mymeka:.klava: klava:.
ama ilginçtir ilaçlar bitti..bizim kavgalar da bitti....
eşim dedi o zaman neymiş bizim bu ilaçlardan çektiğimiz..
Osetya kan tahliline ne kadar kaldı?Ben 3. aşılama için iğne kullanıyorum şu an.Çarşamba kontrole gideceğim.Bu sefer umutluyum :)
Merhaba zeyhat benim yumurtalarım büyüyor ama pko.dan dolayı her ay çatlamaybiliyordu.Benim bugün 10. günüm 13mm civarı iki yumurta 10mm bir yumurta var.Bu ay iğneyle böyle oldu genelde 1 ya da 2 yumurtam oluyor ya böyle yumurta yazdıkça tavuk gibi hissediyorum kendimi :) Doktora da 3. günü gidiyorsun canım.Bu arada hatırlatayım bizde yok yok eşimde sorun ben de pko unikorn :)
evet tatlım ama olmadı..bugün gittik,rahm kalınlığım 10 mm miş,kalınmış yanii..biz daha ince olmasını isteriz dedi doktor..ama vaktim geçiyor dedim..olsun ağustosta deneriz,zaten doğrusu da bu ay hem sizin hemvücudunuzun dinlenmesiydi..bu ay doğum kontrol hapı veriyorum dedi..dedm ne işe yarayacak?hem rahim kalınlığını yarlıyormuş,hem de içi temizliyormuş..onun için benim iş ağustosa kaldı..
dedimki hem ben ağustosa 3 embriyo istiryorum dedim..dondurulmuş old.için 3 embriyo yerleştirebiliriz,olabilir yani ,bakarız artık,ağustosta tekrar bakıcam rahim kalınlığına ,uygun olmazsa bir snraki aya da kalabilir dedi..
bakalı artık,benim iş Allaha kaldı,hakkımızda hayırlısı..
.. hayır canım..herşey dört dörtlük olsa bile tutmayabiliyor biliyorsun..Üzülme canım geç olsun güç olmasın. Peki doktorlar böyle tüp bebekte negatif sonucu alınca bir yorum getiriyorlarmı? Çünkü herşey gayet güzel ilerlemişti sende. Şu sebepten falan tutmadı diye.
a.s.arkadaşlar hepinize merhaba... 25 yaşında geçirdiğim overkist operasyonu sonunda tek yumurtalığım kaldı.. bununla birlikte bu tek yumurtalıkla (üstelik korunurken) hamile kaldım ama ilk evliliğimde çocuk düşünmediğim için kürtaj oldum.. 37 yaşımda yeniden evlendim.. 1.5 senedir korunmadığımız halde hamile kalamıyorum... 2 kere serophene ve genophene ile (artı ovitrelle) yumurta takibi ve takvim metodu 2 kere de aşılama denendi ama olmadı.... doktorum artık hem 39 yaşında olduğum için ve hem de tek yumurtalıklı olduğum için daha fazla oyalanmamı istemedi ve beni tüp bebek için ankaraya sevk etti.... ankaradaki tüp bebek merkezinde ön tetkikler sırasında uterus septum çıktı... bu kanıtlanmış bir kısırlık sebebi değilmiş ama düşük sebebiymiş doktorun söylediğine göre... geçen cuma rahim duvarı için histeroskopi operasyonu geçirdim...
doktorun dediğine göre beklediğinden büyük çıkmış duvar.. spiral takmış.. önümüzdeki adetin 5 veya altıncı günü yeniden histeroskopi yapacakmış.. belki ihtiyaç duyarsa devamını getirecekmiş.. antibiyotik ve hormon ilacı verdiler operasyon sonrası... ardından tüp bebek aşamasına geçecekmişiz... benim kafama takılan 2 şey var.. tecrübeli arkadaşların yorumlarını ruca ediyorum:
1) histerioskopi ardından kanamam 5 gündür hala devam ediyor... ilk iki gün bayağı bi ağırdı.. sonradan hafifledi.. gerçe doktor duvarın beklediğinden daha kalın olduğunu söylemişti ama kanamanın bu kadar uzun sürmesi doğal mıdır??
2) her ne kadar kısırlık sebebi olduğu kanıtlanmış olmasa da rahim duvarından tamamıyla kurtulduktan sonra hemen tüp bebek aşamasına geçmeden acaba biraz daha mı kendimize süre versek?? vakit kaybı mı olur?? gerçi yaşımız kemale erdiği için artık vakit kaybetmemeye çalışıyoruz....
inşallah herşey hepimizin gönlüne göre olur.. a.s.
Zeyhat cığım doğum yaklaştı sayılır. Allah izin verirse bu cumartesi doğum yapacağım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?