Rahim Anomalileri

Anldım canım,

Birkaç kez aynı sıkıntıyı çekme riskini göze almaktansa maddi gücümü kullanıp bir kerede tedavi olmayı tercih ederim tabi ki. Ama üzülüyorum maddi imkanları yetersiz olupta bu tedaviye ihtiyaç duyan insanlar ne yapacak. Hayat ne kadar acımasız. Bu arada benim aldığım fiyat MRG için ilaçlı 1.100 Tl idi. Ne kadar çok fark arasında. O kadar ise hiç beklememe bile gerek yok. Radyotom olarak netten arayıp hemen çektirmek istiyorum bu MRG yi doktora muayene olur olmaz. Çok teşekkrederim nasıl yardımcı oldun bana anlatamam.

Allah ne muradın varsa versin canım. allah yardımcın olsun.

Papatyaa10,

Sanada çok geçmiş olsun canıım. merak ettim senin tedavin ne durumda şu anda? Ameliyattan sonra ne gibi problemler yaşadın? Şu anda hamil misin?

Umarım herkesin kısmetinde bebek vardır...

canım ben ameliyat olalı 2 ay falan oluyor.
bir de şu var tabii..
ameliyattan sonra bazılarında rahim eskisi gibi kalınlaşamıyor.çünkü perdeyle birlikte rahimin içi de kazınıyor.mesela zeyhatın önce ovulasyon takibi yaptırdı.o sırada hamile kalamadı.takip yaptırmadığı ay hamile kaldı.ama rahimin içi yeterli kalınlıkta olmadığından ,bebek rahimağzına yerleşti.yani riskli bir bölgeye..hamile ama bu zamana kadar çok sıkıntılar çekti canım benim..ama Allah kolaylığını veriyor,bu zamana kadar geldi çok şükür.
benim de ameliyattan sonra adetlerim şu anda düzensiz.ama herkeste aynı olacak diye bişey yokk..ameliyat olup hiç düzensizlik görmeyen hatta ertesi ay doğaldan hamile kalanda var.bende böyle oldu.belki de çok yeni olduğu içindir ameliyatım bilmiyorum.
hamile değilim yanii..1 kez tazelerle 2 kezde dondurulmuşlarla tüp denedik başka doktorda olmadı.
sonra yücel beye ameliyat oldum.arkasından benden pıhtılaşma testleri istedi.o teste görede benim güçlü kan sulandırıcılar kullanmam gerekiyormuş.pıhtılaşma varmış yani kanımda.tüp bebeğin tutmamasının en büyük sebebi de bu.
neyse canım böyle işte.tetslerden sonra bir daha yücel beye gidmedim.

aminnnn tatlım,inşallah..

Merhabalar canım aramıza hoşgeldin.Bende çift rahimliyim.Bir oğlum var 5 yaşında.Doğal yolla hamile kaldım.Zaten doğum yapana kadar çift rahimli olduğumu bilmiyordum.Her şey yolunda gitti.Sadece ilk aylarda çok az leke şeklinde 2 defa kanamam oldu hepsi o.

Papatyacığım inşallah Allah seninde muradını verir.Kan pıhtılaşması çok büyük bir sorun değil bişldiğim kadarıyla teşhis edildikten sonra ilaçla kolayca kan sulandırılabiliyor.Dualarım sizinle

Bu arada ben rahim filmi çektirdim.Birkaç ay önce benim rahmim uterus bikornus muş.Ameliyat edilmesi çok riskliymiş.Düşük yapma olasılığı fazlaymış.Ama Allah nasip ederse hiç birşey engel olamaz.

evet canım..
yücel bey de öyle söylemişti zatenn..
inşallah çok uğraşmam bu yolda..

Bu arada ben rahim filmi çektirdim.Birkaç ay önce benim rahmim uterus bikornus muş.Ameliyat edilmesi çok riskliymiş.Düşük yapma olasılığı fazlaymış.Ama Allah nasip ederse hiç birşey engel olamaz.

anladım canımm..
seninki kalp şeklinde olan rahim değilmi?
evet onlarda ameliyat tehlikeli diye biliyorum bende..
ama sonuçta sağlıklı doğmuş bir oğlun var..
bir daha neden olmasın kii..

Hoşbulduk,

Allah bağışlasın canım. sen şanslı olanlardansın umarım bu şansın hayatın boyunca hep seninle olur. Demek ki bu tarz rahatsızlıkların bu şekilde süprizleride oluyor. Hiç bilmeden evlat sahibi olma şansı.

Benim teşhislerimden 1 tanesi senin tanının aynısı. 2 çeşit olasılık sundular MRG den sonra belli olacak benim ki. Peki sen tedavi olacak mısın?

Ne zaman gideceksin Yücel beye peki. ? Durumunu merak ettim mutlaka bizi haberdar et canım.

Umarım herşey yolundadır ve bir an önce Allahım sanada evlat nasip eder.

hoşgeldin arkadaşım,
bana da çift rahim tanısı konuldu.önce rahim filmi çekildi.filme göre çift rahim dendi ama perde mi yoksa ayrı iki rahim mi var bunu tespit etmek için laparoskopi yapmamız gerekiyor dedi doktor.genelde rahim filminden anlaşılıyor ama benimki anlaşılamadı sanırım.umarım seninki filmden sonra netleşir.hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Hoşbulduk canım,

Çok şaşırdım yani çekilen filme rağmen anlaşılamadı diyorsun. Çok üzüldüm.Nerde çektirdin filmi ,ve sonucunu kime gösterdin? Ben bu sitedeki arkadaşlardan Prof. isimleri aldım onlarla görüşüp MRG çektireceğim. Umarım bana net bir tanı koyarlar ve tedavisine bir an önce başlarlar.

Peki sen şu an nasıl bir tedavi görüyorsun ve ne zaman öğrendin bu durumu ?

hoşgeldin aramıza benimde ilaçlı rahim filmimde tam anlaşılamadı ya septum vardı yada çift rahimdi ilaçlı filmde bu iki duurm karıştırılabiliyormuş banda dr um en iyi lap. de anlarız dedi ve septum çıktı his. ile aynı ameliyatta alındı. Bencede işin ehline git bu ameliyatları proflar daha iyi yapıyor umarım bir an önce sağlığına kavuşur bebeğini kucağına alırsın

papatyacım hayırlısı olsun canım inşallah bir an önce alırsınız evi ardından bir bebek süper olur

nildecim bir kere oldu inşallah bir daha olacak çalışmalara devam :)

herhangi bir yumurtlama sorunun varmı bunun için kontrollerin yapıldımı?

zeyhatcım benim sorumu görmedin sanırımmm..
tekrar gönderiyorumm..

"zeyhatcım bişey sormak istiyorum sana..
sen hamile kalmadan önce hani yumurtlama takibi yaptırmıştın..
kime yaptırdın?
yani bu işi de tüp bebk merkezleri mi yapıyor?kim yapıyor?
bir de yumurtlama takibinde iğne mi kullandın yoksa klomen mi kullandın canım?"

Ne zaman gideceksin Yücel beye peki. ? Durumunu merak ettim mutlaka bizi haberdar et canım.

Umarım herşey yolundadır ve bir an önce Allahım sanada evlat nasip eder.

sağol tatlımm..
Allahım en hayırlı zamanda bizi meleklerimize kavuşturur inşallahhh..
inanıyorum bennn...
dediğim gibi,bizim şu ev olayı iyice bir netleşsin,inşallah ondan sonra başlamayı düşünüyorum yücel beye..
şu sıralar eşim de ben de yoğun ve stresliyiz biraz..

papatyaa10 ben de yücel beye gidiyorum, sen neden gitmedin bir daha? Ben histereskopi geçirdim bu ay, ufak tefek yaşıklıklar vardı onu halletti, 1 hafta korunma verdi, merak ettiğim aynı ay içinde ya hamile kalırsam bir komplikasyon olur mu? Olsa herhalde 1-2 ay korun derdi di mi?

kusura bakma canım görmedim

ben önce giitim ilaçsız dr bir ay baktı ve yumurtamın büyümediğini söyledi belirli aralıklarla ultrason yaptı çünkü gerkesiz ilaç kullanmayalım dedi büyümediğini görünce ertesi ay adetin 3. günü çağırdı yumrutamın büyüklüğüne göre klomen verdi tabletti bu ilaç. Yaklaşık 3-4 günde bir çağırıyor muayene ediyordu ilaç az geldiyse bazen dozunu artıoyrdu. umurta 18-20 mm olunca ovitrelle diye bir iğne yaptırıp eve kutsal görev için yolluyordu :))

benimle bebraber bir arkadaşta gitmişti ona klomen verdi fakat iyi sonuç alamayınca iğneye başlattı gonal f değil ama rahatlıkla farksız eczaneden aldığpı iğneydi günlük yapılıyordo oda dr yumurtalılalrının durmuna göre ilaca karar veriyor canım

ben takibimi ev ve işime yakın br dr a yaptırdım çünkü sık gitmek gerekiyordu ameliyatımı yapan dr değildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…