kusura bakma canım görmedim
ben önce giitim ilaçsız dr bir ay baktı ve yumurtamın büyümediğini söyledi belirli aralıklarla ultrason yaptı çünkü gerkesiz ilaç kullanmayalım dedi büyümediğini görünce ertesi ay adetin 3. günü çağırdı yumrutamın büyüklüğüne göre klomen verdi tabletti bu ilaç. Yaklaşık 3-4 günde bir çağırıyor muayene ediyordu ilaç az geldiyse bazen dozunu artıoyrdu. umurta 18-20 mm olunca ovitrelle diye bir iğne yaptırıp eve kutsal görev için yolluyordu :))
benimle bebraber bir arkadaşta gitmişti ona klomen verdi fakat iyi sonuç alamayınca iğneye başlattı gonal f değil ama rahatlıkla farksız eczaneden aldığpı iğneydi günlük yapılıyordo oda dr yumurtalılalrının durmuna göre ilaca karar veriyor canım
ben takibimi ev ve işime yakın br dr a yaptırdım çünkü sık gitmek gerekiyordu ameliyatımı yapan dr değildi
Hoşbulduk canım,
Çok şaşırdım yani çekilen filme rağmen anlaşılamadı diyorsun. Çok üzüldüm.Nerde çektirdin filmi ,ve sonucunu kime gösterdin? Ben bu sitedeki arkadaşlardan Prof. isimleri aldım onlarla görüşüp MRG çektireceğim. Umarım bana net bir tanı koyarlar ve tedavisine bir an önce başlarlar.
Peki sen şu an nasıl bir tedavi görüyorsun ve ne zaman öğrendin bu durumu ?
papatyaa10 ben de yücel beye gidiyorum, sen neden gitmedin bir daha? Ben histereskopi geçirdim bu ay, ufak tefek yaşıklıklar vardı onu halletti, 1 hafta korunma verdi, merak ettiğim aynı ay içinde ya hamile kalırsam bir komplikasyon olur mu? Olsa herhalde 1-2 ay korun derdi di mi?
yücel beye giden arkadaşlar birşey sormak istiyorum.ilerleyen aşamalarda yani gebelik gerçekleştikten sonra hastaneye yatış yada rapor gerekirse nasıl hallediliyor veya testleri, tahlilleri tüp bebek merkezinde mi yaptırıyorsunuz? ben hala cerrahpaşa yada çapada da çalışan bir doktora mı gitmeliyim konusunda kararsızım. yardımcı olurmusunuz?
birde ameliyattan nekadar zaman sonra korunmayı bıraktınız?
aslında seninki normal:), benim daha şimdiden bunları düşünmem biraz tuhaf ve gereksiz. kafamçokkarıştı
doktor bana 2-3 ay korunmalısın demişti.hem biraz sabırsız davranıyorum hemde biraz korkuyorum sanırım
sağol tatlım..a.s.
ama işte benim sorduğum hangi doktora gittin?
adı ve soyadı yanii...yerini de yazarsan sevinirim..
aa bir de çok önemli doktora ne kadar ücret ödedin,ilaçlara ne kadar ödedin?:1rolleyes:
çevremde pek iyi yer yok da..
ben klomenle yumurtalıkların iyi cevap vereceğine inanıyorum
çünkü tüp denememde en düşük iğne dozuyla bile 22 yumurtam oluşmuştu.
ben tüp bebekten önce senin gibi takip mi yaptırsam diyorum..
tam karar veremedimm...:uhm:
2 gün önce brüksele sordum.
bana 1000 lira fiyat verdiler,çok geldi.iğneler hariççç..(iğne veriyormuş yücel bey)
ama bir de pıhtılaşma olayım var benim..yücel bey biliyor,güçlü kan sulandırıcı kullanmam lazımm..
pardon canım ben sorunu yanlış anlamışım ben pendikte özel özkan hastanesine gittim mauyene ücteri şuan 27 tl olmuş sevkli gidiyordum dr um murat mengüllüoğlu idi ama oda şimdi develte geçmiş geceleri nöbete geliyormuş
benim sağlık karneme yazıyordu klomeni hiç ücret ödemeden alıyordum ovitrelle iğne içinde rapor çıkarıyorduoda 15 dakkada çıkıyordu iğneye hiç para vermeden alıyordum
eğer 22 yumurtan olduysa klomenle daha az daha kaliteli yumurtan olur bencede
kontrol süreside 10 gün kaç kere gidersen git para vermiyorsun o süre içinde
önce takip yaptırabilrisin hamile kalıncada hemen yüzel beye gidersin kendiliğimden kaldım dersin
bak birde şu durum var ben takip yaptırdığım sürede hamile kalmadığım için çok üzülüyordum ama şimdi şükrediyorum çünkü ikiz gebelik olsaydı artık rahim hepten iflas ederdi bunuda düşün tüp bebekte en azıdnan daha kontollü sayısı belli embriyo transfer ediliyor belki sana ameliyatından dolayı bir tane transsfer derler takipte bu sayı artabilir
sağol canım..
benim 2 yumurtalık fakat tek kanal olduğu için normal yoldan hamile kalsam bile ikiz olması imkansız zatenn..
demek sen pendik tarafındasın..
ben avrupa tarafındayım..
orası çooook ters bana..
şişlide bir doktoru aradım.muayene ücreti 140 liraymışş veher defasında bunu ödemem gerkiyormuşş..
bilmiyorum yaa..
kafam çok karıştııı..
şu senin doktoru bi araştırıyım bakiim..
belki bu tarafa gelmiştir..
ama anladığım kadarıyla bu işi tüp bebek merkezlerinin dışındaki normal hastanelerdeki kadın doğumcular da yapıyor..
hoşgeldin aramıza benimde ilaçlı rahim filmimde tam anlaşılamadı ya septum vardı yada çift rahimdi ilaçlı filmde bu iki duurm karıştırılabiliyormuş banda dr um en iyi lap. de anlarız dedi ve septum çıktı his. ile aynı ameliyatta alındı. Bencede işin ehline git bu ameliyatları proflar daha iyi yapıyor umarım bir an önce sağlığına kavuşur bebeğini kucağına alırsın
sağol tatlımm..
Allahım en hayırlı zamanda bizi meleklerimize kavuşturur inşallahhh..
inanıyorum bennn...
dediğim gibi,bizim şu ev olayı iyice bir netleşsin,inşallah ondan sonra başlamayı düşünüyorum yücel beye..
şu sıralar eşim de ben de yoğun ve stresliyiz biraz..
bende de zeyhattaki durumun aynısı oldu yani net anlaşılamadı.fakat benim ki çift rahimdi.aynı esnada histeroskopi de yaptı doktor çok küçükte olsa bi parça varmış onu alıp olabildiğince genişletmeye çalıştık demişti doktorum.inşallah filmden sonra daha hızlı bir süreç olur seninki.
şuanda ise bekliyorum, ameliyattan sonraki ikinci ayım dolmak üzere.korunmayı bırakıp hemen başlamak konusunda kararsızım.
Canım senin için en iyisi olur inşallah çıkan sonuç.Benim için tedavi önermiyorlar.ilk hamileliğim sorunsuz geçtiği için.Ameliyat benim için çok riskli olyurmuşBenim teşhislerimden 1 tanesi senin tanının aynısı. 2 çeşit olasılık sundular MRG den sonra belli olacak benim ki. Peki sen tedavi olacak mısın?
nildecim bir kere oldu inşallah bir daha olacak çalışmalara devam :)
herhangi bir yumurtlama sorunun varmı bunun için kontrollerin yapıldımı?
bu arad devletet sıkıntı olur kalabalık şu bu ama sıradan özel bir hastaneye gidersen oranın kadın doğumcusuda yapar bu takibi illa tüp bebek merkezine gitmene gerek yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?