Arkadaşlar ben de daha 2 saat önce çekildim rahim filmimi ve şuan işimin başındayım.anesteziyle oldum.10 dk kadar sürdü.hiç bişeycik hissetmeden oldu bitti.izmirde özel bi ultrasonagrafi merkezinde oldum.radyoloji uzmanı,anestezist ve kendi doktorum vardı.şu an hiç bir sıkıntım yok şükür.sonucumda gayet iyiymiş.korkulacak hiç bir şey yok,her şeyi kendimize sıkıntı yapıyoruz biliyorum.ama herşeyin ilacı zaman ve biraz sabır.allahım isteyen herkese sağlıklı bebişler verir işallah.

bende bugün medical park göztepede çektirdim, anestezi istemedim, radyoloji bölümünün uzman doktoru çekti, çok tatlı bir kadındı, sakin ol, harikasın diye cesaret verdi, 10 sn. regl sancısı gibi sancı oldu, epey sancıyor, daha fazla uzamasına katlanamayabilirdim, hemen bitti Allahtan... çekimden sonra üşüdüm özellikle ayaklarım dondu, neden bilmem :)
bağkurluyum 230 TL ödedim.

Ben de önümüzdeki çarşamba HSG çektireceğim. Özel Çınarlı hastanesine randevu verdiler ve 400 tl dediler.
Bu konu beni biraz geriyor, sanırım çektirip bitene kadar da gerilmeye devam..

mona lisa canm geçmiş olsun ilaçlar neydi adını yazarsan drgittiğimde bende söylim sakıncagörmezse bende içimöyle gidim çektirmeye
smear ve kültür sonuçlarım temizçıktı bu ay ister bence hsgmi.bu arada özelegidemediğimden ben devlette çektiricem
ilaçların ismini o yüzden istiyorum.

intraepitelyal lezyon negatif
smear sonucumböyle çıkmış
kültür sonucumda normal flora elamanları üredi yazıyor.

int baktım iyi bişeymiş yani.eşimin sonuçlaroıyla göstericem...

İlaçlarım evde bebişim52, eve gidince yazarım sana. Film için yazdığı iğneler ile birlikte yazdı o haplarıda. Birtanesinin ağrı kesici olduğuna eminim. Diğerini hatırlamıyorum. Sadece filme girmeden 1 saat önce 1 er tane içtim.Kalanı buzdolabında :) Muhakkak verir doktorun.Benim şu an ufak ufak kasılmalarım oluyor, bazen ağrı yapıyor ama ilaç içecek kadar olmadım. O ağrılara önlem mahiyetinde muhakkak vereceklerdir sanada. Daha önce dediğim gibi acı eşiğiylede alakalı, belki sana da gerek kalmayacak.Doktorum film öncesi iç dediği için içmiştim , bana kalsa onu da içmezdim. İlaç içmekten korkuyorum ama rahim filminden korkmuyorum o kadar deyim sana:)
Devlette çekinmeyi özellikle istememiştim ben, muameleden korktum açıkçası. İlgilenmiyor ve hoyratca davranıyorlar. Doktorun verdiği güvenle ve kendini hazır hissetmenle de alakalı elbet. İnşallah sorunsuz atlatırsın arkadaşım. Sonra da güzel haberlerini alalım inşallah.

Son düzenleme:
mona lisa cnm teşekkür ederim mecburen devlette çekilicem sağlık bakanlığına şikayette bile bulundum
devlet hastaneleri anestezi uygulamıyor çünkü bende çokkorkuyorum ama elden gelen birşey yok
insanın yüzüne bile bakmıyorlar hastaya güleryüz hekime saygı yazıyo kapılarında ama adam yüzüne bile bakmaya çekiniyor bilgisayarlarda hepsinin gözü.
neyse bir hamile kalim zaten kesinlikle gitmemki allah düşürmesin yinede ama borç alcamyinede özelegidicem
ama hsg çekimi biraz pahalı

bende 2 ay önce rahim filmi çektirdim. genel anestesi altında yapıldı operasyonum. kendime geldikten sonra biraz lekelenmelerim ve kasık ağrım oldu sonuçlarımız pek iç açıçı olmasa da dayanılamaycak bi ağrı değildi.
sol tüpüm tıkalı sağ tüpümde yapışıklık saptandı.
sol tüp için yapılabilecek birşey yok malesef =(
sağ tüpüm geçirdğim apandist ameliyatı yüzünden yapışmış ve hsg sırasındaaçılmış yollar =))

şimdi klomen kullanıyorum dün bitti pazartesi ve çarşamba kontrole gidicem doktoruma yumurta takibi yapacak bakalım inşallah bir gelişme vardır heyecan ve sabırsızlıkla bekliyorum. oyyy dua edin lütfen ..

bende 2 ay önce rahim filmi çektirdim. genel anestesi altında yapıldı operasyonum. kendime geldikten sonra biraz lekelenmelerim ve kasık ağrım oldu sonuçlarımız pek iç açıçı olmasa da dayanılamaycak bi ağrı değildi.
sol tüpüm tıkalı sağ tüpümde yapışıklık saptandı.
sol tüp için yapılabilecek birşey yok malesef =(
sağ tüpüm geçirdğim apandist ameliyatı yüzünden yapışmış ve hsg sırasındaaçılmış yollar =))

şimdi klomen kullanıyorum dün bitti pazartesi ve çarşamba kontrole gidicem doktoruma yumurta takibi yapacak bakalım inşallah bir gelişme vardır heyecan ve sabırsızlıkla bekliyorum. oyyy dua edin lütfen ..

rabbim gönlünde olanı hayırlısıyla verir inşallah hepimize versin inşallah....

ben de bugun çektirdim rahim filmini. anestesi ile yapıyorlarmş ama ben anestezisiz yaptırdım yarım dk bile sürmedi. adet sancısı gibi bir sancı oldu o kadar ilacın etkisi o da. korkmadan cesurca girin. eşim bile niye anestezili olmadın diye hastanede sorup durdu. ne gerek var azıcık cesur olun ya ne acılar yaşadık bu da bişey mi.. sonra foruma gittik alışveriş yaptık eşimle. çarşı pazar dolaştım bütün gün. az kanamam oldu yanınıza bir pet alın öyle gidin. herkese geçmiş olsun

Son düzenleme:
ben de bugun çektirdim rahim filmini. anestesi ile yapıyorlarmş ama ben anestezisiz yaptırdım yarım dk bile sürmedi. adet sancısı gibi bir sancı oldu o kadar ilacın etkisi o da. korkmadan cesurca girin. eşim bile niye anestezili olmadın diye hastanede sorup durdu. ne gerek var azıcık cesur olun ya ne acılar yaşadık bu da bişey mi.. sonra foruma gittik alışveriş yaptık eşimle. çarşı pazar dolaştım bütün gün. az kanamam oldu yanınıza bir pet alın öyle gidin. herkese geçmiş olsun

ne guzel sen sanslı olanlardansın bıde ben paylasayım bundan 5 ay once gıttım yenı acılmıs bır ozel hastaneye ama cekemedıler rahım agzım dar oldugu için vee oo iğrençç acıyı cektıgımle kaldım canım cook yandı masada bayılıp kalıyordum az kalsın. bugun de hastane ısmını rahatlıkla verebılırım ozel bursa jımer hastanesı 500 tlye cekıyorlar anestezılı cektırdım ama mukemmel hıc bırsey anlamadım cok mmemnun kaldım ben bıdaha cektırcem anestezılı cektırırım

sımdıden strese girdim kimii kolay demiş kimi zor keşke hiç araştırmasaydımm
çektirem gelmedi ve cok korkmaya başladım su anda
ben birde vajinismus yaşamış olan biriyim bana dahada zor olcak demekmi bu acabaa
öffffff öfffffff :(

Bende muayene için gittiğimde doktorum istedi ve beklemeden hemen o gün çektirmek istedim.
Yanımda kimse yoktu, sırada benden önce bir bayan vardı eşiyle gelmişti.
İçeri girdi 10-15 dk. geçti hala çıkan yok sonra sonra kadın eşini istemiş eşi girdi yanına, bir 10-15 dakika daha geçti.
Kadın ağlaya ağlaya çıktı zor yürüyordu eşi koluna girmiş. Oda temizlenip hazırlanana kadar biraz zaman geçti beklemem gerekti. Bu sırada kadın oturdu hala ağrım var v.s. diye ağlıyor kocası perişan oldu adamcağızın elinden bir şeyde gelmiyor. Neyse ben girdim nasıl bir işlem olduğunu sordum vajinayı açıp ilaç vereceğiz ve filmini çekeceğiz dediler.
Ben hazırlanıp yattım masaya. İşlem başladı belki 1 dakika bile olmamıştı ki içimde sıvı akışını hissettim resmen.
Adet sancısı gibi bir sancı oldu kasıklarımda, hani bazen adetiniz sökülmez zorlanırsınız ya işte öyle.
İlacın akışıyla beraber röntgen makinesini karnıma yaklaştırıp çekimi yaptılar. Ben hala bekliyordum ki istersem biraz dinlenip öyle çıkabileceğimi söylediler. Nasıl yani dedim bu kadar mı, bitti mi?
Evet dedi, bu kadar. Biraz kanama olabilir endişelenme sonucun 10 dakika sonra çıkacak bu sırada dinlenebilirsin dediler ama dinlenmemi gerektirecek bir şey yoktu ki. Ben daha ne olduğunu anlamadan bitmişti bile.
Bence biraz cesaretle alakalı. Bu arada anestezi falan almadım. Görüntüleme merkezi ve hastane farklı yerlerdeler, arada yürüme mesafesi var. Ben yürüyerek elimde sonuçlarım doktoruma gittim. Ben doktordan çıkarken diğer bayan kocasının kolunda ancak geliyordu. Beni görünce afalladı siz rahim filmi çektirmediniz mi diye sordu, ben çektirip sonuçlarımı gösterdiğimi söylediğimde kocasının surat ifadesi çok manidar dı.
Hanımlar biraz güçlü olun lütfen. Korkulacak bir şey yok, cesaretinizi toplayın, kendinizi kesinlikle kasmayın rahat olun ve oradaki doktorun-operatörün talimatlarına uyun. Hal böyleyken sıkıntı çekeceğinizi sanmıyorum. Allah hepinize kolaylık versin, geçmiş olsun.

Dün HSG filmini çektirdim ve sonuç temiz, tüpler kanallar açık.:)
Benim geçen gaftaki hormon testlerimde TSH değerleri yüksek çıktığı için,
endokrinoloji doktoruna göndermişlerdi, hem kadın hastalıkları doktoru hem de endokrin doktoru
çocuğumun olmamasını Hipotrioite bağladı. İlaca başladıM, HSG de temiz çıktığı için
trioit ilacı ile bir süre normal yoldan hamileliği deneyeceğiz.

Bu arada benim rahim filmi uyutularak yapıldı ki, iyikide öyle olmuş. Benim çatı darmış, uyandığımda feci bir sancı vardı.
Neredeyse bütün gün devam etti, ayrıca tansiyonum da düzelmedi, hala da halsizim.
Herkese büyük geçmiş olsun:)

valla bende 3 ay önce çektirdim hiçbir sıkıntım olmadı hatta hemşire dediki biraz yat dedi neyse yattım kalkarken başın dönerse hemen otur dedi hiç bişe olmadı ama hemşiresürekli yavaş yavaş dedi şaşırdım çünkü bende bişe yoktu sıkıntım yoktu neyse yazık epeybi bana boş oda bulmaya çalıştı neyse röntgen kapısına bi çıktım tekerlekli sandalye ben iyiyim buna binmek istemiyorum desemde zorla oturttu beni asansörde çıkıyorum insanlar geçmiş olsun diyo ama benim hiçbir sıkımtım olmadı şükür baş dönmesi agrı sızı hiç bişe ama saolsunlar çok ilgilendiler. üstelik ben vajinismustum korkulacak bence bişe yok rahat olun yeter zaten o korku ve stres insanı mahvediyo gerek olmadıgını anladım ama çektirdikten sonra herkese bol sans

Mrb kızlar:16: Bende bu sabah çektirdim rahim filmini. Canım öyle tatlı ki 100 tl daha verip anestezili yaptırdım hiç bişe hissetmedim neler yaptılar bilmiyorum ama tek tak olanları bende paylaşayım...
Özel bi hastaneye gittik beni doğum bölümünde tek kişilik odaya aldılar serum taktılar biraz öyle yattım hastaneyi gördüğüm an stresim başlamıştı zaten serum takılırken biraz canımız acır kıpırdandıkça batar ya o bile beni ağlatmaya yetti eşimde yanımdaydı tek kelime konuşmadım ağladım biraz:1: Sonra hastabakıcı geldi tekerlekli sandalyeyle gerek yok dedim ama oturttular illa bindik asansöre röntgenlerin çekildiği odalardan birine girdik bana önlük verdiler odanın içinde paravan gibi bi yerde sadece altımdakileri çıkarıp önlüğü üzerime giydim içeri sanki ameliyat olcakmışım gibi birsürü insan girdi 2 hasta bakıcı kadın, dr.un hemşiresi, röntgeni çeken bir adam ve yardımcısı bayan, anestezi yapan kişi ve dr toplandılar birinin elinde kocaman hayvan iğneleri olur ya öyle bi şırınga gördüm "o ne" dedim "içine verilecek ilaç korkma anlamıcaksın bile" dediler hatta paravanın arkasından pek çıkarmakta istemediler beni hazırlık aşamasını görmeyeyim diye. Dr.un hemşiresi çok iyi biriydi hep sakinleştirdi beni. Röntgen masasına yattım baktım demir aletler falan çıkıyo dedim beni bayıltmadan takmıcaksınız onları dimi? Dr "bunlar bayıldıktan sonra takılmaz öyle çalışamam" dedi "iyi ama ben bunların korkusundan narkoz istedim yaptıramam" dedim hafif bi kargaşa oldu yani dr. "vazgeçebilirsin" dedi çok kızdım orda dünyanın parasını verdim adam gibi davransınlar diye ama işte naz çekmeye gelmiyo hiçbiri neyse allahtan anestezi yapan bayan acıdı sanırım halime bi sakinleştirici yapayım en azından dedi "sakinleştirici istemem bayıltın" dediğimi hatırlıyorum o an başım dönmeye başladı ve bayılmışım dr kızmasın diye sakinleştirici deyip narkozmu verdi noldu bilmiyorum:44:
Bu arada dr.un ilk narkozla hsg çektiren hastası benmişim anlamadım benmi çok tatlı canlıyım başkalarımı çok sert canlı ama burda birçok arkadaşın narkozla çektirdiklerini okudum ve benim huyum bu diyorum ya serum takılırken bile ağlıyorum acıdan diil aslında içim çekiliyo sanki napim parasıyla değilmi:33:
Neyse çekildi işlem bitti ayılıyorum nasıl gülüyorum anlatamam kafam güzelleşti anesteziden rüya gibi bişe gördüm arkadaşlarım vardı ama kimler hatırlamıyorum eğleniyoduk hemşirelerin "neden gülüyosun bu kadar" dediklerini hatırlıyorum "arkadaşlarımla geziyorum" dedim ve gözlerimi açtığımda odadaydım eşim geldi "iyiyim sende git sperm tahlilini yaptır" dedim kendi kendime bi süre güldüm tamamen ayıldığımda çoookk hafif sangi regl olcakmışım gibi bi ağrı vardı ama regl ağrısının çeyreği kadar sonra aklıma tüpler açıksa sancı olur dedikleri geldi rahimde ve sol tarafımda hafif bi ağrı gibi vardı ama sağda hiç yoktu bu sefer başladım ağlamaya hatta kuzenimi aradım haber bekliyodu "hiç ağrım yok tıkalı galiba tüplerim" dedim uyandıktan sonrada büyük sancılar bekliyodum açıkçası ama inanın serum daha fazla acıtıyo yani hiç yok desem yeridir kalktım altımda ince bi bez vardı yatak batmasın diye çok az pembe kan olmuştu arkamdada biraz kan vardı önlükte ama aşırı bişey değil ilaçla beraber gelmiş biraz. Tedarikli gitmiştim zaten pedimi koydum giyindim serumdan dolayı tuvaletim gelmişti onuda hallettim serum çıktı eşimde gelmişti o sırada ve dr.un odasına gittik. Çok şükür tüplerim açık ve herşey normalmiş:81: eşimin sonuçları öğlenden sonraya kaldığı için bekleyemedik telefonla öğrencem yarım saat kadar sonra. Onda sperm hareket biraz yavaştı ama en son 3 ay önce bakılmıştı inşallah gelişme olmuştur ama pek umudum yok:14:
Dr. güler yüzlü davrandı odasında dedik aşılama düşünüyoruz sonuca göre o da "bazen tüplerin ucunda çok hafif yapışıklıklar olabiliyor bu film onları düzeltebiliyor 1-2 ay normal yolla deneyin" dedi "eşinin sonucuna göre ne yapacağımızı konuşuruz" dedi bi ağrı kesici ve 2 kutu klomen verdi aşılamaya karar verirsek aralık ayında olcak ve o zaman başlıcam klomene "aşılamada da narkoz veriyosanız çok iyi olur" dedim "yok o kadar da değil onda bi acı yok" dedi bende "benim korkum aletlerden" dedim "daha önce kötü bi deneyimim oldu korkuyorum artık" dedim "korkmaaa 5 dk lık işlem için uzun süre uyuyosun sonra" dedi bende "arada iyi oluyo uyumak sizede tavsiye ederim" dedim:23: Keşke aşılamaya gerek kalmadan bu ay yada bidahaki ay hamile kalabilsem benim gibi tırsık birinin başına bunlar gelmemeli bazıları için çok basit belki ama benim için çok büyük bi sınav allah kimseyi hastalıkla sınamasın hastanelerden çok korkuyorum:18:
Neyse sonuç olarak rahim filmini narkozla yaptırmış biri olarak acısını tam olarak bilemiyorum ama bazı dr.lar aletler takıldıktan sonra narkoz verme taraftarı öyle oluncada bayılmanın anlamı yok zaten o aletlerin acısına dayanan ilacada dayanır uyandığımda hemen hemen hiç ağrım olmadığına göre ilaç verildiğindede çok aşırı bi ağrı olmuyodur diye düşünüyorum ama psikolojisi yetiyo adama başında bisürü insan varken çekilmekte bi dert o yüzden biraz paraya kıyıp narkoz alın derim valla arada lazım narkoz almak kafanızda güzel oluyo dünya işlerinden bi süre uzaklaşmak iyi geliyo. Şimdi evimde pc başında oturuyorum hiçbişeyim yok hastaneden çıktık güle oynaya gittik yemek yedik eve geldik biraz uyku hali var ama 7 de uyandığımdanda olabilir bi yandan kahvemi içip bi yandan size yazıyorum arada biraz pembe kan ile ilaç geri geliyo regl kadar bile değil ondanda korkmayın allah hepimizin yardımcısı olsun...:58:

Arkadaşlar ben de geçen hafta çekildim rahim filmimi.temiz çıktı şükür.adetimin 21.günü dr.a gitttim.bi tane yumurtam büyümüş,18mm olmuş.ne olur ne olmaz çatlatma iğnesi ol dedi.bu sabah onu da yaptım.hsg.nin güzel bi sonucu oluyo böyle dedi.bakalım aybaşı gelmezse tuttu bu iş:) bebeiş isteyen herkese rabbim nasip etsin sağlıkla .....

Arkadaşlar ben de geçen hafta çekildim rahim filmimi.temiz çıktı şükür.adetimin 21.günü dr.a gitttim.bi tane yumurtam büyümüş,18mm olmuş.ne olur ne olmaz çatlatma iğnesi ol dedi.bu sabah onu da yaptım.hsg.nin güzel bi sonucu oluyo böyle dedi.bakalım aybaşı gelmezse tuttu bu iş:) bebeiş isteyen herkese rabbim nasip etsin sağlıkla .....

ne guzel sen sanslı olanlardansın bıde ben paylasayım bundan 5 ay once gıttım yenı acılmıs bır ozel hastaneye ama cekemedıler rahım agzım dar oldugu için vee oo iğrençç acıyı cektıgımle kaldım canım cook yandı masada bayılıp kalıyordum az kalsın. bugun de hastane ısmını rahatlıkla verebılırım ozel bursa jımer hastanesı 500 tlye cekıyorlar anestezılı cektırdım ama mukemmel hıc bırsey anlamadım cok mmemnun kaldım ben bıdaha cektırcem anestezılı cektırırım

bende bursa bahar hastanesinde 350 yecektirdim anestesili hiçbişi hissetmedm sonraında ne kanamam oldu nelekelenmem ağrımsızım da yoktu
ben memnun kaldım

Back
X