Kızlar ben 2010 eylül gibi cektirdim...Resmen öldüm öldüm dirildim filmde...Acilde serum taktılar agrı kesilsin diye o kadar yani....Filmden sonra oturamadım yürüyemedim.....

Şimdi 39. haftamda hamileyim...Normal doğum istiyorum. Nasıl olsa hsgye dayandım bunada dayanırım diyorum...

Bu arada tüpler acıksa daha cok canınız yanıyor.İlac oralara kadar gittiği için

kızlar merhaba bende hsg çektirdim hsg çektirmeden önce burda günlerce araştırma yaptım ve çok korkmuştum. canımın acıyacağına %100 emindim. ama öyle değil eğer iyi bir doktorda hsg filmi çektiriyorsanız, benim gibi hissetmeye bilirsiniz. ben doktora nezaman yapacaksınız işlemi diye sorduğumda kendisi bana bitti kalkabilirsin dedi ve inanamadım. nasıl yani gerçekten bittimi diye en az 3-4 kere sordum neredeyse doktorun ellerini öpecektim. yanlız benden size tavsiye buscopan ilacı var kasıkları gevşeten bu işlemden 30 dakika önce bu ilacı muhakak için kaslarınızı gevşetiyor ve kasılmalardan doğan ağrı ve sancı kalmıyor ayrıca doktor bu ilacı yavaş yavaş verdiğini bunun için tüplerde herhangi bir kas ağrısı oluşmadığını bana söylemişti. allah ondan bin kere razı olsun. çünkü ölüm korkusu gibi birşeydi beklemek.

merhaba arkadaşlar.bende bu tecrübeyi yaşayan biri olarak yaşamayanlara bilgi vermek istedim.çünkü çektirmeden önce bende burdaki yazılardan fikir aldım.izmirde ege ünv.geçen hafta çektirdim.anestezisiz.okadar korkarak gittim ama çok kolay oldu.adet agrısı gibi bi agrıdan başka hiçbişey hissetmedim.bi agrı kesici içince geçti.izmirde oturan arkadaşlara tavsiye ederim.yanlızca sonuç için bir hafta bekliyorsunuz okadar.ama dışarda çok pahalı.deger yani 1 hafta beklemeye.

canım peki randevuları çok mu uzak bi tarihe veriyolar. yani mesela sana ne zaman gittin ne zaman çektiler?muayene ve hsg çekilme tarihi arası çok mu uzun.doluluk nasıl? ve anesteziyi istersen yapıyolar mı yoksa hiç mi yapmıyorlar?

kızlar mrb bende cumartesi günü izmir özel çınarlı hastanesinde çektirdşm filmimi.anestezili yaptırdım çünkü çok korktuğum için muhtemelen kendimi kasacaktım ve daha fazla acı hissedebilirdim.ama çok rahat geçti ve sonrasında sadece 2-3 damla kanamam oldu hepsi o ne ağrı ne sızı çokta rahatladım.allh şükür tüplerimin ikiside açıkmış.radyoloji doktorlarıda anestezi uzmanlarıda süper gerçekten.

kızlar merhaba benim smear kültür eşimim spermiogramları verdik sırada rahim filmi var cuma günü zeynep kamile gidip
randevu alacağız ama hala tedirginim zeynep kamildeki alet nasıldır acıtıyomudur korkuyorum çok
ben ilişkiye girince bile acı hissediyorum kesin çok sızlancam...

seIam bende rahim fiImi cekiIicem adet bitimine 3 gün var. az sonra doktora gidicem günü kararIaştırmak için. ben samsunda medikaI parkta düşünüyorum cekiImeyi ama ne dersiniz çekiIen var mı burda. yada başka nerede önerirsiniz?

Selam Arkadaşlar,

Ben bir süredir okuyorum forumu ancak ilk kez yazıyorum. ben de 2 ay önce hsg filmi çektirdim. okuduklarımdan ürkmüştüm aslında ama doktorum kendi hastanesinde de film çekiliyor olmasına rağmen bir hastası çok övdüğü için Radyotom'u önerdi gidenler memnun diye. İstanbul Fındıkzade'de olmasına rağmen internette okuduklarım ve doktorun diğer hastalarının tecrübelerine güvenerek Radyotom'a gittim.

İşlerinde son derece uzmanlar ben ne zaman başlayacak derken bitmişti bile, sonuçlar ne kadar sürede çıkar derken raporum yazılıyordu. her iki tüpüm de açıktı ve hiç bir şey hissetmedim. normal bir jinekolojik muayenede bile biraz sızı acı hissederim ama film çekilirken tamamen acısızdı her şey.

Ben de bu sitede okuduklarımdan güç alıp gittiğim için paylaşmak istedim. Kaygı yapmayın doğru yeri bulun eski çekmeli germeli teknikler artık kullanılmıyor çoğu hastanede.

Her şey gönlünüzce olsun,
Sevgiler

arkadaşlar bende hsgyi bu ay çektirdim. sitede okuduklarımdan ve duyduklarımdan dolayı ağrılı olacağından emindim.
doktoruma anestezi yapacakmısınız diye sorduğumda ne anestezisi diye kızdı.tamamen yapan kişiye bağlı olduğunu söyledi
tüplerim açık olduğu halde hafif bir yanmanın dışında hiçbirşey hissetmedim emin olun her ay çektiğiniz adet sancısının yanında
lafını edecek bir ağrı değil. korkudan kesinlikle ertelemeyin..sadece sonrasında 2gün kadar kanamam oldu az miktarda oda herkeste
olmuyo zaten

kızlar 2 gün once hsg cektırdım.bence ertelemeyın derım ben .zonguldaktan kalktım ıstenbul fındıkzadede radyomara gıttım kesınlıkle profosyonel kışıler .hıc bışey duymadım ne agrı nede kanama hıc bışey olmadı.normal de ultrasonu bıle zor cektıren bır ınsanım ben ama gercekten hıssetmedım hıcbışıy kesınlıkle tavsıye ederım

merhaba ...bebek istiyorum bunun içinde ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyorum.
polip vardı aldırdım şimdi de bu rahim filmi...olsun bebek için acı çekmeye razıyım ama yeterki meleğime biran önce kavuşayım...
bu akşam rahim filmi çekildi abartmak istemiyorum kesinlikle ama kötü bir şey bu hsg.
önce uyuşturucağını sandım doktorun sonra uyuşturmayacağını söyleyince resmen hava almak için röntgen odasında dışarı çıktım..korkudan :))
yani aslında kaçtım da denebilir :))
tabi burda güldüğüm kadar kolay değildi.içerde resmen gözümde yaşlar geldi yaşadıklarımı özetle anlatiyim:
basınç hissi ile karnım şişti resmen ilacı gönderince hafif adet ağrısı yanlız taktığı alet acıttı biraz bu kalkınca kendimi çok yorgun hissettim
çünki kendimi çok sıktım .bu kişiden kşiye değişebilir...ama ben biraz evham yaptım sanırım....korkmayın derim aderce sıkmayın kendinizi çok acımıyor buna emin olun...

merhaba kızlar.ben bu ay adet bitiminde rahim filmi çektircem ancak özel bir hastanede çektirmek istiyorum.istanbul anadolu yakasında önereceğiniz özel hastaneler var mı ve kaça çekiyorlar bu filmi bilgi verir misiniz?

merhaba kızlar.ben bu ay adet bitiminde rahim filmi çektircem ancak özel bir hastanede çektirmek istiyorum.istanbul anadolu yakasında önereceğiniz özel hastaneler var mı ve kaça çekiyorlar bu filmi bilgi verir misiniz?

Merhabalar ben 3 aylık erteleme sonucu dün pendik şifa hastanesinde soner beye hsg çektirdim, benim canım çok tatlıdır , hatta önceleri narkoz almayı bile düşündüm ama hiç gerek yokmuş. ama sadece ilk o aleti takarken bir basınç hissettim çok hafif bir sancı oldu, ama inanın birkaç dakikalık bir işlemdi, ve sonrasında ağrı bile olmadı, çok az bir kaç damla kan geldi. inanın ertelemeye gerek yokmuş. bence soner bey iyi ve ilgili bir doktor, sizde gidip bir görüşün isterseniz.

kızlar ben geçen cuma gittim hastaneye hsg gün alacaktım olmadı eşimde problem varmış o yüzden gerek kalmaz direk tüp bebeğe yollarız belkide dedi eşimim
ultrasonuna bakacaklar
neyse orda biriyle tanıştım kız dediki ben echomarda çektirdim 200 tl verdim dedi bende göztepeyi ben aradım 750 anestezili 1250 dediler dedim şok oldu ama kız şişli echomar dedi.birde sadece hafif adet sancısı oldu dedi kızın tüpleride açık çıkmış.özelde çektireceklere fikir olsun...

vallahi arkadaşlar bende ya allah diyip gittim herkes hiç acımadı dedi diye umutlandım öncesinde bi tane majezik aldımmm.
şöyle anlatayım masaya yattım adam aletleri takarken ben başladımm ağrıyor adet ağrısı gibi daha kötü dayan dayan diyorlar dayanmaya çalışıyorum az kaldı diye her bir alet üstüne alet yerleştirirken ölüyorumm resmennn.son aleti taktııı ben vazgeçtim demeye başladım elim titriyor ağlamamak için zor tuttum kendimi sonra biraz bekledi neyseki ağrı geçmeye başladııı sonra o sıvıyı verdi ALLAHIMMMMMM çığlık attım ve popumu ister istemez refleksle kaldırdım ama sadece2 saniyelik bir olaydı ben ABARRTIIM AMA ÇOK AĞRIDI ONDAN ABARTTIM.sonra tekrar az daha ilaç verecez dediler hadi neyse dedim az kaldı dedim o az ilacın acısı pek olmadııı.ama o ilk ilaçtaaa ağladımm allahım ben ne yapıyorum ne işim var burda dedimmmm öldüm öldüm dirildimmm.
NEDEN BU KADAR AĞRILI OLDUUUUUU
maalesefki normal görünüm yokkk rahim tam sağa yatıkkk sol taraftaki tüp görünmüyor yada rahimde perde var ondan sol taraf görünmedi.doktor tam karar veremedi laparoskopi lazım dediii.ama diğer sağ taraftaki tüpüm açıkmışş.BENCE AÇIK DEĞİLDİİİ BEN O ACI VE BAĞIRMA SONUCU ANLADIM KAPALIYDI AMA ACILDIII.tam sonuç alamadım yani
AMA DÜN ÇEKTİRDİM BUNU ŞİMDİ NE DİYORUMMM BİLİYORMUSUNUZ AĞRIYA DEĞER ASLINDA sadece 10 dakikalık bir ağrı benim rahim şeklim farklı olmasına rağmen o ağrı geçtiii iyikide çektirmişim bence kapalı tüpümüde açtııı.
ha bu arada rahim filminden sonra masadan kalktım ama kan gelmişti masaya çok korktum bana bişey oldu sandım.ama daha sonra kanama hiç gelmedi hemen ağrı kesici aldım zaten 2. majeziki doktor iltihab olmasın diye antibiyotikte verdi.
bu kadar acı ağrı çekmeme rağmen ŞUNU DİYORUMMM MUTLAKA ÇEKTİRİN BENCE TÜPLERİMİZİ GERÇEKTEN AÇIYORRR.DEĞİŞİK RAHİMLERİ TESPİT EDİYOR AĞIRMIYORMU AĞRIYOR HEMDE FECİİİİİİİ AMA SADECE 5-10 DAKİKALIK BİR İŞLEM KATLANILIR BENCE.
BU ARADA RAHİMİNDE TÜPÜNDE BİŞEY OLMAYANA AĞRI YAPMIYOR ZATENNN..

Son düzenleme:
Arkadaşlar bende 3 gün önce çektirdim, kaç aydır erteliyordum,bu sırada kaç dktor değiştirdim. en son doktorum narkoza karşı olduğunu söyledi, narkozsuz 5 dakkalık işlem dedi, gerçektende haklıymış ki benim canım çok tatlıdır. ben adet sancılarında bile yataklık olan biriyim. ve bu kadar ertelediğime pişman oldum. ağrı oluyor tabi ki ama inanın ilk o aleti takarken oluyor baskı hissediyorsunz. hatta benim ilk yapıldı hiçbişey görünmedi, doktor o anda tekrar yapacağız dedi aleti filançıkarmıştı geri taktı, sonra herşey normal çıktı ikiside açıkmış. belki de ilk başta rahim ağzı kapalıydı sonrakinde açıldı. ama inanın ertelemeye ve narkoz almaya gerek yokmuş.sonrasında ağrın olursa ağr kesici alabilirsin demişti ama bikaç damla kan geldi, ve hiç ağrım olmadı. eşim bile ben seni bikaç gün yatarsın sanmıştım dedi bense gezmeye gittim akşam.:))) şimdi yumurtlama takibi yapıluyor. bakalım inşallah yarında gideceğm ve herşey yolunda gider. bebişler için herşey değer diyorum, o masaya yattığımda da hsg çekilirken bunu düşündüm hep. hepimizin allah gönlüne göre versin arkadaşlar.

Bende çok korktum hep erteledim ama en sonunda cesaretimi topladım ve gittim çektirdim Her iki tüpümde açık çıktı.
Korkulacak bir şey degil ne olur stres yapmayın kendinize inanın ki acımıyor. Normal jinekolojik muayene olur gibi bişi :D

arkadaşlar bende polikistik over vardı ve 2 yıldır bebeğim olmuyordu.doktorum rahim filmi çektirmemi istediğini daha sonrada aşılama olacağını söylemişti.çok korktum erteledim erteledim ama sonuçta mejbur kalıp çektirdim. doğru çok canım yandı ağladım v.s. ama kısa bir süre sonra geçti. aşılama için 1 ay bekleyelim rahmin yerleşsin dedi ve ben o ay hamile kaldım. rahim filmi sırasında verilen ilaç ufak tıkanmaları açıyormuş. bence korkmayın ne gerekiyorsa yaptırın. inanın değiyor. şimdi oğlum 9 aylık :) :emir_bebek:

tatlım ben radyomarda cektırdım fındıkzadedekı nasıl cekıldı anlamadım bıle .300tl verdık ama helal olsun o parar devlette mahvettıler benı o aletı takarken acımadı bıle

arkadaşlar bende polikistik over vardı ve 2 yıldır bebeğim olmuyordu.doktorum rahim filmi çektirmemi istediğini daha sonrada aşılama olacağını söylemişti.çok korktum erteledim erteledim ama sonuçta mejbur kalıp çektirdim. doğru çok canım yandı ağladım v.s. ama kısa bir süre sonra geçti. aşılama için 1 ay bekleyelim rahmin yerleşsin dedi ve ben o ay hamile kaldım. rahim filmi sırasında verilen ilaç ufak tıkanmaları açıyormuş. bence korkmayın ne gerekiyorsa yaptırın. inanın değiyor. şimdi oğlum 9 aylık :) :emir_bebek:

çok güzel, Allah bağışlasın oğlunuzu, inşallah benimde ve benim gibi isteyen herkesin olur. bende 1 yıldır olmuyor, önce polikistik over dediler, sonra aşılama demişti doktorum. ben doktoru değiştirdim şimdi ki doktorum yumurtlama takibi yaptı ama sorun var , tüplerim açık çıktı hsg de, klomen verdi şimdi 1 ay sonra tekrar gidecem dotora bakalım. siz hap kullanmadan mı hamile kaldınız? peki polikistik overi tedavi ettiler mi nasıl oldu, kusura bakmayın çok sordum ama aynı sorun bende de olduğu için, acaba ben de anne olabilir miyim onu merak ediyorum. bazen umutlarım tükeniyor. ama böyle güzel haberleri burda okuyunca tekrar yeşeriyor:))

Back
X