amin cnm en kısa zamanda sağlıkla hamile kalalım inşallah.
birşey sormak istiyorum nerde yaptırdın acaba hsg yı.
birde doktor neden istemişti senden.

canım ben afyondayım burda özel bir hastanede yaptırdım..Yumurtlama ve catlama ignesine ragmen hamile kalamadım doktor da acaba tüpler mi tıkalı diye düşündü ve rahim filmi cekimesini uygun buldu..adetimin 8. gününde de cekilmiş oldu. Ve bu arada 200 tl diye okumustum ben burda ama 52 tl ödedim işlem icin ve ilaclar da hastaneden kullanıldı,been almadım

Öncelikle altımı cıkardım bi etek verdiler,doktor dizlerimi bükmemi söyledi..Büktükten sonra maŞa gibi bir aleti taktı ve orayı actı.Sonra baska bir aletle(canımı cok acıtan bi işlemdi) rahmi öne cıkardıgını soyledigi bi işlemi yaptı.Ardından sırıngaya ilacı dökmüştü sırınnganın ucuna uzuuun metal bir cubuk taktı ve onu iceri soktu ve enjekte etmeye basladı..3 defada rahim filmi cekimi yaptılar ve tamamlandı toplamda 5-6 dk gibi bi zaman sürdü

Merhabalar,

Arkadaşım gerçekten iyi bir yere gidersen korkulacak hiç birşey yok.
Ben de HSG çektirmeden önce baya bir araştırdım.Bir kaç yere gidip bilgi aldım.
Konuştuğum yerlerde hap kas gevşetici ve ağrı kesici verdiklerini söylediler.
Birde bayan doktor bulamadım.
Sana tavsiye edeceğim yer RADYOTOM-RADYOMAR.Bu konuda gerçekten son teknolojiyi kullanıyorlar.
RADYOTOM da ağrı kesici kas gevşetici falan verilmiyor çünkü gerek kalmıyor.
(Öyle arkadaşın yazdığı gibi rahmi dışarı falan çıkarmıyorlar onlar eski yöntemler.)
Jinekolojik muayene gibi oluyor.Sadece rahim içine ilaç verdikleri için içinde bir doluluk hissi oluyor.
Birde bayan ekip seçme şansın var.
Ekipteki arkadaşlar bayan olunca daha rahat oldum.
İşlemden önce kısa bir sohbet ettik.
Bende gitmeden çok korkuyordum.Neyse ki korkularım yersiz çıktı.
Filmi çektirdim 10 dk. bekleyip filmimi aldım.Ordanda otobüse binip işe geldim.Hiçbir
sıkıntım olmadı.
Şimdiden geçmiş olsun.
Benim HSG filmimde polip görüldü.Şimdi bunun için Operatif Histeroskopisi olacağım.

geçmiş olsun şimdiden sağlıklı bebişlerimiz olsun diyelim.
istanbul fındıkzadedeki radyomar dimi bahsettiğin.ssk falan geçiyor mu ücret ne kadardı.birde film sonrası ordakıler tupler acık falan sorun diye yorum yapıyorlar mı
yoksa doktorunuza mı gösterin diyor .çünkü dr.gidene kadar meraktan çatlarım :)) reglinin kaçıncı günü yaptırdın acaba
ben bayanların daha acıtarak yaptıklarını hep düşünürüm ama bayan olursada daha rahat ederim diye düşünüyorum.erkekler daha nazık yapıyorlar gibi geliyor bana.
ay çok soru sordum ama merak ettim doğrusu bende birkaç ay snra yaptırıcam.

mrb kızlar bnde 9 aydır korunmuyorm ve bebiş istiyorz olmadı.dr a gittim yumurtan 2 cm dedi bana küçük gibi geldi neyse kist fln yokmuş ultrasonda herşey normal çıktı.ama iki hafta içinde adet olucam 2. günü aç olark gidicem hem hormonlara hem yumurtalıklara bakılıcak.bnm sorum rahim filmini tüm bunlar normal çıkıncamı çekiniyosun.yani dr rahim filmini sizden ne zmn istiyor.

arkadaşlar benden hsg çektirmem istendi fakat araştırdığımda zor olduğunu ve canının yandığı yazıyordu fakat radyotom ma gitti orda DR.cevat bey ve hemşireler o kadar ilgilendilerki anlatamam filmim çekildiğinde ise, hiç hissetmedim anlayacağınız çok kolay oldu tavsiye ederim eğer hsg çektirecekseniz fındıkzade de bulunan radyotoma gidim süperrrrrrrrrrrrr

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,
Bende 2 saat sonra hsg çekilicem..İnşallah ağrısız bir işlem olur..çok fazla detay öğrenmemeye çalışıyorum çünkü öğrendikçe daha tedirgin oluyorum..Bakalım nasıl bir deneyim olucak..

canım nasıl oldu? nerde cekildin_?herkesin cok övdüğü bi yer var radyotom diye istanbuldaysan orda cekilseydin bari..ben de istanbulda olsam kesin giderdim:)
Gelmiş gecmiş olsun...

Son düzenleme:
canım nasıl oldu? nerde cekildin_?herkesin cok övdüğü bi yer var radyotom diye istanbuldaysan orda cekilseydin bari..ben de istanbulda olsam kesin giderdim:)
Gelmiş gecmiş olsun...

Selamm :)

Evet radyotomu duydum ama benim doktorum sema hastanesinde ve filmide o çekicekti oyüzden orada çekildim..çok büyük korku ve tedirginlikle gittim..ama nasıl oldu nasıl bitti hiiiiç anlamadım..okadar çabuk ve acısız olduki,doktorum hadi geçmiş olsun dediğinde nasıl yani bu kadar mı,ilacı verdiniz mi dedim :) inanamadım..Yani şöyle söyliim bence kesinlikle doktorla çok alakalı bişey..herşeyi anlattı,şuanda şunu yapıyorum bunu yapıyorum diye..benim hissettiğim tek şey hafif bir baskıydı..önce rahmi dejenfekte ediyor,o ara biraz tuhaf hissediyosun ama dayanılmayacak bişey diil..sonra uzun çubukla ilacı veriyor içeriye,ama ilaci hiç hissetmedim ben,çoook hafif bir sıcaklık oldu sadece..sonra birde çıkardıktan sonra tampon yaptı kanama olmasın diye..bitti gitti..kanamamda olmadı hiç..Çok şükür kanallar ve tüpler açıktı çıktı..Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah..

aman cok şükür hem rahat gecmiş hem temiz çıkmış Bundan sonra önümüzdeki maçlara bakacagız inşallah gol olur bebişlerimiz gelir

canım desteğin için çok teşekkürler. yazını yeni gördüm. dün çekildim filmi. gerçekten de korkulacak bişey yokmuş. çok tedirgin gittim hatta ağladım öncesinde. ama gerçekten bikaç sn lik sancı dışında bişey yoktu. çok şükür korktuğum gibi olmadı. bir de ben vajınusmusum. buna rağmen bekledğim kadara cı duymadım. hatta çok az acı duydum. çok geçmiş olsun canım inş sıkıntısız bir şekilde atlatırsın.Allah şifa versin canım.

kızlar Doktorum rahim filmimi cekti tüpler acık dedi sonrada beni adetin 1. ya da 2. günü bekliyorum dedi ve cagırdı..Nedenki sizce bi sorun olabilir mi___???? Aklıma takıldı..Normalde hormon kontrolleri icin 3.,4. gel derdi ama bu sefer ilk 2 gün olarak söyledi.Aklıma takıldı....:44:

neden sormadın hormon olabılır canım .
bende cildiyeye gitmiştim hormon testini 2.gun istemişti mesela olabılır belki hormon testi arayıp sorsan daha iyi olur bence

Kızlar ben çok korkuyordum hsg den 2 yıl bu korkum yüzünden erteledim.ama sonunda bütün cesaretimi toplayıp gittim.eğer bir probleminiz yoksa kanallardan yada rahimden dolayı inanın bana hiç korkulacak bi işlem değil.adet sancısı gibi bişe.benim rahim ağzı çok darmış ve tüplerimin ikiside tıkalı olduğu için aynı işlemi 5 defa denediler.ölüyorum sandım.

neden sormadın hormon olabılır canım .
bende cildiyeye gitmiştim hormon testini 2.gun istemişti mesela olabılır belki hormon testi arayıp sorsan daha iyi olur bence

cok bitkin düşmüştüm o an sormak aklıma gelmedi..bende acaba dedim aşılamaya karar verecek de onun icin mi erken cagırdı bi an önce tahlilleri halledelim diye ..

bende bugün hsg filmimi özel bir hastanede bir prof doktora çektirdim.. anestezi ile oldugu için bi ağrı acı hissetiğimi söyleyemem ama eger anastezisiz çekilseydim epey acı çekecekmişim.çünkü doktorum tıklalı olan bi tüpüm oldugunu söyledi ve açmak çin epey ugraşmış ama maalesef açılmamış 30 dk kdr sürdü... şimdi yrn değerlendirilme olucak ve duruma göre laparoskopi ile açılma şansı varsa olucam...üzülmedim diyemem biraz üzgün birazda mutluyum hakkımızda herşeyin hayırlısı allah ım emeklerimizi boşa çıkarmasın isteyen herkese versin rabbim...

YARDIMMMM!
Tecrübeli arkadaşlar bende salı günü hsg çektiricem inşallah.Dış gebelikten sonra hamiş kalamadım tüpler tıkalımı bakılacak.Çok korkuyorum.Normal vajinal muayeneden bile çekinen biriyim napıcam bilmiyorum.Özeldemi üniversite hastanesindemi çektirsem bilmiyorum.Özelde anestezi imkanımda var.İnşallah bir kişi cevap yazar.Allah'a emanet olunnn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…