amın... Hsg nın tedavı edıcı ozellıgıde var benım gıttıgım doktor cok ılgılı benım 6.ayım ama ıstedı doktor ...kucuk tıkanıklıklar yada yapısıklıklar varsa bunlar ıslem sırasında verılen sıvı sayesınde acılıyormus... Zaten o sıvı bıraz can yakıyor ama tedavı ettıgını dusun bırde mutlaka agrı kesıcı al ıslemden 1 saat once falan..canım çok teşekkür ederim gerçekten....bende korktum çünkü bugün ilk muayeneydi ve hemen hsg dedi ya.. Acıdan korkmamsa ayrı bişey zaten... Hadi bakalım hayırlısı inşallah...dediğin gibi allah büyük.. Allah h8epimize yardımcı olsun...
amın... Hsg nın tedavı edıcı ozellıgıde var benım gıttıgım doktor cok ılgılı benım 6.ayım ama ıstedı doktor ...kucuk tıkanıklıklar yada yapısıklıklar varsa bunlar ıslem sırasında verılen sıvı sayesınde acılıyormus... Zaten o sıvı bıraz can yakıyor ama tedavı ettıgını dusun bırde mutlaka agrı kesıcı al ıslemden 1 saat once falan..
o acidan dusunme bence 3-4 dakika sonrA unutuyosun gidiyor :) banada doktor bisi demedi ben cok az biseyler yemistim..
Kızlar bugün ben de aylardır ertelediğim hsg yi çektirdim sonunda. Günler öncesinden stresi başlamıştı. Anestezili çektirdim ve çok şükür sonuçlarda iyi rahim de tüpler de normal. Anestezili çektirmeyi herkese tavsiye ederim uyudum uyandım bitti.Çok gözümde büyütmüştüm bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim. 1-2 saat adet sancısı gibi hafif sancım oldu. Allah büyün çektirecek arkadaşlara yardımcı olsun ve güzel haberler almayı nasip etsin inşallah...
kızlar bende bi kaç gün içinde çektireceğim bu filmi çok korkuyorum ve stresliyim... tırs tırs tırs :)))
Hsg filmi çektirmem gerk ve 2 kere masaya anestezili olarak yattığım halde rahim ağzı kapalı olmasından dolayı çekilemiyormuş.çıldıracağım ya birisi akıl versinizmirde iyi hsg filmi çeken dr varmııııı
Arkadaşlar ben az önce rahim filmi çektirdim. Arzu ederseniz sıcağı sıcağına paylaşabilirim.
Öncelikle doktorun verdiği ilaçları temin ettim. Verdiği ilaçlarda 2 adet film için iğne ve ağrı
kesici hap vardı. Filme girmeden yaklaşık 2 saat önce verdiği haplardan 1' er tane yuttum.
Yaklaşık 2 saat sonra film için hazırdım. Film çekmek üzere düz bir zemine yattım. Altımda
çamaşır vs. yoktu. Yeşil bir örtü ile üstümü örttüm. Bacaklarımızı doğum masasında yatar
şekilde çekiyoruz. Doktor o sırada derin bir öksürük istiyor, kandırıyor bizi :) Biz öksürelim
derken doktor spekulumu hazneye yerleştiriyor.( en uygun an buydu gerçekten:)
İçimizi temizliyorlar ( sanırım batikon denilen şeydi :) sonra enjektörü yerleştiriyorlar.
Spekulumu çıkarıyorlar ve ilk ilacı içimizde hissediyoruz. Şöyle bir his, zorlama gibi, zonklama
gibi ve dayanılmayacak gibi değil. Sonra ikinci ilacı vermeye başlıyorlar, bu kez ne zonklama
ne zorlama hissetmiyorsunuz. İkinci ilacı aldıktan ve görüntülerimiz tamamlandıktan sonra
işlem bitiyor. Doktorumuz gülümseyip gülümsemediğimizi soruyor zira gülümseyince filmimiz
daha güzel çıkıyoor :))) Yarın sonucumu alacağım. Eminim hepinizin aklına çok takılıyordur ve
korkuyorsunuzdur. Bende bundan 1 saat öncesine kadar sizin gibiydim. Emin olun adet sancısının
ötesine geçmiyor. Allah rahimi öyle güzel yaratmış ki, biraz önce açılan o değildi sanki. Balı ya da
reçeli parmağımızla ortadan ikiye bölmemiz gibi bir şey. Güle oynaya girdiğim filmden yine güle oynaya
çıktım. Sadece yanınıza ped almanızı tavsiye edebilirim. Şu an biraz kanamam var ama mühim değil çünkü
hiç acı namına birşey yok. Korkulacak birşey yok. Birazda acı eşiğimizle alakalı sanıyorum. Vajinal muayeneye
hiç girdiniz mi?Onun gibi birşey işte. Ben hiç girmedim gerçi , ilk deneyimim film oldu, vajinal ultrasyonu hiç saymıyorum o pek keyifliydi :)))
Sormak istediğiniz yardımcı olabileceğim birşey olursa yardım edebilirim. Bebişlerimiz bizi çok bekletmeden gelsinler
inşallah.
canım öncelikle çok çok geçmiş olsun sana..Allahım yardımcımız olsun inşallah,hayırlısını versin..bide bişey sorcamda,ben yarın hsg çektircem,ama daha önce hiç bilmiyordum anestezili de olabildiğini,burdan okuduğumda öğrendimşimdi ben yarın anestezi isteyemem doktordan..ama çokta korkuyorum,ya çok kasarsam diye,çünkü ben normal muayende bile bayılacak gibi oluyorum.. ama dedim ki bebek için dayan dedim kendime..şimdiyse fena halde panikteyim napcam ben ????
canım ben bugün hallettim bu işi yarın sonuç alıcam inşallah iyi çıkar... bence kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yaptır bide kafanda fazla kurup stres yapma çünkü ben baktım artık rüyalarıma kadar giriyor en iyisi uzatmadan yaptırayım dedim ben anestesisiz yaptırdım aleti takarken çok canım yandı sonra 5dk. oldu olmadı alet çıkarıldı ve şimdi adet sancısı gibi ağrım var. anestezi yaptırmak istemedim açıkçası
canım öncelikle çok çok geçmiş olsun sana..Allahım yardımcımız olsun inşallah,hayırlısını versin..bide bişey sorcamda,ben yarın hsg çektircem,ama daha önce hiç bilmiyordum anestezili de olabildiğini,burdan okuduğumda öğrendimşimdi ben yarın anestezi isteyemem doktordan..ama çokta korkuyorum,ya çok kasarsam diye,çünkü ben normal muayende bile bayılacak gibi oluyorum.. ama dedim ki bebek için dayan dedim kendime..şimdiyse fena halde panikteyim napcam ben ????
canım bende aynı durumdayım..dua etmekten başka bişey yapamıyorum inan...ALLAHIM YARDIMCIMIZ OLSUN.ben yarın çektircem öğleden sonra... :2: inşallah hepimizin kolayca olur ve biter...
canım o kadar güzel açıklamış anlatmışsın ki..yardımına ihtiyacım olduğunu düşündüm...bilmiyorum hala buralarda mısın ama? beni asıl korkutan zaten o masa...panikten kendimi o masadan atarsam diye korkuyorum,o kadar büyüttüm ki kafamda bu konuyu....anestezisiz nasıl olcak diye düşünmeye başladım.bide benim ki özel değil acaba nasıl davranırlar? bide bana doktor iğne yazmadı o kafamı karıştırdı...
kızlar banada verdi doktor regli olmayı bekliyorum bitince gidicem ama çok korkuyorum genel anestezi araştırması yapıyorum bide yer tabi???(( bu arada nası geçtiğiyle ilgili yazışalım
Canım kusura bakma şimdi gördüm mesajını. Sen de an itibariyle çektirmişsindir sanırım. Umarım kolay geçmiştir ve güzel haberler alırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?