Rahim içi gelişim geriliği

1 hafta çok geri değil ki,ayrıca kilosuda gayet iyi sonucta cihaz ölçüm yapıyor yanılma payı olabilir kafanı takma son 2-3 hafta atağa geçiyorlar toplanır önemli olan anne karnında durabildiği kadar durabilmesi

1 hafta hic ama hic onemli degil. Dogana kadar ileri gider geri gider. Hani bazi cocuklar erken gelisir bazilari da bir kac ay farkla gelisir. O da ayni yani. Caninizi sikipta yavrunuzu streslendirmeyin. Allah izniyle saglikli bir evladiniz olur.

Bir de ben dogum yapmadan 1 gun once ultrasonda kilosu 2900 cikti. Bir gun sonra dogurdum 3045 cikti.

Merhaba başta sadece kilo ve boy 1 hafta geriydi şimdi baş çevresi geri kilo 2 hafta geri ;(
endişe etmeyin artık bence..son haftalarda gelişimi hızlanıyor zaten..bu saatten sonra yapacak birşey olmadığına göre ,endişe edip bu zamanlları zehir etmeyin kendinize..olumlu düşüncenin gücüne inanırım ben..
oğlumda kalp atışını 9.haftanın sonunda almıştık nerdeyse:) ben hiç endişe etmedim ,biliyorum dedim oğlumun kalbi atacak dedim hep kendi kendime..doktor bile rahatlığıma şaşırıyordu:)geç döllenmeydi benimki de.bir de araştırıp okumayın derim,endişe yaratıyor insanda..

doğum yaptınız mı,çok sevindim,hayırlı olsun bebeğiniz,Allah analı babalı büyütsün..
işteh özründen sonra 3 kg süpermiş

Doktor ne diyor bu duruma?

Annemin arkadasi bu sekilde idi. Gayet sağlıkli oldu. Bir kac doktora daha görünün iciniz rahat etsin. Saglikla kucaginiza alirsiniz inşallah

Cnm benim arkadaşım 36 haftalık olması gerekirken 31 haftalık çıkıyordu suyu bile yoktu doktorlar doguma aldilar şimdi doğum yaptı bebegi gayet sağlıklı bak onun 5 hafta geriden geliyordu
Kızlar inşallah benimde yüzüm güler , :/ çok ağladım bende elimde değil

Hiç birsey normal diyor , bana öyle gelmiyor ama

Lütfen başka kimseye bakmayın o zaman. Doktorunuz ne dediyse o. Çok içinize sinmezse başka bir doktora daha görünün isterseniz ama o kadar. Kalbinizi ferha tutun. En önemlisi stres olmamanız.

Benim kızım 4 haftalık bir gerilikle doğdu. Hatta gelişemediği için 4 hafta erken aldılar. Yani 36 haftalık doğdu ama 32 haftalık bir bebek gibiydi. Anne karnında beslenemediği için büyümedi ama maşallah sapa sağlam doğdu. 1800g doğmasına rağmen kuvoze bile girmedi. Hepimizi şaşırttı. Bir hafta gerilik hiç birşey değil. Uzmeyin kendinizi.

2 haftaya kadar olan gerilikler hic de dert degil rahat ol..

Daha 3 haftan var,herşey değişebilir. Hem ultrasonla alakalı bile olabilir.

Bugun kontrole gittim, doktorun yaninda yetismek uzere durdugunu tahmin ettigim doktor bakti bana (doktorum yurt disinda) hastaneden ciktigimda ölçümlere bakayim dedim, fl yi gecen hafta olctugunden daha dusuk olcmus sivri zekali, cocugun boyu kisalmadigina gore yanlis olctu, demek ki doktorlarin olcumu de yanlis olabiliyo, bizi strese sokmaktan baska bisey yapmiyolar.

Sen bol bol yumurtani sutunu yogurtunu etini ye canim. Hiiicbir sey olmaz. Ileri cikar geri cikar. Bunlar onemsiz. Sadece birkac gram fark edecek yani. Sen dogunca onu bol bol emzirip tombis yaparsin.

Kendinizi uzmeyin.Ayni seyi bende yasadim.36.haftamdaydim.2 hafta gerilik var dendi.39.haftada dogum yaptim.3500 kg 50.cm.dogdu bebegim.

Merhaba nasılsın ? Çok az kaldı senin adına heycanlıyım bizim doğum tarihlerimiz muhtemelen sat bile aynı benim 3 ekim . Bende sezeryan olacağım 1 veya 2 temmuz gün verecek bence Bayram'dan sonraya bırakmayacak .. Allahım nolur sağlıkl ver kucağımıza inş 38.haftayı bitirdiğimizde alınıyor gelişimleri tam ciğerleri vs. İnş

Evet cnm olabılır tabıkı ben Bnm fl 25. Haftadan sonda hep 1 hafta geri kaldı 3 farklı doktora gittim aynı 1 hafta geri sadece bir tanesinde 10 gün çıkmıştı Okadar . Ve hala bu sekilde devam ediyor.. Canım tabıkı sıkılıyor bır yandan

Bir şey olmaz canım o bir hafta gerilikten

Benimki ileri giderken sonra geri kaldı zira diyet yaptım şekerim yükseldi diye

Sonra 3250 olarak 39 haftalık oğlum doğdu

Dert edip kafanıza takmayın stres daha beter eder

benim sat 5 ekim, 38.hafta tam 27haziranda doluyo, sezeryan tarihini de o güne verdiler, senin de o zaman 25 haziranda doluyo, bakalim ne zamana kavuscaksin sen de bebegine :) ben de cok heyecanliyim, korkuyorum da bi yandan :)) dua edin bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…