Rahim Yeterli Kalınlığa Ulaşmıyorsa Ne Yapmalı?

3.3 mmle bile gebe kalıp doğuranlar var ben 4.7 mm le gebe kaldım 30haftalık gebeyim .bilimsel bir yöntem
nar suyu yok ananas suyu hikaye hiç başka yerde çare aramayın

Off bu dertten muzdaripim;(
Ne yapsam bilemiyorum.her gun nar yiyorum.estrofem ve bant kullaniyorum ama ne fayda;(transferim iptal olacak sanirim.....

arkadaslar adetime 15 gün var daha rahim kalınlasması için vagifem fitil kullanıyorum sabah aksam iki gündür nar suyu içiyorum sizce zararı varmıdır aksamları içiyorum bi su bardagımı içilcek ben bi su bardagı içiyorum bide adetim erkenmi olur acaba yardım edn lütfen acil cevap verirseniz lütfen....

arkadaslar adetime 15 gün var daha rahim kalınlasması için vagifem fitil kullanıyorum sabah aksam iki gündür nar suyu içiyorum sizce zararı varmıdır aksamları içiyorum bi su bardagımı içilcek ben bi su bardagı içiyorum bide adetim erkenmi olur acaba yardım edn lütfen acil cevap verirseniz lütfen....

3.3 mmle bile gebe kalıp doğuranlar var ben 4.7 mm le gebe kaldım 30haftalık gebeyim .bilimsel bir yöntem
nar suyu yok ananas suyu hikaye hiç başka yerde çare aramayın

geçen yıl bu sorunu ben çok yaşadım, myom ameliyatı sonrası idi. bu yıl 8.7 mm lere kadar kalınlaştı. ama aynı sorunu yaşamaktan korkuyorum açıkçası. burada ve başka topiclerde çok arkadaş yaşıyor bu sorunu. nasıl bir tedavi yapılıyor anlatırmısınız. çünkü çoğu doktor bunun mümkün olmadığını düşünüyor, bir takım ilaçlar var ama herkese etki etmiyor. teşekkürler şimdiden.

benim geçen ay en fazla 7 mm oldu.oda adetin 26. günü civarı.günde 3 estrofem ve 3 gün ara ile climara fort bant kullandım.ayrıca nar suyunu geç narı kaşık kaşık yedim çekirdekleri ile birlikte.yok en fazla 7 mm oldu.transferim yapıldı sonuç negatif.
ilk denmem başarılı oldu.11 mm de transfer edilmişti.hiç öyle bir sorunum yoktu. fakat kalp atışı olmadığından kürtaj olmak zorunda kaldım.ondan sonraki 2 transferimde negatifti ve rahim kalınlaşmıyordu.şimdi hiç donmuşum kalmadı.ve doktorum histeroskopi istiyor mutlaka.şimdi sıra onda ama maddi açıdan ne yazıkki sıfırdan başlamaya hazır değiliz
bu ay başka bir doktora gittim.hiç ilaç kullanmadan rahim 7,6 mm adetin 16. gününde.sevindim ama yumurtam yoktu.pko var dedi bu seferde.
yani 4 yıllık tedaviler benim bi yerimi tedavi ederken başka bi yerimi bozdular.buradan bu sonucu çıkartıyorum.umarım hepimiz şifamızı buluruz arkadaşlar en yakın zamanda.

conqueror canım, ilaçsız 7,6 mm oldu ise, bir daha ki sefere dondurup sonraki ay transfer olabilirsin, çünkü tüp bebek tedavi ilaçlarından bazıları incelme sorunu yaşatabiliyor,

kızlar,

rahim duvarı inceliği sorunu yaşayıp bir şekilde çözebilen oldu mu aranızda ?[/SIZE]

paylaşırsanız çok sevinirim.

Ben epeydir girmemiştim mesajı yeni görüyorum.Yapılan tedavi bilimsel sadece Halil İbrahim Tekinde yapılıyor.bana birebir yapıldı ve yıllardır kalınlaşmayan rahmim kalınlaştı .Allahıma ve doktoruma binlerce şükür ki çocuğumu kucakladım.Yapılan tedavi 100 hastada labratuvar ortamında tedavi öncesi ve sonrası parça alınarak test edilmiş.Yüzlerce umutsuz hasta gebe kalmış onlardan biride benim.

Evet ben birebir yaşadım.Dr.Halil İbrahim Tekinin kliniğinde tedavi oldum ve şu anda bir kızım var.Bilimsel bir yöntem .

Lütfen uyguladığınız yöntemle ilgili bilgi verir misiniz ? Ben de 2 tane zorunlu kürtaj geçirdim. 2. kürtajdan sonra asherman sendromu oldum. Bu sebeple 2 kere histeroskopi geçirdim. Şimdi de rahim kalınlaşmıyor. transferim 2 kere iptal edildi. 3. denemede 6 mm tansfer yapıldı. Tabii sonuç negatif. son bir deneme daha yapacağım. Ama rahim kalınlığımın uygun olması lazım.

Merhaba bendede maalesef aynı sorun var. Iki zorunlu kürtaj, tekrar denedik. 6 mm idi. Çok uzaktan geldiğimiz için transferi yaptırdık, ama hiç umutlu değilim. Histereskopi yaptırmadım. Şu anda hamilelik testi için bekliyorum. Negatifse tedavim değişir

Selam kızlar,

bende tam 10 aydır uğraşıyorum. adetin 10. günü normal ilaçsız desteksiz yumurtluyorum.
Fakat adetin 10. günü endometrium kalınlığı 6 mm de kalıyor. Eşimin sperm kalitesi düşük. 2 aydır tedavi
görüyor. bende bu sırada kendi vucudumla ilgili sorunlara ypğunlaştım.

Bunca doktora gittim hiçbiri bana "şu ilacı kullan " demedi kalınlaşmayı sağlamak için.
Anladığım kadarıyla normal yolla gebe kalacaklarda/kalanlarda endometrium kalınlığı pekte önemli değil. Yani
ilaçsız, çatlatma iğnesiz yumurtlama işlemini tamamlıyorsanız ekstra rahim zarı kalınlaştırıcı bir
ilaç verilmiyor. yani 6 mm se rahimin doğal kalınlığı bu diyorlar. Tabi herhangi bir yapışma, hasar yoksa.

bazen 5 mm lede hamile kalanları duyduğum için bana ikna edici geldi bu fikir. çünkü "senin rahiminin
yapısı bu. anca bu kadar olabiliyor" deniyor.

bu konuda tecrübesi olan var mı acaba ?

Üzerinde uzun zaman geçmiş ama bizimle aynı durumda olupta açılan bu konulardan faydalanmak isteyen arkadaşlar için yazmak zorunda hissettim kendimi
Bende Halil ibrahim Tekin hastasıyım fizyoterapiyi bende aldım..ilaçsız adetin 14.günü 6mm olan rahim duvarı fizyoterapiye ragmen kalınlaşmadı hatta 10 gün estroferm ve bant kulladığım ay başka dr de 6,1mm ölçülen endoyu Hit 4,5mm dedi 2 gün sonra.. bence fizyoterapi tamamen ticari endo ya hiçbir etkisi yok..klinikte farklı yaş gruplarında birçok hasta var ve Hit in hemen hemen bütün hastaları aynı işleme (fizyoterapiye ) alınıyor hepsinin mi rahim duvarı ince?...

Bundan kesinlikle eminim çünkü aynı alet bir yakınımda var denemek için aynı süreli seans yaptı bana ama rahim duvarı her zamankinden farklı değildi.Bu sorunla 3 yıldır uğraşan biri olarak bitkiselleri kesinlikle yabana atmayın derim peyroni çayını buradan okuyup 10-15 gün kadar kullandım tesadüfen adetin 21 günü muayenem vardı aklıma biranda geldi dr a sordum endometirum inceliği var bende durum nasıl diye gayet iyi dedi..ve yıllar sonra öğrendim ki benim rahim duvarımın % 30 u tamamen yapışıkmış..taransferden önce Hit e defalarca sordum hocam iyi kalite embiryo ya ragmen ile 2 başarısız denemem var rahim duvarım ince histeroskopi yaptırmam gerekir mi diye her seferinde hayır rahim daha da kötüye gider kesinlikle yaptırma dedi.Kan pıltılaşması için test gerekir mi dedim hayır dedi dinlemedim ne kaybederim dedim veee pıltılaşma sorunum olduğunu öğrendim.Hit tüp bebek konusunda çok başarılı bir hekim kesinlikle kabul ediyorum ama hastayı tüp bebeğe hazırlamakta bir o kadar önemli bir konu..

Mrb arkadasim transferin de rahim kalinligin kacti, seninde mi dusuktu sanirim simdi hamilesin?

Merhaba, evet benimde düşüktü, Hit te yaptırmıştım transferi. Sonra hamile kaldım ancak düşükle sonuçlandı. Ben başka bir doktorda histeroskopi oldum, enfeksiyon gibi beyaz bir tabaka kaplamış onları temizledim dedi doktorum. Ondan sonrada yeniden hamile kaldım, şimdi herşey yolunda görünüyor. Bence histeroskopi çok önemli.

Arkadaşlar merhaba.bundan 4 yıl önce adet duzensızlğinden dolayı doktora gıttıgımde bana rahım duvarı ince demişti.şimdi ise bebek dusundugumuz için tekrar gıttım kontrole ve bana ince değil normal 7.2 mm dedi. O gunun akşamı adet oldum.şimdi kızlar bu kalınlık adet olacagım için mi böyle cıktı ve yeterınce kalın mı bilgisi olan yardım edebilir mi? Ayrıca adetim düzenli ve 5 fun sürüyor.

canım rahim duvarın gerçekten iyi. çünkü adet olmana yakın rahim duvarı incelir... adet bittiğiyle de kalınlaşmaya başlar. 7 ile tüp bebek yapılıyor.

Selam ahukush
Ben de ekim kasim gibi tup bebek dusunuyorum ve arastirma icindeyim. Alternatiflerimden birisi de Emre Karatekelioglu. Simdiye kadar okudugum yorumlar oldukca iyiydi ta ki srnin yorumlarina kadar. Mesajlarini incelemeye calistim fakat hepsini toparlayamadim.

Rica etsem Emre Bey'le yasadigin olumsuzluklari anlatabilir misin ?

Ben de kisaca hikayemden bahsedeyim. 36 yasindayim bir senedir cocuk dusunuyoruz. Esimde de bende de bir sorun olmadigi soylendi cesitli doktorlarca. Bir negatif asilamamiz var. Kismetse birkac ay icerisinde tup bebek yapmak istiyoruz.

Cevabin icin simdiden tesekkurler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…