Rahim Yeterli Kalınlığa Ulaşmıyorsa Ne Yapmalı?

bence 9. güne göre ii gibi..benim 10. gün 2mm di

çiğdemcim bu 2 mm tedavideykenmi? yoksa normal zamandamı gidip ölçtürdün?

normal süreçte rahim hiç bir ilaç almadan daha kolay kalınlaşıyormuş, ama tüp tedavisindeyken ne hikmetse hem yavaş hem daha az kalınlaşıyor. hatta ben doktoruma sormuştum normal yumurta takibi yaptırırken 7.5 mm olmuştu, tüp tedavisinde buna bile ulaşamadım neden dedim???? gerçi doğru dürüst cevap vermedi. iki süreci karşılaştırmayın dedi.... çok açıklayıcı olmuş dimi ?

7 mm e ulaşınca transferi yapıyorlar canım. ama 8-9-10-11-12 mm olması daha makbul kabul ediliyor. fakat 7 mm üzerine çıkmak çeşitli nedenlerden dolayı çoğumuz için çok zor, en azından bu başlıktaki arkadaşlarımız için zor... hayırlısı olsun......

bence 9. Güne göre ii gibi..benim 10. Gün 2mm di

allah yardımcımız olsun ya bende pkoluyum ne yumurtam zmanında oluşuyo nede zamanında adet oluyorum sürekli kistim oluyo bu ayda bunları dediler korkuyorum artık hep kötü haber duyucam diye doktordan

Kızlar, Yıldız bu işin uzmanı ve en çok araştıranı olarak çok doğru bir tesbitte bulunmuş. Şimdi doktordan geldim rahim 9,5 mm 10.gün. Ben bunu ölsem tüpte göremem. Gerçektende tüp 2 ucu keskin bıçak yumurta çoğaltırken, rahim inceltiyor gelde çık işin içinden.

canım ben bunu geçen ay ölçtürdüm tedavide değil yani...yumurta geliştirici ilaçların rahmi incelttiğini söylemişti dr um bana rahmin zor kalınlaşmasını bu ilaçlara bağlamıştı..çok öncelerde sormuştum ben bunu bende çok mantıksız ozamn bu tedavinin anlamı yok yumurta büyüyor rahim ince bebek nasıl tutanacak demiştim..dr da estrofemle bantlarla dengelemeye çalışacağız rahmide kalınlaştıracağız demişti..ama bana onlarda pek yararlı olmadı galiba..birde bişeye gıcık oluyorum neden açıklamaya yapmayı sevmez bu dr lar kendileri görüyo tmm ama bize açıklamaya yapmaya para istiyolar birde ısrarla sorunca kendilerine güvenmiyoruzda soruyoruz gibi bi havaya giriyorlar..halbuki kafamızın rahat olması için herşeyi açıklamaları gerekiyor..

allah yardımcımız olsun ya bende pkoluyum ne yumurtam zmanında oluşuyo nede zamanında adet oluyorum sürekli kistim oluyo bu ayda bunları dediler korkuyorum artık hep kötü haber duyucam diye doktordan

amin canım inşş hepimizin yardımcısı olsun rabbim..bendede yumurtlama problemleri oluyor ara ara..zor bir durum kolayı yok zaten bu işin napalım SABIR diyeceğiz....

merhaba güzel hanımlar:),
arada bir göz atıyorum topiğinize, ancak bu rahım kalınlığı olayını ilaçlarla illaki çözüyorlar, chikagoda bulunan bir kliniğin sayfasında okudum internette,
çok zarar görmüş bir rahim varsa eğer ilaç cevap vermeyebilir deniyor. o yüzden lütfen olumlu olun,
pozitif düşünmek değil, pozitif hissetmek kastettiğim şey.

herşeyin inanınki bir çaresi var bu dünyada, biraz zihnimizi ve bedenimizi esnetmek ve fazla ego yu devreye sokmamak gerekiyor, yani " ya olmazsa ya kalınlaşmazsa, zaten ince , zaten olmuyor" gibi düşünceler inanın daha çok gerginlik yapıyor ve beden kendini kasıyor .

kendimize güvenip, pozitif vehissedip ve sevgi ile bakarsak kendimize ve hayata inanın herşey gönlümüzce olacaktır.

bugün dolunay vardır bir bakın muhteşem görünüyor :))

sağol canım, çok araştırdığım kesin ama uzmanı olamadım, ancak bu konuyu çözdüğümde...

eskiden açılmış bir başlık buldum "rahim duvarım kalınlaşmıyor" yalnız jinekoloji bölümünde ... bir göz atın ... yazanlar kürtajla mağdur olmuşlar ne yazıkki... üzücü...

sana sonuna kadar katılıyorum bunu başarmayıda çok istiyorum ama şimdilik başaramıyorum... şimdilik...

slm kızlar 9.gün 6 çıktı kalınlık nasıl önceki 5 ti

canım sen dondurulmuşlarla yapacaksın, yani 14. günmü transferin olacak??? 9. gün için iyi diye düşünüyorum, transfere kadar 8 mm gibi olur diye düşünüyorum. dondurulmuşlada olsa rahmi fazla bekletmek istemiyorlar, çünkü rahim belli günden sonra incelme moduna giriyor, ilaçlarla yapay kalınlık sağlandığı için yapay kalınlık bir noktadan sonra geri çekiliyormuş. bakalım sana kaçıncı gün transfer yapacaklar....
hayırlısı olsun... içini ferah tut, bu sefer daha iyi durumdasın...

sen soya lesitine devam ettinmi?

Son düzenleme:
yıldızcım yarın ultrasonum var umarım iyi sonuç alırım bakalım kaç kalınlık bana transfer günün şu gün demediler hiç kaçıncı günü oluyo transfer adetin 2 .günü ilaca başladım cuma 9.gündü yarında 13.gün olucak ozaman demi ilaca başlayınca birinci gün sayılıyor sanırım bana dua edin hayırlı haberle dönerim umarım yarın yazarım sonucumu

Canim tedavin hayirli olsun ...

Ínsallah bu kez cifter cifter gelir bebislerin .. Herseyin en güzel sekilde gitmesini diliyorum ...

Bu endometrium gelisimi konusunda pek cok kisi sorun yasiyor gördügüm kadariyla ...

Ben de bunlardan biriyim ..

Ìlaclarla 6 -7 mm i zor görüyoruz ..

Ìnsallah bunun da en kisa zamanda bir caresini bulurlar ...

Nar suyunun da bu kalinlasmaya faydasi oludugunu söylüyorlar .. Ne kadar etkili , ne kadar dogru bilemiyorum .. :44:

Son düzenleme:
kızlar selamlar hepinize.. umarım hepimizin kucakları hayırlı ve saglıklı evlatlarla dolar taşar

size bir sey sormak istiyorum yazılarınızı takip ediyorum soya lesiti nedir ne ise yarar? biri anlatabilir mi?

sevgilerrrr:13:

soya lesitinin rahimi kalınlaştırdığı söyleniyor ben denedim daha önce 5 iken bu sefer ilk ultrasonum 6 çıktı devam ediyorum bakalım yarın tekrar ultrasonum var bakalım kaç çıkacak soya ya devam ediyorum yazarım yarın

bildiğiniz gibi soya bir bitki, soya fasulyesi, soya filizi vb. pek çok türü var. İçeriğinde bol östrojen var, bu östrojende kadın rahminin yani endometriumun kalınlaşması için gerekn bir hormon. zaten bebek tedavilerindede hep östrojen veriliyor. o nedenle ihtiyacımız olan östrojeni soya lesitindende sağlayabileceğimiz üzerine görüşler var. fakat burada göz ardı edilmemesi gerekn çok önemli nokta soya genetiği değiştirilmiş ürünler listesinde en başta yer alıyor. bu noktada kar zarar hesabı çok iyi yapılmalı. GNC solgar vb. firmaların ürünleri var. bazı aktarlarda öğütülmüşüde var. kullanan bir iki arkadaş vardı onlardanda görüş alabilirsin.
diğer yandan mısır ve patateste genetiği değiştirilmiş ürünler ama onları tüketmeye devam ediyoruz. tabi burada soyadan ayrılan tarafları hormonal etkileri olmamaları. soya direk hormonlara etki ediyor. yumurta, döllenme vb. konularda ne etkisi olur? iyimi olur olmazmı çok net bilgi yok.
bildiğim doğrusuyla yanlışıyla böyle...

inşallah iyi sonuç alacaksın, içini ferah tut....
canım ilaca başladığın gün değilde adetinin başladığı gün ilk gün oluyor.yarın 14. günün oluyor bu durumda . rahimin kalınlaşmasına göre transfer yapacaklardır, o nedenle transfer günü belirlenmemiştir. yarın belli olur.

selam ya ben yanlışmı hatırlıyorum, sen bir kez hamilelik yaşamışmıydın?
bu sayfalarda pek çok şey paylaşıldı, göz gezdirmeni tavsiye ederim,
mesela hiç tebokan kullandınmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…