Rahim Yeterli Kalınlığa Ulaşmıyorsa Ne Yapmalı?

selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım ama yazışmaları hep takip ediyorum.bende 3 senedir bu işlerin içindeyim 5 tane bbek kaybımız var çok zor zamanlar geçirdik hamile kalmakta hiç sorun olmuyordu fakat gelişim yok hiç kalp atışını alamadım 3-4 haftalarda vucutda parçalara bölünerek ya düşüyor yada kürtajla alınıyordu.Şimdi tüp bebek denedik perşembe transfer yapıldı ama 2-3 ay rahim kalınlığı sağlanamadı nar suyu soğan suyu içtim ve 7 bulduk dahada çıkmıyordu ve şimsi 22 martı bekliyoruz sonuç için

merhaba aslı, öncelikle 5 bebek kaybı gerçekten çok üzücü ve yıpratıcı.... dilerim 22 martta pozitif sonucu alıp 9 ayını sağlıkla tamamlarsın inşallah, umudunu yüksek tut, müjdenide paylaş bizmle.
bebek kayıplarında kürtaj geçirdinmi? doktor rahim kalınlaşmamasını neye bağlıyor? dondurulmuş yumurtan oluştumu? dondurulmuşların olunca rahim kalınlaşsın diye farklı alternatiflerde kullandırıyorlar, ama taze yumurta ile denerken yumurta gelişimini engellemesin bozmasın diye tüp iğnelerinin dışına çıkılmıyor, durum böyle oluncada normal siklusta kendiliğinden 7-8-9mm olan rahim tüp sürecinde ince kalabiliyor. benim sorunumda bu zaten, yani bu başlığa takılan hepimizin sorunu bu. dilerim 7 mm le hamile kalırsın, bizimde içimizdeki korkuları silersin. hayırlısı...

Geçmişi okusamda pek yazamadım. Öncelikle miss çapraz zorda olsa pes etmek yok kendini topladıktan sonra savaşacağına inanıyorum.

Burada okuduklarım ve yaşadıklarım sonunda bu denemeyi dondurulmuşlarla yaptırmaya karar verdim. Ama doğalda da gelişen yumurta veya yumurtalar alınacak eğer onlar yeterli gelirse belki frigo bebişi çözmezler. Açıkcası bende dr. umun neye karar verdiğini veya ne düşündüğünü bilmiyorum.

Öncesinde farklı bir görüş almak için başka bir merkeze gittim güzel bir görüşme oldu. Bu başlığı ilgilendiren kısma gelince ; ben hep 7 - 7.5 mm le transfere gittim bu dramatik kalınlık mı dememe ilk konuştuğum dr. asla diye cevap verdi. 6.5 mm le hamile kalan hastalarım var dedi. Hani dr.ların masasında olan rahim ve yumurtalıkları gösteren maket vardır ya onun gözünüzün önüne getirin. Kürtajlarla rahim uzunluğu kısalmışsa dedi (aşağıdan yukarı doğru işaret ederek) sadece en yukarı kısım kalmışsa 10mm bile olsa tutmaz ama rahim boyu kısa değilse 6 - 6.5 mm de bile tutar dedi.

iyi akşamlar

Son düzenleme:
kadi bakalım küçük karamel e bu sefer kavuşuruz işallah:)
ben de bu konuyu ciddi anlamda sürekli araştırıyorum. sonuç şuki ;
1. rahim duvarı kalın olsun yada olmasın kürtajlar sonunda yapışkanlık özelliğini kaybetme riski var
2. 6 mm de bile tutan örnekler var ancak bunlar istisna. en genel tabirle rahim duvarı 9 mm ile yapılan transferin 7 mm e göre tutma olasılığı 3 kat fazla. elbette 7 ile de tutabilir ancak şans düşüyor işte.işallah o istisnalara bizde gireriz.

sevgili karamelito bilgi için çok teşekkürler, umut verici açıklamalar bunlar, ihtiyacımız olanda bu.

bende kendi merkezimden farklı bir yere gittim, aynı şekilde 6 mm ile tutan hastalarım var fakat 7 mm üzeri şansbiraz daha yüksek dedibu arada kürtaj miyom histeroskopi yapışıklık gibi operasyonların rahme zarar verdiği ve butür operasyonların rahimdeki damarlanmayı olumsuz yönde etkilediğini damarlanma azalınca kalınlaşmanında zorlaştığını ifade etti, hatta muayene sırasında kırmızı mavi renklerin rahmin damarlanmasını gösterdiğini söyledi, bazı noktalarda hiç renklenme yoktu, oraların gerçekten hasarlı bölgeler olabileceğini söyledi ve o bölgelerdede rahim gerçekten çok ince 5 mm çıktı, diğer noktalarda 9 mm dedi inanamadım çok şaşırdım , sanırım bu şuanki 9 mm lerde kullandığım cyclo progynova adlı ilaçtan kaynaklanıyor.

burada esas mühim olan embriyoyu yerleştirirken ultrasonda göründüğü kadarıyla en kalın en hasarsız yere embriyoyu bırakabilmek dedi. ama embriyolarda kısa zaman içinde tutunmadıkları için sabit o noktada kalmasıda çok mümkün olmuyor dedi. ultrasonda en kalın nokta en hasarsız nokta tamamen bellimi deyince hayır dedi, elverdiğince görebiliyoruz. bazen rahmi çok hasarlı hastalarda histeroskopi ile embriyo yerleştirmesine yolunada gidiliyormuş, ama bu çok maliyetli olduğundan uygulamıyoruz dedi.

durumumun çok kötü olmadığını kürtaja ameliyatlara rağmen aşılmayacak kadar ümitsiz değil dedi.
şimdilik aklıma gelenler bunlar... en kıl soruları dahi sordum ama inanın o kadar germişimki kendimi çıktığımda aklımda hiçbirşey yoktu.
ben moralli ayrıldım yanından gerçeğimi biliyorum, benim rahmimde hiç iyileşemeyecek hasarlar var ama buna rağmen anne olabilicem.
ama hangi denemeye kısmet onu bilmiyorum.

Son düzenleme:
tv,de duydum hamile olan bayanlar NAR yemesin düşüye sebep oluyormuş.sizlerle paylaşmak istedim belki duymamışsınızdır.bol şanslar

sağolun kızlar umut artık lügatımda olmayan bir kelime olsa da, gene de her tedavi bir umut böylede yaman bir çelişki :) İnşallah herkes için herşey güzel olur.

tv,de duydum hamile olan bayanlar NAR yemesin düşüye sebep oluyormuş.sizlerle paylaşmak istedim belki duymamışsınızdır.bol şanslar

uyarın için teşekkürler, nar suyu kalınlaşmayı sağladığı gibi hamilelikte max. seviyeye ulaşan rahmi inceltiyormuş ne tuhaf ...

sağolun kızlar umut artık lügatımda olmayan bir kelime olsa da, gene de her tedavi bir umut böylede yaman bir çelişki :) İnşallah herkes için herşey güzel olur.

evet canım her tedavi bir umut tabiki, bu sefer bebeğim gelecek umudu olmasa bu zor yola kim çıkarki..... son gittiğim doktora bebek sahibi olma yolundaki uzzunnnnn öykümü anlatınca "çok dirayetli bir kadınsınız pekçok kişi daha yarısında vazgeçiyor" dedi. bazen ben bile kendime inanamıyorum aslında.... şunuda rahatlıkla söyleyebilirim tüp bebek başlığındaki bütün kadınlar çok dirayetli... kim nelere katlanmıyorki..... yarı yolda vazgeçenleri zaten burada göremeyiz... ve hepsi içimizde bitmeyen umutlara bağlı......

aslı 32 aramıza hoş geldin. Şu ana kadar yaşadıkların için hep geçmiş olsun diliyorum...ben de senin gibi 4 düşük yaşadım 3 yılda. hamile kalmakta zorlanmıyordum fakat şimdi artık incelikle uğraşıyprum....mücadeleyi bırakmak yok...gerçekten burada bu başlıkta toplanan herkes çok güçlü bence...allah hepimize yardım etsinnn.umarım 22 mart yüzüne hayırlısıyla güler....iyi şanslar şimdiden...

herkeze slm aradaşlr benm üzerimde acayip bi yorgunluk halsizlik var sabahtan iyi oluyorum ama öğleden sonra yürüyecek dermanım kalmıyo canım hiç bişey yapmak istemiyo bi de bu östrojenden sanırım acayip duygusallaştım(şeker ilacımı böyle yaptı beni yoksa baharmı çarptı bilemiyorummmmm

cnmm dikkat et şu ara salgın var tabii senin kulandığın ilaçlarla şimdi bünyen dahada hassas şu dönem fazla kendini yorma..çok geçmiş olsun..

Pınar merhaba, hem hormonlar hem de mevsim geçişi ve de havaların ani değişimi bütün bu şikayetlerini yapıyor olabilir...Çok geçmiş olsun.. Kaç gündür sana yazmak istiyorum, fakat geniş geniş yazmak istediğimden yazamadım....İşte çok yoğun oluyorum, evde de internet kullanmıyoruz ister istemez yanıtlarım gecikiyor...Baharın tadını çıkarmak lazım ama...İzmirde bahar çok kısa sürüyor çünkü, birdenbire yaz geliyor.

Biliyor musun? Ben de Allah verirse kızımın adını Defne koymak istiyorum o nedenle bu nicki kullanıyorum....Benzer düşünmemiz ne hoş değil mi? Kendine çok dikkkat et...Sevgiyle kal...

çok iyiyim şimdi sanırım hormonlar çarptı beni defne gerçekten çok güzel bi isim bi kaç şıktan biri bizim içinde defne isimli bebeklerin hep çok mutlu oldukları çok cici olduklarını gözlemledim bende ve gerçekten hoş bir tesadüf . veee eklemek isterim ki memleketimin baharını yazını kışın ayrı severim :)) bende izmirliyim gerçi şu an manisada yaşıyorum eşimin işi nedeni ile eşim doktor bende mümessilim bi ilaç firmasında:)) benzeyen benzeşen ne çok ortak yönümüz benzer bi hikayemiz var çok ilginç gerçekten değil mi? ve bence tesadüf diye bir şey yok hayatta herşeyin bir nedeni var:)))umarım bu hoş tesadüfler ileride anne olduğumuzda bebişlerimizi kucağımıza aldığımız da pekişerek artar

nilucum bizim kızlardan pek ses yok bu aralar herkes beklemede :)) sen nasılsın bebişler nasıl umarım bi problem yoktur kanamaların dinmiştir hayırlısı ile...

niluu biz iiyiz sen nasılsın cnm umarım iisindir bebişlerde iidir:))

Kızlar benim hala kanamalarım devam ediyo evde yatıyorum ama çok sıkıldım yatmaktan inşallah en kısa zamanda kesilirde her şey yoluna girer.Bebişler iyi şükür.Öpüyorum sizleri kendinize iyi bakın kızlar.

inşallah sonu güzel olacak , çektiklerine değecek. Senin ikizdi anacım onlar içeride tepişiyorlardır, dururmu iki kardeş kavga falan ediyorlarsa kanaman ondan oluyordur :))))) Valla ben yaramaz çocuk çok seviyorum ne yapayım. O yüzden tüm hayallerim yaramazlık üzerine )

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…