Rahim Yeterli Kalınlığa Ulaşmıyorsa Ne Yapmalı?

rüyan hayırlara vesile olsun........ demekki yeni bir denemede hamile kalacaksın, zaman çok yakın demekki. ve seni A doğurtacak. rüyalar tersine çıkar derler, sen B dediğine göre kesin A...
hayırlısı olsun, doğum için doktor belli, bence artık hangi hastane onu düşün.

günaydın kızlar güzel hayırlı haberler duyacağınız bi gün geçirmeniz dileğiyle nasılsınızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
pınar çok geçmiş olsun tez zamanda annen eşin sağlığına kavuşur bencede tedavine devam et ara verme sıcağı sıcağına yapılırsa yapılıyor her şey sonra soğuyor insan üşeniyor

hayırlara vesile olur inşallah rüyan tüm sıkıntılarından kurtulursun inşallah mutlaka vardır bi hikmet bu rüyada moralini hep yüksek tutki her güzel şey çeksin seni

nazenin den ses çıkmamış.

şimdi girebildim, bugün işlerim yoğundu şekerim:),

sımdık1. ruya güzel bir ruya ama bilinç altını işliyor tabi biraz beyni rahat bırakmak lazım derim ben,
2. bende hep kedi görüyorum rüyalarımda kedi yavruları veya büyük kediler anlamıyorum tabi bir bilen olsa da sorsak yaaaa,

bunun dışında bende birşey yokbugün hep topl vardı, şimdi gene bir görüşmem var kendimiişe verdim bugün, arkadaşım da işde çalışıyor ve artık unuttu negatifliği benide rahat bıraktı :)))),

ama hepinize teşekkr ediyoruz valla encok da o ediyor kızlarrrrr öptüm , akşama daha rahat girerim siteye

EMBRİYO TUTKALI (EMBRIO GLUE)
Anne rahmine verilen embriyoların tutunmasını artırmaya yönelik olarak kullanılan destekli yuvalanma ve blastokist aşamasında transfer gibi yeniliklerin yanında, özellikle yakın zamanda embriyoları rahim içine yerleştirirken kullanılan kültür ortamlarına eklenen bazı maddelerin (Hyaluronan) anne rahmine tutunmayı arttırdığı bildirilmektedir.

Kullanıma yeni giren bu yeni jenerasyon embriyo kültür sıvıları Embriyo Tutkalı gibi iddialı bir isimle piyasaya olup başarı oranlarını görmek için biraz daha zamana gerek vardır.

İlginç bunu doktoruma soracağım.

canım ben bunu duymuştum ve sormuştum, doktorumun yorumu "aslı astarı yok bunun bunlara rağbet etmeyin rica edicem" şeklinde hafiften paylamıştı beni.
sonra arkadaşım o da kendi doktoruna sormuş, ilk ben ondan duydum zaten, onun söylediğide "mesneti olmayan icatlar bunlar" demiş.
hadi birde sen sor bakalım istatistik yapmış oluruz :)

Geçen bir yere gidiyordum vapurdan devasa bir tüp japon aldım onu götüreceğim bu sefer belki az kullanıyor bilemem ki, ben aldım işte bol bol sürsün.

öncelikle hepinie hayırlı kandiller inşallah Rabbim dualarımızı kabul eder yüzünmüze bakarda tez zamanda bizde sağlıklı hayırlı ömürlü evlatlara sahip oluruz geçmiş olsun dilekleriniz için sağolun arkadaşlar bu karmaşada bitecektir inşallah en kısa zamanda ben asıl konuya geleyim dün gittik genetik uzmanına doktor açıkçası bizim için pgd yi çok uygun bulmadı çünkü şu anda ortada kromozomal bir bozukluk yok ve biz ne arayacağımızı bilmiyoruz dedi ne aradığımızı bilmediğimiz içinde embriyodan hangi hücreyi alacağımıza nasıl karar vereceğiz rastgele bir hücre aldık kaln hücrelerin sağlam olup olmadığını nereden bileceğiz dedi bizede mantıklı geldi.genetik test olarak bize yapılmayan yani eksik kaln iki adert test varmış birtanesi hem eşim hem benim için hücrelerin uçlarına bakılan subteropatik bi test miş belkide yalnış yazmış olabilirim bir diğeride erkekte y mikrodelegasyonu die bişeymiş şimdi yarın tekrar gidip bu testler için kan vereceğiz sonuçlar 20 gün sonra çıkıyolarmış açıkçası ben bir sorun çıkmayacağı düşüncesindeyim ama bakalım..eğer testlerde sorun çıkarsa ogd yapacağız ama Allahın izzni ile temiz çıkarsa eylül yada ekim ayı gibi tekrar pgd denemeden bir deneme daha yapacağız olası bi aksilikte diğer denemede pgd yaptırmanın daha doğru olacağına karar verdik eşimle inşallah herşey güzel olurda kendiliğinden çıkar gelir benim kuzucuğumm topiklerde bir sürü kendi kendine hamiş haberleri alıyoruz inşallah bitaneside biz oluruz:))

Günaydın Hanımlar,

Pınar bence doğru bir doktora gitmişsin. Çünkü artık hemen hepsi şunu da yapalım noktasındalar.

Hatırlayamadım kusura bakma lütfen, sen pgt yi daha önce kayıpların olduğu için mi istiyordun yoksa tutmama sebebinin araştırılması için mi ?

Son düzenleme:

eylül ekime kalmadan doğal bir hamilelik yaklaman en büyük dileğim canım. annen nasıl oldu? genetik doktoruna beraber gitmeniz çok iyi olmuş, seni kendi kulaklarından başka birşey tatmin etmezdi. herşeyi sormak duymak başka türlü.
karmelitoya katılıyorum, hemen her doktor şunu yapalım bunu da yapalım diyor... gerekli gereksiz...
kararlarınızı çok mantıklı buldum, 20 gün sonrada birşey çıkmayacak gibi geliyor banada.
bana bir doktor, neden tutmuyor belkide 1. kalite diye görülen embriyolar gerçekte sağlıklı değil, dedi. yumurtanın kenarında küçük bir çıkıntısı olurmuş, onada polarbadi denilirmiş, bunlar üzerinde testler yapılacakmış. bunun ücretide iki tüp parası falan ediyordu. sonra başka bir doktora daha gittik o dediki rahimde geçirdiğin ameliyatlardan dolayı hasar var ondan tutunma zorlaşıyor, belki 5. belki 10. denemede tutacak, teste hiç gerek yok... evet benim gerçeğim rahim hasarlıydı, öbürüde bunu çok iyi biliyordu ama kendine bir kazanç kapısı daha yaratmaya çalışıyordu.

RAHİM İÇİ ZARI SORUNLARI İNCELENMELİ

Rahim iç zarında salınan bazı maddelerin eksikliği yumurtanın rahim içine girememesine, yumurtanın tutunamamasına veya sağlıksız bir biçimde gömülmesine yol açıyor. Bazı kadınlarda yaşanan fazla düşüklerin sebeplerinden bir de bu. Yumurta eksik salgılanan bazı hormonlar sebebiyle rahimde tutunamıyor. Bu durumda da kadın gebe kalamıyor.

Prof. Dr. Timur Gürgan bunun çözümünün de aslında son derece basit olduğunu söylüyor. Bir çeşit aşılama olarak bilinen bu yöntemin uygulanışını Prof. Dr. Gürgan şöyle anlatıyor; "kadın hastanın kolundan kan alınıyor ve kanda monosit denilen hücreler ayrılıyor ve özel vasatlarda üretiliyor. Bu esnada yumurtanın başarılı bir şekilde gömülmesini sağlayacak maddelerin üretilmesine yardımcı olacak hormonlar ilave ediliyor. Bu hücrelerin salgıladııkları maddeleri de içeren sıvılar ayrıştırılarak embriyo transferinden bir gün önce rahim içine konuyor. Bu şekilde rahim iç zarındaki eksiklikler düzeltilmiş oluyor ve sonradan rahim içine yerleştirilen döllenmiş yumurtaları gebelik oluşturma olasılığı belirgin şekilde yükseliyor.

fıstıklarrr merhaba,,,
pınarcım önce annen nasıl onu sorayım dedim, hersey güzel olcak diyorum ,inşallah öyle olcak,

ya kızlar bu araştırmalar bu dr lar off o kadar kafa karıstırıyorki anlamak için ben tıp okumaya valla başlıycam,

benim kafam almıyor artık , ve habire dr da değiştirmek istemiyorum denedim ben o işi ama maalesef bizim duruma böyle ilgilii alakalııı bir yer bulmak cok zor, cok para tuzagı hersey, ve cok sömürü var bu işte,

tek bir yerle devam etmek galiba en akıllısı diyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…