Rahim Yeterli Kalınlığa Ulaşmıyorsa Ne Yapmalı?

mavicimmm nasılsın, dinlenmektesin sanırım, test tarihin nezaman? sabırsızlıkla bekliyorum, bu sefer olacak biliyorum, çooookkk öpüyorum seni arkadaşım

Kızlar kafamı kurcalayan birşey var

benim dondurulmuşlarla tedavim rahim kalınlaşmadığı için arka arkaya iptal olmuştu hatırlarsınız.
bu ay tedavide değildim ve öğrendimki kendiliğinden 13 mm kalınlık oluşmuş (heryeri aynı değil ama.. 7.5 mm (operasyonlu yer) ve 9.5 mm )

şimdi kafamı kurcalayan şu, hiçbir ilaç almadan doğal kalınlık oluşsa ve transfer bu doğal kalınlık üzerinden yapılsa olmaz mı?

doğal kalınlık daha geç oluşuyor bildiğim kadarıyla.. bu geç tarih en fazla kaçıncı gün olabilir transfer için.

doğal kalınlığı progesteronla sabitleseler ????

fikri olan var mı?

yıldız çok saol cnm ii dileklerin için umarım istediğimiz gibi sonuç alırız...bakalım adli tıpdan gelecek olan rapor belirliycek herşeyi,,
bu arada sınavım temmuzun 9 unda çok çok az kaldı var gücümle çalışmaya çalışıyorum..2011 benim için kritik bir yıl..şu ramazanı çıkardıkdan sonrada tekrar tedavime başlıycam kısmetse..bakalım bende durumlar ne neler çıkacak karşıma..hayırlısı olsun inşşş herşey hepimizin gönlünce olsun..
inşşş e2 düşmüştür sendede bir an önce transferin olur cnm....adet günün ne zaman..

cnm bu kalınlık çok ii, hatta ii ötesi ben en kalın yerde 7,5mm göremiyorum bile.. bence doğal kalınlıkla transfer çok daha mantıklı dr unla bunu konuşmalısın..adetinin kaçıncı günündesin..

9 temmuz da şimdiden başarılar diliyorum, dilerim bundan sonra hayatın tüm sınavlarını hiç zorlanmadan üzülmeden geçersin.
adli tıptan rapor gelince hemen haber ver olur mu?
adet günüm çok geçti canım, dr. söktürücü verdi, oda dün bitti, bakalım bekliyorum.

cnm bu kalınlık çok ii, hatta ii ötesi ben en kalın yerde 7,5mm göremiyorum bile.. bence doğal kalınlıkla transfer çok daha mantıklı dr unla bunu konuşmalısın..adetinin kaçıncı günündesin..

bu kalınlık bu beklenen adete ait bir kalınlık canım. her ay aynı kalınlığı yakalarmıyım bilinmez. bugün yarın adet olurum herhalde.
doktoruma doğal kalınlıkla transferi sormadım hiç. bir keresinde 11. gün gitmiştim, yetersiz demişti.
doğal kalınlaşma öyle zamana denk gelmeliki transfer içinde geç kalınmış olmamalı. işte bunu aynı ana denk getiremedikleri için ilacı pompalıyorlar bence.

cnm sonuç gelince tabiki hemen haber veririm..
demekki adet dönemin yakın kalınlaşma olmuş..eet doğru zamanda kalın olması önemli rahmin ama doğal haliyle bu kadar kalınlaşması güzel bence..yani rahim hep ince olup bir anda bu kadar kalınlaşamaz..aslında bakarsan transferin doğru zamanı nasıl belirleniyor normalde bilmiyorum ama normal yolla hamile kalan insanlarda geç döllenme olabiliyor buda demekki rahme geç tutunma oluyor..
birde bu aya ait bir kalınlık bu durum eet ama demekki olabiliyor sürekli takip etmek gerekiyor..mesela benim rahmimde hiç olmuyor böle birşey..her ay hep çok ince zaten adetimde öle az oluyorki leke şeklinde adette denmez anlıyorum yani kalınlaşmanın nasıl olduğunu..

arkadaşlar hepinizin kandili mübarek olsun..inşşş bu mübarek gecenin yüzü suyu hürmetine herkesin gönlünün muradı olsun..

Yıldızcığım, dondurulmuş tedavisi regl gününe 3-5 gün kalaya kadar yapılıyor ama bunu bir şekilde ilaçlarla yapıyorlar o ilaçta progesteron olmamalı diye düşünüyoru çünkü progesteron olunca kalınlık artmıyor sabit kalıyor. Gene devreye estrofem giriyor galiba

bu arada kimseler kalmamış yahu sanırım herkes tatile çıktı...

arkadaşlar hepinizin kandili mübarek olsun..inşşş bu mübarek gecenin yüzü suyu hürmetine herkesin gönlünün muradı olsun..

sağol canım seninde geçmiş kandilin kutlu olsun. Tatil falan yokta, keyif kaçık bu aralar. Çok ama çok uzadı bu iş, her geçen gün bu hayal benden uzaklaşıyor gibi hissediyorum.

Dün arkadaşımla konuşurken " dondurulmuşlar ne olacak, eğer onların durması seni rahatlatıyorsa dursunlar ama onlar rüştünü ispat eden embriyolar niçin düşünmüyorsun" dedi.

Bilmiyorum vallahi, yumurta çıkarken devam etmek mi ? Yoksa dondurulmuş denemek mi ? Doktorum tazeden yana olduğu için hep taze deniyoruz. Bilmemki Yıldızın dediği gibi kalın bir rahim, blast embriyo .... şansımı artırır mı acaba ?

sağol canımcım senin de kandilin mübarek olsun..

canım progesteronu belli bir kalınlığa gelince ve reglin yaklaşınca başlatıyorlar. ama ben o aşamaya hiç gelemedim. hep estrofem ve yarı yolda kalış.
doğal kalınlığı 12. veya 15. gün en az 8-9 mm yakalarsam (hiç ilçasız), ardından bunu korumak amaçlı progesterona geçecekler. adetin belli bir gününden sonrada kalınlık tekarar gerileyebiliyormuş.

ben artacağına inanıyorum, uzun zamandır dondurulmuşlarla deneyecekler başlığını takip ediyorum ve pozitif yakalama oaranı daha fazla geliyor.
bana göre her dört kişiden üçü pozitifi buluyor. bunuda yeterli rahim kalınlığı ve donma aşamasından sağ salim çıkan embriyolar sağlıyor bence.

slm arkadaşlar tatlden döndümmmm ama o bile acımı hafifletemedi şimdi 13 haftalık olacaktı bebişim nisan ayı sayfasını okuyorum bebişlerinin cinsiyetleri yavaş yavaş belli oluyomuş ne güzel benim neden olmadı bilmiyorum neyse bizde ekim gibi başlıyacağız tekrar bakalım hayırlısı belki kendi kendine olur diyorum ama pek umut yok gibi neyse akşam kandildi ben hiç dua etmedim Allahım affettsin içimden gelmedi ne bileyim dedim ya Allah affetsin inşallah iyi olur herşey...

onu bende yapıyorum pınar, şimdiye kadar olmayanlarla hiç yapmadım ama tutup devamı gelmeyen transferin eğer devamı gelseydi 16 hafta olacaktı ve cinsiyetler çoktan belli. allah olanların sağlıkla devamını getirsin. İçinden nasıl geliyorsa öyle yap Pınar bazen insan dua konusunda tıkanma noktasına geliyor yavaş yavaş zorlamadan duanı edersin.

Cinsiyet değince, ben cinsiyet öğrenmekten yana değildim ve değilim. İnsanın hayatında böyle bir sürpriz olamaz. Ancak çok yakın dostum kardeşim diyeyim onun bebişine alışveriş yaparken gördük ki cinsiyetsiz alışveriş çok zor. Kıyafetin tipi , rengi vs illa cinsiyet ayrımı gerektiriyor. O yüzden eğer hamile kalırsam gene ben öğrenmeyeceğim cinsiyeti, teyzemiz öğrenecek ve bebeğe birşey alacak o aldığı şeyden ben cinsiyeti öğreneceğim böylede bir hayalimiz var bakalım kısmet.

Son düzenleme:

Ya yıldız bende okuyorum ama doktora sorunca zaten en iyileri koyuyoruz kalanları donduruyoruz diyor. Burada da rahim kalınlığı devreye giriyor. İyide ben 2.3.4 gün transferleri oldum ama dondurulmuşlar 5. ve 6. gün bilmiyorum vallahi karar veremiyorum.

kızlarrrrrrr eğer geçmişi unutmazsak bu bizi daha çok yaralar..........

benimde canımın parçası can tanem bir tanem yaşasaydı bu yıl karne alacaktı teyzeleriiiiiiiiiiii :85:

vallahi ben rahim kalınlığı kilit nokta diyorum.
ve peşi sıra bir yığın soru geliyor aklıma, aslında her türlü tüp ilacının rahmi incelttiği bir gerçek. bunu doktorlarda itiraf ediyor zaten.
burada rahmin bu ilaçlardan ne kadar etkileneceği tamamen deneme yanılmaya kalıyor, zaten %80 i rahim kalınlığı 7.5 ile transfere gidiyor.
doktorlar bu gerçeği biliyor ve bu noktada yapılabilecek birşey yok. tutan tutuyor, tutmayınca bahane çok nasılsa.
embriyonun ana rahmine tutunması kolay birşey değil, rahim ince oluncada bu dahada zorlaşıyor.
bir alt sınır kabul edilmiş 7 mm.... bunu gördülermi hoppp transfer... ama bu 8-9-10-11 mm olsa şansın daha fazla olacaktı demiyorlar açıkça.

ayrıca dondurulmuş ve çözülmüş embriyo bence azmini gücünü bir nebze daha kanıtlamış embriyo.
çünkü eğer embriyo balst aşamasına gelmiş ve öyle dondurulmuş olsa bile çözünürken bozulabiliyor. yani o blast taze verilmiş olsa çok sağlıklı denilecek ama aynı blast çözünürken bozuluyorsa tamda göründüğü gibi değilmiş demek.

amannnnn zembereğim boşaldı işte. doğrusuyla yanlışıyla ..........

birde bir tüp bebek programı izlemiştim. orada diyorduki, embriyonun ana rahmine en fazla uyumu sağladığı üçüncü gün transferidir diyordu.
aynı programda rahmi pamuk yığınına benzetti, içine bırakıldığı an gömülebilecek kadar rahim kabarmış bir pamuk yığını gibi olmalı dedi.

7-7.5 mm ile jilet gibi ince iken bizim embriyolar tırmalıyor tırmalıyor tutunamıyor işte.

şimdi kandilde dua etmedim diye benim çocuğum olmayacak mı Allahım sanırım pranoyak oluyorummmm Rabbim sen kalbimi biliyosun...imdatttttttt

şimdi kandilde dua etmedim diye benim çocuğum olmayacak mı Allahım sanırım pranoyak oluyorummmm Rabbim sen kalbimi biliyosun...imdatttttttt

canım benim bu kadar takıntı yapma eğer kısmetimizde varsa zamanını bekliyordur.
dua herzaman yapılabilir,allah dualarımızı kabul olan dualar arasında kabul eder inşallah

mavicimmm nasılsın, dinlenmektesin sanırım, test tarihin nezaman? sabırsızlıkla bekliyorum, bu sefer olacak biliyorum, çooookkk öpüyorum seni arkadaşım

canım msjını yeni gördüm...evet dinleniyorum ama çok ta kasmıyorum kendimi..ilk iki gün evden çıkmadım iki gündürde okula gittim geldim...şimdiye kadar tutunduysa tutundu zaten bu velet...
8 temmuz test tarihimiz....
ayy inşallah olur soway ya seninde benimde tüm isteyenlerinde olur inşallah...

yıldız pamuk yığını kelimesi çok hoşuma gitti...bana hep embriyo o tabakanın altına zor girermiş gibi gelirdi...
eğer pamuk yığını gibiyse kolayca gömülüverir embriyocuklarımız inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…