Rahim Yeterli Kalınlığa Ulaşmıyorsa Ne Yapmalı?

teşekkür ederim yıldız inşallah bundan sonrasıda iyi gider...
doktorum senin rahminde bir sorun yok ama kalınlaşman birdenbire bıçak gibi kesiliyor demişti...hakkımızda hayırlısı artık...

istanbul tüp bebek merkezini hiç kimseye tavsiye etmiyorum kesinlikle... aradaki farkı memorıale gidince daha iyi anladım...
rabbim hepimizin yüzünü tez zamanda hayırlısıyla güldürsün inşallah...

sağol çiğdem...inşallah amin rabbim hepimizi bebeklerimize kavuştursun...rahim kalınlığı şimdilik iyi gidiyor ama hayırlısı bakalım yumurta konusuda biraz sıkıntılı benim...

ınjury adetten sonra vajinal muayenede rahime bir çizik atıyorlar..bikaç gün lekelenme filan oluyor kolay bişey ve ücretsiz...doktor bu işlemle rahmi uyardık dedi...

bu denemede histereskopi yaparken ınjuryde halletmiş sağolsun doktorum...şimdilik doktorumdan memnunum 3. denememde boş gebelik sonucu kürtajımıda o yaptı...hiç bi sorun yaşamadım çok şükür...

kızlar mrb ben de önümüzdeki ay tüp bebek denicem.dr muayene etti ve adetin 23.günüydü.orta kısım rahim kas tabakası kalınlığı 5,7 yazmışlar rapora.dr rahim konusunda bişey demedi histeroskopi olmuştum ve septum alınmıştı.ameliyat başarılı geçmiş dedi.sorun erkek infertelitesi.ama şimdi burda okuyorum benim rahim kalınlığında bir sorun mu var demeye başladım.Eğer öyleyse dr neden bişey demedi kafam çok karıştı şimdi(

senin adına çok sevindim cnm umarım sonuçda ii olur..bu konuyu bende görüşeceğim dr la gerçi benim rahmin çizilecek yeri kalmamıştırdır oda ayrı bir konu ama ...
boş gebelikde olsa gebelik oluşmuş cnm umudunu yitirme bu sefer son olsun inş.

cnm 23. güne söre biraz ince rahmin sanki dr birşey söylemedimi sana zaten böle bir durum varsa ilaçlarını ona göre yönlendirir tedavi sırasında ama bilinçli olup dr u birazda yönlendirmek gerekiyor diye düşünüyorum..bazıları sırf yapmış olmak için yapıoyorlar..sen yinede gittiğinde bu konuyu görüş dr unla..dr unda bu konunun üstünde durmasını sağla umarım bebeğine kavuşursun..

kalınlaşma bıçak gibi kesiliyor dediyse, acaba progesteron mu hızla artışa geçiyor? buna hiç bakıldı mı? çünkü progesteron artınca östrojen artışı duruyor ve artan progesteron kalınlaşmayı durdurup sabitliyor.

23. gün için bana da biraz az geldi, adetlerin düzenlimi peki ? kalınlığı 10-11-12. günlerde daha iyi görüyorlar birde o günlerde ölçtürmeni tavsiye ederim. tabii en doğru yorumu doktorun yapacaktır.
embriyo transferi öncesi rahim kalınlığı en alt sınır 7 mm- en üst 14-15 mm olarak kabul ediliyor.
8-9 mm iyi olarak nitelendiriliyor.
10 ve üstü ise çok iyi.
rahim ne kadar kalınlaşırsa o kadar bebeğin tutunmasına fayda sağlıyor.
ama her ay hormonların etkisiyle, kullanılan ilaç dozlarıyla bu farklılaşabiliyor.
en iyisi tedavide olmadığın bir ay gidip baktırman. doğal kalınlık ne oluyormuş.
ben bu ay tedavide değildim ve ölçtürdüğümde ilk defa bu kadar kalınlaştığını gördüm.

Sabah aklıma geldi :) Yıldız 100. sayfaya ulaşıldığında 200 olmadan herkes hamile kalsın demişti galiba o yüzden hiçbirimiz yazmıyoruz.

Sabah aklıma geldi :) Yıldız 100. sayfaya ulaşıldığında 200 olmadan herkes hamile kalsın demişti galiba o yüzden hiçbirimiz yazmıyoruz.

hadi arkadaşlar daha güzel bişey söylicem "yaz bitmeden" herkes hamile kalsın .... he he şimdi girmeseniz bile sayılı gün ona göre herkes çalışsın bakayım :)

peki tedavi haricinde nezaman gidipbaktırılmaılı kalınlığa hangi zaman aralığında...

pınarcım, benim doktorlardan biri 11 . gün demişti, çünkü vücut normal olarak 11 gün östrojen yoğun salgılıyor muş ve kalınlaşmada buna bağlı gerçekleşiyor, sonrada progesteron salgılama düzeyi artmaya başlıyormuş ve kalınlaşmanın sabitlenmesi (dökülmemesi) sağlanıyormuş.

ben adetim geciktiği için doktora gittim, 36. gün gayet iyi dedi (en ince yerinden itibaren 7.5, 9.5, 13 mm) bu halini hiç bilmiyorduk. şimdi söktürücü verdi.

birde hep doktora adetliyken gidiyoruz o dönemde aslında hiç kalınlık olmadığı zamanlar .... 11. günden 21. güne kadar gidip birde öyle muayene olmak fikir sağlar diyorum.

Son düzenleme:

mavicim canım nasılsın arkadaşım? şu histeroskopi olayını biraz daha açarmısın, neden gerek gördü doktorun bunu, yapışıklıkmı vardı, bende şüpheleniyorum ya, kendi isteğimle yaptırmak istiyorum, hani biliyorsun ikinci tedavimde tutmadı, ilkinde tuttuğuna göre ikincisinin tutmama sebebi gördüğüm kürtaj olabilir die düşünüyorum, kendi doktorum gerek görmüyor ama ben devlet hastanesine gidip yaptırmayı düşünüyorum, bana biraz anlatırmısın, nezaman yapılmalı bu, giderken nasıl hazırlanmalıyım ve etkilimi, ayrıca histeroskopi olunca hemen aynı ay tekrar ara vermeden tüp bebeğe başlayabiliyormuyum? öfff nekadar soru sordum böyle

soway iyiyim canım nasıl olayım...bugün opu işlemim yapıldı..gayet güzel geçti bakalım...
ikinci denemende tutmadığını bilmiyodum çok üzüldüm...mayıs topiğine baktım ama yazına rastlayamadım...
hayırlısı olsun canım vazgeçmek yok...ben 4. yü yaptırıyorum şuan biliyosun...er yada geç rabbim bizlerede anne olmayı nasip etcek inşallah...rabbim hiç kimseye aratmasın...

histereskopi olayını benim doktor tekrarlayan başarısızlıklar ve 3. denememde düşük olduğu için tedbir amaçlı yaptı...
ama benim rahimde herhangi bir problem çıkmadı çok şükür...

ne zaman yapılmalı :adetin 21. gününe kadar demişti benim doktorum

nasıl hazırlanmalısın :bir gece öncesinden hiç bişey yemeden gitceksin

aynı ay başlıyabilirmisin :bunu bilmiyorum canım ben adetten sonra histereskopi oldum...bidahaki adetimle tedaviye başladım...

gereklimi:bence bana yapılmalıydı çünkü bir doğal,bir tüp düşüğüm oldu ikisindede kürtaj oldum..dış gebelik geçirdim anlaşılamadı kürtaj oldum... yani benim rahimin ne durumda olduğu belli değildi..

etkilimi:şuan 4. denememde rahim kalınlığı olarak kendi adıma bir rekor kırdım ve bunu histereskopiyemi,ınjurye mi yoksa beslenme düzenimi değiştirmeme mi bağlamalıyım bilmiyorum...ama histereskopide yapılan yıkama işleminin rahime iyi geldiğini filan duymuştum..ne kadar doğru bilemiyorum...
ayrıca herşey bahane rabbim ol dedikten sonra olmayacak hiç bişey yok...doktorun gerekli görmüyorsa bir bildiği vardır kendine vesvese verme...allaha havale et rahat ol takma...biz taksakta takmasakta herşey olacağına varıyor...
sormak istediğin varsa sor..ben elimden geldiğince cevaplarım...

sen benim hüzün yanımsım

--------------------------------------------------------------------------------

Sen benim hüzün yanımsın. Güneşin vurmadığı gölgede kalan yanım. Kimselerin bilmediği kendime sakladığım. En çok ayazda kalmış olup da rüzgara savuramadığım, alıp alıp defalarca sineme sardığım yanımsın. En çok kanayan yarama sarmaya çalıştığımsın. Sardıkça kanayan kanadıkça sardığımsın…

Sen benim hüzün yanımsın. Her doğan günle bir ke......z daha ümidimi yıkan tarafımsın. “Olmadı olmayacak” dedirten hain düşmanımsın. “Ah çıksa gelse şimdi…” diyecek kadar kendimi kaptırdığım saflığımsın. “Çıksa ve gelse, alsa ve götürse…” diye çırpan kanadımsın. Ve her defasında kendime kırk kez söyleyip kırk kez yanıldığımsın

Sen benim hüzün yanımsın. Söküp atamadığım umut çiçeklerini gömdüğüm toprağımsın. Bahar gelir yeşerir diye yağmur, çamur, kar kış demeden suladığımsın. Olur da bir gün açarsın diye beklediğim sevdamsın. Sevda çiçekleri açar mı bilinmez ama umuduna umudumu bağladığımsın.

Sen benim hüzün yanımsın. Dar vakitte bulup tez zamandaki kaybımsın. “Ne olur kal benimle” dedirtecek kadar yalvardığımsın. “Sensiz hayatı istemiyorum” diyecek kadar uçurumdan kendimi attığımsın. Geceyle gündüzümü, yanlışla doğrumu karıştıran arafımsın. Sahi sen benim soldan soldan vuran yanımsın.

Sen benim hüzün yanımsın. Sensizken anlamını yitirdiğim hayatımsın. Bütün kelimelerime yüklediğim anlamsın. “Sen” diye başlayıp da bitiremediğim üç noktamsın. “Sen, sen ille de sen” diye durup durup nefes aldığımsın. “Sen varsan ben varım” dedirtecek kadar kendimi hiçe saydığımsın. Kaderi kaderime yazılsın diye her gün Yaratıcıya yalvardığımsın. Aklımda, yüreğimde ve duamda olansın.

Sen benim hüzün yanımsın. Bakışına hasret kaldığım, sesine özlemle bağlandığımsın. Özlemim, hasretim, bakmaya doyamadığımsın. Bahtıma doğanımsın. Olmazsa olmazsımsın. Nefretim, öfkem, kinim, sevincim, umudum, düşüm, rüyam, hayalim ama en çok ağlatan, en çok da kanatansın… Sen tarifi imkansız aşkımsın. Cansın… Candasın…

mavi, inşallah güzelce döllenip bebek olup kucağına gelirler.
pınar, çok güzel sağol paylaştığın için.

Son düzenleme:
canım benim inşallah busefer olacak, kalbime doğuyor cnm, sen busefer bebeğine kavuşacaksın, kaç yumurta toplandı ne durumdalar şuan cnm, inşallah dondurulacak çooookkk yumurtan olur. be ozaman histeroskopi yerine tekrar bi rahim filmi çekileyim, en iyisi bu galiba, yoksa içim rahat etmeyecek

ÇiĞDEM, adli tıbba gidecektin ne oldu canım? gelişme var mı?

yıldız gittim cnm hiç bi müdahalede bulunmadılar sadece ifademi aldı bi dr dosyada herşey var zaten dedi bakıp kurul karar verecekmiş..bakalım bekliyoruz sonuç ne zaman çıkar nasıl çıkar..göreceğiz adaletin terazsini :))
bu arada çok stresli gitmiştim gitmeden önceki son 2 günümü bi görseniz ben bu hale hayatımda gelmedim salak gibiydim naptımı bilmeden hareket ediyordum..telaştan kimliğimi bile ewde unutmuşum o derece ama orda sadece ifade alınınca öle rahatladımki fırsattan istifade bide tatil yaptık aşkımla..çok ii geldi kendmi öle kasmışımki çok rahtlattı tatil beni umarım sonuç ii gelir..
sizler nasılsınız?? varmı bi değişiklik bu arada ben niluyu çok merak ettim çok uzun süredir yok..bebekleri umarım sağlıklı doğmuşturda bebek telaşından giremiyordur..

çok geçmişolsun çiğdemcim, üstünden binlerce ton yük kalkmış belliki. tatil isabetli olmuş.
adaletin terazisinin senden yana olmasını çok ama çok istiyorum.
mahkemeler ne yazıkki adaleti yerine getirmekten çok hukuk kurallarını yerine getiriyor, dolayısıyla da hukuk hak edene hakkını vermekten aciz kalabiliyor. Dilerim önce insan sonra hakim olan biri o dosyayı adam gibi değerlendirip mağduru ve mağdur edeni ayırt eder ve o doktor hak ettiği cezayı alır. almalıki bunu duyan bilen diğer doktorlarda bu cezadan nasibini alsın, hastaya, hastanın hayatına değer vermeyi öğrensinler, hep herşey yanlarına kalıyor. kalmamalı.

bu arada sınavın ne oldu? hiç bahsetmedin????

ben yeniden adet olmayı bekliyorum . malum e2 yüksekti, yeniden bakılacak.

NİLU , sanırım evde dinlenerek geçiriyor bu dönemi ve bilgisayarı bozuk olabilir. yoksa mutlaka haber verirdi. daha doğum olmamıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…