Rahim Yeterli Kalınlığa Ulaşmıyorsa Ne Yapmalı?

cnm zaten bence bulent bey de sık amelıyata karsı oldugu ıcın 2. hısteroskopıden sonra butun yaz bnaa gelme bıraz da kendı akısına bırakalım ve ordakı hucrelerın kendını yenıleme hızına da baglı demıstı bende butun yaz b12 vıtamını ıctım ama tabıı buyuk bı gazla gıttım ıcımden deıdm nasıl olsa hazıran 22 sınde 6.5mm ıdı sımdı en kotu 7mm oılmustur dıe ama 5 mm deyınce duvara carpmıs gıbı oldum nıe dıebıldım yapısıklık bu ahu dıebıldı o da, bı arkadasım tup bebek merkezınde calısmıs daha evel o da bana dedı kı her ay aynı olacak dıe bı kaıde yok dedı cunkı ben bu gıtmedıgım 2 ay ıcersınıde acaba yapısıklık mı arttı dıe korkuorum da ama bulent beye ılk tanısmaya gıttıgımde bunu sormustum "dıyelım kı sız yapısıklıkları actınız sonra dondurulmusları cıkardık koydunuz sonra tekrar yapısıklık nukseder mı dedım ustune basa basa hayır dedı????? yanı acaba bıraz da hısteroskopıyı yapan dr un elının ne kadar ıı olduguna mı baglı olan bısı bu?

cnm bülent beyin bu konuda çok ii olduğunu çok kişiden duydum bende zaten bülent beyle ve yücel karamala görüşmek istiyorum..yücel beye mail atmıştım ve bana büyük harlerle yazmış doğru ellerde yapılan yapışıklık amaliyatı sonrasında yapışıklık asla tekrarlamaz..bence doğru bir eldesin içini ferah tut dr una güven cnm..içini ferah tut adet miktarın nasıl peki..bu konuda konuştunuzmu hiç..

bir uzmana gittim, not alıyor karın bölgesine müdahale var mı diyor yok diyorum sadece kürtaj. sonra histeroskopiden bahsediyorum e diyor müdahale var ya... aslında histeroskopide müdahale sayılıyor.

evet dogru ellerdeyız sen de bende!!!!!
dedıgın gıbı ılk bulent beyle tanısma gorusmemde bana sordugu ılk soru oydu zaten; adetlerın emre nın amelıyatından evvel yogunlugu ve kac gun suruyordu sımdı kac gun suruo, ben de hep 4 gun dedım, 3.5 hafta evvel hayatımda ılk defa!!!! 6 gun surdu ben bıle sasırdım ve de cok sevınmıstım o yuzden zaten 5 mm demesı benı soke ettı!!!!

ha sunu da yazayım, emre benım hısteroskopımı yaptıktan sonra estrofem ve progestan vermıstı bunlar bıtınce adetını olacaksın dedı ama ben progestanı kullanırken kahverengı bı kanama basladı hemen emreyı aradım ertesı gunu gıttım ama muayene edecegı yerıne bana " rahım de o kadar ıslem yaptık ara kanamadır muayene etmeyelım sen progestan ı artık bırak 1 hafta ıcersınıde adetını gorursun demıstı bende bekledım tabıı aklıma hıc gelmedı gırıpte ajandama bakmak keske baksaymısım sonradan baktım kı adet gunummus sonra 1 hafta bekle bekle hıcbısı yok o kahverengı kanamada az ve toplam 1.5 gun surdu bıttı ben 1 hafta sonra emreyı aradım dedım kanama fln baslamadı gel bakayım dedı salak!!!!! bı baktı kı e sız adetınızı olmussunuz ahu hnm, sonra bana tabıı adet kısa surdu dıe bı ılac verdı 2 fazlı ıcınde bı beyaz bı mavı haplar var ısmını unuttum bıle, bu hem adetınızı duzenleyecek hem bu hap bıtınce ıgnelere gecıcez dedı ama hap bıttı ve endometrıum kalınlasmamıs dedı maalesef ıgnelere baslayamıycaz 2. hısteroskopı fln anlattım ıste deyınce adamı bıraktım

bıde benım bu emre nın yaptıgı amelıyattan evvel asılamalarımda hep 8 mm oluyordu sonra bır daha hıc 8 mm ı goremedım, ılk defa bu hazıranda 6.5 mm ı gordum bıde yumurta gelıstırıcı ıgne nın galıba yan etkısıymıs ılk transferımde 8.2 mm oldu ama sonra kımyasal gebelıkle sonuclanıp dondurulmuslar ıcın estrofemle hazırlık yaparken gunde 4 tablet estrofeme ragmen 4.5mm de kalınca o zaman rahım rontgenı ıstedı tup bebek ex dr um bırgul sarıkamıs ve o zaman rahmın ıp ınce olduu ortaya cıktı ve benı kılıc aydınlı ıle konusup bulent bey e yolladılar ben bırgul hnm ı da bıraktım onu da nalatırım cıngenelık yaptı resmen sımdı bulent ıle herseye devam edıorum yanı duzelınce dodnurlmuslarıda o koyacak

yaaa sen daha gıtmedım mı karar asamasında mısın? anlamadım cnm yaa???

cnm acaba bu emre 8 mm dedide öle değilmiydi ne bileyim dr lara hiç güvenim kalmadı açıkcası benim..birde senin sölediğine göre kalınlaşma az bile olsa kanama çok olabiliyor..benim hep çok az gelio hatta hiçe yakın diyebilirim..ben şimdi rahim filmi çekinmeyi bekliyorum sonrasında filmi elime alayım istanbul a gideceğim inşş..muanem eylül 19 da rahim filmi için gün alacağım bakalım ne zamana verecek dr çok yoğun normal randevuları 20 gün sonrasına falan veriyolar ama ben mauneden sonra hemen çekinirim gibi gelio..çünki neyse bir an önce ortaya çıksın ekime girmeden başlamam lazım tedaviye..şimdilik ayın 19 unu bekliyorum..

histeroskopiyi yapan doktorun deneyimi ve kullanılan teknoloji çok çok önemli tabii. ama bu yapışıklık denen şey her ne halttansa oluyor işte, bende ilk histeroskopi de görülmüşdü, sonra ikincide de , üçüncüyü oldum onda yoktu neyseki. ama şimdi yeniden hist. olsam belkide yeniden vardır. ama dördüncüyü gözüm yemiyor.
doktorun bir yorumu vardı bu konuda ; bir defterin her işlemde birkaç sayfasının koptuğunu düşün demişti........ malesef her işlem etkiliyor rahmi ve buda işimizi zorlaştırıyor. yani ben anladımki, ilk gebeliğimde sağlam bir rahimle hemen hamile kaldım, ne zamanki kürtaj ve sonrasındaki operasyonlar oldu işte o zaman savaşım başladı.
aslında bir çoğumuz doktorların yetersizliğinin kurbanıyız, bu öyle bir meslekki hata kaldırmıyor hata yaptıkları an biz bunun bedelini tüm hayatımız boyunca çekiyoruz. onlar için hastanın biri gelir biri gider yeterki o ay kasaya yeterli para girsin. sonrası yok onlar için. bizim içinse hiç iyileşmeyen yaralarımız var sayelerinde. bazen diyorumki, kısasa kısas olacak o benim çocuk edinmemi engellediyse aynı cezaya çarptırılacak. kadınsa rahmine aynı şey, erkekse hadım edilecek. bu kadar nefret doluyum yani. bak bakalım o zaman herkes cesaret edebiliyormu kesip biçmeye. herkes işini adam gibi yapar o zaman.

CNM SIMDI SOYLE EMRE den evvel ben asılamalarımı bır baska dr a yaptırıyordum herman ıscı aıle dr umuzun onerdıgı bır dr du, ıı bırıydı ama ben devamlı ona rahım rontgenı cektıreyım kanallardan bırı veya ıkısıde tıkalıysa bu asılama ıse yaramaz dıodum o da her 2 asılamamda da gerek yok dıodu, ver her 2 asılama takıbımde de endometrıum um 8 mm oluodu, sonra ee ben tup bebek e gececegım dedım ve o yuzden herman bey ı bıraktım cunkı kendısı tup bebekcı degıldı ve flornace metropolıtan dakı emre bey e gıttım bey bıle demek gelmıo ıcımden de neyse, bu arada hsg adetın 7.-8. gunu cekılıo sen bunu bılıosundur zaten, sen nerden gelıceksın ıstanbullusun zannetmıstım ben?

çİĞDEMCİM aman ha rahim filmi belli günlerde çekiliyor ona dikkat et . rahim zarar görmemesi için rahim çok kalınlaşmaya başlamadan çektirmek gerekli, yani en ideali adetin 7-8-9-10-11. günleri . iki doktorda bana bunu sıkı sıkı tembihlemişti. aklında bulunsun.

Son düzenleme:

anladım cnm o başka dr muş..ama işte hep aynı nokta dr ların ihmalsizliği yüzünden bu haldeyiz ama bülent beyi gerçekten taktir ettim armış konuşmuş o pisliklikle hatasını yüzüne vurmuş ne güzel..
ben konyadayım cnm ben aslen ankaralıyım eşim konyalı..istanbulda olmayı inan bu durumum için çok istiyorum..

aaa benım esım de ankaralı, kayınvalıdemler de ankarada oturuyorlar hatta bayramda zıyaret edıcez onları, bu arada bak yıldız da aynı seyı yazmıs bende bu rahım rontgenı adetın 7-8 gunu cekılıo aman haaaa

cnm ne güzel söylemişsin kadınsa rahmine aynı şey hatta beteri erkekse hadım olsunlar yaşattıklarını çeksinler inşş
dr un çok doğru söylemiş her işlem bizim hamile kalma şansımızı azaltıyor malesef heleki yapışma açma operasyonları..o yüzdende film çekinmeye bile korkuyorum iice kötü olmasın diye ama yapacakda birşey yok malesef ki..
bende 7. günü çekinmesinin ii olduğunu duymuştum mutlaka göz önünde bulunduracağım yıldızcığım saol tatlım ..

bu arada herman ıscı de gozumde cop cunkı emrenın cektıgı rahım rontgenınde sol kanalım tıkalıymıs basıncla acmıs, ılk asılamamda 4 yumurtam vardı sol tarafta yanı bosu bosuna ılk asılamayı olmus oldum o kadar da demıstım herman beye ınternette bangır bangır rahım rontgenı cektırmeden asılamaya gecmeyın yazıo ltfn cektıreyım demıstım ama sımdı emreye kıyasla adam melek kalır tabıı

ölemi enişteyle hemşeriymişiz :)) ankaralılar ii olur kendim oralıyım diye demiyorum :))
bende mutlaka 7 yada 8 de çekinirim o halde zaten çok korkuyorum offff ama olup bitsin istiyorum bir an önce neyse çıksın ortaya

ne kadar ihmalkar dr lar var yaa ne aptallık geçenlerde bi dr dinledim tv de diyorki öncelikle ilk yapılacak iş erkeği araştırmak sonra kadından horman tahlilleri falan ve kesinlikle rahim filmi bunlar yapılmadan tedaviye başlamanın bir anlamı yok diyor..ama bende tedaviye başladığımda hiçbiri yapılmamıştı kadının tek yaptığı folik asit vermek oldu..

ya benım de ıcım ıcımı yıyor, bu ara adetlerım 30. gun- 25. gun olarak gıttı her nedense kı hep 26 sında olurdum, yrn 25. gunum ve bunu bulent beyle paylastım gecen hafta eger prs adet olursam hısteroskopı adetımın 12. gunu yanı bayram bıtımı ılk ıs gunu pzt oluo yıne de olur mu dedım o da rahım ınce oldugu ıcın yapabılırım demıstı ama umarım gec olurum da rahım rontgenı cektırmek ıcın pzt ye yetısırım ..... cunkı bulent bey de maıl ıle calısıo bana dur bbakalım belkı de hamıle kaldın eger adetın baslarsa maıl at plan yapalım demıstı ama adamın normalde calısma seklı bı seans hısteroskopı 1 ay estrofem sonra rahım rontgenı sımdı yrn adet olursam rahım rontgenı cektıremem ama oyle bı konusma da yapmadık gercı ama belkı de rahım rontgenı cektırme sansım olsaydı bayram sonrası o zaman goruntuyu begenıp bı oncekıyle kıyaslayıp hısteroskopı yapmayalım ahu da dıebılırdı....poffff.... ne bılıımm yaaa

kızlar az önce ibrahim saraç oğlunu aradım sekreteri kaydımı yaptımı pazartesi kendisiyle görüşeceğim..bakalım neler önerecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…