hayırdır insallah canım :)
bu mubarek cuma gununun hürmetine güzel haberler alırız ınsallah
Canim önümüzdeki aya insallah hepimizden gelsin güzel haberler.
ben warım.. ilk kadın doğum muayene mi oldugumda 15 günlük evlıydım.. o zaman dr. 0,5 cm lik bi myomdan bahsetmişti,önemsiz rahim duvarına gömülü ufak bi myom gebeliğe engel değil demişti.. aradan 8 ay geçtiğinden biz 5 aydır bebek deniyorduk myom 1 cm olmustu,burdaki myomları 5 cm olmadan amelıyat etmıyoruz demişti dr, ertsei ay klomen kullanmıstım, sonuç negatıftı, 3 ay sonra daha ii bi dr bulup eşimle gittik her türlü tetkik yapıldı, eşimin sayısı çok iyi fakat hızı %40 tı, benım yumurtlamada filan sorun gorunmuodu, rahım fılmı cekıldım, 6 ay kendımız denedıkten sonra tekrar gittim dr myom 2,5 cm olmustu hızlanmamız gerekıyodu ve klomen uygulandı, 4 tane yumurta oldugu için kokrtu dr ve çatlatma iğnesi uygulamadı 4üz ihtimalinden korktugu için.. ve o zaman ben artık çıldırmıştım, 3 gün evde , işte ,yolda ağlıyordum.. sonra dedım ki( eşiminde desteğiyle) napalım, kısmet buraya kadarmış,artık çok yoruldum, dedim.. normal yolla olmıcaanı düşünüyordum, tüp bebek tedavisi ve dondurma yonetmı için dr randevu aldım salı gunu dr. a gidecektim, o pazar eşim çalışıyordu ve bende bu myomdan amelıyatsız nasıl kurtuılurum onu araştırıyordum, tr. den sayfalarda soğan küründen bahsedilmişti, ama bazılarında işe yararken bazılarında ters tepmişti.. sonra yabancı kaynaklarda google dan çevire çevire araştırdım, mart 2012 de fareler üzerinde denenmiş bi çalışmayı buldum,40 fareyi 20-20 ayrımışlar, bi gurba hiç bişe vermezken diğer gruba günlük 1400 ıu d vitamını vermişler.. 3 hafta sonunda hiç bişey kullanmayan farelerde bi değişim olmazken, d vitamını kullananlarda %50 küçülme görmüşler.. bu araştırmanın kaynagını da zencı kadınlarda d vitamını eksıklıgı ve myomun beyazlara oranla 8 kat fazla gorulmesı oluşturmuş.. bende adetımın 3. gününden 18. gününe kadar bu dozda d vitamını kullandım(aslında 21. gunune kadar kullanacaktım ama midem bulanıyordu, depolanan bi vitamın oldugundan, fazla geldıgını duşunup 400 ıu almaya başalmıştım).. ve 5. için hafta dr. dan randevu aldım myomu mu kontrol etsın dıye, ancak hamile oldugumu öğrendım :))) o randevuda myomu mu değil bebeğimin kesesini gördük, o heyecanla unutmuştum ama 1,5 cm lik kesenın oldugu yerde 2,5 cmlik myom yoktu.. yani küçüldü mü yoksa tamamen yok oldu mu tam bilmiyoruz , ama sadece küçülmüş olsa bile çok güzel değişiklikler getırdı bu d vitamını hayatımda.. bebişimizi.. ayrıca kullandıgım süre boyunca da moralım çoook düzgündü :) sanırım her baharda mutluluk salgılamam da bu d vitamınıne bağlıydı..
hepinize gidin d vitamını kullanın diyemem, ama bi araştırın, kontrol ettırceksneız dr. a deneyebıırsınız diye soyluyorum..
birde d vitamını 23000 genın 2000 kadarsında hasar olmusması durumunda düzelme sağladıgı, ayrıca annenın d vitamını eksıklıgı halınde bebeğin otizm, ruhsal ve psikolojik sorunlara meylini de artırdıgını okudum..
bebeğimin gelmesine sebep neydi bılmıyorum, ama size belki umut olmak için hikayemi yazıyorum.. evinizin hayırlı sağlıklı neşeli evlatlarla şenlenmesi dileğimle
ben warım.. ilk kadın doğum muayene mi oldugumda 15 günlük evlıydım.. o zaman dr. 0,5 cm lik bi myomdan bahsetmişti,önemsiz rahim duvarına gömülü ufak bi myom gebeliğe engel değil demişti.. aradan 8 ay geçtiğinden biz 5 aydır bebek deniyorduk myom 1 cm olmustu,burdaki myomları 5 cm olmadan amelıyat etmıyoruz demişti dr, ertsei ay klomen kullanmıstım, sonuç negatıftı, 3 ay sonra daha ii bi dr bulup eşimle gittik her türlü tetkik yapıldı, eşimin sayısı çok iyi fakat hızı %40 tı, benım yumurtlamada filan sorun gorunmuodu, rahım fılmı cekıldım, 6 ay kendımız denedıkten sonra tekrar gittim dr myom 2,5 cm olmustu hızlanmamız gerekıyodu ve klomen uygulandı, 4 , kısmet buraya kadarmış,artık çok yoruldum, dedim.. normal yolla olmıcaanı 5 cm lik kesenın oldugu yerde 2,5yom yoktu.. yani küçüldü mü yoksa tamamen yok oldu mu tam bilmiyoruz , ama sadece küçülmüş olsa bile çok güzel değişiklikler getırdı bu d vitamını hayatımda.. bebişimizi.. ayrıca kullandıgım süre boyunca da moralım çoook düzgündü :) sanırım her baharda mutluluk salgılamam da bu d vitamınıne bağlıydı..
hepinize gidin d vitamını kullanın diyemem, ama bi araştırın, kontrol ettırceksneız dr. nın 2000 kadarsında hasar olmusması durumunda düzelme sağladıgı, ayrıca annenın d vitamını eksıklıgı halınde bebeğin otizm, ruhsal ve psikolojik sorunlara meylini de artırdıgını okudum..
bebeğimin gelmesine sebep neydi bılmıyorum, ama size belki umut olmak için hikayemi yazıyorum.. evinizin hayırlı sağlıklı neşeli evlatlarla şenlenmesi dileğimle
canım benım yazını bir solukda okudum ve o kadar mutlu oluyorum kı bunları okuyunca sıkıntım bıraz daha hafıflıyor bu sekılde. masallah dıyeyım sana ne guzel bebısın olcak .darısı bızlerın basına ınsallah.
d vıtamınını bende arastırcam :)
Yarin zaten dr a gidecektim. Hemen d vitamini yazdirip kullanacagim.Olumlu neticeyi benden de dinlersiniz insallah :)
Canim nasil kullanılacağını da yazar misin. Gerci 3. Gunden 18. Güne kadar demissin de. Gün icinde kac defa ve hangi saatlerde aldin. Kapsül müydü yoksa tabletmi? Sana dr mu tavsiye etmisti. Bide bu iu meselesini soracagim sana yarin doktora gidip bi isteyeyim de bakalim. Eczaneden gidip alsam direk olur mu ki? Detayli anlat lutfen hemen kullanmak istiyorum
De-vit ve calcimax.kullanisinida yazmışsın teşekkür ederim. Ama adetinin su günü kesinlikle baslamalisin diye bi durum varmi.sen 3. Günü baslamissin ya.ben şuan adetimin 12. Günümdeyim. Hemen yarin baslasam olur mu ki. Bide d vitamini eksigine kandan mı bakiliyor yarin onuda isteyeyim.
bilmıyorumkı canım bende cok tezcanlıyımdır, hemen yapayım hallolsun isterım benım oyle 3. gune denk gelmişti o pazar günü .. ama belkı bebiş kısmında işe yarayan budur yani şu hormonları dengeleme kısmında gün bazında adetın ilk gunlerı daha uygundur diye düşünüyorum, yada 21 gun kullanırsan diye düşünürsek 12+21=33. gun olur eger hamiş olursan bebişe fazla gelebılır diye düşündüm, bilmıyorum, en azından 1. gunune kadar bekle bence yınede ama sabretmekte zorlanırsan 1 hafta 1400 ıu kullanıp kalan 2 hafta guvenlı gebe dozu olan 400 ıu ya düşür.. yinede adet zamanını beklemek daha iyi gibi gelıyo bana..
kanda çıkıyor sanırım d vitamını duzeyı annemde haşimato trıod cıktı bu yıl, tedavısıne ek olarak ondan da vermişlerdi, kandan bakmışlardı diye hatırlıyorum..
ne demek benim canım çok yandı, beklemek, istemek ,olmaması , hormon almam yinede olmaması, düzenimin bozulması gorev gıbı cocuk için çalışmak, epey yıpratıcıydı.. hiç cocugum olmıcaanı bıle düşünüyordum hatta eşime son adetın 1. gunu sabahı gulumsemeye calısarak soyle demiştim, eger çocugumuz olmassa 8-10 sene sonra 2 kardeş evlat edınelım olur mu( aslında o aglama gunlerımde eşim bana sarılıp sakınlestırmeye calsıırken, at gıtsın benı, bi cocuk bile veremıyorum, boşanalım , dediğimde benden ayrılmayacagını cocuk ıcın benle evlenmedıgını soylemesi uzerıne bu teklıfı getırmıstım) .. çok şükür gerıde kaldı, sağlıkla bebeğimi kucagıma alırım inşallah.. ve ahdım wardı eger bende işe yararsa, tum myomlu hatunlara acıklıcam bu arastırmayı, benım gıbı kahrolmasınlar, amelıyat fıkrı, yapışıklık ihtimali, bebek sahıbı olamama korkularıyla kendılerını yemeden once bu deviti bi denesınler diye ..
bir de benım bunu kullandıgımı bılen bı arkadasım, baska topıkte , 8 cm myomu olup tüp bebk(eş sebepli tüp) transferi bu yuzden yarıda kalan dier arkadasına d vit den bahsetmıs, kullanmış,sonrakı ay kızda myom bulamamıslar.. inşallah onunda bebeği olur..
Canim benim, Allah razı olsun. Haklisin beklesem daha iyi olaca sanirim. Seni okadar iyi anlıyorum ki..benimde aklimdan türlü türlü seyler geciyor bazen dillendiriyorum eşime. Kiziyor bana bu imtihasa ikimizin imtihanı diyor. Allah razi olsun com destek oluyor bana.ama gelde icme anlat. Cok korkuyorum eşimi baba yapamayacagim diye.ama biliyorum yapacak olan ben degilimki Rabbim.hayirli zamanda nasip edecektir inşallah. Rabbim sanada saglikla kucagina almayida nasip etsin.guzel günlerini göresin inşallah :)
inşallah canım vaktınde sağlıkla kucagımıza alıp evımıze getırırız bebişimizi.. zor gercekten, insanın da çok gücüne gıdıyor, çabalayıp olmaması, ama dediğin gibi aslında bizim elımızde değil.. Rabbım belkı bu vıtamını sebep kıldı bana, ama vaktı saatı gelınce karsıma cıkardı (16. ay) .. diyorumkı bazen, bu arastırdıgım tüm seylerı bırlestırdıgımde belkı sağlıklı bi bebiş için bunu kullanmam gerekıyodur ve kullanmam içinde bi sebep .. o yuzden isyan etmeden ,ama çalışma olarak gormeden, devam etmek gerekır, o ay eskısı gıbı hergun yada 2gunde bi muntazam yapmamıstık biz, canımız istedıgınde 7-10-13 gunler olmus ama olacagı wardı demekkı.. eşlerimizin yanımızda ve evlılıgımızın bı coklarına gore iyi oldugunu düşünup ona hakettıgı degerı gostermek gerek, ve inşallah o arada da bebişler gelecek, ben boyle düşünüyorum artık :)
uykum kaçmıştı,( bi haftadır gunde 10 saat uyuyduktan sonra sanırım 1 gunlugune enerjım gerı gelmıs olcak :) ) bende bi kk' ya bakiim dedim, iyiki de gelmişim.. ama şimdi tekrar uykum geldi yarın iş gunu bi de, çok şükür haftanın son gunu :) tahlılını yaptırdıktan sonra yada aklına gelen bişey olursa her zaman sorabılırsın.. iyi geceler canım..
Doktora danıştim. Hatta öyle bi anlattimki d vitamini meselesini..doktor bile heyecanlandi.dene bakalim bende takipb edeyim dedi :)
Ama simdi öbür adetime kadar nasıl bekleyecegim ben yaaa
çok sevındım dr. unda denemeye açık biri demekki.. azcık sabret canım sabrın sonu selamettır hem :) ne kadardır bebiş deniyodunuz siz? bi ne senın evlılık yıldonumun ve benım nişan tarıhımız ay sanırım
Bizim 4. Ayimiz oldu.
canim doktordan geldim.ilaclari aldim.ama dr sadece calcimax yazdi. Deviti yazmadi zaten calcimaxta d vitamini var dedi. Bende deviti kendim aldim. Reçetelerini okudum. Ikisinde de ekstra bir d vitamini ile birlikte kullanmayin zehirlenme yapabilir yaziyor. Ben senin yontemini uygulamayı cok istiyorum.ama eşim reçeteleri okuyunca kesinlikle bir arada kullanamazsın doktor bile ikisini birden yazmamis dedi.keyfimi kacirdigizli gizli kullansam mi acaba
Buarada devit hani bebekler icin kullanilan damlalikli şişelerde olan dimi? Calcimaxte suda eritilenlerden mi?
ewet canım, devit bebeklere de verılıyo 1 yasına kadar.. calcımaxta bulunan kalsıyum d vıtamının de fazlasıyla emılmesını sağlıyo canım, eger tam bi tablet calcımax suda erıyen kullanacaksan devite gerek yok.. ben sadece 1/4 kullanıyordum aksamdan aksama.. istersen dr. dediği gibi kullan onda da gunluk dozun 2 katı kadar d vitamını var.. boyle dene ama, adetının 1. gunu başla ve sadece myoma odaklan, bebek olsun dıye stres yapma, hoş bu d vıtamını takvıyesı zaten stresten uzak tutuyo :) hem 4. ay olmaması cok normal dr.lar 12 ay diyolar ya gercekten var bişe %85 kesım bu arada hamiş kalıyo.. myomun gerılemesını sağlamak bile hamiş kalma ihtimalini ve moralını artırcaktır .. inşallah canım sende de işe yarar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?