• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahminde yapışıklık olup hamilelik için uğraşanlar

cnm geçmiş olsun..bizim burda bahsttiğimiz rahimde yapışma..sen,n anladıüım kadarıyla tüpündeymiş..
tek tüple hamile kalma olasığın var tabiiki siz sıkı çalışın bu iki ay neden olmasın bence imkansız değil..

Sağol arkadaşım 1 yıldır gayet sıkı çalışıyoruz da inşallah son 2 iki aya denk getirebiliriz.yoksa ameliyat kelimesi bile beniçok kasıyor

ikramaya arkadaşın selçuk beyi tanıyormu canım batıkent bilgi de selçuk bey..
Sordum canim hastane ona cok yakinmis ve Selcuk bey I ona da tavsiyee etmisler aama tanismak kismet olmamis arkadasim suan baskent hastanesin de Hulusi Hoca ile tedavisine devam ediyor ...
arkadaşlar Allah hepimizin yardımcısı olsun kadın olmak o kadar zor ki...

bugün hsg çekildi, tek tüp kapalı yapışık diğeri de pek iyi görünmüyo polikistik var dedi dr um. Prolaktin de 35 çıktı.
Hepsi bir arada ne yapcam ben moralim çok bozuldu.

2 ay sonra laporoskopik his. yapalım dedi diğer tüpün de başına bir şey gelmeden. İlaç verdi akşam eşim getircek.

2 ayda hamile olabilir miyim acaba

Hosgeldin hayatim umitsizlige kapilmalk icin acele etme...benimde tuplerim tikali oldugu icin girdiigim laporoskopiK histereskopi amEliyatiyla 2 Tupum de tikali ve hidrasalpenks olustugu icin alinDi ama sonrasinda. Rahim ici yapisikliklar olustu acalim diye yapilan her ameliyaTta rahim birbiRine yapistikca yapisti...doktorum bunu isteyerek yapmadi tabii ki cok hassas bir insandir kendisi benden cok uzuluyor yasadigim duruma ama ma yapacak bisey yok ..na tavsiyem rahim filmi sonrasi acilma olabilir bu firsati degerlendirip bos durmayin hamile kalan cok gorduk burada...ve ender saracoglunun Brokoli kuru tikali tuplerde mucize yapiyor acilabiliyormus Tatlim bu iki ayda mutlaka dene olmadi ameliyat olursan daa hemen tup bebek deneyin ben. 5 ay sonar tedaviye gittigimde yapisikliklarda rahim kalinlasmadi ve tekrar ameliyat olmam gerekTI ve sonra da duzelmedi rahiimm Rabbim yar ve yardimcin olsun tatlim

arkadaşlar Allah hepimizin yardımcısı olsun kadın olmak o kadar zor ki...

bugün hsg çekildi, tek tüp kapalı yapışık diğeri de pek iyi görünmüyo polikistik var dedi dr um. Prolaktin de 35 çıktı.
Hepsi bir arada ne yapcam ben moralim çok bozuldu.

2 ay sonra laporoskopik his. yapalım dedi diğer tüpün de başına bir şey gelmeden. İlaç verdi akşam eşim getircek.

2 ayda hamile olabilir miyim acaba

geçmiş olsun missing ben tek tüple hamile kalan çok kişi duydum o yüzden özellikle yaşın 35 in altındaysa cerrahi operasyon için acele etmemelisin diye düşünüyorum. ayrıca polikistik over tanısı maalesef çoğu zaman yanlış koyuyolar. mesela benim için de polikistik over tanısı konmuş ve tedavi olmuştum ama daha sonra gittiğim biri gazinin diğeri hacettepenin profları bende polikistik over olmadığını söylediler. çoğu doktor bu tanıyı sadece yumurtalıktaki goruntuye bakarak koyar, oysa özellikle bel ve göbek bölgende kıllanma yoksa, yılda en az 10 kez adet görüyorsan, adetin 3. günü bakılan LH hormonunun değeri FSH hormon değerinin 2 katı değilse vs.. polikistik over olmazsın dediler. birçok bulguyu değerlendirip öyle karar vermek gerekir dediler. imkanın varsa farklı bir doktor görüşü almanda da fayda var bence. tekrar geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.

hsg yapıldı arkasından kontrol çekimi dışarıdan röntgen yapıldı. Sonrasında tek kapalı dendi. Dünden beri kanamam devam ediyor az da olsa. Acaba tüpler zorlandığı için mi yoksa açılmaya başladığından mıdır bilmiyorum. lise çağlarından beri şiddetli adet ağrılarım oluyor. Böyle bir şeyle karşılaşacağımı tahmin ediyordum zaten. inşallah olumlu etkilemiştir de olur bu aylarda ama hiç olumlu düşünemiyorum 2 ay sonra ameliyat masasında kalkıp ameliyat işe yaramadı diyecekler gibi korkuyorum işte.

Aklımdan o kadar çok şey geçiyor da Allah istemeyene veriyor biz istedikçe sarpa sarıyor sanki sonra da diyorum ki Allah'ın takdiri belki bizler için en hayırlısı bize kötü görünendedir iyi görünen belki de kötüdür.

Allah'ım bize tüm isteyenlere hayırlı bir şekilde hayırlı bir evlat nasip et.

geçmiş olsun missing ben tek tüple hamile kalan çok kişi duydum o yüzden özellikle yaşın 35 in altındaysa cerrahi operasyon için acele etmemelisin diye düşünüyorum. ayrıca polikistik over tanısı maalesef çoğu zaman yanlış koyuyolar. mesela benim için de polikistik over tanısı konmuş ve tedavi olmuştum ama daha sonra gittiğim biri gazinin diğeri hacettepenin profları bende polikistik over olmadığını söylediler. çoğu doktor bu tanıyı sadece yumurtalıktaki goruntuye bakarak koyar, oysa özellikle bel ve göbek bölgende kıllanma yoksa, yılda en az 10 kez adet görüyorsan, adetin 3. günü bakılan LH hormonunun değeri FSH hormon değerinin 2 katı değilse vs.. polikistik over olmazsın dediler. birçok bulguyu değerlendirip öyle karar vermek gerekir dediler. imkanın varsa farklı bir doktor görüşü almanda da fayda var bence. tekrar geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.

31 yaşındayım canım. kıllanmalar sadece göğüste o da çok az. göbekte 3 -5 tane gibi. adet dönemlerimde 31-35 gün arası değişiyor. Ayda 10 dan az mı şimdi hesaplayamadım. diğer hormonlardan bahsetmedi doktor sadece prolaktin değeri diğerlerini bilmiyorum.
Farklı bir doktora da gidicem şu hsg sarsıntısı geçsin de inşallah iyi şeyler duyabilirim

hsg yapıldı arkasından kontrol çekimi dışarıdan röntgen yapıldı. Sonrasında tek kapalı dendi. Dünden beri kanamam devam ediyor az da olsa. Acaba tüpler zorlandığı için mi yoksa açılmaya başladığından mıdır bilmiyorum. lise çağlarından beri şiddetli adet ağrılarım oluyor. Böyle bir şeyle karşılaşacağımı tahmin ediyordum zaten. inşallah olumlu etkilemiştir de olur bu aylarda ama hiç olumlu düşünemiyorum 2 ay sonra ameliyat masasında kalkıp ameliyat işe yaramadı diyecekler gibi korkuyorum işte.

Aklımdan o kadar çok şey geçiyor da Allah istemeyene veriyor biz istedikçe sarpa sarıyor sanki sonra da diyorum ki Allah'ın takdiri belki bizler için en hayırlısı bize kötü görünendedir iyi görünen belki de kötüdür.

amin canım inşallah hepimizin mutlu haberlerini alırız buradan. ama bence 2 ay ameliyat için erken gibi geliyor bana. çünkü tüpleri açıcam derken Allah korusun rahme zarar verme olasılığı var. ben de rahim filmi çektirdim ve doktorum rahim filminden sonraki 4-5 ayda hamile kalma olasılığının artacağını söyledi.

hsg den sonra 2-3 gün kanama olması normalmiş canım.

sağol canım. Araştırdım evet normalmiş. Kocaeli de Kazım bey deneyimli bir doktor. Açık olan tüpün de çok iyi görünmüyor minik kistlerin var dedi.
2 ay sonra gel deyince şaşırdım ben de 4 -5 ay gibi duymuştum. Başka bir doktora da sonuçlarımı göstereyim diyorum.

31 yaşındayım canım. kıllanmalar sadece göğüste o da çok az. göbekte 3 -5 tane gibi. adet dönemlerimde 31-35 gün arası değişiyor. Ayda 10 dan az mı şimdi hesaplayamadım. diğer hormonlardan bahsetmedi doktor sadece prolaktin değeri diğerlerini bilmiyorum.
Farklı bir doktora da gidicem şu hsg sarsıntısı geçsin de inşallah iyi şeyler duyabilirim

adetin düzenliyse yumurtlaman oluyor demektir. 35 güne kadar normal sınırlar içinde zaten. benim de adetlerim senin gibi 32-35 gün arası bu durumda da yılda 10 atedi buluyor demektir. yaşın da genç, hem doktor ultrason görüntüsüne bakarak polikistik over dediğine göre doktor antral folikül sayın yani rezervin de iyi demektir. o yüzden başkaca doktorlara gitmeden ameliyat kararı verme beklemek dayanmak çok zor biliyorum insan biran önce bi çözüm olsun istiyo ama yine de bu konuda adımları çok dikkatli atmak lazım. benim yaşım 35 mesela ve ilk gittiğim doktor bana da histeroskopi önerdi ben üstüne 5 doktora daha gittim yumurtalık rezervim iyi olduğu için kendin denemeden operasyona girişme dedi diğerleri. sen 1 yıl denemişsin gördüğüm kadarıyla ama 1 yıl sonunda bile hiçbir sebep yokken doğal yolla gebe kalma oranı %72, 2 yıl sonunda %92 yani her 100 kişiden 8 i hiçbir problemi yokken 2 yıl düzenli ilişkiden sonra gebe kalamıyor.

sağol canım. Araştırdım evet normalmiş. Kocaeli de Kazım bey deneyimli bir doktor. Açık olan tüpün de çok iyi görünmüyor minik kistlerin var dedi.
2 ay sonra gel deyince şaşırdım ben de 4 -5 ay gibi duymuştum. Başka bir doktora da sonuçlarımı göstereyim diyorum.

bence de mutlaka başka bir doktor da görsün. hem prolaktin hormonun gerçekten biraz yüksek (ama çok değil üst sınır 25 diye biliyorum) ve bu yükseklik gebe kalmaya engel oluşturabiliyor, önce ilaçla o hormonu düzeltip 5-6 ay doğal yolla kalamazsan operasyonu düşün derim. bu arada biliyor musun bilmiyorum ama yumurlamanı takip edip tam ilişki gününü bulmak için ovulasyon testleri var. gebelik testine benzeyen basit bir idrar testi ve yumurlayacağın günü tespit edebiliyosun. eczanelerden sorarsan bilgi verirler. ayrıca beklenen adetine bir hafta kala progesteron hormonunu ölçtürebilirsin. değer 10 ve üzeri ise yumurta kaliten döllenmeye uygun demektir. şimdi ben doktorları anlamıyorum ve açıkçası çok kızıyorum bütün diğer olasılıkları elemeden nasıl hemen cerrahi müdahaleye yönlendiriyolar. şimdi gebe kalamamanın 100 tane nedeni olabilir tüpün tıkalı olması bunlardan biri ama diğer nedenleri eleyip kesin tüptendir bu kararına varmadan 31 yaşındaki bir insana nasıl hemen ameliyat diyolar anlamıyorum. hani 37-38 olursun rezervin azalmıştır acele etmek gerekir o zaman anlarım da... mesela sorunu hep sende aramışlar anladığım kadarıyla, mesela eşinin sperm analizine baktılar mı? erkekteki kısırlık tüm kısırlık vakalarının %50 sini oluşturuyor. bence önce tüpten başka hiçbir problem olmadığına emin ol varsa önce o sorunları düzeltip dene olmazsa son çare operasyonu seç.

tenar arkadaşım teşekkür ederim ,
ilk muayenemde içeriden ultrason dışarıdan ultrasonla baktı doktorum. Rezerv için bir şey demedi o an yumurtlama dönemiydi işte bu yumurtan bu ara dikkat edin çalışmalara dedipolikistik görünüyor diğer tüp yapışık gibi hsg ile anlayabilirz adet bitimi hemen gel dedi..o gün spermiogram da alırız dedi.
Hsg sonucu tüp kapalı diğeri çok iyi değil dedi. Kistler ve prolaktin gebeliğe engel olurmuş. Bu yüzden hormon ilacı ve bir antibiyotik verdi sanırım hsg sonrası komplikasyon olmasın diye çünkü içeriğinde kistlerle ilgili birşey yazmıyordu.Bence 2 ay sonra ameliyat yaplım diğer tüpten azami faydalanabilmek için. Çok kolay 2 delik açıp yapıyoruz kolay bir ameliyat dedi.

Ama gözlerim karardı duyunca ağlamamak için de soru bile soramadım dilim tutuldu sanki eşim konuştu biraz bilgi almak için hsg sonrası gelişme olmaz mı acaba diye o da %5 çok az ihtimalmiş ben bunu duymadım bile ameliyat fikri işe yarar mı yaramaz mı beklesem diğeri de kapanır mı? o an bunlları düşünüyordum.

sperm testine gelince hsg çıkışı verecekti eşim ama ben çok fenalaşınca baygınlık geçirdim çok ağrılı oldu 1 saat acilde dinlenmeye gözleme aldılar. Sonra doktora çıktık. Bunları duyunca eşimde sperm işi ile uğraşmak istemedi açıkçası beni öyle görünce çok üzüldü. Artık yarın öbür gün onu da yaptırcaz.

Ama dediğim gibi yaşım çok geçmedi ama bu işe girişmişken ve tek tüpün kapalı olduğunu öğrenince en azından diğerine birşey olmasın sırf ben bu ay mı olur öbür ay mı olur diye beklerken diğer tüpü de kaybetmeyim diyorum. Başka bir doktora da gidip fikir alcam. Hiç bir bilgim yok çünkü körü körüne ameliyat dedi gidip ameliyat olayım demek istemiyorum.

tenar arkadaşım teşekkür ederim ,
ilk muayenemde içeriden ultrason dışarıdan ultrasonla baktı doktorum. Rezerv için bir şey demedi o an yumurtlama dönemiydi işte bu yumurtan bu ara dikkat edin çalışmalara dedipolikistik görünüyor diğer tüp yapışık gibi hsg ile anlayabilirz adet bitimi hemen gel dedi..o gün spermiogram da alırız dedi.
Hsg sonucu tüp kapalı diğeri çok iyi değil dedi. Kistler ve prolaktin gebeliğe engel olurmuş. Bu yüzden hormon ilacı ve bir antibiyotik verdi sanırım hsg sonrası komplikasyon olmasın diye çünkü içeriğinde kistlerle ilgili birşey yazmıyordu.Bence 2 ay sonra ameliyat yaplım diğer tüpten azami faydalanabilmek için. Çok kolay 2 delik açıp yapıyoruz kolay bir ameliyat dedi.

Ama gözlerim karardı duyunca ağlamamak için de soru bile soramadım dilim tutuldu sanki eşim konuştu biraz bilgi almak için hsg sonrası gelişme olmaz mı acaba diye o da %5 çok az ihtimalmiş ben bunu duymadım bile ameliyat fikri işe yarar mı yaramaz mı beklesem diğeri de kapanır mı? o an bunlları düşünüyordum.

sperm testine gelince hsg çıkışı verecekti eşim ama ben çok fenalaşınca baygınlık geçirdim çok ağrılı oldu 1 saat acilde dinlenmeye gözleme aldılar. Sonra doktora çıktık. Bunları duyunca eşimde sperm işi ile uğraşmak istemedi açıkçası beni öyle görünce çok üzüldü. Artık yarın öbür gün onu da yaptırcaz.

Ama dediğim gibi yaşım çok geçmedi ama bu işe girişmişken ve tek tüpün kapalı olduğunu öğrenince en azından diğerine birşey olmasın sırf ben bu ay mı olur öbür ay mı olur diye beklerken diğer tüpü de kaybetmeyim diyorum. Başka bir doktora da gidip fikir alcam. Hiç bir bilgim yok çünkü körü körüne ameliyat dedi gidip ameliyat olayım demek istemiyorum.

benim bir arkadaşıma da aynı senin gibi tek tüpünde sorun vardı ona da hemen ameliyat edelim delik açıp hallederiz demişlerdi ama o istememişti ameliyat olmak ve olmadı da şimdi hamile. inşallah sen de en kısa zamanda hamile kalırsın canım.

bi süredir yazamadım,nasılsınız,neler yapıyosunuz? ben ilaçlara devam ediyorum,cidden yumurtlama iğnesi rahmi kalınlaştırıyo...sizin doktorunuz bununla ilgili bişey söyledi mi,merak ettim.

benim bir arkadaşıma da aynı senin gibi tek tüpünde sorun vardı ona da hemen ameliyat edelim delik açıp hallederiz demişlerdi ama o istememişti ameliyat olmak ve olmadı da şimdi hamile. inşallah sen de en kısa zamanda hamile kalırsın canım.

Çok acele ettim galiba bütün tüp bebek merkezlerine mesaj attım. İstanbul tüp bebekten gelen cevapta eğer tüp su ile dolu ise cevp olabilir yoksa tek tüp ile tüp bebek yapılabileceği yazılmış. Prolaktin için ise ilaç kullanmamı önermemiş. 50 nin altında prolaktin için ilaç önermiyoruz diyor. Ben kullanıyorum. Hsg sonrası kanamam bugün yeni geçti 5. gün. demekki hassas bi vücut yapım var laparoskopi sonrası 2 ay sonra hamile kaldım yazan var ama o deliklerin iyileşmesi ben de 4 -5 ayı bulur diye düşnüyorum. Yumurta dönemi olduğunda hormonlarıma ve yumurta rezervime baktırcam sonra duruma göre 3-4 ay bekliycem inşallah o sırada dediğin gibi olur da ben de ameliyt mı tüp bebek mi diye ordan oraya savrulcam.

Hayırlı bir şekilde hamile oluruz inşallah .

selam kızlaar ben fena halde grip oldum yorgan döşek yatıyorumm...
akgüvercin tatlım üzülme lütfen inşaallah yakında geldim anne diyecek bebişin ..tüp yapmayı düşünmüyorsun sanırım bir süre bu şekilde takiple hamile kalmayı deneyeceksinn..hayırlısı olsun tatlım hakkında inşaallah:16::16::16::29::29::38:

selam kızlaar ben fena halde grip oldum yorgan döşek yatıyorumm...
akgüvercin tatlım üzülme lütfen inşaallah yakında geldim anne diyecek bebişin ..tüp yapmayı düşünmüyorsun sanırım bir süre bu şekilde takiple hamile kalmayı deneyeceksinn..hayırlısı olsun tatlım hakkında inşaallah:16::16::16::29::29::38:

cnmmm çok geçmiş olsun hala ii olmadınmı...
ahhhh cnm yaa üzülmemek eldemi, cnm dedemi kaybettim içim yanıyor..3 tane senopen içtim bu ay hiçde içimden gelmemişti zaten dedemin haberini aldım:(((
bu ayda böyle deniyoruz bakalım cnm kasımdada takiple deniycez olmazsa aralıkda tüp bebek yaptıracağız ama şimdiden paniğim bunu düşündükçe korkuyorum elimde değil...

Back
X