RainbowColors ve arkadaşlarının umut dolu yolculuğu

amin cnm
İnsanları anlamak zor hakkatende.

Zekeriyya Aleyhisselamın çocuğu olmuyordu. Hanımını ve kendisi de ihtiyardı. Çocuğu olmasını çok arzu ediyordu. Zekeriyya Aleyhisselam Rabbine gizlice şöyle yakardı:

Zekeriyya Aleyhisselâm'ın duası

(Rabbi heblî min ledünke zürriyyeten tayyibeten inneke semîud-duâi)

"Ey Rabb'im! Tarafından bana hayırlı bir nesil bağışla. Doğrusu sen duâyı işitensin." (Âl-i imrân: 38)

•

(Rabbi lâ tezernî ferden ve ente hayrül-vârisîn)

"Ey Rabb'im! Beni yalnız bırakma! Sen vârislerin en hayırlısısın." (Enbiyâ: 89)

•

(İz nâdâ Rabbehu nidâen hafiyyen. Kâle:

Rabbi innî vehenel-azmü minnî veştealer-re'sü şey'en velem ekün biduâike Rabbi şakiyyâ. Veinnî hıftül-mevâliye min verâî ve kânetimraetî âkiran feheblî min ledünke veliyyâ. Yerisünî veyerisü min âli Yâ'kûbe vec'alhü Rabbi radiyyâ)

"Zekeriyyâ gizli bir seslenişle Rabb'ine yalvarmıştı:

Ey Rabb'im! Gerçekten kemiklerim zayıfladı, baş ihtiyarlık aleviyle tutuştu, saçlarım ağardı.

Ey Rabb'im! Sana yalvarmak sayesinde şimdiye kadar bedbaht olup bir şeyden mahrum kalmadım.

Doğrusu ben, benden sonra yerime geçecek yakınlarımın iyi hareket etmeyeceklerinden korkuyorum.

Karım da kısırdır. (Ne olur) tarafından bana, yerime geçecek bir oğul bağışla, O bana ve Yakup oğullarına mirasçı olsun. Ey Rabb'im! Onu beğendiğin bir insan yap, rızânı kazanmasını sağla." (Meryem: 3-6)

Arkadaşlar yeni dua sistemimiz an itibari ile başlamıştır.
ilk okunacak arkadaşımız müsadeniz olursa ben seçmek istiyorum.

Özlem

Okunacak Dua:

(Rabbi heblî min ledünke zürriyyeten tayyibeten inneke semîud-duâi)

"Ey Rabb'im! Tarafından bana hayırlı bir nesil bağışla. Doğrusu sen duâyı işitensin." (Âl-i imrân: 38)

•

(Rabbi lâ tezernî ferden ve ente hayrül-vârisîn)

"Ey Rabb'im! Beni yalnız bırakma! Sen vârislerin en hayırlısısın." (Enbiyâ: 89)

Son düzenleme:

o bahsettiğim yere baktınmı abla, nasıl canım sıkıldı.. ben burda ölüyorm desem yeridir, küçücük bi belirtiye canım gidiyor...
ben dayanamıyom ablammm..nasıl ağlıyorum, nasıl hıçkırıyorum suanda görsen bi .. iyice geldiler bana

aaaaa lütfen ama hiç olurmu öylee.Bırak sen uğrama oraya bir daha burada sohbet ediyoruz zaten.Lütfen bu kadarda üzme kendini.Gün doğmadan neler doğarr..

ablaa hadi baslayalim dualaraaaaa kac kez okuyacaz peki bizi bilgilendirirmisin

1000 kez onunsun diyorum ama iki ayette aynı anda niyet o kişiye zaten dua belli.Özlem niyetine okuyoruz.Bu duayı okutmak isteyen arkadaşlar isimlerini yazdırabilir.Yanlız regli yaklaşan arkadaşlara öncelik vereceğim yanlış anlama olmasın.

Ahhhh ablaaaammm canım ablaaaaaaaamm, gözlerim doldu resmen, ben bu duaları her gece ama her gece 99 kere okuyup öyle yatıyorum, çok çok teşekkür ederiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmm

umutcugumm o kadar basit insanlarin sozune ne bakiyorsunnn habibtee...allah sana en kisa zamanda bir evlat verecek...bu uzulduklerine gulup gececeksin...sen icini ferah tut bitanem kimsenin soylediklerini takmaa ins bebisin seninledir senin mutlulugunu burada hep birlikte yasariz..o guzel gonlunu ferah tut ve bebegini bekle o elbet bir gun yaninda kucaginda olacak habibte

Özlemciğim duanı sen takip edeceksin bitanem..Herkes kendi duası okunurken listeyi takip edecek.Ben gece okuyacağım ezberleyene kadar sayı vermeyeyim cnm azberledimmi hızlı okurum inşAllah. Yanlız atıyorum 100 alan arkadaş iki ayettide 100er kez okuyacak anlamına geliyor...hata olmasınn..

kolay zaten 10 dakika da 100 kolay biter

esime de dedim, ben tesbih de çekiyorum bunları bunları okuyorum sen niye okumuyosun dedim..aldı tesbihi bi 33 çekmis bi baktım bırakdı. nie bıraktım dedim., snar yaparım smdi tv de şunu dinlicem dedi.. dedim o çok önemli, hayatımız kadar önemli dinle onu sen dedim..gittim içeriye.. (((
şurda bat günüme az kalmısken, elimden geleni çabalıyorum güzel bi sonuç alim diye, bide bu hiç olmadı simdi

Enbiya Süresi 89. ve 90. ayet i okumaya çalısıyorum..namazlardan snra bi tesbih çekiyorum..

Ve zekeriyyâ iz nâdâ rabbehu rabbi lâ tezernî ferden ve ente hayrul vârisîn(vârisîne).

89- Zekeriyya’yı da hatırla. Hani O Rabb’ine “Ya Rabb’i, beni tek, evlatsız bırakma, gerçi en hayırlı mirasçı sensin, her şey sonunda sana kalacaktır” diye seslendi.

Festecebnâ leh(lehu), ve vehebnâ lehu yahyâ ve aslahnâ lehu zevceh(zevcehu), innehum kânû yusâriûne fil hayrâti ve yed’ûnenâ regaben ve rehebâ(reheben), ve kânû lenâ hâşiîn(hâşiîne).

90- Biz de duasını kabul ederek kendisine Yahya’yı armağan etmiş, eşini geçimli ve doğurgan yapmıştık. Bütün bu peygamberler iyi işler yapmaya koşarlar, umut ve korku içinde bize dua ederler, bize gönülden saygı beslerlerdi.
sabah namazımdan sonra Meryem Süresini okuyorum..
Ayetel kürsii okuyorum birer tesbih aklıma her geldikçe..

yoruldum ablam yoruldum yaa, kaldıramıyorum hiçbir seyi

Ozlemcigimeeee 50 tane okudummmm allah hayirlisini versin allahim kabul etsinn..isim olmazsa daha okurdummm okuyacam daaa habibte

aaaaa lütfen ama hiç olurmu öylee.Bırak sen uğrama oraya bir daha burada sohbet ediyoruz zaten.Lütfen bu kadarda üzme kendini.Gün doğmadan neler doğarr..

öyle ablam da, erken belirti diye, bi yazim dedim.. öyle biseyle karsılasırım nerden bilebilirdim ki..bida yazmam zatenn o yere
gözyaslarım durmuyo abla, kendilyğinden akıyo,, birazdan geçer heralde...

ben ikisini birden okudummm yanlis okudum demekki 25 25 o zaman..daha okuyacam kizlar sabaha kadar olsa bileeee

Umutçuğum malesef benim eşim de öyle, geçen bi dua öğreteyim dedim, utandı mı neee, okumayacam üsttüme gelme dedi, kahroldum...bu akşa"dua ediyomusun, allahım hayırlı sağlıklı evladım olsun" diye dedim, ediyorum tabbbbbiiiiii dedi.. acabaaaa :44:

Ozlemcigimeeee 50 tane okudummmm allah hayirlisini versin allahim kabul etsinn..isim olmazsa daha okurdummm okuyacam daaa habibte

ben ikisini birden okudummm yanlis okudum demekki 25 25 o zaman..daha okuyacam kizlar sabaha kadar olsa bileeee

allah razı olsun habibteeeee şimdi kaydetmiyorum o zaman, yarın kaçar tane okuduğunu yazarsın ben de kaydederim olur mu

demin anlattığmı sabah namazı zamanıydı..
bu aksam baktım, kendiliğinden almıs eline tesbihi, aksam namazından sonra,. oda okudu..
ama görüyor halimi, çırpınıyorum, o da geles yanıma,ne okuyusun bnde okuyım dese istiyorum ama yok illa lafı konduracam..
sabah ben okuyup yattım yatağıma, oda tv bakıyordu., o saatde bi hoca dinliyo beyfendi..
geldi yanıma snra, dedim git hocayı dinle sen, daha önemli o .

Enbiya Süresi 89. ve 90. ayet i.. bunları da okuyalım ablam,ben okuyorum da..

Ve zekeriyyâ iz nâdâ rabbehu rabbi lâ tezernî ferden ve ente hayrul vârisîn(vârisîne).

89- Zekeriyya’yı da hatırla. Hani O Rabb’ine “Ya Rabb’i, beni tek, evlatsız bırakma, gerçi en hayırlı mirasçı sensin, her şey sonunda sana kalacaktır” diye seslendi.

Festecebnâ leh(lehu), ve vehebnâ lehu yahyâ ve aslahnâ lehu zevceh(zevcehu), innehum kânû yusâriûne fil hayrâti ve yed’ûnenâ regaben ve rehebâ(reheben), ve kânû lenâ hâşiîn(hâşiîne).

90- Biz de duasını kabul ederek kendisine Yahya’yı armağan etmiş, eşini geçimli ve doğurgan yapmıştık. Bütün bu peygamberler iyi işler yapmaya koşarlar, umut ve korku içinde bize dua ederler, bize gönülden saygı beslerlerdi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…