- 11 Ekim 2012
- 671
- 0
- 46
- Konu Sahibi RainbowColors
-
- #8.881
olsun canımmm öyle deme..annenin deidği gibi aklında kalcagına halletmiş oldun en azından..
allah yardımcın olsun ne olursa olsun bıcak altına yatmak insanı korkutsda bazen tek çare bu oluyor ne yapalım..
aneztezi doktoruna sekerin varsa yada annen baban sekerse mutlaka soyle..tansiyonun dusuksede soyle.. ben soylememıstım tansiyon duusklugumu (aklıma gelmemişti) 15 dk suren ameliyat bende 1 saat surmus canım.. sonra ben 1hafta hastanede yattım bu tansiyon dusuklugunden.. tansiyonumu yukseltemediler bi turlu.. bide tam narkoz alıyosunya..kısımınde sureklı kusma kısımınde bas donmesi vs yani doktorlar bosuna 6ay koruncaksın demıyor ,narkozu atmak kolay olmuyor vucuttan oyuzden canım benım..zaten bı bakıcaksın göz acıp kapayıncaya kadar 6ay gecıverecek..
evet canım denedik şansımızı artık tüm yollar ameliyata çıkıyor benim için.bakalım ben dr.a 6 ay olayını sordum bana eğer hormon değerlerin çabuk normale dönerse2-3 ay bile yetebilir dedi:44::44:
Aynen benimkide zaten gündüz görüşmüyoruz bari akşam başka şeylerle ilgilenmeyelim diyor.neden okadar geç randevu aldinki istediğin özel bir dr mu vardı
Biz bebek düşünmeye başladığımızda dr.a gidip gerekli tahlilleri yaptırdım.dr.6 ay olmazsa tekrar gelin dedi.normalde bir sene diye duymuştum ama belkide yaşımdan dolayı 6 ay dedi dr.o yüzden 6 ay geçince bir gidip muayene olmakta fayda var.
Cnm benim yaş 32 doktorum 6 ay süre vermişti ama ben 3 ayda gittim tekrargitmeden de eşim spermiyogram yaptırdı.benimki zavallım önce kendinden şüphe etti .alışılmışın aksine önce ben test yaptırıcam öyle doktora gidicez dedi şimdi 3 ay daha olmazsa hsg çektiricem ve eşime daha detajlı spermiyogram yaptırıcaz.yaş ta önemli anacım bu durumlarda.hormon testleri de şart onu anladım vakit kaybetmemek gerek:26:
selam kızlar nasılsınız
ayy milletin derdide tek bu olur zaten böyle zamanlarda canım... varsan baksan hamile kaldığına sevinmez bile bu insanlar maksat gıcıklık olsun diye sorarlar
bizdede tam tersi annem çok istedi k.validem bu evliliğie zaten karşı olduğu için hiç bi zaman istemedi.. daha boşanmamızı bekledi.. malum akraba kızı almak varken nie elin kızı gelsın mirasa konsun bakemAllah var ne malda ne mülkte gözüm var yısın yısın doyamasınlar çatlasınlar inşallah eşimle aramda evliliğimde huzur istiyorum sadece HUZURRR 6yıllık evliyim canım sadece ilk yıl köyden geldi herşey onuda burnumdan getirdiler,bize şu kadar masrafın oldu ödeee diyerek.. 5yıldan berı kışlık hazırlıımı kendım yapıyorum pazardan alıyorum durumum yettiğince ..bu sene ilk defa tarhanamı kendim yaptım :) kışlık domates salcamıda (konserve olarak) net elımın altında bakıp bakıp yaptım kımseyede muhtac kalmadım Allaha sukur.. Rabbimde muhtac etmesin beni eşimin ailesine hiç bi zaman inşallah... eşimde sülaledeki tek erkek eger benim misal oğlum olursa eşimin soyadı devam edecek diyeyim..yok kızım olursa eşimin soyadıda yitip gidecek.. öyle söyleyeyim..
şu kültür farkı olayına gelince bu zamana kadar hiç bi şekilde fark mark demedim ancak görümcem bana gecen yaz dediki ben apartmanda yasamayı bılmıyormusum işte aramızdaki kultur farkı burdan gelıyormus :))))) allahım gülgül öldüm..yahu ben kaloriferli evde doğmuşum apartmanda bana dediği lafa bak.. kendi elektırğı olmayan (henuz koye elektırık gitmemiş ozamanlar) sobalı evde buyumus.. ama dediğim gibi böyle yaparak aradaki farkı kendi oryata cıkartıyor.. yoksa benım umrum bile değil..insan olsun yeterrr
eşimin ailesi el bırlıgınce '' bebek varsa aldır sizi daha evliliğiniz oturmadu diyor.... k.validem aldırmısmıss oyuzden aldırmaktan bı sakınca yokmus..bişey olmazmıssss... üzülmezmişim bile
tatlimmm arada bakiyorum kardeslerimle gorusuyorummm kameradaaaaaahayatimsinav yakalaymazsin benii yakalayamzsinnnnn beniiiii
Afedersin ama oha diyeceğim.insan nasıl uzulmezmis o kadında vicdan yok herhalde.senide ayrıca tebrik ediyorum.ben dediklerini yapmaya usenirdim helal sana:))
hayatım sınav kültür farkı gerçekten çok önemli cnm .bende eşime arada takılırım ben şehir kızıyım diye
kimsedende birşey beklemem k.vdemden dahada becerikliyimdir vallahi eşim evlendikten sonra öğrendi ev düzenini yemek düzenini.benm k.vde pek sevmez yemek yapmayı da her gidişimizde sıkıntı olur
yakaladımmmmmmmm işteeeeee yakaladımmmmmmm işteeeeee
sobeeeeeee
ayy canımmm sormaa zaten aklıma geldikçeee sövesim geliyorr kadınaaaaa bi güzeelll sonra diyorumki susss allah aşkına sussss bu kadın için günah almaya değmezzz..gereksiz insan ne olacak! bu dünyaya başkalarının/ benim sabrımı sınamak için gönderişmiş diyorum kısaca.
canım iş inada binince öyle güzel yapılıyorkişimdi eşim diyorki bana zeytinde yap :))) düşün eşim tkdir ediyorki yaptıklarımı ,zeytinide salamura edecegimi dusunuyor bakalım becerebilcemmi
aynen canım yaa düzen tertip yok.. bulasık beziyle tvyi silen bi gorumceeeemmmm ve kaynanam vaarrrrrtemzilikten bi haberler valla... ama lafa çeneye gelince ,sidik yarıştırmaya gelince ohhoooo onları geçebilene aşk olsunnn...
kültür farkı şöyle oluyor mesela benım annemin apartmandaki daire sayısı 32 idi.. ee haliyle her dairede ayrı bi düzen,kendi içinde yasayısı farklı..bide annemler apartmanca gun yaparlardı ayda 1 altınlı..yani 32 ay eder bu..hadi bunu gectım.. sonucta sehırde tek apartmana baglı kalmıyorsun..benım annemın cevresı genıstı.. 3kardeız bız.. 3 kadresız ya ucumuzunde arkadas anneleriyle gunu vardı.. yardım amaçlı sosyal kermesler vs duzenlerdi veya katılırdı doğal olarak bizde bu tur ortamlarda cok bulunduk.. bi ara annem babama isyan etti ve bi yere tül dikmek için şe girdi hani istesem kendi paramı kazanırım diye :) babamla iddiaya girdiler.babam 6ay zor dayanırsın dedi annem 6yıl çalıştı :) konu alakasız yere gitmeden yakalıyorum neyse boyle bi aileden cevreden (2gunde bir carsıda veya dısarda yemek yerdık neyse) toplasan 10 hane etmeyen k.valideme gelin geldimdert değil eşimi sevdikten sonra dedim :)))) eşim yıllık izinlerinde bayramlarda hep k.validedeyiz.. 30 gün boyunca dısarı çıkamamak ben gibi alışkın bırını boguyor hakket.. komsuculuk yok..soyle yok herkes köy hali işi gucu var.. k.validem ile 3saat uzaklıkta olan bir ilçenin köyündeler.. buna ragmen gıkımı cıkarmadım soba yakmayıda öğrendim,odun kesmeyıde ,, belime kadar suya girip dereyi gecip tarladan fasulye toplayıp sırtıma alıp yenıden o dereden gecıp k.validemın eve gelmeyide.. bildiğiniz ırgat gibi çalıştım .. hiç bizaman sehırlıyım ben o ısı bılmem etmem yapmam demedim..ama ne yaptımsa kıymete gelmedim.. eşimin ailesinin gözünde..ee bendede bu kadar pesss yani... ancak ilerde yine eşimin isteği üzerine k.validemın evının dıbınden olmasa bile aynı köyden arsa alıp uzerıne ev kondurcam galiba istemeye istemeyede olsa.. bu evliliği yürütmek için sart gibi napayım..offfff...kiii ne offf....düşünmesi bile afakanlarımı getııiyorrrr
Cnm bende bazen telaşlanıyorum işte oyüzden soruyorum. Ben bi fiil 3 yıl korundum oyüzden galiba vücut alışmaya çalışıyor. Bütün adet belirtilerim ve zamanım değişti. Geçen ay 1 hafta ileri attı bu ayda öne attı. Hayırlısı artık. çok istiyorum anne olabilmeyi. Allahım büyük banad nasip eder inş bıu güzel duyuguyu.
yakaladımmmmmmmm işteeeeee yakaladımmmmmmm işteeeeee
sobeeeeeee
ayy canımmm sormaa zaten aklıma geldikçeee sövesim geliyorr kadınaaaaa bi güzeelll sonra diyorumki susss allah aşkına sussss bu kadın için günah almaya değmezzz..gereksiz insan ne olacak! bu dünyaya başkalarının/ benim sabrımı sınamak için gönderişmiş diyorum kısaca.
canım iş inada binince öyle güzel yapılıyorkişimdi eşim diyorki bana zeytinde yap :))) düşün eşim tkdir ediyorki yaptıklarımı ,zeytinide salamura edecegimi dusunuyor bakalım becerebilcemmi
aynen canım yaa düzen tertip yok.. bulasık beziyle tvyi silen bi gorumceeeemmmm ve kaynanam vaarrrrrtemzilikten bi haberler valla... ama lafa çeneye gelince ,sidik yarıştırmaya gelince ohhoooo onları geçebilene aşk olsunnn...
kültür farkı şöyle oluyor mesela benım annemin apartmandaki daire sayısı 32 idi.. ee haliyle her dairede ayrı bi düzen,kendi içinde yasayısı farklı..bide annemler apartmanca gun yaparlardı ayda 1 altınlı..yani 32 ay eder bu..hadi bunu gectım.. sonucta sehırde tek apartmana baglı kalmıyorsun..benım annemın cevresı genıstı.. 3kardeız bız.. 3 kadresız ya ucumuzunde arkadas anneleriyle gunu vardı.. yardım amaçlı sosyal kermesler vs duzenlerdi veya katılırdı doğal olarak bizde bu tur ortamlarda cok bulunduk.. bi ara annem babama isyan etti ve bi yere tül dikmek için şe girdi hani istesem kendi paramı kazanırım diye :) babamla iddiaya girdiler.babam 6ay zor dayanırsın dedi annem 6yıl çalıştı :) konu alakasız yere gitmeden yakalıyorum neyse boyle bi aileden cevreden (2gunde bir carsıda veya dısarda yemek yerdık neyse) toplasan 10 hane etmeyen k.valideme gelin geldimdert değil eşimi sevdikten sonra dedim :)))) eşim yıllık izinlerinde bayramlarda hep k.validedeyiz.. 30 gün boyunca dısarı çıkamamak ben gibi alışkın bırını boguyor hakket.. komsuculuk yok..soyle yok herkes köy hali işi gucu var.. k.validem ile 3saat uzaklıkta olan bir ilçenin köyündeler.. buna ragmen gıkımı cıkarmadım soba yakmayıda öğrendim,odun kesmeyıde ,, belime kadar suya girip dereyi gecip tarladan fasulye toplayıp sırtıma alıp yenıden o dereden gecıp k.validemın eve gelmeyide.. bildiğiniz ırgat gibi çalıştım .. hiç bizaman sehırlıyım ben o ısı bılmem etmem yapmam demedim..ama ne yaptımsa kıymete gelmedim.. eşimin ailesinin gözünde..ee bendede bu kadar pesss yani... ancak ilerde yine eşimin isteği üzerine k.validemın evının dıbınden olmasa bile aynı köyden arsa alıp uzerıne ev kondurcam galiba istemeye istemeyede olsa.. bu evliliği yürütmek için sart gibi napayım..offfff...kiii ne offf....düşünmesi bile afakanlarımı getııiyorrrr
ben erken mi yumurtladım şimdi anlamadım ki.bi çözemedim şu ovulasyon testinin ne dediğini.
resmini çekip yükleyebilirsen yorumlar arkadaşlar
canım yüklemiştim zaten.11 gün iki çizgide nerdeyse aynydı eli kulağında dediler.bi o gün çizgi o kdr belirgindi.sonrasında yavaş yavaş silikleşmeye başladı.yok ben anlamyorum nolduğunu.
canım yüklemiştim zaten.11 gün iki çizgide nerdeyse aynydı eli kulağında dediler.bi o gün çizgi o kdr belirgindi.sonrasında yavaş yavaş silikleşmeye başladı.yok ben anlamyorum nolduğunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?