RainbowColors ve arkadaşlarının umut dolu yolculuğu

canım benim geçmiş olsun yapma böyle üzülme beraber yapçaz büyütçez veletleri inş.bozma moralini canım benim

Bilmiyorum feryalim yaa artık normalden olacağına dair hiç umudum kalmadı şu testte çıkamadı bi türlü zaten bazen hiç olmayacakmış gibi geliyor her kırmızıları görüşümde şimdi eşimin yanında da ağlayamam o benden daha çok üzülüyor böyle olunca zaten ben nasıl rahatlayacağım bilmiyorummmmm

Allahım hepimize nasip etsin inşallah canım tez vakitte hayırlısıyla hepimizin derdi ayrı işte bu ay acaip sancım var şu anda eve gitmek yatmak istiyorum ama eve gitmeye mecalim yok dualara da katılamayacağım en azından sizlerin dualarıyla oyalanıyordum kendimi rahatlatıyordum Allahım sabır ver bizlereee

çıktığında yakın yerde yokmu hastane felan iğne vurdursan sen sancı diyince bile kasıklarım bir tuhaf oluyor kaçta çıkıyosun izin felan alsan

canım hepinizin niyeti normal yollarla olması ama çoğumuzun doktor yardımına ihtiyacı var olsun valla inanki artık aşılama tüp ne olursa sıcak bakıyorum daha üzülmek için çok erken bitanem bizim de zamanımız 2012 değilmiş demekki ama 2013 bizim olacak bak göreceksin demedi deme bu msjımıda hatırlatıcam sana o zaman nolur üzülme canikom

HERKES OKUMALI

Bir gün susmayı öğrendim. Öyle bir sustum ki belki sonsuza kadar susacaktım. Çünkü susmak benim küçücük dünyamda babamla kurduğum iletişim tarzıydı. Babam akşamları eve yorgun dönerdi.
Ben bütün gün evde sıkılır, onun gelişini iple çekerdim. Daha o kapıdan girer girmez boynuna atılır onunla oynamak isterdim. Babam sarılır, öper sonra da, hadi odana git, derdi. Yemek hazırlanınca annem çağırır bu defa masada bir araya gelirdik babamla. Onlar annemle konuşurken ben araya girer, sesimi duyuramayınca da bağırırdım. Babam sinirlenir, 'Bütün gün insanlara kafa patlatmaktan bunaldım, birde sen kafamı ütüleme!' derdi. Annem de 'Bütün gün zaten seninle uğraştım, bir çift laf da mı konuşturtmayacaksı n babanla?' diye çıkışır, beni odama gönderirdi.

Çaresiz bir şekilde boynumu büker odama yani hapishaneme doğru yol alırdım. Babam arkamdan, 'Bizim bir odamız bile yoktu, her şeye sahip, hâlâ ne istiyor anlamadım.' diye bağırmaya devam ederdi. 'Keşke benim de bir odam olmasaydı, keşke bizim de evimiz bir odalı olsaydı da hep birlikte otursaydık' derdim içimden; ama yüksek sesle söylemeye cesaret edemezdim.

Yemekten sonra babam kanepeye uzanır, eline kumandayı alır, televizyon seyrederdi. Beni yanına çağırır biraz severdi. Onun izleyeceği önemli birşey varsa beni adeta yerimden bile kıpırdatmazdı. Azıcık hareket edip koşup oynamaya çalışsam oda hapsim yeniden başlardı. Bir gün anladım
ki susunca babamla daha iyi anlaşıyoruz. Bu defa susarak yapabileceğim oyunlar geliştirmeye başladım.

Önce resim yaparak başladım işe. Babam çizdiğim resimleri çok beğeniyor; 'Bak, böyle uslu uslu oyna işte.' diyordu. Babam bazen göz ucuyla bakıyor, resimle ilgili bir şey sorsam afallıyordu. Ama bana kızarak beni artık odama göndermiyordu. 'Son günlerde ne de akıllandı benim oğlum.' diye komşulara anlatıyordu annem halimi.

Resimlerim arttıkça ortalık dağılmaya başladı. Annem 'Odanı topla!'diye odama kapattığında işe nereden başlayacağımı bilemiyordum. Ben bunlarla uğraşırken zaman geçiyor; ama odamı toparlamayı beceremiyordum .

Annem odama gelip 'Bak sana resim yapmayı yasaklayacağım. ' dedi bir gün. Susuyor olmamı usluluk olarak değerlendiren ailem resim yapmayı da elimden
alırsa ben ne yapacaktım?

Bu düşüncelerle bir aile tablosu yaptım. Babam eve gelince uygun zamanı kolladım. Her zamanki gibi yemekler yendi, odaya geçildi. Babam oturur oturmaz çizdiğim resmi getirdim. Babam baktı. Hım, dedi 'Çok güzel olmuş. Bu adam benim herhalde.' dedi. Ben 'Hayır o adam değil, bu çocuk sensin.'dedim. O 'Hayır, bu adam benim, bu çocuk sensin, bu küçük kız da arkadaşın.'dedi. Ben yine 'Hayır, o büyük adam benim, bu küçük adam sensin, bu küçük kız da annem.' dedim. Babam benimle uğraşmaktan vazgeçip: 'Peki neden bizi küçük çizdin?' dedi. Heyecanla başladım anlatmaya. Ben büyüyüp adam olacağım. İş bulup çalışacağım. Siz yaşlanıp küçüleceksiniz. Beliniz ükülecek, komşumuz Ahmet amca ile Ayşe teyze gibi küçücük kalacaksınız. Ben işten geldiğimde yorgun olacağım.

Siz benimle konuşmaya çalıştığınızda işyerinde kafam şişmiş olacağından sizi duymayacağım bile. Siz benimle bir şeyler paylaşmak istediğinizde 'Hadi odanıza çekilin de kafa dinleyeyim.' diyeceğim. Ve bir de bağıracağım 'Her şeylerini alıyorum. Sıcacık odaları da var, daha ne istiyorlar' diye.

Annemle babamın gözleri fal taşı gibi açılmıştı.
Duyduklarına inanamıyorlardı .. Bana sarılıp beni öyle içten bir okşayışları vardı ki sonsuza kadar konuşsam hiç bıkmadan dinleyecekler gibiydi.

Farkında' Olmalı İnsan...

Kendisinin, Hayatın Olayların,
Gidişatın Farkında Olmalı.

Ömür Dediğin Üç Gündür, Dün Geldi Geçti Yarın
Meçhuldür, O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür, O Da Bugündür.

çıktığında yakın yerde yokmu hastane felan iğne vurdursan sen sancı diyince bile kasıklarım bir tuhaf oluyor kaçta çıkıyosun izin felan alsan

çıkacağım şimdi canım beklemeyeceğim çıkış saatini beklemeyeceğim canım ilaç vs kullanmak istemiyorum aslında ama geçmezse eve geçerken uğrarım olmazsa

hani normal tüp hiç farketmez canım Allahım sağlıklı hayırlı bebişler nasip eder inşallahhhhh
sizler gibi desteğim olduktan sonra tabi ki geçecek ama burdan başka hiçkimseyle paylaşamıyorum canım o yüzden de bu kadar içimi döküşüm rahatlamaya çalışmam
Seni seviyorum canım inşallahhhh 2013 hepimize uğurlu gelecek inşallahhhhhh iyi ki varsın canımmmm

Kızlar 5dk önce kırmızıları da görmüş bulunmaktayım vatana millete hayırlı olsunnnnnn

geçmiş olsun canım inşallah birdahaki aya kısmet olur,birde yeşil çay adet ağrılarına çok iyi geliyor benim kız kardeşimde vardı bir mahalle anlardı onun adet olduğunu yeşilçayı düzenli olarak içti her sabah şimdi daha iyi

Canım ya uzme kendini lütfen,umudunu kaybetme bak tek değilsin.dualar ediyoruz birbirimize elbet kabul olacağı bir vakit vardır.bebeğin hayırlı zamanda seninle olacaktır canım.bize yaz,dok içini.benim dayımın kızı senelerce uğraştı bebeği olsun diye.aşılamalar mi yapılmadı,hocalara mi gidilmedi.. sonra tüp bebek tedavisi yapıldı,ilkinde gene olmadı.2.tüp bebek denemesinde hamile kaldı.bebegi doğdu 1.5 yaşındayken 2.bebeğine hamile olduğunu öğrendi hemde kendiliğinden.çünkü kafası rahatlamıştı bebeği olduğu için.artık olcakmi olmicakmi diye düşünmüyordu.demek istediğim psikoloji çok etkili hamile kalmak için..o yuzden kafanı rahatlatmaya çalış canım..

Allah'ım herkese hayırlı zamanda nasip etsin inşallah

arkadaşım çok güzel söylüyosunda nasıl becereceğiz kafaya takmamayı

benimki yeşil :))
şeyy bende 3 tane varrişyerinde pembe evde kırmızı çantamda mor
yumurtlama günleri olarak 10 12 14 16 28 olarak deniliyor siz ne düşünüyorsunuz kızlar
bende öyle gidiyorum cnm..ama arkadaşım tek günleri denedi ve o ay hamile kaldı:26:

iyi akşamlar arkadaşlar bir surekir giremedim kusura bakmayın geçmişi okuyamadım inş herkes iyidır benim moralim bozuk fizik tedavim pek fayda etmedi dr ikinci kez ameliyat dedi kaç gundur kendimde değilim birkaç dr daha gidecem ama bilmiyorum ne yapacam bu arada dun kırmızılarda geldi zaten onca ilaçtcn sonra olacağı buydu dua sırasıda bana gelmiş allah hepinizden razı olsun yaaa kızlar bi akıl verin ne olur ne yapmalıyım sizce

canım öncelikle çok geçmişler olsun rabbim hayırlısını versin ümitlerimizi kırmak yok herşeyin başı moral.ayrıca doktor gereken bu diyorsan ihmal etme bence ameliyat kolay değil tabiki ama sağlık en önemlisi umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşursun

Merhaba neşe geçmiş olsun rahatsızlığın nedir?herzaman dediğimiz gibi hayırlı zamanda gelecek bebisler inşallah canım umudumuzu kaybetmek yok:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…