ramazan için nasıl hazırlanıyorsunuz hanımlar?

sadevehuzurlu

Evvela huzur! Gerisi sonradan gelir.
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2014
2.222
3.582
133
ramazanın yaklaştığı şu günlerde biraz tedirginim buzluğum küçük ve çalışan bayanım hiç hazırlık yapmadım evliyken geçireceğim ilk ramazan olucak bu yıl ve kara kara düşünüyorum
tecrübeli hanımlar ne tavsiye ederler

kolay bi ramazan geçirmek için mutfakta ne gibi hazırlıklar yapmalıyız neler pratik

fikirleriniz önemli

Hiç abartmamayı düşünüyorum.

Misafir geldiğinde de aynı şekilde abartmadan yapıcam bir şeyler, ön hazırlığa gerek yok o nedenle.

Yiye içe israf ediyoruz, Ramazan ruhuna aykırı davranıyoruz.

Zaten ramazanda iftarlarda insanlar pek yiyemiyolar mideleri almıyo yani tıkanıyolar normal yemekleri yapacağız işte ama tabi misafirede biraz hazırlanmak gerekir allahtandır misafiri iyi ağırlamak :))

Son düzenleme:
Ben su böreği yapıp buzluga atmayı düşünüyorum zaten sahurda kahvaltı ediyoruz akşamada allah kerim çok takma canım ramazanın bereketi çok oluyo bir bakıyorsun masa dolmuş taşmış bende ilk evlendiğim sene çok telaş yapmıştım. Hele misafir çağırınca ne yapıcam diye kaç gün başım ağrıdı. Ama şimdi daha rahatim temizliğimi yapıcam bu hafta dip köşe gerisi kolay allahın izniyle.

bende dolma sarıp ve börek pohaça hazırlayıp buzluğa atıcam akşamları ne yeriz bilmem ama hafif yemek gerekir iftarlasahur arası pek vakit yok

Hazirlanmiyorum

.............

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ramazanda ön hazırlık mı yapılırmış? Ne gerek var,niye anlamadım.İftara yemeğini hazırlarsın zaten,sahurda da kahvaltılık yedin mi,biter gider

Özel bir hazırlık yapmıyoruz . Misafir ağırlarsak o zaman menüyü zenginleştirmeye çalışırım .

Eşim sahurda sadece kahvaltılık istemiyor.
Ben de birşeyler yapmaya genellikle üşeniyorum.
Önceki iftardan kalan yemeklerden yiyor eşim ama kalmazsa diye ben hazırlıklar yapıyorum şuan.

Mesela sigara böreği sarıp poşetledim ve dondurdum.
Sahurda çıkarıp hemen çözünmesini beklemeden kısık ateşte pişiriyorum.

Onun dışında köfte yoğurdum ve şekillendirip dondurdum.
Onu da aynı şekilde çözünmeden kızartıyorum.

Geçenlerde karnıyarık yaparken fazladan yapıp onları dondurdum.
Bugün de poğaça ve velibah yapıcam ve bir miktarını dondurucam.

Aslında bunları yapmasam da olur ama dediğim gibi bazen çok üşeniyorum ve hazır şeyler arıyorum.
Umarım yardımcı olmuşumdur

Valla ben börek saracağım patatesli. Sahurda pişirip yiyoruz, kahvaltılığın yabında iyi oluyor. Bir de alışverişe çıkıp bir şeyler alacağım yemeklik.Dolmalık biber, börek için ıspanak, kıyma vs alıp koyacağım buzluğa. Ani misafirler yada ekstra durumlar için hazırlıklı olmalıyım :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ben biber, patlıcan alıp buzluğa attım. Sigara böreklerimde hazır dolapta. Bir de misafir çağırırım diyerek et tavuk türü şeyler alıp koydum. Benimde evliliğimin ilk ramazanı herkese hayırlı olur inşallah.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

velibah nası bişi oluyo? googleden baktım ama tam çözemedim

Bir şey merak ettim; böreği kısık ateşte pişirince yağ çekmiyo mu? Bi de köfte buzlu kızartılınca içi pişiyor mu? Hiç denemedim de ondan soruyorum. Ben de yapayım o zaman

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

ramazanda ön hazırlık mı yapılırmış? Ne gerek var,niye anlamadım.İftara yemeğini hazırlarsın zaten,sahurda da kahvaltılık yedin mi,biter gider

Isten geç çıkıp iftara zoraki yetişenler için ön hazırlık yspmak gerekli olabilir. Sonuçta herkes ev hanimi değil ya da işten çıktıktan sonra çok vakit sahibi olamayanlar da var.

Son düzenleme:
Ramazan için özel değil ama buzluğa birşeyler koymayı severim ben de. Mesela kızartma, köfte harcı gibi. Ayrıca yemek yaparken artan soğanları doğrar buzluğa atarım. Bir dahaki kullanımda çok rahat oluyor.

Yine yaz ayları için nohut,buğday ve yeşil mercimeği haşlayıp buzluğa atıyoruz. Serinlemek isteyince çıkarıp ayran,nane,tuz ile soğuk çorba yapıyoruz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…