- Konu Sahibi zeyzey3428
-
Ramazandan sonra eşimle Giresuna gidiyoruz bu arada eşimin arkadaşı oralı bize yaylada kuzu çevirme sözü verdi :) Benim koca tamamen kuzuya odaklanmış durumdaayyy o zaman pazar gününe bir iş daha çıktı :) ıspanak :)
Kuymağı evet bende severim bol tereyağlı :)
Ne ben ne annem evde yapmadık hep trabzondan geldi bize ama erişte gibi değil daha uzun uzun kesilmiş saçak saçak görüntüsü var bizim makarnanın kaynar suya batırmaya gerek yok bol tereyağı koyun yeter biz biraz değişik yapıyoruz karadeniz usülü :)
Ben giresuna 2 kez gittim küçüktüm ama akrabalarım vr tabi gitmek isterimde fırsatım olmuyor eşim sakaryalı senede 2 3 kez ordayız :)Ramazandan sonra eşimle Giresuna gidiyoruz bu arada eşimin arkadaşı oralı bize yaylada kuzu çevirme sözü verdi :) Benim koca tamamen kuzuya odaklanmış durumda
Bir yemek yarışmasında yaparsanız fotoğraflayın , hem biz de görüp öğrenmiş oluruz sizden)
Yarışmaya katılmak haddime değil ya o kadar iyi olduğumu sanmıyorum mutfakta ama bu makarnayı çok sevdiğimden yapmayı beceriyorum sahurda genelde hergece yaparız biz bende onu yemezsem aç kalkıyorum masadan mutlaka ilk yaptığımda fotosunu çeker atarım buraya mutlaka :)
Ben giresuna 2 kez gittim küçüktüm ama akrabalarım vr tabi gitmek isterimde fırsatım olmuyor eşim sakaryalı senede 2 3 kez ordayız :)
Cnm nasil yapiyorsun onu tarifi verirmisinBen de attım Portakal kıştan. Zaten bir portakal bir limondan en az 2 lt çıkartıyorum fazla fazla yeter.
evet öylede güzel oluyormuş rondoda yapmak istiyorum bakalımben soğanı çiğ kesip küçük poşetlere atıp öyle tüketiyorum oda güzel ve hazır oluyor tavsiye edilir.
bu ramazan epey gün dışardayız ama yine eşime ben soğuk çay limonata vs ayarlayacam çünkü çok seviyor böyle şeyleri meyan şerbetide bünyesine gelmiyor en iyisi bunları taze yapıp en doğal haliyle tükettirmek
Uzun suredir oruc tutmuyodum. Bu sene niyetleniyorum sinavlar falan bitmedi beni etkiler mi onu dusunuyorum. Erkek arkadasim oruc tutuyor sahurda ne yer bilmiyorum. Iftarda beraber oluruz. Bayramdan sonra nisanim var hic kilo almamam lazim. Bu nedenle detox gibi gecse diyorum. Yesillik, balik, yumurta, et yesem sadece diyorum. Hicbir hamur isinde gozum yok. Bakalim yapabilecek miyim.
tesekkurler,sizinde hayirli bereketli ramazanlar diliyorum simdiden:)
muthis bi tarif,mutlaka tavsiye ederim
3portakal
1limon
1cay kasigi dolusu limon tuzu ve
2su bardagi toz seker
buzluktan cikarilan portakal ve limon kesilebilecek kadar yumusatilip dogranir ve hemen buzu cozulmeden robottan gecirilir, iiyce cekildikten sonra genis bi kaba alinir ve uzerine 2 bucuk lt su,seker, limon tuzu ilave edilir ve karistirilir ve son olarak sıkı bu suzgecten gecirilip icmeye hazir hale gelir,
nette baska tariflerde var farkli olculerde ama benim tarifim boyle, cok begeniliyor tavsiye ederim
yikayip kurulayip posetleyip atiyorum limonata icin dondurmaya ihtiyac yok
3 limon
4lt su (2lt sicaga yakin su ve 2tl soguk su)
1tatli kasigi limon tuzu
2s.b seker
limon kabuklarini rendeliyoruz(beyazi rendelenmeyeek sekilde) uzerine seker sicak su ve.limon tuzunu dokup seker eriyene kadar karistiriyoruz. diger taraftan limonlari skiyrz uzerine sogug su ilave ediypruz ve son olarak sicak sudaki limon kabuklarini suzup kabuklari atiyoruz ve iki suyu biribirine karistirip dolapta sogumaya birakiyoruz ...afiyet olsun:)
benim nicer dicerım var onunla bir yemeğe yarım soğan doğruyorsam kalanı hemen bir minik çıt çıtlı poşetlerim var koyuyorum içine atıyorum dolaba. sonrada çok rahat çıkartıp hemen kayda kavuruyorumevet öylede güzel oluyormuş rondoda yapmak istiyorum bakalım
Turkmax gurmeyi izleyenler var mi? Cok guzel yemekler yapiliyor genelde.
Ordan bi kac tarif denemek istiyorum.
nasıl yapıyorsunuz rica etsem anlatırmısınız yapılışını,sanırım limonun kabuğunu rendeleyip 1 gece suda falan bekletiyorlarmış ama ben bilmiyorum,sizde öyle mi yapıyorsunuz?Ben de attım Portakal kıştan. Zaten bir portakal bir limondan en az 2 lt çıkartıyorum fazla fazla yeter.
rende ile uğraşmayın boş yere dondurucudan çıkarıp yıkayın zaten 10 dakikada yumuşuyor biraz. sonra 4 bölüp rondada bir güzel çekinnasıl yapıyorsunuz rica etsem anlatırmısınız yapılışını,sanırım limonun kabuğunu rendeleyip 1 gece suda falan bekletiyorlarmış ama ben bilmiyorum,sizde öyle mi yapıyorsunuz?
tamam çok teşekkürederimrende ile uğraşmayın boş yere dondurucudan çıkarıp yıkayın zaten 10 dakikada yumuşuyor biraz. sonra 4 bölüp rondada bir güzel çekin
en güzeli bu şekilde oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?