Aslında şuan yeğenime bakıyorum 18 aylık yani çalışıyorum bir nevi evet kendi işimizde de çalışıyordum ama şuan bebiş bakımı bana düştü anne ve babasının işleri çok yoğun sık sık şehir dışı seyahatleri oluyor o yüzden bebek bakimi bende .
Bir yandan annemin yanına gönderiyorum yemek yaparken bugün bazıları öğlenden pisti bir yandan gelip pacama yapışıyor hala hala gel oyun oynamak için mamma mamma deyip gösteriyor bir an önce yiyip karnına dusecekmis
Allah hepimizi sağlıkla bayrama kavuştursun inşallah. Geçen sene sizinle ne güzel geçirmiştim ramazanı. Şimdi emzirdiğim için tutamıyorum, bu yıl yemekler eşimden. Kızımda süt alerjisi de olduğu için biraz yiyeceklerimiz kısıtlandı hâliyle. Eşimin yaptığı kadarını paylaşacağım ben de.
Bugün
Dünden domatesli tel şehriye çorbası
Fırında köfte -patates
Marul salatası
Üzüm hoşafı
sahur;
kuşkonmazlı az kaşarlı kajun baharatlı omlet
keçi peyniri
yeşil ve siyah zeytin
ceviz
kuru kayısı
domates, salatalık, kapya biber, maydanoz, dereotu
iftar;
yoğurtlu yayla çorbası
kıymalı taze fasulye
salata
pide
tatlı olarak da sütlaç (şu an mutfakta pişiyor. burnuma mis gibi kokular geliyor )
biraz kabak çekirdeği olabilir çayla
herkeze afiyet olsun :)
ben malum tekim domatesli pilav ve salata hazırladım. İlerleyen günlerde eşim olursa farklı yeni değişik menüler yapacam tabi ki
Hayırlı ramazanlar olsun insallah.
Sahurda
haşlanmış patates
Sahanda yumurta
Domates Salatalık
Kahvaltılık ve ceviz bir de çay
İftara
Salçalı makarna
Yumurtalı kabak kavurma
Salata
Sarmisakli yogurt
Anca bunlar yetişir salata belki yetismez bile.
6 buçuk gibi evde olacağım nasil olacaksa artik
Bugünkü menüden yarına kalan yemeklerim oldu o yüzden yarına tek çeşit yapsam yeterli gibi. İzmir Köfte yaparım ana yemek olarak.
Bugünden çorba, güveç ,pide ve az pilav var.