Sağol canım hiç böyle olmamıştımAmin inşaallah
Cincik masAllah ya nazar degmesin
Süpriz misafirim olsa elim ayagim bir birine dolasirdi sanirim : ))
benim de bugün sürpriz misafirlerim vardı iftarda. ezogelin çorba, hünkarbeğendi, meksika fasulyesi salatası, çoban salata, ıspanaklı içli köfte ve tatlı olarak mozaik pasta ve meyveler ikram ettim. yarım saat oldu misafirlerimi uğulayalı. yarın da misafirlerim olacak etli içli köfte, yayla çorbası, fırında tavuk ve garnitürlü pirinç pilavı,zeytinyağlı barbunya, kırmızı biber salatası, marul salatası yapacağım tatlı olarak fikrim yok henüz ama sabahtan revani yapabilirim eğer fırsat bulursam. içli köfteyi bu gece yapıp dolaba atacağım yarın da pişiririm. sahura da dünden kalan sodalı böreğim var bir de kahvaltılık çıkarırım ve çay.
Canım memlekete gidip, geldin acaba hava değişimi mi etkiledi seni :26:
Acıktım san kiMenü süper
Neverste canim hava degiskligi olabilir.
Üzerine susuz kaldin onunda etkisi vardir.
InsaAllah düzelirsin hemencik : )
Cincik kac senelik evlisin
Esime diyorum bende 3-5 sene sonra bende sana cesit cesit yemekler yapicam insaAllah.
Forumda görüyorum diyorum ona bende yapabilicem bi kac sene sonra insaAllah diyorum : ))
teşekkür ederim :) bana sanki bişeyler eksik gibi geliyor ama elimden de bu kadarı geliyor anca yetiştirebiliyorum artık idare etsinler oktay usta değilim napiim :)
1,5 senelik evliyim canım. ama 16 senedir falan yemek yapıyorum küçük yaşta iş başa düşünce :) şu an da istersen çeşit çeşit yaparsın ben eskiden bir tarifi denerken korkardım olacak mı olmayacak mı vs. derken elim ayağıma daha çok dolaşıyordu yapamıyordum. şunu düşünüyorum ben yemek yaparken korkmayacaksın olur mu olmaz mı diye güzel olmasa ne olacak ki 1 olmaz 2 olmaz 3. de illa ki güzel olur. iyi pişiren bir fırın ve birkaç püf noktası yeter bence yemek yapmaya çok da teferruata gerek yok bence. ben de mesela pasta yapmayı hiç beceremem yaş pastalar yarışmasında imrendim herkese valla, şeker hamurunun bile nasıl yapıldığını daha birkaç sene önce öğrendim. aslında pastayla tatlıyla çok aram yoktur belki ondan heves etmiyorum yemek yapmayı daha çok seviyorum.
sahurda
nohutlu pilavla, tavuk yemeği düşünüyorum. doyurucu olmalı. emziriyorum bakalım nasıl olacak :26:
Daha ne olsun canım, yok yok maşallahEllerine sağlık.
Ah masAllah ya giptayla takip ediyorum siz hamarat hanimlari
Ben bir senelik evliyim.
Annem nazli yetistirdi beni mutfak konsunda.
Evin en kücügü de bendim.
Sira bana gelene kadar bir sürü ablam vardi önümde.
Bende acikcasi pek merakli degildim okul zamanlarimda.
Evlendigimde yine bir hafta sonra ramazandi.
Kendime bir güveniyorum ki ben herseyi yaparim
Ilk pilavimi yaktiiim sulu yemegim pismediii neler bir günde üc kez parmaklarimi kestiim daha neler neler
Sonra mutfaktan sogudum sanirim ve korktumda biraz.
Simdiye yine gecen seneye nazaran daha iyiyim.
Ama bir hünkarbegendi yapabilecegime pek inanmiyorum...
Yapa yapa ögrenicem ancak ama bu ramazani da bildiklerimle gecireyim de riske atmayim kendimi
canım çok teşekkür ederim senin de ellerine sağlık senin pastayı da denicem birgün cesaret edebilirsem ve becerebilirsem asıl sana maaşallah
Teşekkürler canım
Teşekkür ederimEki Görüntüle 752039
Malzemeler :
- 2 adet kabak
- 150 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam dereotu
- Zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
- Beşamel Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından biraz az süt
- Tuz
- Karabiber
- Üzeri İçin:
- Kaşar peynir
Kabakların baş kısımlarını kesin. Kabuklarını alacalı olarak doğrayın. Ortadan ikiye kesin. Kayık şeklinde içlerini kaşık yardımı ile çıkartın. Kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın(Ben her tarafını yağlayıp fırında pişirdim) .....
Daha sonra bir tencereye zeytinyağı koyun. Üzerine ince ince doğranmış soğanı ve kıymayı koyun. Bir süre kavurun. Daha sonra içine Kırmızı biberleri ekleyin...Sonra 1 tatlı kaşığı salça ekleyip kavurun.Daha sonra 1 domates doğrayın ve pişirin.... Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi de koyup, pişirin. Kıymalı harca İnce ince kıyılmış dereotunu da ilave edebilirsiniz... Karıştırarak, ocaktan alın.
Kabakları borcama ya da tepsiye dizin. İçlerini kıymalı harç ile doldurun. Üzerlerine hazırladığınız beşamel sosu dökün. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. 180 derecelik fırında peynirler kızarana kadar pişirin. Kabak sandal kebabı fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz...
Beşamel sos: Bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını koyarak eritin. Tereyağ eridikten sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyerek, orta ateşte iyice kavurun.Un rengini değiştirip, kokmaya başladıktan sonra 1 su bardağı sütü yavaş yavaş döküp, topaklanmaması için sürekli karıştırarak, muhallebi bir kıvam alana kadar pişirin.Kaynamaya başladığında tuzunu ve karabiberini ekleyerek, altını kısıp, 1 dakika kısık ateşte karıştırıp, daha sonra altını kapatın.Hazırladığınız beşamel sosunuzu sıcak yada soğuk olarak servis edebilirsiniz....
Eki Görüntüle 752034 Eki Görüntüle 752035 Eki Görüntüle 752036 Eki Görüntüle 752037 Eki Görüntüle 752038
teşekkürler tarif için, en yakın zamanda deneyeceğim.
Ellerine sağlık canımbenim de bugün sürpriz misafirlerim vardı iftarda. ezogelin çorba, hünkarbeğendi, meksika fasulyesi salatası, çoban salata, ıspanaklı içli köfte ve tatlı olarak mozaik pasta ve meyveler ikram ettim. yarım saat oldu misafirlerimi uğulayalı. yarın da misafirlerim olacak etli içli köfte, yayla çorbası, fırında tavuk ve garnitürlü pirinç pilavı,zeytinyağlı barbunya, kırmızı biber salatası, marul salatası yapacağım tatlı olarak fikrim yok henüz ama sabahtan revani yapabilirim eğer fırsat bulursam. içli köfteyi bu gece yapıp dolaba atacağım yarın da pişiririm. sahura da dünden kalan sodalı böreğim var bir de kahvaltılık çıkarırım ve çay.
Olabilir canımCanım memlekete gidip, geldin acaba hava değişimi mi etkiledi seni :26:
Olabilir canım sağolNeverste canim hava degiskligi olabilir.
Üzerine susuz kaldin onunda etkisi vardir.
InsaAllah düzelirsin hemencik : )
Cincik kac senelik evlisin
Esime diyorum bende 3-5 sene sonra bende sana cesit cesit yemekler yapicam insaAllah.
Forumda görüyorum diyorum ona bende yapabilicem bi kac sene sonra insaAllah diyorum : ))
Ellerine sağlık canım
Ellerinize sağlıkSahura yalnız kalktım evlenmeden önceki sahur sofralarını cok özledim yasahurda salatalık, domates ' yaşlanmış yumurta ve hurma vardı ve tabiki bol su..
Akşam iftara
Tavuk suyuna çorba
İmam bayıldı
Pilav
Salata
Kolay gelsin afiyet olsun
teşekkürler tarif için, en yakın zamanda deneyeceğim.
İftar
Eki Görüntüle 752796
Eki Görüntüle 752795
Sahur
Eki Görüntüle 752797 ( + Kahvaltılık çeşitleri )
Günaydın Hanımlar...Herkese hayırlı ramazanlar
Özellikle iftarda misafir ağırlayanlar menülerini paylaşırsa memnun olurum...
Bu sene bende bol bol misafir ağırlamayı planlıyorum inşallah ama neyin yanına ne yapayım
karar verip menü oluşturamıyorum bir türlü. Örneğin bu cumartesi ağırlayacağım misafirler
içinde daha menü oluşturamadım..Saç kavurma gibi bişey yapsam(tarifde bilmiyorumya nasıl
yapcaksam) yanına mutlaka pilav olur (sademi olmalı yoksa garnitürlü falanmı yapsam)
gerisini bulamıyorum işte :44::44::44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?