Ramazanda iftar ve sahur sofralarımız

Merhaba canımEllerinize sağlık menü çok güzel resim ekleyebilirseniz bekliyorum

Cincikk benim menüyü tamamlamışsın teşekkürler....
Sarma iyi fikir... Son zamanlarda yoğurt dereotu ,salatalık, (semizotuda eklenebilir) karıştırıp üstüne pul biber ve hafif nane döktüğüm bi cacıkımsı bişiy yapıyordum onu yapabilirm
Bu arada etin yanına patates püresi yapabilirim ama , İyi bir patates püre tarifi olan varmı Eşim benimkini beğenmiyor

Topiğimiz hayırlı olsun kızlaaar

Ben dün akşamki iftar için ayran aşı çorbası yaptım ama yayla çorbasına daha çok benzedi :111: Sebzeli tavuk yemeği yaptım sote şeklinde ve mevsim salatası. Bugün yemeğe davetli olabiliriz diye plan yapmadım Dikkat edelim hanımlar tuza, yağa ve ekmeğe Hayırlı iftarlar sahurlar olsun herkese inşallah...

Son düzenleme:

Bende az önce okudum, bayanın biri sütle haşlıyormuş patatesleri ve tereyağı tuz karşımıyla güzelce ezip blendırdan geçiriyormuş. Eğer çok akışkan olursa pişiriyormuş koyulaşsın diye. Annemde pişirir ve çoook lezzetli olur

Mercimek çorba
Fırında patates + tavuk
Pilav
Cacık

Bunlar iftarda olanlar, sahurda ise kahvaltı yapıyoruz

Merhaba canımEllerinize sağlık menü çok güzel resim ekleyebilirseniz bekliyorum

İnşallah, bende resim eklemeyi çok istiyorum.
Sunum esnasında resim çekemem yaklaşık 15 kişilik bir misafir kadrosu olacak ama yemekleri kendi kaplarında resimlemeyi düşünüyorum.
Sizce bu menüde patatesi ne şekilde kullanayım?
Bagetin yanında garnitür olarak mı, yoksa salata olarak mı?

Malzemeler :

• 2 adet orta boy patates
  • 1/3 su bardağı süt
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 çay kaşığı tuz
Patateslerin kabuklarını soyup, iyice yıkayın. Daha sonra iri parçalar halinde kesin.Patatesleri küçük bir tencereye koyun. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyin. Yumuşayana kadar pişirin. Çatalı batırdığınızda giriyorsa haşlanmış demektir.Haşlanan patateslerin suyunu süzün. Hemen üzerine tereyağı ve kaşar peynir koyun. Püre haline gelene kadar çatal ile iyice ezin. Ya da blender ile de karıştırın. Son olarak pürenin üzerine sütü dökün. İyice karıştırın.

HoşgeldinizEllerinize sağlık hayırlı iftarlar
Mercimek çorba
Fırında patates + tavuk
Pilav
Cacık

Bunlar iftarda olanlar, sahurda ise kahvaltı yapıyoruz
Ellerinize sağlık

Evet o kalabalıkta çekip eklemek zor olabilirPatates tavuğu birlikta pişirsenBen tavuk ve patatesi karıştırıp sosluyorum sonra yağlı kağıda serip pişiriyorumEğer yumuşak sulu olsun isterseniz su ekleyebilirsiniz

Afiyet şeker bereketi bol olsun inşallah

bende borcamda azcık sulu yapmayı düşündüm ama sonra acaba patatesi ayırsam, salata olarak sunsam mı diye geçirdim aklımdan. ben ilk fikrimde sabit kalayım en iyisi, fırında patates tavuk herkesin joker yemeği sayılır.
İnşallah resim çekmeyi unutmam, haftaiçi çalışıyorum o gün temizlikte yapacağım birde 16 aylık kızım var Rabbım kolaylığını versin.
Nuruyla evimizi aydınlatıp, rahmetiyle sofralarımızı bereketlendirsin inşallah.

Son düzenleme:

Canım sen bilirsin o gün nasıl geliyorsa içinden öyle yapAllah kolaylık versin canımAmin inşaallah

sahurda
nohutlu pilavla, tavuk yemeği düşünüyorum. doyurucu olmalı. emziriyorum bakalım nasıl olacak :26:

Allah cümlemizin orucunu kabul etsin inşallah.
Emziren kadına, loğusa ya, hamileye oruç farz. Ancak daha sonra kaza etmek kaydı ile ramazanda terk edilebilir.
ben son 3 yıldır maalesef oruç tutamıyordum.
İlk sene 1 hafta oruç tuttum ve hamile olduğumu öğrendim sonra bıraktım. O bebeğimi kaybettim maalesef
2 sene yine hamileydim tutamadım
3. senen kızım 4 aylık falan dı ve sadece anne sütü ile besleniyordu bütün gün emziriyordum ve su ihtiyacım çok fazla oluyordu yine tutamadım. Yavaş yavaş borçlarımı ödemeye çalışıyorum Rabbım affetsin kışın günlerin kısa olduğu vakitler tutabiliriz.

bugün iftara davetliyiz o yüzden yemek yapmıycam ama tatlı yapıp götürmek istiyorum.kolay tramisu yapmayı düşünüyorum,İnşallah güzel olur :128:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…