Merhaba canımMerhaba, bu topiği açmayı düşünmüş ama yeterince resim ekleyemem diyerek vazgeçmiştim.
Ne güzel benim gibi düşünen biri çıkmış.
resim ekleyebilir miyim bilmiyorum şimdilik cumartesi günü ağırlayacağım ilk misafirlerimin menüsünü yazayım.
Yoğurtlu taze naneli şehriye çorbası
Zeytinyağlı barbunya
Fırında baget+patates (Acaba diyorum bageti sade yapıp patatesi salata olarak mı sunsam?)
Pirinç pilavı
Güllaç
Meze ve salatalar:
közlenmiş biber, yoğurtlu havuç, çoban salatası
Hurmanın yanısıra kayısı ve incir de ekleyeceğim.
Eğer vaktim olursa içlerini fındık,ceviz ve badem ile doldurmayı düşünüyorum.
Cincikk benim menüyü tamamlamışsın teşekkürler....
Sarma iyi fikir... Son zamanlarda yoğurt dereotu ,salatalık, (semizotuda eklenebilir) karıştırıp üstüne pul biber ve hafif nane döktüğüm bi cacıkımsı bişiy yapıyordum onu yapabilirm
Bu arada etin yanına patates püresi yapabilirim ama , İyi bir patates püre tarifi olan varmı Eşim benimkini beğenmiyor
Merhaba canımEllerinize sağlık menü çok güzel resim ekleyebilirseniz bekliyorum
Malzemeler :Cincikk benim menüyü tamamlamışsın teşekkürler....
Sarma iyi fikir... Son zamanlarda yoğurt dereotu ,salatalık, (semizotuda eklenebilir) karıştırıp üstüne pul biber ve hafif nane döktüğüm bi cacıkımsı bişiy yapıyordum onu yapabilirm
Bu arada etin yanına patates püresi yapabilirim ama , İyi bir patates püre tarifi olan varmı Eşim benimkini beğenmiyor
HoşgeldinizTopiğimiz hayırlı olsun kızlaaar
Ben dün akşamki iftar için ayran aşı çorbası yaptım ama yayla çorbasına daha çok benzedi :111: Sebzeli tavuk yemeği yaptım sote şeklinde ve mevsim salatası. Bugün yemeğe davetli olabiliriz diye plan yapmadımDikkat edelim hanımlar tuza, yağa ve ekmeğe Hayırlı iftarlar sahurlar olsun herkese inşallah...
Ellerinize sağlıkMercimek çorba
Fırında patates + tavuk
Pilav
Cacık
Bunlar iftarda olanlar, sahurda ise kahvaltı yapıyoruz
İnşallah, bende resim eklemeyi çok istiyorum.
Sunum esnasında resim çekemem yaklaşık 15 kişilik bir misafir kadrosu olacak ama yemekleri kendi kaplarında resimlemeyi düşünüyorum.
Sizce bu menüde patatesi ne şekilde kullanayım?
Bagetin yanında garnitür olarak mı, yoksa salata olarak mı?
Herkese hayırlı Ramazanlar hayırlarada vesile olsun inşallahTopik hayırlı olsun canım geç kaldım azıcık yeni farkettim çok yararlı bir topik olucak Ben çalıştıgım için bekar olmamında avantajıyla yarı yarıya menü hazırlamayı üstleniyorum bu sene iftarımızda geç ama yemek hazırlamaktan kaçamıycaz gene
Sahurda hafif şeyler tüketiyoruz kahvaltılık tarzı dün omletimiz vardı domates peynir falan geçiştirdik fazlacada tüketmişim ilk gündenBol bol su tüketiyoruz nekadar işe fazla yaramasada olsun
Bugün iftara yoğurt çorbası,karnıyarık,dünden pirinç pilavı var ama yetmeyecegini düşündügümüzden domatesli makarna yapıcam gittigimde birde yanına cacık yaptıkmı tamamdır sonra belki dünden kalan ağlayan kekimizi yeriz diye düşünüyorum midede yer kalırsa
Dr. Ayça Kaya Sağlıklı Yaşam Merkezi
Daha Az Susamak Ve Daha Tok Kalmak İçin Sahurda Alınacak Önlemler
Sahurda çay içmekten vazgeçin. Çünkü çay diüretiktir yani idrara çıkmayı arttırır, vücuttan su atar.
Tuz oranı yüksek yiyeceklere dikkat!!!! Salam, sosis, sucuk, tuzlu peynirler, pastırma ve zeytinden uzak durun.
Kızartmalar ve yağ oranı yüksek yiyecekler, börekler, açmalar, köfteler, pilavlar, pizzalar gün içinde susuzluğunuzu çok arttırır.
Şekeri yüksek yiyecekler kan şekerinizi hızlı düşüreceği için daha çabuk acıkmanıza neden olur. O nedenle özellikle sahurda kek, kurabiye, tatlı, çikolata, bal, reçel türü yiyecekler yemeyin.
Gün içinde susamak istemiyorsanız en iyi sahur, kahvaltıdır ama çay içmemek koşulu ile Sahurda domates, salatalık, tuzsuz dil peyniri veya çökelek, haşlanmış yumurta ve bir kase yoğurt mutlaka olsun.
Sahurun yıldızı salatalık, yoğurt ve yumurta olsun. Salatalık hem su oranı çok yüksek bir besindir hem de şekeri çok düşüktür. Su ihtiyacına karşı bire birdir. Yoğurt protein, karbonhidrat ve yağ açısından çok dengeli bir yiyecektir. Sahurda 1 kase yoğurt yediğinizde o gün orucu daha rahat tuttuğunuzu fark edeceksiniz. Haşlanmış yumurta çok kaliteli bir protein deposudur, mideyi geç terk eder ve tok tutar.
Yağın mide boşaltım zamanını uzattığını biliyoruz. O nedenle sahurda yiyeceğiniz çok küçük miktar mesela 1 tatlı kaşığı taze süt kaymağı veya 3 tane ceviz veya 10 tane çiğ badem gün içinde daha uzun süre tok kalmanızı sağlar.
Ekmekten vazgeçmeyin. Sahurda yiyeceğiniz iki dilim tahıllı veya çavdar ekmeği ihtiyacınız olan karbonhidrata bire-bir çözümdür.
Eğer tansiyon probleminiz yoksa, terleme ile vücuttan kaybedilen elektrolitleri yerine koymak için 1 şişe doğal maden suyu için.
Her sahurda en az 3 bardak su içmeyi ihmal etmeyin.[/QU
Çok değerli bir paylaşım olmuş, teşekkür ederimm
bende borcamda azcık sulu yapmayı düşündüm ama sonra acaba patatesi ayırsam, salata olarak sunsam mı diye geçirdim aklımdan. ben ilk fikrimde sabit kalayım en iyisi, fırında patates tavuk herkesin joker yemeği sayılır.Evet o kalabalıkta çekip eklemek zor olabilirPatates tavuğu birlikta pişirsen Ben tavuk ve patatesi karıştırıp sosluyorum sonra yağlı kağıda serip pişiriyorum Eğer yumuşak sulu olsun isterseniz su ekleyebilirsiniz
Adra tarif icin cok tesekkur ederim : )
bende borcamda azcık sulu yapmayı düşündüm ama sonra acaba patatesi ayırsam, salata olarak sunsam mı diye geçirdim aklımdan. ben ilk fikrimde sabit kalayım en iyisi, fırında patates tavuk herkesin joker yemeği sayılır.
İnşallah resim çekmeyi unutmam, haftaiçi çalışıyorum o gün temizlikte yapacağım birde 16 aylık kızım var Rabbım kolaylığını versin.
Nuruyla evimizi aydınlatıp, rahmetiyle sofralarımızı bereketlendirsin inşallah.
sahurda
nohutlu pilavla, tavuk yemeği düşünüyorum. doyurucu olmalı. emziriyorum bakalım nasıl olacak :26:
Allah cümlemizin orucunu kabul etsin inşallah.Sevdicegin mi yurt disinda yoksa sen mi?
Bende ailemden uzaktayim : (
Gecen sene evlenip türkiyeye geldim.
Amin insaAllah bu sene cok daha güzel gecer
Benim ablam emzirirken iki gün tutmustu gecen sene ve sütü bebegi doyuramacak sekilde kesilmisti.
InsaAllah sende öyle olmaz.
Emziren anneler icin orucun farz olmadigini biliyorum ben.
Bebeğin sütten kesilince de tutarsin insaAllah :26:
Bu yoğurtlu seyler istedi canım serin serin
Var mı aklında birşeyler
Semiz otlu yoğurtlu köfte yapmayı düşündüm :44:
Güzel olur canım ellerine sağlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?