Ramazanda iftar ve sahur sofralarımız

mercimek çorbası

acem pilavı

yumurtalı ıspanak

bayat ekmekler cok fazla çöpe atıyordum hep

ama artık birşeyler yapmaya karar verdım günah bulamayan milyonlarca kişi var Allah affetsin beni..:26::26:

bayat ekmek köftesi yada mantısı

ya da hiçbiri:))

birde eşim kalburabastı istedi

daha önce hiç yapmadım bakalım nehirnilin tarifi bekliyorum..

Ellerinize sağlıkHayırlı iftarlar

herkese slmlar hızınıza yetişemedim ben maalesef benım oğlustan fırsatım olmadı .inş. butun ramazan böyle devam eder.dun iftarda sulu köfte pilav salata karpuz yoğurt çorbası vardıı bu aksama hala bişey dusunmedimm.

Herkese kolay gelsin simdiden..

Ben sahurda bir muzu kaseye dogradim yogurtla birlikte yedim bir hurma yedim 3 bardakta su ictim.
Su ana kadar da aclik yada susuzluk hiss etmedim..

Esim kalan yemekleri yedi sahurda.

Bugün de
yine corba
tavuklu patates
domatesli bulgur pilavi
yapicam insaAllah

+ yogurt.

Salata yapmiyorum cünkü corbadan sonra bile doyuyoruz.
Namaz arasi verip tekrar yiyoruz ve cok yiyemiyoruz.
Salata da olsa ziyan olacak.
Pide bile birer dilim yiyoruz.

Kolay gelsin canımÇok fazla yenilmiyor haklısın abartmamak lazım

Kolay gelsin canımÇok fazla yenilmiyor haklısın abartmamak lazım

Evet nevrestecim iftara bir saat kala acikiyorum cok yiycem diyorum : )) Ama olmuyor..
Misafir gelince ancak daha bol yaparim insaAllah.

Internette bu arada domatesli bulgur pilavi nasil yapilir diye bakiyorum herkes farkli yapiyor.
InsaAllah tutturabilirim uzun zamandir yapmadim

Tarif vemrek isteyen olursa alabilirim : ))

Salata yapmiyorum cünkü corbadan sonra bile doyuyoruz.
Namaz arasi verip tekrar yiyoruz ve cok yiyemiyoruz.
Salata da olsa ziyan olacak.
Pide bile birer dilim yiyoruz.

Evet haklısınız
Sonra israf olmasından daha iyidir

Canım öyle misafir gelince çeşit çeşit yapılabilirBen sade domatesli yapmıyorum ama istersen anlatayım:26:Biberli domatesli yaparım

3-4 biberi küçük küçük doğruyorum ,bir kaba sıvıyağ-tereyağı ne istenilirse koyup biberleri az kavuruyorum..Üzerine 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyip kavuruyorum..Sonra 2-3 domatesi küçük küçük doğrayıp , tuzunuda ekleyip üzerine 2 bardak su koyuyorum kaynayınca içine 1 su bardağı bulgur ekleyip altını kısıyorum..İsteğe bağlı domatesten sonra bulguru koyup sonra su eklenebilir...Suyunu çekince altını kapatıp dinlenmeye bırakıyorum

Son düzenleme:

ıspanaklı içli köfteyi bende denemek istiyorumm kıymalısını sürekli yapıyorumm
ıspanaklı köfteyi haşladıktan sonra sarmısaklı yoğurtlamı yoksa domates sosuyla mı yiyorsunuz

Cok tesekkür ederim canim
Esim sogan da koy dedi olur mu ki? :26:
Uzun zamandir yapmadim ama bende aslinda biber ve domatesli yapiyordum biberim yok evde bi daha disari cikmaya da üseniyorum

Hm bende önce bulgur sonra suyunu koyuyordum ama bu sefer tam tersini deniyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…