Dur bakalım bizim cadı izinverirse
Doğru birde yemeklerin kuruldan geçmesi lazımSen de az yap canın istemiştir başka bir şey daha yap yanına
Ben de karar veremedim eşim uyuyor uyansın onun isteklerini değenlendireyimDoğru canım
Öyle yaparım herhalde
Ellerinize sağlıkmercimek çorbası
acem pilavı
yumurtalı ıspanak
bayat ekmekler cok fazla çöpe atıyordum hep
ama artık birşeyler yapmaya karar verdım günah bulamayan milyonlarca kişi var Allah affetsin beni..:26::26:
bayat ekmek köftesi yada mantısı
ya da hiçbiri:))
birde eşim kalburabastı istedi
daha önce hiç yapmadım bakalım nehirnilin tarifi bekliyorum..
bazlama ve gözleme tarifi alabilirmiyiz
Hoşgeldin canım sağolTopiğin hayırlı olsun canım,hayırlı Ramazanlar
hoşbuldum canım,harika bir topik bende yazmak isterim zaman zamanHoşgeldin canım sağolHayırlı ramazanlar
hoşbuldum canım,harika bir topik bende yazmak isterim zaman zaman
Herkese kolay gelsin simdiden..
Ben sahurda bir muzu kaseye dogradim yogurtla birlikte yedim bir hurma yedim 3 bardakta su ictim.
Su ana kadar da aclik yada susuzluk hiss etmedim..
Esim kalan yemekleri yedi sahurda.
Bugün de
yine corba
tavuklu patates
domatesli bulgur pilavi
yapicam insaAllah
+ yogurt.
Salata yapmiyorum cünkü corbadan sonra bile doyuyoruz.
Namaz arasi verip tekrar yiyoruz ve cok yiyemiyoruz.
Salata da olsa ziyan olacak.
Pide bile birer dilim yiyoruz.
Kolay gelsin canımÇok fazla yenilmiyor haklısın abartmamak lazım
Salata yapmiyorum cünkü corbadan sonra bile doyuyoruz.
Namaz arasi verip tekrar yiyoruz ve cok yiyemiyoruz.
Salata da olsa ziyan olacak.
Pide bile birer dilim yiyoruz.
Canım öyle misafir gelince çeşit çeşit yapılabilirEvet nevrestecim iftara bir saat kala acikiyorum cok yiycem diyorum : )) Ama olmuyor..
Misafir gelince ancak daha bol yaparim insaAllah.
Internette bu arada domatesli bulgur pilavi nasil yapilir diye bakiyorum herkes farkli yapiyor.
InsaAllah tutturabilirim uzun zamandir yapmadim
Tarif vemrek isteyen olursa alabilirim : ))
benim de bugün sürpriz misafirlerim vardı iftarda. ezogelin çorba, hünkarbeğendi, meksika fasulyesi salatası, çoban salata, ıspanaklı içli köfte ve tatlı olarak mozaik pasta ve meyveler ikram ettim. yarım saat oldu misafirlerimi uğulayalı. yarın da misafirlerim olacak etli içli köfte, yayla çorbası, fırında tavuk ve garnitürlü pirinç pilavı,zeytinyağlı barbunya, kırmızı biber salatası, marul salatası yapacağım tatlı olarak fikrim yok henüz ama sabahtan revani yapabilirim eğer fırsat bulursam. içli köfteyi bu gece yapıp dolaba atacağım yarın da pişiririm. sahura da dünden kalan sodalı böreğim var bir de kahvaltılık çıkarırım ve çay.
Canım öyle misafir gelince çeşit çeşit yapılabilirBen sade domatesli yapmıyorum ama istersen anlatayım:26:Biberli domatesli yaparım
3-4 biberi küçük küçük doğruyorum ,bir kaba sıvıyağ-tereyağı ne istenilirse koyup biberleri az kavuruyorum..Üzerine 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyip kavuruyorum..Sonra 2-3 domatesi küçük küçük doğrayıp , tuzunuda ekleyip üzerine 2 bardak su koyuyorum kaynayınca içine 1 su bardağı bulgur ekleyip altını kısıyorum..İsteğe bağlı domatesten sonra bulguru koyup sonra su eklenebilir...Suyunu çekince altını kapatıp dinlenmeye bırakıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?