Ramazanda iftar ve sahur sofralarımız

Dünden kalan kremalı mantar çorbası var,

Yanına, sebzeli bulgur pilavı, teflonda ızgara, cacık ve kavun
düşünüyorum.

Herkese şimdiden hayırlı iftarlar.

Dünden kalan bişeyim yok
Fikrim de yok

Tatar yapabilirim ama o da çok ağır olur sanki iftar için

Şehriye çorbası
Fırında tavuk ve patates ( susuz )
Salatalık dolması

Yapmayı düşünüyorum akşama

salatalık dolması nasıl oluyor çeekim ?

Şimididen afiyt olsun 2 kişiye göre ideal menü.

Aynen iki kişiyiz diye çok birşey yapasım yok
Sonra israf oluyo

Tembel işi bi tarif, yani tam benlik ama seviyorum
Salatalığı alacalı soyup üçe bölüyosun
Diplerini delmeden orta kısımlarını oyuyosun

Peynir, dereotu ( maydonoz da olabilir ) , çörek otu, zeytin yağını karıştırıp içlerini dolduruyosun
Afiyet olsun

çok basit ve yaratıcı bence,
çalışan insanın dolma saracak hali yok ya

çok basit ve yaratıcı bence,
çalışan insanın dolma saracak hali yok ya

Yalancı dolmalarla kandırıyorum bende

Ben biber dolması sevmem
Zeytinyağlı sarmaya bayılırım çokta ince ve sıkı sararım ama zahmetli tabi, haftasonu düşünebilecek şeylerden

Yalancı dolmalarla kandırıyorum bende

Ben biber dolması sevmem
Zeytinyağlı sarmaya bayılırım çokta ince ve sıkı sararım ama zahmetli tabi, haftasonu düşünebilecek şeylerden

henüz dolma yapmadım, annem güzel yapıyor bende yiyorum

henüz dolma yapmadım, annem güzel yapıyor bende yiyorum

Bizimkiler uzak ya bana
Annemle ablam birbirine yakın oturuyor
Bende Cumartesi gidiyorum diyelim
Üçümüze de sarma sarıyoruz sohbet muhabbetle çabuk bitiyo

Son düzenleme:
Herkese hayırlı ramazanlar.

Bende dün nohuttan maya üretip ekmek yaptım.İstediğim gibi kabarmasa da tadı güzeldi.Bir de fırında sebzeli köfte,patates yaptım.

benim bugünkü menüm
memleketimin meşhur yemeği helise (tavuk ve döğmeden yapılıyor )
şehriye çorbası
salata
ayran

Tatlı olarak da kadayıflı cup.Yani muhallebili kadayıf.Bunu küçük kaselere yapabileceğiniz gibi böyle tepsiye de döşeyebilirsiniz.Diğeri de un helvası.

Son düzenleme:

Bende dün nohuttan maya üretip ekmek yaptım.İstediğim gibi kabarmasa da tadı güzeldi.Bir de fırında sebzeli köfte,patates yaptım.

Elinize saglik sebzeli kofte cok guzel gorunuyor nasil yaptiniz? Borcamin icinde sanirim dimi? Kofte patatesi karisik mi koydunuz?

elinize sağlıkkk çok güzel görünüyor benimde yemeğim aynıydı ama ben 19.15de başladım yağmaya yetişti ama tam pişmedi biberler ayıklayıp yedikk

Elinize saglik sebzeli kofte cok guzel gorunuyor nasil yaptiniz? Borcamin icinde sanirim dimi? Kofte patatesi karisik mi koydunuz?
Teşekkür ederim.Yarım kiloya yakın kıymanın içine,iki tane soğan ve sarımsak rendeledim.Kimyon,pulbiber,karabiber ve tuz attım.Biraz suyla yoğurdum.Küçük borcama dikey bir köfte,bir patates dizdim.Üstüne domates,biber ve maydanoz koydum.Bir kaşık salçayı sulandırıp üzerine döktüm.Yarım su bardağı kadar da su koydum.Üzerine biraz yağ gezdirdim.Üzerini folyoyla kapayıp fırına verdim.Ama maydonuzu ve biberi pişmeye yakın koy.Onlar çabuk pişiyor.Bunu ilk defa yaptım.Tekrar yaparsam köfte ve patatesleri kızartmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
elinize sağlıkkk çok güzel görünüyor benimde yemeğim aynıydı ama ben 19.15de başladım yağmaya yetişti ama tam pişmedi biberler ayıklayıp yedikk
Tüh yazık olmuş.Çok kolay ve pratik bir yemek.Bir saatte pişiyor aslında.Bir dahakine erken başlarsınız artık:)

bende hafif kızartmıştım kızartmadan da ben deniyim tekrardan pişireyim bugün biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…