Ramazanda iftar ve sahur sofralarımız

Canım olurBen patlıcan,patates,sarmısak bile koyuyorum bazenNe varsa evde sende onlardan ekle canımSade domateste yapabilirsin

canımm yemek blog siteleri var onlarada bak çok güzel yemekler varr bende pek bilmezdim yeni evlendiğimde hatta hiç sevmezdim yapmasını internetten çok şey öğrendim,

Benim bugün ki menüm
Mercimek çorbası
Lahmacun(iç malzemeyi hazırlıyorum burda ekmek fırınında yapıyorlar)
Salata-Ayran
Etimek Tatlısı
Hayırlı iftarlar

Benim bugün ki menüm
Mercimek çorbası
Lahmacun(iç malzemeyi hazırlıyorum burda ekmek fırınında yapıyorlar)
Salata-Ayran
Etimek Tatlısı
Hayırlı iftarlar

ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar rica etsem etimek tatlısının tarifini alabilir miyim :)

bugün akşamki menümüz aynı

canımm yemek blog siteleri var onlarada bak çok güzel yemekler varr bende pek bilmezdim yeni evlendiğimde hatta hiç sevmezdim yapmasını internetten çok şey öğrendim,

:44: Önerebilecegin bloglar var mi?
Bu zamana kadar hep en kolay kime ulasabilirsem ona sordum.
Öyle cok arastirma da yapmadim.
Ama artik esimde farkli seyler bekliyor benden

Nevreste canim cok tesekkür ederim öyle yapayim bende o zaman
Sana da kolay gelsin yine güzel bir menü afiyet olsun simdiden

ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar rica etsem etimek tatlısının tarifini alabilir miyim :)
Teşekkürler canım tabiki vereyim

ETİMEK TATLISI
12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için:
• 1,5 su bardağı şeker
• 2 su bardağı su

Muhallebisi için:
• 1 litre süt
• 6 yemek kaşığı şeker
• 1 paket vanilya
• 1 yemek kaşığı tereyağ
• 6 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:
• 1 paket krem şanti
• 1 su bardağı süt (200ml)
• Ceviz ya da Antep fıstığı

2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kaynattım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatarak. Şerbeti 10 dk kadar beklettim.
Eğer şerbeti karamelize edilmiş istiyorsanız önce şekeri tencerede kavurun videoda anlatıldığı gibi üzerine su ekleyerek şerbeti hazırlayabilirsiniz.
Bu arada da genişçe bir borcama 12 tane etimeği güzelce sıraladım. Kepçe yardımı ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım. Etimekler ıslanırken hemen muhallebiyi hazırlamaya başladım.
Tarifin aslında malzemeler 750ml süte göre verilmişti ama ben tepsim geniş olduğu için 1 litre süt ile hazırladım. Eğer sizde küçük bir tepsiye yapıyorsanız etimek sayısına göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.
1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırarak muhallebiyi hazırladım. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve tereyağı ilave ederek 2-3 dk kadar daha karıştırdım ve ocağı kapattım. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim.
Krem şantiyi tatlının üzerine dökmeden önce iyice soğuması için tatlıyı beklemeye aldım. Eğer muhallebinin soğumasını beklemezseniz krem şanti eriyerek kötü bir görüntü oluşturur bu nedenle soğuduğundan emin olmadan krem şantiyi eklemeyin.
Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığım krem şantiyi hazırlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabına kaldırdım.
Bu tatlıyı bir gün buzdolabından beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize başlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Ben henüz karar veremedim ama şöyle düşünüyorum

Salçadan domates çorbası
Mantı
Salata
Puding ( Dün yapmıştım )
Sonrasında da abur cubur olmazsa olmazım zaten

Sahura da dünden börek var zaten, kahvaltılıkla beraber yeterli.

http://www.kadinlarkulubu.com/yemek-tarifleri/589191-nevrestenin-mutfagi-357.html canım yemek topiğime beklerim
Sağol canım biraz kırgınım kolay olsun istedim

sahurda gözleme,domates,peynir ve çay vardı

bugün iftarı dışarda arkadaşlarla yapıcaz

Sonrasında da abur cubur olmazsa olmazım zaten

ayneeen bir iki saat dinlendikten sonra asil kalorileri aliyoruz biz : ))

Hic unutmuyorum bekarken kisin oruc tuttugumuzda aksam 4-5 de iftar yapardik ablam giderdik markete alirdik en sagliksiz seyleri yerdik

çok teşekkür ederim nevrestecim eklemişsin tarifi
sana aşşağıda tarifini vermiş olduğun bulgur pilavıyla ilgili birşey sorcaktım pilavın suyunu soğuk mu ekledin? birde 1 bardak bulgura 2 bardak su mu oluyor diyelim kalabalık misafir için 2 bardak bulgura 4 bardak su gibi mi?
kusura bakmayın mutfak konusunda biraz zayıfım sizi zaten takip ediyorum takıldığım bir yer olursa ara ara başınızı ağrıtırım

ayneeen bir iki saat dinlendikten sonra asil kalorileri aliyoruz biz : ))

Hic unutmuyorum bekarken kisin oruc tuttugumuzda aksam 4-5 de iftar yapardik ablam giderdik markete alirdik en sagliksiz seyleri yerdik

Ben 1-2 saat bekleyebilsem iyi yine
Cipsi çok özlüyorum napim

Ben hala öyleyim.
Eve giderken markete uğruyoruz yemeklik malzeme dışından abur cuburu da kucaklıyorum bi güzel

Ben 1-2 saat bekleyebilsem iyi yine
Cipsi çok özlüyorum napim

Ben hala öyleyim.
Eve giderken markete uğruyoruz yemeklik malzeme dışından abur cuburu da kucaklıyorum bi güzel

Ah o cipsler yok mu o cipsler
Türkiyeye geldim cips delisi oldum : )
Hafta bir paketten cok yiyordum.
Kan tahlili yaptirdim kolosterolüm 286 cikti
Dikkat etmeye calisiyorum ama cipsi azaltinca tatliyi cogaltiyorum

Kizlar hepinize kolay gelsin esim uyuydu tv karsisinda bende gidip yemegimi yapayim bagri erken ama olsun : )

Herkese hayirli bereketli iftarlar

Benim tatlıyla aram yok aile boyu cipslerden olsun, çeşit çeşit olsun, kolayla beraber yeter

Teşekkürler sana da hayırlı iftarlar

merhaba kızlar herkese hayırlı iftarlar ....

bugun kü menüm: yogurt corbası, fırında köfte patates, yogurt, salata

bugunki iftar menusu

zeytınyağlı taze fasulye

pilav

cacık

tatlıda karpuz
Hayırlı iftarlar
sahurda gözleme,domates,peynir ve çay vardı

bugün iftarı dışarda arkadaşlarla yapıcaz
Hayırlı iftarlar
Canım ben pilavlara genelde soğuk su eklerimEvet 2 bardak için 4 bardak su ekliyoruz..Canım ama pirinç ve bulgur için birde şu sorun olabiliyor bazısı suyu fazla istiyor..Pişmeye yakın kontrol etmek lazım su yeterlimi değilmiTabi ki canım yardımcı olabilirsem sor istediğini
çok susadım :)

:2::2::2::2:

Ben de susadım

nevrestecim merhaba acaba elma kompostosu tarifin varsa alabılır mıyım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…