Ramazanda iftar ve sahur sofralarımız

akşam anneme gideceğim
menüden şuanda haberim yok
Allah ne verdiyse yeriz artık,

Giderken tatlı alırım, acaba ne alsam :S

nevrestecim merhaba acaba elma kompostosu tarifin varsa alabılır mıyım ?
Merhaba canım

6-7 adet orta boy elma
1,5 su bardağı şeker
1 adet limon(eğer elmalar ekşi ise limona gerek yok)
Yeterince su
Canım elmaların kabuklarını soy ,içlerini temizle sonra küp küp doğrayıp tencereye koy..üzerine elmaları 2 parmak geçecek kadar su ekleyip elmalar yumuşayıncaya kadar pişir...Sonra şekeri ve limonu ekleyerek 5 dakika daha kaynat sonra altını kapat...Afiyet olsun..

çok teşekkürler...

tesekkür ederim canım

topiğiniz hayırlı olsun bayanlarr
bnm de bugünkü menüm

domates corbası
patates böreği
biber dolması
ayran
salata

elma kompostosunu bende yapaymda o kadr elma yok bende şekeri neye göre ayarlayacam

hafif ekşili bir elma..söyle 2.-3 taneden yaparsam gerisi yemelk kalsın :)

ne kadar şeker kullanacam...

elma kompostosunu bende yapaymda o kadr elma yok bende şekeri neye göre ayarlayacam

hafif ekşili bir elma..söyle 2.-3 taneden yaparsam gerisi yemelk kalsın :)

ne kadar şeker kullanacam...
Canım sen yarım su bardağından biraz fala şeker koy,limonda çeyrek limon eklesen yeter

benimde canım dünden beri kaymaklı ayva tatlısı çekiyor. mevsimi de değilki offffffffff

ıspanaklı içli köfteyi bende denemek istiyorumm kıymalısını sürekli yapıyorumm
ıspanaklı köfteyi haşladıktan sonra sarmısaklı yoğurtlamı yoksa domates sosuyla mı yiyorsunuz

canım haşladıktan sonra ben sadece tereyağını hafif yakıp üzerine döküyorum. domates soslu da çok güzel oluyor sarımsaklı yoğurt da koymuştum üstüne o da güzel olmuştu.

canım haşladıktan sonra ben sadece tereyağını hafif yakıp üzerine döküyorum. domates soslu da çok güzel oluyor sarımsaklı yoğurt da koymuştum üstüne o da güzel olmuştu.

Ben çok severim ıspanaklı içli köfteyiBiz de haşlayıp üzerine tereyağı döküyoruz

Ben çok severim ıspanaklı içli köfteyiBiz de haşlayıp üzerine tereyağı döküyoruz

evet canım ben de malatyalı bir arkadşımın annesinden öğrenmiştim o günden beridir de favori yemeğim tabii arkadaşımın annesinin yaptığı daha bir başka güzel oluyor

çok yoruldum bugün ben :S yemeklerin çoğunu yaptım ama misafirleri hangi enerjiyle karşılayacağım bilmiyorum :S acep self servis gibi dizsem de kapları kendileri mi alsalar yemeklerini

evet canım ben de malatyalı bir arkadşımın annesinden öğrenmiştim o günden beridir de favori yemeğim tabii arkadaşımın annesinin yaptığı daha bir başka güzel oluyor
Evet Malatya'ya özgü bir yemek Benim en sevdiğim yemek diyebillirimBilmeyenler mutlaka denemeliSen de güzel yapıyorsundurAma annelerimizin yaptığı tabi ki başka oluyor

: (

Nevreste canim benim pilavim olmadi yaa.. 1.5 bardak bulgur kullandim 4 bardak su koydum cok ceker diye : ( keske once az koyup sonra ilave etseydim.. Lapa gibi oldu yanim.. Bir de suyunu ben sicak doktum.. Tadi nasil bilmiyorum suan insaAllah tuzunu tutturmusumdur : /

Komposto tarifini telefona kayit ettim farkli bi meyveylede ayni tarif mi oluyor canim? Mesela armut? Yada kirazin kompostosu olur mu?

Canım ben 1 bardağa 2 su bardak dedim:26:1.5 bardak için 3 su bardağı koyacaktınAma bence güzel olmuştur bulgurda çokta sorun olmuyorAma pirinç olsaydı problem olabilirdiOlsun bak denemiş oldun bir dahaki sefere tam ölçüyü tutturursun:13:Ellerine sağlık canımYok canım onlarda farklı kiraza limon eklemiyoruzArmut içinde ekşimsi olsun dersen 6-7 armut için çeyrek limon ekleyebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…