Merhaba canımnevrestecim merhabaacaba elma kompostosu tarifin varsa alabılır mıyım ?
Canım ben pilavlara genelde soğuk su eklerimEvet 2 bardak için 4 bardak su ekliyoruz..Canım ama pirinç ve bulgur için birde şu sorun olabiliyor bazısı suyu fazla istiyor..Pişmeye yakın kontrol etmek lazım su yeterlimi değilmi Tabi ki canım yardımcı olabilirsem sor istediğini
Hayırlı iftarlar..akşam anneme gideceğim
menüden şuanda haberim yok
Allah ne verdiyse yeriz artık,
Giderken tatlı alırım, acaba ne alsam :S
Hayırlı iftarlar..
ŞekerpareTulumba
Merhaba canım
6-7 adet orta boy elma
1,5 su bardağı şeker
1 adet limon(eğer elmalar ekşi ise limona gerek yok)
Yeterince su
Canım elmaların kabuklarını soy ,içlerini temizle sonra küp küp doğrayıp tencereye koy..üzerine elmaları 2 parmak geçecek kadar su ekleyip elmalar yumuşayıncaya kadar pişir...Sonra şekeri ve limonu ekleyerek 5 dakika daha kaynat sonra altını kapat...Afiyet olsun..
Teşekkürler canımteşekkürler Nevreste
Sana da hayırlı iftarlar,
Fikir içinde ayrıca teşekkürler :)
tesekkür ederim canım
Canım sen yarım su bardağından biraz fala şeker koy,limonda çeyrek limon eklesen yeterelma kompostosunu bende yapaymda o kadr elma yok bende şekeri neye göre ayarlayacam
hafif ekşili bir elma..söyle 2.-3 taneden yaparsam gerisi yemelk kalsın :)
ne kadar şeker kullanacam...
ıspanaklı içli köfteyi bende denemek istiyorumm kıymalısını sürekli yapıyorumm
ıspanaklı köfteyi haşladıktan sonra sarmısaklı yoğurtlamı yoksa domates sosuyla mı yiyorsunuz
canım haşladıktan sonra ben sadece tereyağını hafif yakıp üzerine döküyorum. domates soslu da çok güzel oluyor sarımsaklı yoğurt da koymuştum üstüne o da güzel olmuştu.
Ben çok severim ıspanaklı içli köfteyiBiz de haşlayıp üzerine tereyağı döküyoruz
Evet Malatya'ya özgü bir yemekevet canım ben de malatyalı bir arkadşımın annesinden öğrenmiştim o günden beridir de favori yemeğim tabii arkadaşımın annesinin yaptığı daha bir başka güzel oluyor
Allah kolaylık versin canımçok yoruldum bugün ben :S yemeklerin çoğunu yaptım ama misafirleri hangi enerjiyle karşılayacağım bilmiyorum :S acep self servis gibi dizsem de kapları kendileri mi alsalar yemeklerini
: (
Nevreste canim benim pilavim olmadi yaa.. 1.5 bardak bulgur kullandim 4 bardak su koydum cok ceker diye : ( keske once az koyup sonra ilave etseydim.. Lapa gibi oldu yanim.. Bir de suyunu ben sicak doktum.. Tadi nasil bilmiyorum suan insaAllah tuzunu tutturmusumdur : /
Komposto tarifini telefona kayit ettim farkli bi meyveylede ayni tarif mi oluyor canim? Mesela armut? Yada kirazin kompostosu olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?