Ellerinize sağlıkAkşam dedim sahura ne yapsam omu bumu şumu derken dolabı açtım baktım ziyan olmak üzere patlıcanlarım ve lavaşım vardı aklıma uydurma bi tarif geldi patlıcanları küçücük küçücük doğradım sonra onu baharat,ince ince doğradığım soğanla biberlerimi salçamla bir güzel yağda kavurdum azcıkda su ekledim kapadım kapağını 5dak.kısık ateşte pişti o sonra tavamı hafif yağladım 1 tane lavaş koydum üstüne yarım su bardağı bardağı süt yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tanede yumurtayı ayrıca bi kapta karıştırdım karışımdan tavadaki lavaşa sürdüm üzerine 1 tane daha lavaş ekledim üzerine süt karışımımdan sürdüm sonra ateşteki harcımı tamamen ekledim içine üzerine 1 tane daha lavaş ekledim süt karışımımı sürdüm sonra bi lavaş daha ekleyip üzerine yağ sürdüm pişene kadar alt üst çevirdim sonrada bayıla bayıla yedik kocişimle
Canım kokusundan belli olurKokusunda sorun yoksa yap börektede çok sorun olmaz zaten Kolay gelsin
Becerikli hatunlar birşey sormak istiyorum
Salı günü patateslerimi haşladım börek yapıcaktım aksilikler çıktı yapamadım kaba koyup kaldırdım ezmedim sadece haşladım onuda belirteyim bugün yapmak istiyorum sizce olurmu tuhafmı olur tadı piştikten sonra birşey hissedilmezmi ezilebilinirmi kolayca bu konuda fikri olan varsa yardımlarınızı bekliyorum
Ellerinize sağlıkPaylaşım için çok teşekkürler
canım 2 gün olmuş birşey olmaz büyük ihtimalle ama zaten sen çıkarınca
kokusundan bilirsin,birde rengi filanda bir değişik oluyor yumuşak filan bilirsin geçen ben hasladım koydum ama
benimkiçok geçti anladım attım mecburen
afiyet olsun
arkadaşlar banada yardım edinn
hafta sonu 25-30 kişi arası misafir grubum olacak
sizce ne yemek yapayım ben işin içinden çıkamadım
Çorbaarkadaşlar banada yardım edinn
hafta sonu 25-30 kişi arası misafir grubum olacak
sizce ne yemek yapayım ben işin içinden çıkamadım
Çorba
Mercimek çorbası
Yayla çorbası
Domates çorbası
Tavuk çorbası
ARA SICAK
Yaprak sarma
Mantı
İçli köfte
Kabak tarator
Patates mantısı
Közlenmiş patlıcan yoğurtlu
Börek
Fellah köfte
Zeytin yağlı taze fasulye
İmam bayıldı
Barbunya
ANA YEMEK
Karnıyarık
İslim kebabı
Tavuk-patates
Kabak graten
Patlıcan tava
Kıymalı,bezelyeli,patates yemeği
Tavuk sote
Et sote
Tavuk sarma
PİLAV
Şehriyeli pirinç pilavı
Tavuklu pirinç pilavı
Domatesli pirinç pilavı
Şehriyeli bulgur pilavı
Salçalı,domatesli bulgur pilavı
Tavuklu bulgur pilavı
TATLI
Güllaç
Şekerpare
Revani
Etimek tatlısı
Ben seçenek sunuyorum içlerinden seçebilirsin
Menün gayet güzel canımaklımdan yeşil mercimek çorbası
pilav üstü kavurma
mantı(mecbur hazır alcam kim yapacak o kadar mantıyı
türlü
salata
tatlı
karpuz
diye düşünüyorum şimdilik
ne ekleyip ne çıkarabilirim
Offfff demek istiyorum bu sofrayı keşke fotoğraflasaydın gerçi o zaman da PC başında kriz geçirirdim kesin.
Ah tanem ah... :18:
Bugün iftarda yine yalnızımİftar menüm dün ile aynı olacak
Mercimek çorbası
Çökelekli ,peynirli pide
Eşim dün halka tatlısı almıştı
Eki Görüntüle 764369 Eki Görüntüle 764371
Hayırlı iftarlar
Canım kusura bakma dün yazdım bugün yazmayı unutmuşumcanımmm ellerine sağlık o pideler nasıl yapılıyorr cok güzel görünüyorr..
Un,tuz,maya,biraz zeytinyağıyla ve ılık suyla hamur hazırlayıp mayalayın.Mayalandıktan sonra bu şekilleri verirseniz gayet güzel pideleriniz olur.canımmm ellerine sağlık o pideler nasıl yapılıyorr cok güzel görünüyorr..
Teşekkürler canımUn,tuz,maya,biraz zeytinyağıyla ve ılık suyla hamur hazırlayıp mayalayın.Mayalandıktan sonra bu şekilleri verirseniz gayet güzel pideleriniz olur.
Ellerinize sağlık canımBizim menü,
Lahana çorbası
Etli yaprak dolması
Salata veya cacık
Sütlaç
Lahana ve dolma bence uyumsuz oldu ama annem illa yiyecek o lahana çorbasını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?