- 1 Aralık 2009
- 4.335
- 1.274
- 173
Canım ya maşallah sanaben hafta içi misafir ağırlamaya cesaret edemiyorum hafta sonunu bekliyorum menünde harika benim çok çalışmam lazım çok
Koala tatlim supersinoyyy ben okurken yoruldum, nasil yaptin hepsini haftaici hemde
mecbur kaldım ben h.içi almaya.. yoksa tercihim h.sonundan yana her zaman.. ama ctesi kadir gecesi, pzr da başka bir aileyle olalım diye söz verdik, mangallı iftar olacak..
sağol canım.. walla bi gece önceden yemeğe ve corbaya doğranacak patates ve havuçları doğradım sadece dünkiler için... 1,5 - 2 saatte herşey tamamdı, Allahım yardım etti çok şükür..
annemlerin menü için de sahurda köfteleri teflonda çevirdim, patatesleri biraz kızarttım. o sırada fırında patlıcan ve biberler közlendi.. eve gidince yapılcak çok şey var.. ama 4 göz ocakta ve fırında hemen oluyor..ama pişiyorum tabii sıcaktan
Sağol canımİkizlerim 8.5 yaşındalar ,oğlum 3 bitecek Kızların çok şükür faydaları var zararları yok Oğlumda öyle ablalarıyla oynuyor,babasıyla vakit geçiriyor yemek yaparken bana karışmıyor Mesela hamur yoğuruyorum her zaman değilse bazen gelip ben de yapacağım diyor oturturuyorum masaya o tarafa bu tarafa çevirip oynuyor Bazen bende köfte yapacağım diyor veriyorum elinde yuvarlıyor çok hamarat yani Yemek yapmak benim için zevk,eğlence kendimi iyi hissediyorum Birazda elim çabuk Yapıyorum birşeyler hiç erinmem yeterki birileri yesin
sağol canım.. walla bi gece önceden yemeğe ve corbaya doğranacak patates ve havuçları doğradım sadece dünkiler için... 1,5 - 2 saatte herşey tamamdı, Allahım yardım etti çok şükür..
annemlerin menü için de sahurda köfteleri teflonda çevirdim, patatesleri biraz kızarttım. o sırada fırında patlıcan ve biberler közlendi.. eve gidince yapılcak çok şey var.. ama 4 göz ocakta ve fırında hemen oluyor..ama pişiyorum tabii sıcaktan
Masallahkuzum yorulmuyormusun:26: ben baya geride kaldim mutfak konusunda:26: esim gitti icin yemekte yapmiyorum artik
Neyse topigi isgal ettim ya
maşallah yaa
çalışmaya başladığım zamanı düşünemiyorum bile
zaten çok da pratik değilimdir
"çocuk" hiçbir işe benzemiyormuş
çünkü 24 saatimin her anında yer alıyor
Ellerine sağlık canımDünki misafirlerimden sonra bugün de annemler - ablam ve yeğenim bir de kv'm evde olmadğı için yalnız olan kp ve görümceyi alıyorum inşallah..
dünki menüm çok iyi oldu: misket köfteli çorba, pilav, güveçte tavuk sote, kabak tarator, sarma, sigara böreği, salata...
bugün de fellah köftesini yetiştiremedimdünki gibi sigara böreği yapayım diyorum..
tarhana çorbası, pilav, güveçte kaşarlı köfte, közlenmiş patlıcan - kırmızı biber salatası, havuç tarator, sigara böreği, salata.. annemden de güllaç isteyeyim diyorum ben yetiştiremedim :26:
Yok canım ne işgal etmesi sohbet ediyoruz ne güzel birbirimize yardım ediyoruz,arada sohbete olur tabiMasallahkuzum yorulmuyormusun:26: ben baya geride kaldim mutfak konusunda:26: esim gitti icin yemekte yapmiyorum artik
Neyse topigi isgal ettim ya
hımm, ne güzel, ikizlerin zorluğunu da zamanında çekmişsindir
şimdi tadından yenmez, büyümüşler bayağı
benim oğlan 5 aylık, o yüzden belki de yetişemiyom her şeye
geçen gün bi kek yaptım, uzun bi süre yapmam galiba
oğlan çok huysuzlandı, nasıl yapıp nasıl fırına attım bilemiyorum
mutfakta çalışmayı çok seviyorum, hele pasta börek
hem yapmayı hem yemeyi seviyorum
söyle nevreste, ben de normale dönebilecek miyim :26:
banyomu bile zar zor yapıyorum
gündüz oruçluyum diye yapamıyorum, akşam da iftardan sonra eşim teravihe gidiyor, o gelene kadar da ben bebeği yatırıp kendim de yatıyorum
çünkü saat 6 gibi kalkıyor bazen, ramazan ramazan uykusuzluk da hiç çekilmiyor
maşallah yaa
çalışmaya başladığım zamanı düşünemiyorum bile
zaten çok da pratik değilimdir
"çocuk" hiçbir işe benzemiyormuş
çünkü 24 saatimin her anında yer alıyor
Sağol canımİkizlerim 8.5 yaşındalar ,oğlum 3 bitecek Kızların çok şükür faydaları var zararları yok Oğlumda öyle ablalarıyla oynuyor,babasıyla vakit geçiriyor yemek yaparken bana karışmıyor Mesela hamur yoğuruyorum her zaman değilse bazen gelip ben de yapacağım diyor oturturuyorum masaya o tarafa bu tarafa çevirip oynuyor Bazen bende köfte yapacağım diyor veriyorum elinde yuvarlıyor çok hamarat yani Yemek yapmak benim için zevk,eğlence kendimi iyi hissediyorum Birazda elim çabuk Yapıyorum birşeyler hiç erinmem yeterki birileri yesin
Akşama iftara anneme gidiyoruz
Teşekkürler canımsın
Ben de bugün iftara davetliyimMenüde neler var bilmiyorum Ama arkadaşım süper yemek yapar
Sağol canım tabi ki çok zorluk çektim çok sorunluydu ikizlerim küçükkenDaha sonra oğlum doğuncada bir zaman sıkıntı çektim ama çok şükür şimdi rahatım Rahatlarsın canım ama daha zamanı var uykuları 1 yaş en geç 1.5 yaşa kadar düzelir o zaman sen de rahat edersin Maşallah daha çok küçük Allah yardımcın olsun Uykusu düzensizdir şimdi gündüz uyku süreleri artınca sende rahat işlerini yaparsın
İnşaallah canım oda olur birgünNe güzel canım keşke yakın olsam bende seni ağırladım
Bende tam bilmiyorum sadece etli yaprak sarması var ama bu sefer belki sofrayı fotosunu çekebilirim
Ellerinize sağlıkdün aslında iftara misafir yoktu kaynanam tarhana yoğrurmuştu sıcaktan beyazlamaya başlamış oda hemen serelimde kurusun die bi komşu ve kızını çağırmış. sonra dediki gelmişken iftara kalsınlar. onlar tarhana başına ben mutfağa girdim
saat 4 ü geçiodu sanırım
mercimek çorbası
izmir köfte
domates soslu karşık kızartma
pilav
çoban salata
karışık yoğurtlu köz salata
karpuz
kuru yufkadan börek
sarma önceki günden vardı
çikolata soslu tavuk göğsü
güzel oldu herşey afiyetle yedik
bugün artan yemekler var
tabi, uyku büyük sıkıntı
gece yatmayınca, gündüz gözüm yatakta oluyor, o zamanda hiç bi iş yapamıyom
ama ramazandan sonra düzelir inşallah, çünkü sahura kalkınca bayağı vakit kaybediyorum
Allahtan sahuru eşim hazırlıyor, ben yiyerek vakit kaybediyom
süt olsun diye, dünya kadar yemek yiyorum
gündüz uykuları da dediğin gibi, şu an genelde 40 dk uyuyo bi yatışta
bazen yarım saat, bazen de beni şaşırtıyor, 3 saat falan, çok nadir tabi
Merhaba
Mutfağımda bugün çok şey vardı ama sadece böreğin resmini çekebildim
Bi arkadaş aşama aşama rica etmişti diye
Burda da paylaşayım
PATATESLİ MİLFÖY ( Biz çalışan kadınlar için pratik bir ara sıcak )
Eki Görüntüle 768262
Eki Görüntüle 768263
Eki Görüntüle 768264
Eki Görüntüle 768265
Eki Görüntüle 768266
Tüm milföy hamurlarına bu şekli verdikten sonra yumurta sürüp fırına atıyoruz
Isıtılmış fırında 15 dakika gibi kısa bir sürede pişiyor
Eki Görüntüle 768267
Afiyet olsun
Pratik tariflere ihtiyacim var benim de : )
En kisa zamanda deniycem insaAllah.
Tesekkürler: )
Rica ederim
Ben normalde yufka böreği yapıyordum ama hafta içi olunca yemekler dışında böreğe pek vaktim kalmadı
Bu hem pratik hem pişme süresi 15-20 dk. gibi kısa bir süre
Afiyet olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?