Ramazanda iftar ve sahur sofralarımız

merhaba hanımlar hepinizin menüleri çok güzel, ellerinize sağlık:)) ilerleyen günler içinde bize fikir

benim sahur menüm;
*peynirli gözleme
*haşlanmış yumurta
*kahvaltılıklar
*çay ve su

iftar menüm bu akşamlık hafif bi menü oldu;
*mercimek çorbası
*salata
*sarma
*yoğurt
*karpuz
*tatlı olarakta çikolatalı puding

herkese hayırlı iftarlar

selam canım menün süper bu arada
evet cok hafıf oluyo...hemen anlatayım canım. 1 kg süt içine 9 yemek kasıgı toz şeker,11 yemek kasıgı irmik ve vanilya...bunları bır tencerede ocaga koyuyosun kaynayana kadar karıstırıyosun canım....kaynama göz göz olunca kapatıyosun ocagı....ıslatılmıs borcama döküyosun canım ılıyınca buzdolabına koyup servis yaparkende istediğin gibi süsleyebilirsin ...afiyet olsun

Tek başımayapacağım iftar menüm tavuklu pilav salata yoğurt pekmez, tatlı olarak belki şerbetli un helvası
Afiyet olsun
Hayırlı iftarlar

ayy meltem ne güzel menü öyle....ben de yapabilseydim keşke....bizim menümüz ise erişte çorbası,köfte,patates kızartması ve pilav....tatlı ise buz gibi karpuzz:))))

canım senin menünde süper ya bu arada bebiş hayırlı olsun canım...

hayırlı ramazanlar kızlar

ilk ftar menüm;

yoğurtlu çorba(bana)

yoğurtlu mantar kavurması(kocama)

güveçte türlü(büyük oğluma)

nohutlu bulgur pilavı(küçük oğluma)

tabii bol bol su,cacık ve karpuz.

hayırlı iftarlar,afiyet olsun

Ramazan ayının ilk iftarınıda yaptım çok şükür
Tavuk çorbası
Kabak sandal kebabı
Şehriyeli pirinç pilavı
Semizotu cacığı
İlerleyen saatlerde Etimek tatlısı ve karpuz

Sizlerede afiyet olsun.Rabbim kabul etsin...

Hayırlı iftarlar ablacım

vee ilk iftarımızı yaptık,Allah kabul etsin..

Nevreste yarın evde iskender-imsi bişey yapayım diyorum ilk defa yapıcam bakalım nasıl olacak :) yanına semizotlu bulgur pilavı (cincik ustam sağ olsun )

Son düzenleme:

Nevreste yarın evde iskender-imsi bişey yapayım diyorum ilk defa yapıcam bakalım nasıl olacak :) yanına semizotlu bulgur pilavı (cincik ustam sağ olsun )

Amin...Yap canım harika olur

amin canım. ben de yaptım bu akşam semizotlu bulgur pilavımı :) sarımsak, patayes ve havuç rendesi de kattım o tarifin içine çok güzel oldu sen de kat istersen :) benim civcivlere de yoğrtla karıştırıp yedirdim bayıla bayıla yediler

Ellerine sağlık canımAma sen bizi çok imrendiriyorsun

İftar sofram
Karışık dolma
Şehriyeli domates çorbası
Salata ayran

Hayırlı iftarlar hepinizin ellerine sağlık
biraz geç oldu ama ancak gelebildim annem bütün herşeyi üzerime yıktı bugün

ilk iftar menüm;
süzme mercimek çorbası
soğan dolması, biber dolması
kabak mücveri
şekerpare

bunlar dolmalarım pişirmeden önce çektim piştikten sonra unuttum çekmeyi :)

bunlarda kabak mücveri pişmeden önce - piştikten sonra :))

buda şekerparelerim :)

Canım hoş geldin Ellerine sağlıkHepsi harika görünüyorGeç olsun sorun değil fikir olur bizede ,ramazanın başındayız dahaSoğan dolmasını hiç yapmadım denemek istiyorum

ilk defa soğan dolması görüyorum
çok değişik bir tat olmuştur emınım :=)

Hayirli geceler

meltemba tesekkür ederim canim insaAllah bende deniycem

Kizlar sofralariniz harika yemekler muhtesem ellerinize saglik

Benim fasülye yemegim olmadiii

Her zaman yaptigim gibi yaptim ve ayni sürede pisirdim önce kaynadi sonra kisik ateste.
Kasikla patatesini ve fasülyesini ezip baktim birde eziliyordu hatta.
Ama yiyince sert kaldiklarini anladik : (
Esime karsi cok mahcup oldum ya yine gecen sene ki gibi mi olacak bu ramazan acaba

Daha sonra üzerine biraz su biraz tuz ilave edip tekrar yarim saat kadar kaynattim...
Bir tencere yemek ziyan olmasin diye yiyecegiz mecbur ama cok üzüldüm ya :S

Iftardan sonra da biraz dinlendik sonra carsiya gittik dondurma yedik meydanda dolastik geldik.
Simdi meyvelerimizi yiyoruz.

Canım sıkma canını olur öyle şeylerFasulye güzel değildir sen eminim güzel pişirmişsindirEllerine sağlık canım

Canım sıkma canını olur öyle şeylerFasulye güzel değildir sen eminim güzel pişirmişsindirEllerine sağlık canım

Ah sagol canim ya.. : )
InsaAllah öyledir.
Ayse kadin aldim göya ama iyi mi cikmadi ben mi yapamadim bilmiyorum...
Bir kilo almistim yarim kilosunu yaptim diger yarisiyla zeytinyagli fasülye yaparim demistim ama bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…