Ramazanda iftar ve sahur sofralarımız

Ah sagol canim ya.. : )
InsaAllah öyledir.
Ayse kadin aldim göya ama iyi mi cikmadi ben mi yapamadim bilmiyorum...
Bir kilo almistim yarim kilosunu yaptim diger yarisiyla zeytinyagli fasülye yaparim demistim ama bakalim

Nasıl yaptın canım anlatır mısınFasulyeden olabilir canım

Nasıl yaptın canım anlatır mısınFasulyeden olabilir canım

Anlatayim hemen

Fasülyeleri parmak ucu büyüklügünde dogradim.
Patatesleri küp küp dogradim.
Bir sogan.
3 adet kücük domates soyup dogradim.

Önce biraz zeytinyagi tencereye döküyorum.
Kizinca soganini kavuruyorum.
Salcasini ekliyorum.
Karistirip domatesini ekliyorum.
Sonra fasülyesini ekleyip biraz "kavuruyorum".
Yani tam kavurma da degil ama bir kac kez karistiriyorum.
En son patatesini ekleyip yine iyice karistiriyorum.
Soguk su döküyorum patates ve fasülyeyi yüzleyecek sekilde.
Sonra tuzunu ekliyorum.
Fokurdayip kaynayinca altini kisiyorum kisik ateste pisiriyorum.
Simdiye kadar hep böyle yaptim. :26:

Yanlis mi yapiyorum yoksa daha iyi nasil yapabilirim :44:

Canım bana sorarsan doğru yapmışsınFasulyede sorun olabilir..Tuzu başta ekleme biraz piştikten sonra koy canım tuz bazen bazı yiyeceklerin pişmesini geçiktiriyor

Canım hoş geldin Ellerine sağlıkHepsi harika görünüyorGeç olsun sorun değil fikir olur bizede ,ramazanın başındayız dahaSoğan dolmasını hiç yapmadım denemek istiyorum

teşekkür ederim ablacım seninde ellerine sağlık :) soğan dolması o kadar lezzetli ki bunu deneyince daha iyi anlayacaksın bence harika bir tat
çok da basit soğanları (ben 3 tane kullandım) soyup yarıya kadar kesiyoruz ve çok azıcık su ve sıvı yağ eklenmiş tencereye koyuyoruz kısık ateşte buharıyla birlikte yumuşayana kadar pişiriyoruz. Yumuşadıktan sonra kendiliğinden ayrılıyor zaten tek tek ve içine dolma harcını koyup sarma gibi rulo yapıyoruz

ilk defa soğan dolması görüyorum
çok değişik bir tat olmuştur emınım :=)

evet ve çok güzel

Canım çok teşekkürler tarif için mutlaka deneyeceğim

Canım bana sorarsan doğru yapmışsınFasulyede sorun olabilir..Tuzu başta ekleme biraz piştikten sonra koy canım tuz bazen bazı yiyeceklerin pişmesini geçiktiriyor

Hmm :44: o zaman dedigin gibi fasülye iyi cikmadi.
Bi daha ayni yerden almiycam
Tamam canim tuzunu biraz gec koyayim o zaman tesekkür ettim

Esimin morali bozuk
Iki hafta oldu kalca agrisi vardi hastaneye git gel igneler ilaclar vs...
Bugün agrisinin hala gecmedigini söyledi..
Suan agzini bicak acmiyor neyim var ne olacak nasil olacak diye düsünüp duruyor..
Moral vereyim diyorum ama nasil : (
PC yi kapatiyorum simdi telefondan bakarim yine..

Hayirli geceler diliyorum...

Allah tüm hastalarimiza sifaa tüm dertlerimize deva olsun insaAllah..

Canım hayırlı geceler..Çok geçmiş olsun Rabbim şifasını versin inşaallah

sahur için sodalı böreğimi yaptım buzluğa koydum 1 saat sonra falan pişircem

bu arada ben ayşe kadın fasulyeyi haziran ayı çıktıktan sonra artık almıyorum hasat zamanının en iyi olduğu zamanlar hazranın 20 sine kadar olan zamanlar çünkü. bu sıralarda hasatı geciktirildiğinden taneleri çok iri oluyor kendisi de çok sert olup geç pişiyor. ama çalı fasulyesi bu sıralar iyi. yapacaksanız çalıyı alın bu sıra derim. gelinim evdeki artan fasulyeni istersen haşlayıp sarımsaklı yumurtalı kavur ya da kesip kurut derim ben

Hayirli sabahlar ise gidenlere Allah sabir versin

Cincik cok sagol ben bunlari bilmiyordum gercekten. Cali fasulyesi nasil bilmiyorum ama pazara gidince sorar alirim. Tesekkurler tekrar : )

Nevrestecim yine leziz bir tabak hazirlamissin ellerine saglik : )

Ben esime sahurda yine yemek verdim. Ama yemegin patateslerini sectim sadece napiyim : / kendime de omlet yaptim ama saun cok pismanim haslayip yeseydim bu kadar rahatsiz olmazdim sanirim : /

Neyse yapa yapa ve yiye yiye ogrenicem insaAllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…