Ramazanda Kilo Vermek Yada Kilomuzu Korumak İçin Neler Yapıyoruz Paylaşalım mı???

• Konu Sahibi Konu Sahibi MeDuSa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
annem babam iftarda çorba içip namaz kılarlar..sonra zaten çok az yerler hiçte kilo almazlar.ilk o açgözlülük ara verince geçiyor galiba..

Merhaba arkadaşlar ,ramazanda kilo almamak için yaptıklarınızı yazmışsınız.Bende kilo almamaya çabalıyorum bakalım başarabilecekmiyim.İftar öncesi 3 veya 4 gibi 40 dk yürüyorum,iftardan 1 saat sonrada 45 dk bisiklete biniyorum.İftarı hurma ve ılık limonlu su ile açıyorum.( bu arada hurmaya hiç dayanamam valla 5-6 tane yiyorum):kedi:Sonra 1 kase çorba içip 10 dk ara veriyorum.Sonra da ekmeksiz 1 tabak yemek..yoğurt ve salata..10,30 gibi meyve....
Sahurda 1 tost ve 1 bardak süt.Ve 2,5 litre su...Umarım kilo verebilirim....:1no2:

valla maşallahın var canım benimm bu şekilde devam edersen bence kesinlikle verirsinn ...yerimseniben

canim salata olarak ne yapiyorsun mesela ben coban salatasi yiyince sanki cok kilo alacakmisim gibi geliyor..marula yaptigim olunca daha az gibi geliyor yani bir tabak iyide yagi filan olmuyor mu ?

valla her türlü salataya bayılırım ben hepsini yiyorum..mesela dün iftarda közlenmiş patlıcan salatası yedim..tabiki yağı ve tuzu çok az.ama bol limon yada sirke..kışın yoğurtlu kereviz salatası,havuç salatası çiğ lahana salatası yani aklına hangi sebze gelirse..yazın da en çok patlıcan , börülce ve kabak salatası severim..bunlardan bir tabak ve yaptığım karışık yemek tabağından da bi tane yiyince doyuyorum zaten.ekmek aklıma bile gelmiyo.bi kepek ekmeği bana kaç gün gidiyo..a.s

kizlar canim hic sebze cekmioo nedende ramazandan once hep sebze yerdim cok severim cunku orucla birlite sebze istegim gitti niye acaba

Valla ben bugün hiç acıkmadım kızlar acayip derecede su içesim var sadece çorba yesemde yetcek gibi bakalım nolcakCADIARZU

ben acikmiyorumda su su olayi beni mahvediyor..salataya normal katiyorum yagi tuzu :=) gecen gün közlenmis kirmizi biber salatasi yaptim icinde ceviz filanda vardi ama yinede yedim ha icime pismanlik geliyor sonra ama olsun
ama bugün tartildigimda sabah ve az önce tartildim zayiflamissim benim kilo 70 -70.5 arasindaydi suanda 69 küsür 70 arasinda yani o kadar mutlu oldumki bugün anlatamam 13 temmuzda 80 kiloydum smdiki geldigim nokta beni mutlu ediyor ilk hedefim 65 sonrada 55 daha yolum var ama yinede 6 li rakamlari görmeyeli biraz oldu:) neyse cok sevindim konusup kaldim cok sevindimde:)

sahurda az yedim dun buugun aciktimm biraz bide sicak pide olunca insan yedikce yiyesi gelio

canlarım 2 yıl önce ramazanda hurmayla açtım,gittim namaz kıldım,geri geldim beyaz ekmek,zeytın peynır,domates yedim,sahur hiç yemezdım geçen yıla kadar,neyse 6 kılo verdim

sonramı 8 kılo aldım bayramdan sonra,çok hatalı yapmışım,geçen yıl diyetısyene gittim,bayram dahıl haftasında 4 kılo verdim,ama yedım,sahur kahvaltı,
akşam bir tabak sebze yemeği,azcık yoğurt-salata-2 köfte-2 dilim ekmek yada 1 ekmek-bir çorba tatlıda verdi ben hiç yemedim,hurma kesiyo benı,ama çok geldi yemek bana,yemezsen kılo vermezsın dedi ianandım zorladım kendimi,porsiyonları küçülttüm,ama hepsinden yedim,iftardan sonra 2,5 saat sonra 1 dilim ekemk peynır yedim,yanı 2 porsiyon meyve dilediğin zaman ye dedi,ama işte benım şansım tatlı sevmem,bide korkarım çok yerım rahastz olurum,mide şişer,şekerli yersem başım migrenım tetikler flan diye..

ben de yemek yemeden kilo verilemeyeceğine inananlardanım.aç kalıp çok eziyet çektirdim zamanında kendime ama sinir bozmaktan başka işe yaramıyor.her istediğinizden yiyin ama az yiyin..hem insan mutlu oluyor.diyetteyim psikolojisi çok kötü.ben diyet yapmadığım zamanlar kilo veriyorum a.s

bide serbetli tatlilar yerine sutlu tatlilari tercih edersek kilo alinmazmis ramazan ayinda tabi cok abartmamak kaydiyla

kızlar ben taktım bu kilo verme olayını kafama okul açılana kadar 53 olmam lazım şu an 58 im off yaa neyse daha bu sabah başladım ama her gün içicem sahurda yemeğimi yedikten sonra sirkeli suyumu içiyorum iftardada çobamı içtikten sonra orucumu açtıktan sonra işte yine içicem bide yatmadan önce içerim diye düşünüyorum günde 3 bardak içmiş oluyorum benneyaptımki

Selam kizlar bende katildim araniza.
Ya bu ramazan kesin kilo vermek istiorum insAllah.
Ramazan basladigindan beri bi corba iciorum son iki gündür sahura kalkmiorum tik yok!
Ya biz neyi yanlis yapiyoruz??he??CADIARZUCADIARZUCADIARZUCADIARZU

Ramazan basladigindan beri bi corba iciorum son iki gündür sahura kalkmiorum tik yok!

Canım sabretmek gerek bide akşam susadığın için çok su içiosan vücut su topluo yani bi anda verebilirsin kiloları da

neyi yanlis yapiyorsun hemen söyleyim sahura kalkmamak normal bir zamanda bile diyet yaparken 6 ögün oluyor tabi 6 derken 3 ögün ara ögün birsey yemediginden metabolizma yavasliyor sasiriyor ac kalacam diye yavaslatiyor o ypzdn sahura kalk kahvalti türü seyler ye..

ben iftarda çok hafif yiyorum.mesela salata, çorba varsa çorba içiyorum. vede yanında işte ne varsa hafif ama çok kalorili değil mesela yeşil fasulye gibi....

ama kesinlikle pilav yemiyorum,meyve suyu içmiyorum ( içinde şeker olduğu için ) ve olabildiğince tatlı yemiyorum çok cnm isterse 1 lokma alıyorum tadımlık sadece :)

kola kesinlikle içmiyorum asitli olduğu için... sadece su içiyorum birde çay :)

sahurlara mutlaka kalkıyorum ama çok hafif yiyorum domates salatalık felan vede 1 küçük dilim kepek ekmeği :):)
tuzlu bişey yemiyorum çünkü çok susuyorum yaa ertesi gün o yüzden peynir yemiyorum......

ramazana girmeden 4 kilo vermiştim 71 kiloydum ama şimdi 68 kiloyum:teytey::teytey:

ama takıldı yaa 68 de senağlamasenağlama

neyse böyle böyle vericez kiloları tabi spor yapmak şart sıkılaşmak için ama ben yapamıyorum yaaa :1no2:

Son düzenleme:
Benim bugün ilk orucum sahurda
1 dilim ekmek
1 yumurtadan melemen .
1 çay kaşığı bal ve 1 zeytin yedim
Ayrıca sahur yapmadan önce 40 dk tenpolu yürüyüş yaptım
İftarı ise 3 bölüm olarak düşünüyorum (en az 30 dk arayla)
1.Çorba ve salata, 2 dilim ekmek
2. ana yemekten 6yk. kadar ve yoğurt
3. sütlü bir tatlı
Sonrasında 30 dk tempolu yürüyüş ve yatmadan önce 1 meyve tercih edicem
bakalım umarım istediğim gibi olur ve bu sayede belki ramazanda 1-2 kilo verebilirim bile​

benimde vermem lazim abartmadan yapiyorum iftarida sahuruda umarim verebiliriz hepimiz

mafoldumben
CANIM SENLE AYNI ŞEYLERİ YAPIYORUZ BEN ŞUAN 71 KİLOYUM İNAN ÇOK DİKKAT EDİYORUM AMA TIK YOK SEN 68İM TAKILDIM DEMİŞSİN AMA İNAN BANA 68 OLMAYI ÇOK İSTERDİM HERŞEYİ DE YAPIYORUM AMA YOK KEŞKE BEN DE ŞU 70 Lİ KİLOLARDAN 60 LI KİLOLARA TRANSFER OLSAM((((((((((((((((

BİRBİRİMİZE DESTEK OLALIM BENİM BUNA ÇOK İHTİYACIM VAR ÇÜNKÜ MORALİM ÇOK BOZUK BU KİLOLARI HAK ETTİĞİMİ DÜŞÜNMÜYORUM................
senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…